- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Újabb koreai forrás ír Exynosra épülő Galaxy Z Flip7-ről
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Lenovo P70-A téma összefoglaló
Fontos információ, hogy a Flashtools használata során SOHA ne nyomjatok a FORMAT-ALL opcióra!
Flashtools használata előtt MINDIG legyen mentés. Bővebben az összefoglalóban található leírás hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tomazin #16294 üzenetére
Na próbálgattam, ment az automatikus csatlakozás rejtett SSID-vel. Igaz csak egy wifin, az itthonin próbáltam.
Egyébként azon a mapon amit linkeltél, nincs fent minden wifi, még az sem, aminek fent kéne. Mondjuk a miénk pont fent van.
De igazából ha fontos a security, a rejtett SSID tényleg pont nem az. -
Apollyon
Korrektor
válasz
tomazin #16294 üzenetére
Azt meg tudom mondani, hogy a telefonhívások minősége rendben van.
Viszont a wifis dolog egyelőre passz, majd otthon kipróbálom.Azt lehet amúgy tudni, hogy miért használsz rejtett SSID-t?
Mert ha magadnak használod otthon, akkor azon kívül, hogy csak magadat szívatod vele, sajnos nem leszel nagyobb biztonságban.Mert aki fel tud törni akár csak egy WPA vagy WEP wifit, az a rejtett SSID-t is meg fogja találni.
-
Tot_
tag
válasz
tomazin #16244 üzenetére
Eloszor csak olyan szofvert talaltam, ami random general imeit. Azt a telefon megjegyezte.
Amivel at tudtam irni azt meg nem. Aztan a sokadikra volt egy amivel at tudtam irni es meg is jegyezte, de utana gondoltam, higy akkor takaritok es tiszta lappal beallitok mindent veglegesre. Na ekkor latta utoljara az imeit, foglalatot a telefon. Azota keresek egy olyan mentest ami elvileg mukodik... -
Tot_
tag
válasz
tomazin #16240 üzenetére
Igen egyet sikerult leszedni, eleinte tudtam is telefonalni. A telepitett nvramban volt imei, amit egy veletlenszeru imei generatorral modositottam. Az imei tartalmazott betuket az eredetivel szemben mindjart masnap letiltott a T, hogy invalid imei, ekkor generaltam egy masikat azzal mukodott par napig. Mivel az akkor telepitett rom rootolt volt gondoltam mar ismerem az eljarast, a telepiteshez szukseges dolgok mevannak csinaljuk ujra az elejerol tiszta lappal. Na azota ismeretlen kartya a hibauzenet, most nem is latok imei adatot a menuben, es nem tudom, hogy hol a gond. Az biztos, hogy vannak olyan particiok, amirol nem volt, nincs mentesem. Emiatt keresek egy teljesebb mentest, mint az enyem volt, de elegge kis sikerrel.
-
Tot_
tag
válasz
tomazin #16238 üzenetére
Szerintem nem szeretnek senkivel ki...(kitolni).
Ahogy en gondolom az imei kartya nelkul is megjelenik es mar akkor atirhato az imei (legalabbis a letoltott nvromnal igy mukodott), igy a Tmobil mar csak az en eredeti imeimmel talalkozik.
Viszont valami nem ok, es ezert kellene egy teljesebb mentes, mert csak az elso teljes torlest kovetoen latta a telefon a kartyat. Ezert azt gondolom, hogy vagy az nvram vagy valamelyik masik komponens nem megfelelelo. -
-
batkagt540
csendes tag
válasz
tomazin #16223 üzenetére
Hát sajnos nem jutok túl a dolgon. TWRP alól visszaraktam az S136-os mentésem, s a teló tökéletesen működik amíg usb-n csatlakozik vagy a pc-hez, vagy a hálózati áramhoz. Úgy érzem ez hardveres gond lesz, mivel időközben kiderült, a telómat leejtették a kollégáim a melóban. Jópofák, persze alig észrevehető a sérülés, de sztem itt lesz a gond.
Köszi szépen a válaszokat!!
Cheksum is meglett közben.
-
batkagt540
csendes tag
válasz
tomazin #16217 üzenetére
Köszi szépen a választ!!
Mindig úgy flashelek, hogy az adott tömörített mappát kicsomagolom, s az abban lévő fájlokat használom fel. Azt hittem, hogy az aospra simán rá lehet flashelni. Lehet maga a flash progi lesz a hibás, nem tudom? De az is lehet, nem jól értelmezem amit írtál. Bocsi.
Egyébként most csak úgy tudom bekapcsolni, hogy rajta van a töltőn. Furcsa, nem tudom eldönteni, hogy szoftveres-e vagy hardveres-e a hiba.
Lehet, hogy flashelés során egy mappában kellene lenni mind a flash proginak s mind a rom-nak is??
-
tomazin
veterán
válasz
tomazin #16172 üzenetére
15.1 los tapasztalatok (pár óra "szórakozás" után):
ha a sim kártya kezelőben kiválasztasz valamit (pl. 4g) akkor azon is marad. ugyanis teljesen mindegy mit nyomsz utána, nem reagál rá. (4pda-n azt írják másnak is van 4g problémája, de aki csinálta a romot nem tudja megnézni, mert ukrajnában csak 3g van)van, hogy edge van, van hogy felmegy 3g-re, de ahhoz, hogy visszatuszkoljam 3g-re újra kellett indítani.
bejelentkezős wifinél nem ajánlja fel a bejelentkező oldaltminden bt kapcsolat ment, amit 13-on nem.
hearthstonet nem bírtam telepíteni.
contactokat ne tudtam visszarakni titanium backuppal, folytonos fagyást okozott (bár ez vsz. orvosolható)
az adatkapcsolatok szerencsétlensége miatt nálam kiesett
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tomazin #16076 üzenetére
Jó reggelt!
Igen van, és én eléggé hozzászoktam. A 4pda-ra is be van linkelve ez a ROM, ott írják mi nem működik. A duplakopp és a livedisplay.Előbbi orvosolható a Kernel Adiutor -ral (elég fura neve van, nem írtam el) elég jól, ebben csak annyi a gond, hogy számomra egy minden másban halál felesleges 3rd party program, de legalább megoldja a duplakopp problémát. Rendszer újraindításkor, miután bejött a desktop (főképernyő, na) még töltöget kicsit, de mivel én nem szoktam újraindítani, engem nem zavar.
Aksiról még nem tudok nyilatkozni, mint ahogy hívásról sem, mert csak VOIP-ozok, de az jó. A livedisplay-t sajnálom, mert az elég frankó, manuálisan lehet benne állítani a színhőmérsékletet, én mások számára nem tetsző, totál pirososan állítom be a kijelzőt, itt nem működik a funkció. A szakács ezt orvosolta egy "éjszakai üzemmód"-dal, ami egy enyhe borostyánszínű árnyalatot ad a kijelzőre, így azért kellemesebb a szemnek. Ez tud egy ON/OFF állást kb., meg időzíteni lehet azt heló. De még mindig jobb mintha nem lenne.
Ami viszont kiakaszt, hogy nincs témaválasztó!
Ezt mégis hogy?
Valaki tud erre megoldást? A substratum vagy mit, tuti nem rakom fel, attól kihullik a hajam. Amúgy jó kis rendszer, tényleg gyors, ez tetszik. Az 5-ösről 6-osra Android váltás nem tetszett, mert szerintem utóbbi nem olyan smooth, viszont ez a 7-es tényleg klassz, még az 5-ösnél is jobb.
Ja még valami. A Firefox egyáltalán nem akar elindulni, egyik verziója sem, se a stabil, se egy régebbi, se a beta, csak a Nightly megy (az viszont lassú, meg kb. alpha cucc). Még az IceCat Mobile sem megy, ami egy firefox alapú openszósz GNU böngésző, pedig eddig mindig mindenhol remekül szerepelt.
Ezt is túlélem, és minden más programom is megy. Viszont a témaválasztásra kérem szépen valaki adjon tippet, mert ezen múlik, hogy marad a rendszer vagy sem.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tomazin #16074 üzenetére
Na szép
Hát az előbb felraktamVégülis csak egy zipet kellett felrakni, titaniummal meg visszaraktam a cuccaimat. Supersu-ból a 2.82-t raktam fel, mert a 2.68 nem működött.
Egyelőre a duplakoppot próbálom feléleszteni, ugyanis a mennyé' aludni duplakoppra engedelmeskedik, de a kejjéfe' az nem.
Az értesítési fény is jól el van dugva, de megvan.
4G működik, csak előbb 2G-re kellett váltani, mint az előzőnél. Tényleg mintha kicsit reszponzívabb lenne a rendszer. Természetesen nincs gúgli szemét.
Továbbiak később. -
baranyaib90
csendes tag
válasz
tomazin #16052 üzenetére
Bluetooth tökéletes: Pebble és autórádióm szuperál a ROM-mal.
A 4G a szokásos menüben történő kapcsolgatás után jó: "SIM kártyák" > "SIM1 beállítások" > "Preferált hálózattípus"-nál először: 2G, majd 3G, majd LTE kiválasztása, de mindig meg kell várni közben, hogy legyen ismét térerő. -
tomazin
veterán
válasz
tomazin #15978 üzenetére
Érdekességképpen:
Eddig nem voltam rosszban a reklámokkal a telefonom, olyan mennyiségű volt, hogy elfér, nem zavar, korlátlan netem van, legyen belőle egy kis pénze a fejlesztőnek. Az egyik app olyan szinten elkezdte nyomni a fullképernyős reklámokat (idáig is mutatott napi 1-2x, tehát a belefér szinten), hogy rászántam 10percet a hosts filera. Megérte? -
tomazin
veterán
válasz
tomazin #15974 üzenetére
Hát így 3-4napos kb 30-40x újrainstallt és kipróbált/mixelt rendszer után a CM nyert. A LOS-okkal mindegyikkel volt nekem olyan gondom, ami miatt használhatatlan. (vagy kifagynak appok, vagy nem tudom telepíteni, vagy a bt nem megy)
Kicsit el is fáradtam, mert ahhoz hogy fel tudjak hívni valakit mindig végig kellett mennem a supersut felrak, titaniumbackup felrak, névjegyzék visszarak, telefon újraindít procedúrán. (nem használok guglit)Viszont a 6-os aosp-t nem bírtam felrakni és indulásra bírni.
-
tomazin
veterán
válasz
tomazin #15973 üzenetére
Aosp kimaradt, nem tudtam bootolásra bírni. (5.1->aztán mint zip fel a boot meg a system, de nem bootolt)
De felment a los ami egy 7.1.2-es droid. Ami eddig tetszett, hogy bt végre normálisnak tűnt, duplakopp működik, első, hátsó kamera működik (és normálisabban fókuszál, mint a 13as losnál).
Ha az 1-es slotot felrakom 4g-re akkor elhal.ha valakinek kérdés, kérés, hogy megnézzek valamit, akkor írjatok itt és nézem.
nekem annyi lenne, hogy ezt raktam fel: BETA-SuperSU-v2.52.zip
melyiket érdemes használni 7-es droidnál? továbbra is ezt? -
Apollyon
Korrektor
válasz
tomazin #15957 üzenetére
"egy olyan rendszer amin van gapps tuzfallal lekorlatozhato? Vagy nagyon kinlodos lenne?"
Mielőtt végleg megszabadultam teljesen a google szoftverektől, azért előbb kísérleteztem vele.
Nos az van, hogy bármelyik gapps-ot teszed fel, minimum a play store benne lesz, ami a következőkkel jár:A play store alatt milliónyi apró kis service fut, amihez "idomulnak" a felhasználói programok is. Pl. a Signal nevű alkalmazás egy gapps nélküli rendszeren szól, hogy nincs play store ezért engedélyezni kell ezt meg azt. Ennek abszolút nincs hátránya.
Ellenben a BKK Futár kicsit handicap-pel működik, ugyanis play store hiányában nem működik rajta a térkép (mivel gúgli mapszot használ), de a Kedvencek közé lehet menteni az egyes megállókat, illetve a kereső ugyanúgy működik.
A play store-nak viszont nem túl bizalomgerjesztő a működése. Alapjáraton ugye root jogosultságai vannak, tud más programokat telepíteni/törölni és módosítani (frissíteni) is. Nem beszélve a háttérben futó, követhetetlen processzekről, amik ki tudja mit csinálnak... Pl. sunyi módon adatokat gyűjtenek rólad: A Google elismerte, hogy titokban gyűjtött adatokat az Android
...és ezt ugye elismerték, ki tudja mi mindenről nem tudunk még.
A fentiek figyelembevételével pedig a tűzfal annyit ér, mint halottnak a csók.
Én már több mint egy éve gapps nélkül használom a telefont, azaz se play store, se gmail, se semmit nem használok, amit a google készített. (Egyéb eszközökön sem.)
Ezekhez hozzá lehet szokni, mert igenis vannak alternatívák a google programokra. Google keresőre is van, ami ugyan google-t használ, csak nem fog a google számára látszódni az ip-d (meg se az eszközöd, ki vagy és honnan stb.) Pl: [link]
Van egy F-Droid nevezetű alkalmazás áruház is, ahol nyílt forráskódú programok is vannak, illetve ami tartalmaz zárt elemeket, arra figyelmeztetés van. Pl. gúgli mapsz helyett is van az Open Street Map nevű térkép progi, ami elég fejlett még a gúglihoz hasonlítva is. F-droid-ból telepíthető.
Illetve, gondolom tudod, hogy minden programból van APK, szóval ha kell valami, nem vagy rákényszerítve a Play store-ra, beszerezheted máshonnan is (még akkor is ha nincs F-droidban). Igen, ez is rizikós lehet adatvédelmi szempontból, de egy fokkal (vagy többel) még mindig jobb, mint a biztosan kémszoftver gúgli play store.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tomazin #15648 üzenetére
Igen, a BKK futárhoz pl. kellene a play szolgáltatások, de működik anélkül is teljesen jól, csak térkép nincs benne.
Ellenben van félig-meddig nyílt forráskódú OsmAnd~ nevű térkép, és abszolút jól működik, van külön offline letölthető Magyarország is, valami 100 valahány mega, jelöl olyanokat is, amiket a gúgli mapsz nem, pl. antenna toronyDe alternatívának kiváló egyébként. Persze, attól még, hogy nekem megfelel, másnak nem feltétlenül fog
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tomazin #15575 üzenetére
Igen, sajna ez olyan módszer mint a windózos, guberálni kell neten a programokért, szerencsére nem túl sokért...
A tűzfal használatához pedig hozzászoktam még korábbról, amikor még csak a mobilnetet lehetett tiltani a programoktól, a wifit nem. Illetve, mivel be kell osztanom a mobilnetet, ezért szoktam kapcsolgatni, és tűzfalból egyszerűbb mint minden alkalommal bemenni a beállításokba és ott kikeresni adott alkalmazást stb.
Az egyik legkritikusabb ebből a szempontból a Swiftkey (vagy bármilyen más) keyboard, ami egyébként kérdezés nélkül szinkronizál... -na. De mivel a billentyűzeten adsz meg email/jelszó párost, azért ezt jobb ha nem küldi fel egy szerverre. Ha meg már statisztika van abból ki miről beszél: [link] nem akarok részese lenni. Szóval ezt a beállításokból is tiltottam, meg tűzfalból is, biztos ami biztos
-
zambozoli
aktív tag
válasz
tomazin #15554 üzenetére
Igen ezekre az apróságokra gondoltam én is, ezért nincs a mai napig nekem se szifon, csak a stabilitása hiányzik nekem robotból.
Mindegy ez már így marad.
P70-re egyébként még mindIg nekem is a LOS a legjobb rom. Kicsit lehetne stabilabb a csatlakozások terén, ill. a CM12.1-ből a tárcsázó hiányzik. Az kiírta a cégneveket bejövő híváskor, sokat segített eldönteni, hogy melyik Kovács Béla hívott a négyből.
A szomorú az, hogy a gyártó tényleg így magára hagyta a készüléket és cdak a szorgalmas programozóknak köszönhetjük, hogy van egy jól használható telefonunk. -
Apollyon
Korrektor
-
Apollyon
Korrektor
válasz
tomazin #15540 üzenetére
Kitkatet nem lehet TWRP alól feltenni, legalábbis nekem nem sikerült, fekete képernyő lett belőle, úgyhogy flashtools lett a vége.
A gyári kitkat borzalmas, iszonyat bloatware, rengeteg felesleges programmal, és app permission opció sincs, ami nálam kritikusan fontos.Illetve egy AOSP 4.4.4-et sikerült feltenni TWRP alól, de a flash után magától újraindította a telefont, így nem tudtam wipeolni, és bootloop lett a vége... Faxa volt, mert vagy 40x folyamatosan újraindult, mire rájöttem hogy kell kikapcsolni. Rá kellett nyomnom töltőre és leszedni róla, hogy legalább kikapcsolni tudjam, mert még azt sem engedte, se bootloader se semmi..
Úgyhogy most AOSP 5.1-gyen vagyok, 64bit, gondoltam arra is hogy 32bit legyen csak, de az még régebbi, halál...
Ami hiányzik erről a rendszerről: a duplakopp nagyon, meg a LED, más nem igazán...Az egésznek a célja amúgy pont az aksi, szerintem ez az üres AOSP 5.1 érzetre lényegesen kevesebbet zabál, mint a LineageOS. Amivel amúgy inkább csak ez volt a gondom, hogy nem húzta vele elég sokáig a telep.
A Vibe UI-ban amit itt többen használtok, vannak gúgli cuccok, vagy az is üres mint egy AOSP? Aksi milyen vele?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Kínában jelent meg a gyártó újdonsága, melynek a kellemes specifikáció melletti legnagyobb vonzereje a 4000 mAh-s akkumulátor lehet.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ford topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Xbox Series X|S
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- GTA VI
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest