Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Foglalt név #77 üzenetére
Szerk.: ez reagálás #80 kwzatz hozzászólásárara is.
Rossz a benzines hasonlatod; egyáltalán nem vethető össze a számítástechnikai hardverek árával. Viszont ha már nézzük, akkor nézzük a korábbi NVIDIA-s VGA-k árait; és ott tisztán látszott, hogy pl. a 960 és a 1060 ára nagyjából ugyanott kezdődött, miközben meg a 1060 jóval többet tudott (970 feletti teljesítmény). És a korábbi árakkal illetve generációváltásokkal is hasonló volt a helyzet.
Vagyis most.....
Az NVIDIA a 2060-ast a középkategóriába szánja (elnevezéséből is látni), aminek az árkategóriája nem 350$-nál kezdődött eddig, hanem 200-250$-nál (és akkor most nem forintozzunk, mert az az árfolyamtól is függ). Ha kiad egy újabb középkategóriás terméket, akkor azt középkategóriás árral kellene. Ha nem középkategóriás árral adja, akkor meg ne pozícionálja középkategóriába, hanem legyen felsőkategóriás neve/megjelölése/.... Az átlagember úgyis azt vesz, amire van pénze - viszont a legtöbben kiakadnak, ha azt látják, hogy az, ami eddig középkategóriás árazású volt, annak az új árazása 'elszáll' jóval magasabb területekre.
Legalábbis szerintem. -
RafaelEKH
tag
válasz
Foglalt név #57 üzenetére
Én nem követelőzök, te valami félreértesz. Kereslet-kínálat fog dönteni, megveszem ha megtudom és meg akarom, az nvidia nem hozzám fogja beárazni. Ettől még nem tartom korrektnek, hogy folyamatosan növelik az árakat minden kategóriában.
Moore törvény ide vagy oda, dráguló fejlesztések, szűkülő piac, dráguló komponensek, gyártási költségek, engem, mint felhasználót annyira nem hatnak meg. Én csak azt látom, hogy az idei csúcskártya majdnem kétszer annyi, mint az előző. 3440x1440-re meg nem akarok 2060-at venni, bár nem tudom te mekkora felbontást értesz az alatt amit már nem érdemes növelni.
Egyébként nem hergelem magam, most még elvagyok a jelenlegi kártyámmal. A véleményem ettől még nem változik. Persze lehet, hogy tényleg egy álomvilágba illenek az elvárásaim.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- AliExpress tapasztalatok
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- GAINWARD RTX 4070 Ghost OC 12GB - ÚJ! 3 év garancia
- GAINWARD RTX 4070 Ti SUPER Phoenix 16GB GDDR6X - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest