- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
válasz
szupermacs #340 üzenetére
Én nyári cipőként adidast hordok, nem szándékosan.. de sok év alatt valahogy úgy alakult ki, hogy az ő cipő kinézetük lett a szívem csücske. [link] 2 évente cseréltem őket, nem azért mert használhatatlanok lettek, hanem azért mert elkoptak és már nem volt megjelenésre alkalmas -sportra, szabadidőre munkára még tökéletesek voltak- az utolsó cserélt párnak muszáj volt +1 évet kibírnia mert egyszerűen nem találtam a megfelelő cipőt még márkán belül se, de aztán jött a szerelem meg egy kiba*zott 41ezres árcimke. Nem volt más választásom.. Azóta úgy járok mintha tojások lennének a zoknimban, hogy még véletlenül se adjak okot arra, hogy cserélni keljen 2 év után ezt is (idén nyáron lesz 2 éves) Nincs sok cipőm, de ami van az jó. Erre kényes vagyok.. régen a romániából hozott olcsó cipőkben, bakancsokban olyan lábszagom volt, hogy otthon esténként inkább zacskót húztak a lábamra. Normális cipőkkel nincs ilyen gondom..
-
agyarka
aktív tag
Csakhogy a topic témájához is hozzászóljak. Belefutottam egy csak droidon futó programba (speciális mobilhálózati program). Már éppen kezdtem sajnálni, hogy most nem Priv et használok amikor a leírásban olvastam, hogy Root nélkül nem kezeli a megfelelő könyvtárat, azaz nem működik. Megnyugodtam egyik BB vel sem használható, tehát ezért a (számomra fontos) programért sem váltok BB DROID ra.
-
Peti78
őstag
ha valaki még nem olvasta volna. [link]
-
Peti78
őstag
válasz
migabi24 #341 üzenetére
Micsoda szerencse, hogy erre jártál és véletlenül megtaláltad ezt a topikot. Érdemben ugyan nem sikerült hozzászólnod a témához, de legalább helyreraktad ezt a sok-sok rosszalkodó topiklakót.
(#340) szupermacs A Mustang-ok rendszeresen tönkremennek egy szezon alatt. Nem valószínű, hogy egyedi esetről van szó. -
RaveForce
veterán
válasz
szupermacs #342 üzenetére
Visszavittem kivizsgálásra, de állítólag rosszul hordtam.
b@zdki. legközelebb ne az apple szervízbe küldd!
-
migabi24
nagyúr
Mi a tököm van itt, meg kellett néznem a topik címét, mert azt hittem, hogy valami cipős topikba vagyok, az ilyet inkább privibe nyomjátok
-
szupermacs
veterán
Nem lehet, hogy magával az anyagával volt probléma, vagy a varrással? Egy normális anyagokból összerakott és normálisan összevarrt cipőnek azért bírnia kellene. Mondjuk a járás is meg a súlypont is befolyásolhatja szerintem azt, hogy mekkora élettartama van egy cipőnek. Gondolom modell eltérő márkán belül is.
Én tavaly nyáron vettem végre egy Vans cipőt 17-ért, ami egy darab vászon volt, de nagyon tetszett. Rekord idő alatt ment tönkre: másfél hónap. Visszavittem kivizsgálásra, de állítólag rosszul hordtam. Abból vehettem volna 4-5 pár kínait, amik kibírták volna egész nyáron is.
Ilyenek a mai cipők. Már én sem nagyon merek újakat venni, amik régóta megvannak és bírják, azokat hordom. Pedig kopottak és egyre jobban féltem őket. Sok olyan van, amit ma már nem lehet kapni, hogy utánpótlás legyen belőle.
-
Peti78
őstag
válasz
szupermacs #338 üzenetére
Vigyáztam, olyannyira, hogy alig sétáltam bennük. Bringával járok mindenhova, télen-nyáron évek óta. Évek óta Mustang lábbelikre bszom el a pénzt, és ez a tapsztalat azóta gyúlt össze. A mai 3 ezres tornacipők sem bírnak ki két nyarat, cserébe ólcsóbbak. De nem is arra terveznek manapság cipőket, hogy évekig kitartson. Ugyanakkor a menyasszonyom nagymamája 20 éves korában vett egy akkor drágának mondható cipőt, ami még mindig tökéletes állapotban van, pedig a nagymama 85 éves. Tizenkét évig kék Panama Jacket hordtam. Csak a színe és a talpa kopott el, a felső részének kutya baja sem volt. Ezt három évente cseréltem, és kényelmes volt. Lehet, hogy inkább arra fizetek be ismét.
-
szupermacs
veterán
Nekem a Shelly's bakancsom volt 25 ezer, már 8 éve bírja. Régebben mindig abban jártam, most csak télen veszem fel. Semmi baja.
Lehet, hogy a 60+ ezres bakancsok kibírnak 10 évet, de nincs rá pénzem. Régen a kínai 1000 fotinros tornacipőm 34- évet kibírt szintén. Sokan azt hiszik, hogy attól lesz jobb egy cipő, hogy drágább. Pedig nem. Vigyázni kell mindenre. -
Hobbbyt
őstag
Persze, tedd hozzá azt is hogy annak idején egy normális cipő fél havi fizu volt.. és amúgy se lehetett minden sarkon venni szóval muszáj volt javítattni és javíthatóvá tenni. A mai átlag cipőárak megállnak a havi fizu 1/6-1/8-nál. Persze nekem is van Panama Jack bakkancsom, fájt szívem mikor kifizettem a 60+ ezret.. de ez 5 éve volt és még mindig mintha új lenne, pedig használom ősztől tavaszig, síleni járok szóval havat is látott bőven.
Sokan elfelejtik, hogy reál értékben nem keresünk sokkal többet mint 50 évvel ezelőtt.. viszont sokkal több mindent tudunk venni, tehát ebből következik, hogy valaminek csökkenie kellett.. az pedig a minőség és élettartalom. Lehet harcolni ellene, de akkor zsebbe kel nyúlni. -
agyarka
aktív tag
A telefon leejtése nem tartozik a normál használat körébe, ezért nem is érvényes a mechanikus sérülésekre a garancia.
Autóból talán Toyotát kellene venned. Egyikre 10 évig csak fék+ fokyadékok, a másikban most több mint 11 évesen kellett egy diódahidat cserélni.
Nagyapámnak még voltak 10 éves cipői vasalt sarokkal.
Sokkal normálisabb vmit így megcsinálni, persze ez nem egyeztethető össze a fogyasztói társadalommal.-( -
jacis
nagyúr
Év végen ha így halad az ára a Priv-nek elérhető lesz egy normál magyar embernek is így valszeg ez lesz a Nexus utódja. Tetszik ez a telefon.
-
Hobbbyt
őstag
Nah erre viszont én cáfolok rá.. egy 2006 márciusában gyártott Samsung SyncMaster 242mp-t használok több mint 9 éve. 1 halott pixelem van, de az azóta, hogy megvettem. És tökéletes még most is (kop-kop)
Én inkább a 8 éves élettartalomra céloztam, hogy ez már az a kor ami nem elvárható egy olyan elektronikai eszköztől ami mindennapos használatban van. (leejtések, hőingadozások.. izzadság maró hatása stb) Egy Zokni, Cipő, farmer se bír ki ennyit.. akkor egy sokkal bonyolultabb szerkezetnek miért kéne? Gondold el, hogy 8 év alatt mi az amit cseréltél.. pl. egy auto 8 évesen már minden csak nem fiatal.. és mennyit kellett rákölteni addig is! Valószínűleg amúgy a szalagkábel öregedett el az N95-ben.. (ami valjuk be laptopoknál is jellemző, lehet az akármilyen kategóriás)(#323) RaveForce na jó, de az amit te mondasz ráhúzható mindenre.. hisz tudjuk, hogy csak a villa, kanál, szög, ágyúgolyó stb. az ami nem tud elromlani..
-
erer1000
őstag
-
RaveForce
veterán
Következtetésképp teljesen nyílvánvaló, hogy a Priv billentyűzete is bőven kitart addig amég kell..
hibás következtetés. a helyes inkább ilyesmi: meg_van_rá_a_technikai_háttér_hogy kitartson, tehát azon nem múlik, az hogy tartani fog-e, na ehhez jósnak kéne lenni, én azért nem tenném rá a nyakam..
-
Hobbbyt
őstag
Te eszednél vagy? Te nyílvánítasz ki nyílvánvaló hülyeségeket.. A "megmondó" ember itt te vagy, nem én.
(#321) agyarka Nem tudom, hogy a kijelzőnek és a csúszkának mi köze van egymáshoz.. Mármint, hogy okozhatta a csúszka a kijelző meghalását? Az N95 pedig barátok közt is mimimum 8 éves készülék.. Szerintem ez az életciklus messze nem átlagos és elvárható. (az én n82-őm is működik még, de már 3 aksit megevett)
Nyílván egy hibalehetőséggrl több.. De nem nagyobb kockazat mint bármi más. Az oled beégésének a lehetősége mögött eltörpülnek ezek a dolgok. -
agyarka
aktív tag
Lehet, hogy addig kitart ameddig Neked kell, amennyiben nem használod hosszú ideig. Az viszont 100% hogy a csúszka meghibásodási lehetőség a sima fix kapcsolathoz képest. Édesapám jelenleg 3. ként használja a családból az N95 öt. Nemrégiben kotlott meg a kijelzője a csúszka miatt. Ő nem örült. Szerencsére a Nokia alkatrész ellátása olcsó ( nem úgy mint a BB) így érdemes volt javítanom.
A Priv valószínűleg előbb lesz GTK s mint a PP, vagy a Classic. -
Hobbbyt
őstag
Teljesen nyílvánvaló, hogy eddig nem volt csúszkás telefon a kezedben. Noha nem fogtam még a Priv-ot, de rengeteg mást igen... Sőt, birtokoltam is! Sok évvel ezelőtt a Nokiáék és Motoroláék fele ennyiből tudtak olyan csúszkás bill-t gyártani ami 4-5 év után is úgy tette a dolgát ahogy kell. (Nokia N900 és Motorola Milestone) az egyik fém, a másik műanyag mégis működnek. Következtetésképp teljesen nyílvánvaló, hogy a Priv billentyűzete is bőven kitart addig amég kell..
-
CB
senior tag
-
ripla
addikt
mint megszállott blackberry rajongó mondom, hogy nekem ez a mobil nem kéne.
elsősorban azért, mert droid, másodsorban azért, mert nem tetszik, harmadsorban meg azért, mert erősen túlárazott.
teljesen nyilvánvaló, hogy a csúsztatható rész fog legelőször meghibásodni, illetve ha már billentyűzeteset akarnék venni, akkor nekem a classic sokkal jobban adná, meg az szebb is. maradok a z10-nél. -
Ijk
nagyúr
Igen, kifizetem azt a többletet ha annyi pluszt nyújt nekem. Az iPhone 5c meg kevesebbet mint a Z30, csak drágábban.
És nem árt minden eszközre előre elhatározni egy plafont hogy mennyit költesz, mert különben legatyásodsz hirtelen ha mindenből csak az egy tank árával drágábbat veszed meg. Kivéve persze ha hobbi, mert ott nincs racionalitás. Egyelőre a mobiltelefon nem tartozik a hobbijaim közé. -
agyarka
aktív tag
Nagyjából 1 tank benzin ára egy ilyen több évre szóló eszköz beszerzésénél nem mérvadó.
Az más lapra tartozik, hogy van egy lélektani határ arra, hogy ki mennyit hajlandó költeni bizonyos termékcsoportra. A határt vki összegszerűen határozza meg, vki a megkereséséhez szükséges munkaidőhöz viszonyít.Vajon a Priv drágább mint annak idején egy Nokia 6110? Valószínűleg nem, csak ma már a jövedelmünk jóval kisebb részét vagyunk hajlandóak ilyenre költeni.
-
Ijk
nagyúr
Már az elején leírtam hogy a rendszer érdekel. Hogy annyira gyorsan megszoktam a HUB-ot hogy hiányzik ha nincs. Az egyszerű letisztult formáját, gomb nélküli, baromi jó gesztikulálós kezelését. De ettől függetlenül az ár is számít, nem egy szálon választok eszközt. 80k-ért nem vettem volna meg, mert az ár is tényező.
El sem tudom képzelni hogy valakinek nem fontos az ár, legfeljebb a rendszer, bizonyos munkához fontos alkalmazások, illetve a divat miatt hajlandó kompromisszumokat kötni vételár terén. -
agyarka
aktív tag
Egy nem túl öreg Suzuki értékvesztése több mint a drágább mobikoké. Ehhez képest a használt mobilok akár 100% os árkülönbözete sem nagy összeg. Ezért mondtam, hogy az ár a legkisebb érv a Z30 mellett.
Sajnos autóból is sokan vesznek olyat amit jó műszaki színvonalon fenntartani nem tudnak, mobillal ugyanez van, csak nagyságrendekkel kisebb ráfordítással. Ez azonban más lapra tartozik.
-
Ijk
nagyúr
Azért az autó az én szememben más kategória mint a mobiltelefon. Abból sem fogsz csúcskategóriás 20 millásat venni ha havi nettó 200 a kereseted. Ahogy telefonból sem kellene.
Az 5C drágább legalább 20%-al a használtpiacon. Meg nem feltétlen mondanám egy minőségi kategóriának a 8gigás, bővíthetetlen memóriás, kis akkumulátor kapacitású 5c-vel a Z30-at. Biztos jó az 5c, főleg ha appok a fontosak, de a Z30 azért más szint. -
agyarka
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kanadai gyártó elvileg mindent beleadott és megalkotta a világ legbiztonságosabb androidos okostelefonját. Viszont attól, hogy biztonságos, még nem lesz jó ajánlat.
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest