- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolMan
MODERÁTOR
Fejezzétek be a veszekedést, offot ,személyeskedést aki folytatja azt pihenőre küldöm.
-
TTomax
félisten
Teljesen mindegy mennyibe kerül,ha nincs más alternatíva rá,ha lett volna akkor nem ennyi lenne az ára se...
Illetve majd ha lesz akkor biztosan igazodik...
-
-
h1mpi
félisten
válasz
migthy man #167 üzenetére
nyitott szemmel kell járni, boltban vettem áfásan
-
migthy man
csendes tag
teljes mértékben egyetértek azzal a "mit várok el" résszel.de a kérdés nem ez volt,nem erről volt szó.arról volt szó hogy a 980at és az árát miért kell ilyen szigorúan a 290x-hez hasonlítani?azt pedig megismétlem,hogy azért mert te 140ért vetted,azért attól még nem annyi volt az
és most sem annyi
-
h1mpi
félisten
válasz
migthy man #165 üzenetére
Nem kell viszonyítani semmihez. Ahhoz viszonyítsd, hogy mit vársz el egy VGA-tól. Én az alábbiakat:
- gyors legyen
- halk legyen
- hűs legyen
- szoftveresen és technikailag megbízható legyen (ne legyen BS, memória hiba stb.)
- jó OC képességgel rendelkezzenAmi nem érdekel:
- keveset fogyasszon
- olcsó legyenNa a 980 ilyen. Azt tudja, amit tudnia kell. Persze lehetne 120K is, de akkor tényleg komolyan kérdem, ki venne 290x-et?
-
migthy man
csendes tag
hogy értve az AMD-ez képest nem drága?mihez viszonyítsuk a 980at?a tavalyi szériához?mert ellene az AMD még úgy tudom nem adott ki semmit...nekem is az van de helyén kezelem a dolgot...az pedig hogy te 140ért vetted gondolom egy egyedi lehetőség volt,mert nem annyin debütált,és most sem annyi.
-
jedis
senior tag
Vettél egy 180EFt-os VGA-t, meg egy 200EFt-os monitort , és azt mondod meg vagy vele elégedve !
Na az b.szna be, ha nem lennél vele megelégedve !!!!!
Ez olyan, mintha egy 30 milkás Merci tulajdonos az autós fórumba szórná az igét, hogy ő mennyire meg van elégedve a többtízmilliós kocsijával, és ami jó azt meg kell fizetni, ezt nem értik meg az Opelosok !!!!!
-
h1mpi
félisten
Az ember szereti jó dolgokért kiadni a pénzét, ez semmi több, mint értéket venni a pénzemért
Ez olyan, mint az Apple termékek. Mindenki addig fikázza csak, ameddig el nem kezdi használni (a buszon ránézek 2 méterről és nem tetszik nem ide sorolandó) és utána rájön, hogy igen ez drága, de jó. Nem véletlen nem lehet eladni EU-ban a Kínai csoda autókat se, hiába olcsó... Persze ezt a monológot nem az AMD-re értettem (alapvetően nincs sok gond vele) csak érzékeltetni szerettem volna, hogy ha valami jó, akkor általában drágább is. Én nem vagyok márka hű. Minden márkát addig szeretek, ameddig megelégedéssel használom. Hónapok óta használok 980-at GSYNC monitorral. Nem a jövőben fogok, hanem a jelenben és a múltban használtam. Ezt nem értik meg az AMD fanatikusok (mert ha valakik azok, akkor az AMD-sek tényleg ide sorolhatóak). -
bit_bro
tag
Van arról pubklikus infó valahol, hogy az Intel IGP-k fogják-e támogatni az Adaptive Sync-et a közeljövőben?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Radeonokon FreeSync logó lesz. A Samsung és az LG ezt a logót rakja a kijelzőire, így a vásárlónak a VGA-k vásárlásánál ezt a logót kell figyelni. Ez a lényege. Ha nincs rajta a kijelzőn ez a logó, akkor is működni fog, ráadásul nem csak az AMD hardvereivel, hanem azokkal is, amelyekhez később lesz A-Sync driver. A VESA A-Sync plecsni ezt garantálja.
A GeForce nem támogatja az A-Syncet szoftverből. Amit támogat az a G-Sync. Később, esetleg jövőre lehet, hogy kap A-Sync szoftvert, de ma még ez elérhetetlen és a közeljövőben is így marad. -
jedis
senior tag
válasz
#32839680 #153 üzenetére
És azt se tessék elfelejteni, hogy ha az AMD nem lett volna, akkor most mindenki egymagos NetBurst architektúrás 40nm-es 5GHz-es 250Watt fogyasztású Pentiumprocikkal , vagy 180Watt-os Celeronokkal játszana, és a legolcsóbb Cerka sem lenne olcsóbb 50-nél !
Kellet az a pár pofon az Intelnek, a 2000-res évek elején, ami innovációra késztette !
-1.4-es Thunderbird VS 2.0-ás Pentium
-64bit-es utasításkészlet, meg kétmagos architektúra a pórnépnek ??Hááá mifolyikittGyöngyösőőőőn !!!???
Ha kicsit késett volna a Core architektúra !!!!!!
nagy bajba lett volna az Intel
-
micafighter
nagyúr
Te csak az eredeti szerződés közjegyző által hitelesített másolatának hinnél?
Részemről én elfogadom amit egy nálam a témában jóval járatosabb és jobban informáltabb személy állít, aki feltehetően nem ír szakmai fórumon megalapozatlan dolgokat.
(#151) h1mpi Miben második?
Az ábécé rendben biztos az nVidia előtt van
-
h1mpi
félisten
Én megértem az AMD fanokat... nem jó érzés örök másodiknak lenni a kettőből
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #149 üzenetére
Visszaolvasni luxus ugye? Esetleg?
-
TTomax
félisten
válasz
micafighter #144 üzenetére
Jah ha Abu írta az más,hiszen ö volt a közjegyző a szerződés kötése közben... amit írtam esetleg lefordítanád neki?
-
micafighter
nagyúr
Ezt is leírta már Abu:
(#116) Abu85
,,A monitoroknál lehet majd Freesync logó, mert azokat az AMD még a VESA előírásain túl is hitelesíti a saját előírásaira, ha a gyártó kéri. Ha nem, akkor nem kapnak logót. A Freesync egy reklámérték. A júzer bemegy a boltba és lát egy Freesync logós Samsung vagy LG monitort, odamegy a VGA-s pulthoz és keres Freesync logós VGA-t. Ez csakis a párosítást segíti elő. Nincs más célja."És azért kell az AMD Freesync logóhoz is hitelesítés, mert:
(#141) Abu85
,,[...]Akkor lehet belőle gond, ha az adott kijelző nem megfelelő paramétereket ad vissza a drivernek. [...]",,...ha minden VESA A-Synces monitor..." (#119) Abu85:Az A-Sync plecsnit nem a monitor kapja, hanem a vezérlő, a vezérlőt vizsgálják be. Az AMD Freesync-nél a monitort vizsgálják.
-
micafighter
nagyúr
-
parampa
aktív tag
Ugyanaz a történet mint a Tier szintek körüli mizéria volt.
Ott is benyögte a moderator 'úr' hogy nv seholnincs max Tier1 szinten.
( olvastam már töle meredekebbet is azt hittem leesek a székröl : igpu > dgpu )
Aztán gyorsan töröltetni kellett a hsz-ét mert biza Maxwell már Tier 2-es.Megy a hülyités etetés megint magas szinten.
Lesznek köv generációs G-Sync technológiák amik még többet tudnak majd.
Ugyanazt amit a konkurencia, megint az nVidia csinálja jól, sárga az irigység.
Ájemdé mindíg belebukik a saját sunyi mesterkéseibe sárdobálásba.Nem lehetne hogy ne Intel/NV haterek írják ezen cikkeket ? Trolloknak gratula.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Javaslom nekik, hogy kérdezzék meg erről a VESA-t. Ők erre a problémára nem tartották jó megoldásnak a szoftvert. A GPU kijelzőmotorjába kellett a módosítás. Ez sokat egyszerűsít szoftveres részen. A drivernek van egy általános tartománya, amelyet aszerint korlátoz, hogy a kijelző mit mond a drivernek. Egyedül eDP 1.4-en kell szoftveresen babrálni, itt specifikus firmware kell, és ahhoz kell a drivert állítani.
Amiről beszélnek kezelve van, mindenféle szoftveres hókuszpókusz nélkül. Akkor lehet belőle gond, ha az adott kijelző nem megfelelő paramétereket ad vissza a drivernek.
Ne felejtsd el, hogy az A-Sync egy szabvány. Idén nagyjából 20-30, jövőre pedig 80-100 kijelzővel számolnak. Nem lehet szoftverre bízni a vezérlést, mint a G-Syncnél, mert sokszor annyi kijelző lesz a piacon. -
Loha
veterán
Odatekertem neked a videóban, ahol helyettem válaszolnak a hozzászólásodra.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt fontos, hogy a VESA nem véletlenül tartotta ezt a technikát vissza eddig a pontig. Vannak nehézségei és igények a gyártók részéről. Egyrészt a gyártók azt akarták, hogy A-Sync mellett működjenek az OSD technikáik és a kijelzőskálázás. Ez egy nehézség volt, mert egyik sem működik G-Sync mellett, de a VESA megoldotta.
Gond volt hosszú ideig számolt képkockákkal. Sok ms után a kijelző egyszerűen lekapcsol majd vissza. Ezt a VESA egy DisplayPort módosítással oldotta meg. Ehhez kell az új kijelzőmotor a GPU-kba.
Végül gond volt a legális cheatekkel, mert az A-Sync lekorlátozná a frissítést a kijelző frissítésére. Ezért beépítették a V-Sync értelmezését is.
Igen ez sokáig tartott, de minden olyan problémát megoldottak, ami felmerült és a G-Sync nem ad rá megoldást. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Dehogy kell. A drivert tartományra kell írni. A monitor mond egy tartományt, amit támogat és a drivert azt alkalmazza. Ennyi.
Ez A-Sync itt a monitor ad visszajelzést a képességeiről. A G-Sync esetén nincs visszajelzés, tehát a drivert meg kell írni minden kijelzőre. Itt nem kell ezzel törődni, mert eleve a hardveren belül történik meg az egész vezérlése és nem a monitoron belül vagy szoftveresen. Ez leegyszerűsíti az egészet. A monitornak kell információkat tartalmaznia, amelyeket a driver kiolvas és megy. A VESA főleg azért alkalmazza ezt, mert használhatatlanná válna a rendszer, ha már 100 kijelző lenne a piacon, de mivel megoldották úgy, hogy ne kelljen ezzel szoftveresen törődni, így elég az általános rutin.
-
Loha
veterán
AMD-nek és az NV-nek is minden monitort típust egyesével be kell vizsgálnia, és nem csak hitelesítenie kell, hanem adott monitorra be kell építenie a támogatást a VGA driverbe.
Monitoronként változó lesz, hogy az adott típus milyen frekvencia tartományban működőképes, és hány ms-et képes várni 2 képkocka között, és ezt a drivernek pontosan tudnia kell, mert ha nem, fekete képek fognak bevillogni. Érdemes megnézni a PCperes videót, hogy mire lehet számítani, ha nincs benne a driverben az adott monitor típus támogatása. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A Freesync csupán a Catalystba épített a szoftver a VESA A-Syncre. A monitorgyártók számára lényegtelen. Nekik a VESA szabványát kell támogatni és hitelesíttetni az AMD-vel. Aztán, ha szívatni akarják az NV-t kérhetnek Freesync logóra hitelesítést. Ez már a monitorgyártók egyéni döntése, a VESA nem írja elő. Se drágább, se olcsóbb nem lesz ettől a kijelző. Nem titok egyébként, hogy a Samsung és az LG azért kér Freesync logót, hogy az NV-t megbüntessék.
-
Kéne egy ilyen weboldal, hogy http://www.canyoubuymonitorwithfreesyncyet.com/
Valami ilyesmi lenne:
http://www.hasthelargehadroncolliderdestroyedtheworldyet.com/ -
Malibutomi
nagyúr
Sajna nem látunk bele a dolgokba, pedig engem is érdekelne.
De mondjuk attól hogy VESA tagok, akár egy sima megbízási szerződést is köthetnek a tesztelésre ha úgy van ahogy Abu mondja. Pacsira senki nem küldözget cuccot a másiknak hogy teszteld le aztán megbeszéljük.
Cégek között pedig még az ingyen dolgok is papírozva vannak, a legegyszerűbb példa a promo termék amit valami más mellé adnak. Ingyen van mégis szerepel a számlán csak 0 az értéke. -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #128 üzenetére
Azt azért zárnám ki mert a scaler gyártók is VESA tagok... persze a VESA tagok között is vannak szintkülönbségek, (ugye tagsági dij befizetés szerint ) de speciel egy A-sync modulhoz nem kell semmiféle szerződés, (lásd nVidia VESA tag,mégsem kell szerződnie senkivel) és főleg nem az AMDvel amikor azt a monitorgyártók építik be...
Na mindegy én ezt a kérdéskört itt ráhagyom,azt hisztek amit akartok.ha el akarjátok hinni hogy bármelyik kapitalista cég ingyen ad valami,ingyen dolgozik és fejleszt illetve nyújt támogatás bármely termékhez akkor akkor ott gondok vannak,és ennek megértéshez nem kell feltétlen még a közgázra se menni.
(#127) bozont
Olvass vissza figyelmesen,mert látszólag nem tetted.
-
TTomax
félisten
Ne haragudj,de meg tudod érteni mi a különbség egy monitort gyártó és egy scaler gyártó között?Az A-sync a VESA tagoké,a scaler gyártók VESA tagok,tehát az övék is... a scalereknek az A-syncnek kell megfelelnie ahhoz hogy egy freesync monitorban működjenek...tehát ez a három scaler gyártó mindenféle extra szerződés nélkül gyárthat olyan A-sync modult ami jó a freesync monitorokhoz,akkor miért kellet szerződni?Mire?Tessék elgondolkodni,a kapitalizmusban semmi nem FREE!
-
SylverR
senior tag
Azért írtam át, mert rájöttem, hogy teljesen felesleges neked bármit is írni. Úgysem fogod fel. Habár amit én írtam, leegyszerűsített, pontosan ezért sem írtam már le tegnap vagy tegnapelőtt, vagy mikor is volt. Mert nem értek ezekhez olyan részletességgel. De teljesen logikus, hogy ha nekem van valami jogvédett dolgom, és te azt használni akarod, szerződnünk _érdemes_. Nem kell, de érdemes. Mert ha nem tesszük, én később beperelhetlek. Ennyi. Egyszerű megszokásból is már illik szerződni, akkor is ha ingyenes.
Úgyhogy ennyi. Befejeztem.
-
TTomax
félisten
Valóban?Az még árnyaltabbá teszi a kérdést,csak semmit nem magyaráz meg... na mindegy én itt ráhagyom mert nincs rálátásunk a szerződések tartalmára,az biztos ha valami free,akkor arra nem kötnek szerződést. Egy bevizsgálás keretére sem....A húsbolt sem köt szerződést a köjállal hogy meglegyen a minősítése...
(#122) SylverR
Láthatóan ötször át írtad a hozzászólásod,mert fogalmad sincs miről beszélsz,csak próbálsz fogást keresni rajtam.Persze ezt teszed már napok óta,el lehet tolni a bringát.... -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nincs licencdíj. A VESA ingyen biztosítja a technológiát a tagoknak. Aki nem tag annak VESA tagsági pénzt kell fizetni, hogy megkapják az A-Syncet. Külön pénzért nem lehet licencelni. Azért működik ez a konzorcium, hogy előrevigye az ipart, nem azért, hogy nyerészkedjen rajta.
Szerk.: De még mennyire, hogy VESA tagok. Másképp aligha építhetnék be a DisplayPort támogatását. Ahhoz is VESA tagnak kell lenni, az sem licencelhető külön pénzért.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A tesztelésre. Írtam, hogy a VESA az AMD-t jelölte ki erre a célra. Az AMD mondja meg, hogy a vezérlő átment-e a teszteken vagy sem. Ha átment a VESA adja a plecsnit, ha nem, akkor bátorítják őket, hogy majd legközelebb sikerül.
Azt azért tudni kell, hogy az AMD ezt a tesztelést nem ingyen csinálja. Ennek költségei vannak, amit részben a VESA, részben pedig a vezérlő tervezője fizet. Ez párezer dolláros egyszeri költség lesz. Ebből az AMD kifizeti a hitelesítéssel foglalkozó mérnököket, a termékek szállítását a világban, illetve a járulékos papírmunkát végző dolgozókat.
A vezérlő gyártója nem kaphat Freesync matricát, a VESA a tesztek után csak A-Sync plecsnit ad. A Freesync matricához az adott monitort kell bevizsgálni függetlenül attól, hogy milyen vezérlő van benne. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Freesync az csak egy szoftveres implementáció az A-Syncre. A vezérlőket gyártó cégek számára teljesen lényegtelen. Az AMD azért kell nekik, mert ők tesztelik a teljes rendszert a VESA megbízásából. Mindegyik vezérlőre az van ráírva, hogy A-Sync támogatás és nem Freesync. A monitoroknál lehet majd Freesync logó, mert azokat az AMD még a VESA előírásain túl is hitelesíti a saját előírásaira, ha a gyártó kéri. Ha nem, akkor nem kapnak logót.
A Freesync egy reklámérték. A júzer bemegy a boltba és lát egy Freesync logós Samsung vagy LG monitort, odamegy a VGA-s pulthoz és keres Freesync logós VGA-t. Ez csakis a párosítást segíti elő. Nincs más célja. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A FreeSync az AMD levédetett technológiája. Ha a monitorgyártó rá akarja rakni a dobozra ezt a logót, akkor az AMD-vel szerződnie kell. Az AMD leellenőrzi az adott monitort a termékeikkel és hitelesítik azt. Ha oké, akkor mehet a logó a dobozra. Maga a dolog nem lényeges, mert a VESA-nak is lesz egy A-Sync logója, amit szintén fel lehet rakni.
A legtöbb monitorgyártó erre a FreeSync dologra azért szált fel, hogy az NVIDIA-t büntessék. Jelentősége nincsen, mert a VESA eleve megkövetel alapvető teszteket, tehát az A-Sync logó bőven elég, csak a gyártók azt akarják, hogy a világ ezt a technológiát FreeSync néven ismerje meg, mert azzal az AMD-t segítik és az NV-t gáncsolják. Ennek semmi köze az üzlethez, pusztán stratégiai lépés, hogy az NV-t "megrendszabályozzák". -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az A-Sync esetében olyan nem lesz, hogy az egy monitorverzió támogatja, míg egy másik nem. Magukhoz a kompatibilis vezérlőkhöz olyan firmware-t szállítanak, amely tartalmazza az A-Sync működéséhez szükséges részeket. Ezt lecserélni egy másik firmware-re költségesebb, mint úgy hagyni. Ha egy monitorgyártó mégis így dönt, akkor az A-Sync nélküli verzió drágább lesz, mert a technika kivágásának, ezen belül is az egyéni firmware írásának többletköltsége van.
-
Jack@l
veterán
válasz
#65675776 #107 üzenetére
Mutass légyszi egyetlen monitort, ami dp-n keresztül frissíthető. Tényleg érdekelne, hogy ez így valaha működőképes volt-e.
De talán az jobb kérdés, hogy van-e, lesz e egyáltalán olyan, amit nem freesync-el adtak ki és mezei usernek elérhető/megoldható a freesync-es fw hozá. -
h1mpi
félisten
válasz
Dark Archon #108 üzenetére
de jó nevet kapott
-
-
törölt tag
1. És eddig ezt mennyi asztali monnitorban és VGA-ban alkalmazták? Jó közelítéssel egy darabban sem, tisztán mobil megvalósításban volt, és ott is elsődlegesen (illetve kb csak és kizárólag) a fogyasztás csökkentésére. Az asztali piacra teljesen más feladatkörrel kerül a technológia. A VESA szerint egyébként 2014-ben került bele a DP szabványba az Adaptive Sync... Az meg öt évvel van 2009 után. [link]
Az AMD mindössze csak egy saját márkanevet adott a dolognak. Nem pedig a szabványba kerülés előtt dobta ki licenckötelesen, mintegy saját ötleteként.
2. A DP például lehetőséget ad adatforgalomra is, ergo megoldható rajta keresztül. Az AUX csatorna kétirányú adatforglomra ad módot. Csak akarni kell. Persze kérdés, meg van-e valósítva jelenleg. Ha igen, akkor tényleg könnyedén megoldható.
Az U2410 egy több, mint öt éves monitor, akkor nyilván még csak nem is gondoltak ilyesmire. Ráadásul sok esetben a fw verzió változás a hw változását követte igazából, ergo nem is lett volna értelme a fw frissítésének. Viszont a gyártók jó ideje tudják, hogy készül a DP 1.2a, így felkészülhettek rá. Majd kiderül. Persze lehet tévedek, de az is lehetséges, hogy Ti. Csak én nem ugatom le a fejeteket, és nem nevezem ordas nagy marhaságnak azt, amire maga a szabvány ad lehetőséget (a legelső publikus verzió óta).
3. Ez valóban érdekes kérdés, és nem tényként írtam, csak mintegy feltételezésként, lehetőségként. Amennyiben az nV perelne bárkit is, mert kijelenti, hogy nem épít G-Sync monitort (azaz ki is akarná rákényszeríteni másra a saját cuccát?), akkor miért ne lehetne az nV-t perelni ugyan ezért?
Loha: Valóban az. Éppen ezért durva, hogy egy nyilt szabványért pénzt kér. Gondolom abból elég sokat be fog akkor fizetni a VESA számlájára.
-
Loha
veterán
AMDs logikát követve, ha egy monitorból a G-Sync-es változat 200$-ral drágább mint a sima, az 200$-os licencdíjat jelent.
Ezt a logikát követve, ha a FreeSync-es monitorok ugyan annyiba fognak kerülni mint a FreeSync nélküli változatok, akkor FreeSync licencdíj mentes lesz, ha drágábbak lesznek sima társaiknál, akkor a FreeSync licencdíja megegyezik az árkülönbözettel. -
bozont
veterán
Dehogynem, csak nem közvetlenül. Neki az benne a bolt, hogy majd az ő vga kártyáit fogják venni. Legalább is ezt reméli és hogy a licenc díj hiánya miatt jobban, gyorsabban elterjed majd a dolog. És én remélem, hogy a TV-k esetében is beépítésre kerül majd, a konzolok miatt. Bár ahhoz több dolognak is teljesülnie kell (DP a TV-ra és konzolokra, vagy hogy működön HDMI porton keresztül is).
-
TTomax
félisten
válasz
micafighter #100 üzenetére
Az a baj az egésszel hogy pontosan ugyanoda fog jutni mint a 3D,hasonló okokból... freesync nem fog csak amd-n menni g-sync meg csak nv-n...tehát ha véletlen meg is tetszik egy monitor akkor azért nem veszik majd meg,mert nem fognak vgat is cserélni...
-
micafighter
nagyúr
Igen, elképzelhető, de én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a freesync monitorokon nincs liszenszdíj, és csak azért adják drágábban, mert megtehetik (még így is olcsóbb mint a GSync-es monitorok), így a gyártónak és/vagy a kereskedőnek plusz haszna lesz. Érdemes lesz figyelni a monitorok és a videókártyák árának alakulását. Bár amíg csak a felső kategóriás (és áras) monitorokban lesz elérhető a technológia, addig nem fog igazán elterjedni szerintem. Főleg a kevésbé fejlett országokban nem.
-
TTomax
félisten
Miért is kellene az AMDvel szerződnie ha free?Hiszen free,az gyártja aki akarja... Vajon akkor mire szerződhettek?Mert az amd nem fog scalert venni az biztos.
Szerk:
És te szerinted az AMD ebből az extra profitból nem akar semmit,de nyújtson supportot?Egyébként ha megnézed a cikket a hozzászólóknak is ez jött le... emberek itt ingyen nem működik semmi tessék megérteni.Olyan nincs hogy free... -
bozont
veterán
"Now,AMD has signed up three of the biggest scaler manufacturers to implement Adaptive-Sync and FreeSync into products before the end of the year."
Én ezt valahogy így fordítanám: Az AMD leszerződött a 3 legnagyobb skálázó gyártóval, hogy még az év vége előtt beépítsék az Adaptive- és Freesync technológiát a termékeikbe.
Nekem ebből messze nem az jön le, hogy még jól meg is sarcolta őket. De ha végiggondoljuk az egész helyzetet, akkor nyilvánvaló hogy nem kér érte semmi pénzt az AMD.
(#97) TTomax
Attól nincs extra díj, attól még a gyártók rátehetik a magul extra árazását (sőt rá is fogják
), ezáltal csak még több marad a zsebükben. Most ez lesz az újdonság amiért sok pénzt elkérhetnek, viszont több lehetőségük van játszani az árral. Először tuti túlárazottak lesznek ezek is.
-
TTomax
félisten
válasz
micafighter #96 üzenetére
Igen de ha jó megnézed a G-sync kitt 200 dolcsi,na most a freesync monitorok nem ennyivel lesznek olcsóbbak (100dolcsit igérgenek [link]) akkor valahol licence van.Mert scaler minden monitorban van,a BenQ árakat lesz érdemes nézni,mert ők gyártani fognak ugyanazzal a panellal mindkét variációt.
Ami még érdekes az kompatibilitás mert a G-synchez több vga van mint a Freesynchez,bár ez még majd változik,illetve Freesynces monitorral nem lesz ULMB...viszont freesyncel meg lesz 24p támogatás állítólag...abban biztos vagyok,hogy amint lesz Freesynces monitor a piacon a G-syncesek ára be fog állni egy picivel drágábbra jó nV szokás szerint...
-
micafighter
nagyúr
Ez érdekes, de arról még mindig nem akadt szó hogy liszenszdíjas lenne bárkinek is. A szerződéskötés nem von magával feltétlenül liszenszdíjat vagy költséget. Absztrakt példa, de Pista nem szerződhet Jancsival, hogy ingyen nekiadja a focilabdáját? De. AMD szerződhetett az említett partnerekkel, hogy tessék itt van a szükséges alkatrész tervrajza ingyen, és tegyétek monitorba. Miért éri ez meg az AMD-nek? Mert olcsóbb lesz a GSync technológiával bíró monitorok AMD-s alternatívája, és ahhoz a monitorhoz a jövőben is AMD kártyát fog venni a felhasználó.
Mindenesetre szerintem a felhasználók szempontjából teljesen mindegy, hogy melyik liszenszdíjas és melyik nem, ami érdekes az a monitorok kiskereskedelmi árai, ami mellé érdemes figyelembe venni a VGA árakat is, mert jelenleg ugye nincs keresztkompatibilitás. Illetve fontos még az ár/érték arány a videókártyáknál és a monitoroknál egyaránt.
-
TTomax
félisten
Szerinted mire kötöttek szerződést?Hogy gyártanak Xezret?Azt a monitorgyártókkal kötik... jó reggelt... szerinted az amd fogja megvenni a scalert?Akkor mire szerződtek vajon?Arra hogy gyárthatnak valamit ami nem licence köteles?Vagy?
(#94) SylverR
És ez neked miért fáj?Egyébként mi közöd van hozzá?Jó lenne ha leállítanád magad ...
-
bozont
veterán
Mert hol írják hogy a skálázó gyártóinak fizetnie kell? Mert én ilyet nem láttam. A licenc-free az licenc-free, tök mindegy hogy ki használja.
mod.: Mivel a Freesync az AMD-é ugyan, azért biztos kell, de pont arról szól a cikk, hogy nem kell érte fizetni, sőt az AMD bízta meg a gyártókat, hogy a hardvereik támogassák a Freesync-et.
mod2.: Igen, olvastam, de semmi olyat nem ír hogy a scaler gyártóknak fizetnie kellene.
-
bozont
veterán
Gondolom inkább ezt akartad idézni a cikkből, ha már erről volt szó:
"AMD revealed that it had been working on technology for altering the refresh rate of a display to match the framerate of displayed content back in January as a licence-free alternative to Nvidia's proprietary G-Sync system." -
TTomax
félisten
válasz
IT.SZB.IKM #86 üzenetére
"nem követeli meg extra hardver alkalmazását"
De licence díjat igen,és azt azok fizet akik a scalert építik a monitorokhoz... a Realtek, Novatek és az MStar
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
[link]
Amit te mondasz: "Fontos kihangsúlyozni, hogy az AMD "FreeSync" néven emlegetett eljárása az Nvidia G-Sync technológiájával ellentétben ingyenes, nem követeli meg extra hardver alkalmazását, ami komoly előny.""A technológia támogatását a monitor részéről meglehetősen egyszerű megoldani, ugyanis ehhez csak egy "ingyenes" firmware frissítésre van szükség."
-
TTomax
félisten
"Now, AMD has signed up three of the biggest scaler manufacturers to implement Adaptive-Sync and FreeSync into products before the end of the year. Realtek, Novatek and MStar have all agreed to put FreeSync into their future scalers, chips which are responsible for modifying the incoming signal - such as increasing or decreasing the resolution - to suit the display panel's native properties."
-
Egon
nagyúr
válasz
micafighter #57 üzenetére
Mond meg öszintén kinek lenne rossz ha a gsync monitorok a felárukkal együtt támogatnák a freesyncet is? (Én ezt irtam) Mert akkor nem kéne monitort váltogatni kártyacsere váltásnál amiröl fentebb irtam.
Az nV-nek van egy üzletpolitikája: azt forszírozza, hogy mindenből az ő terméküket válaszd (már amit gyártanak). Ezért nem engedte a PhysX-re szánt kártyákat, más gyártó kártyájával együtt működni, pedig vélhetőleg több gyorsítónak szánt alsó- és középkategóriás kártyát tudtak volna eladni - rövid távon legalábbis.
Ezt a politikát természetesen lehet elfogadni vagy nem szeretni, de az gáz, hogy van kb. bő féltucat ember, akik már többször, több helyen is kijelentették, hogy soha nem vennének az nV-től még egy doboz gyufát sem, ergo nem igazán érintettek ezekben a korlátozásokban, mégis az összes kapcsolódó topicot telesírják folyamatosan, hogy így meg úgy. Ez már unalmas picit (nagyon). -
TTomax
félisten
válasz
IT.SZB.IKM #78 üzenetére
A Freesync nem free... nagy tévedésben vagy...
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
Nyilván a Free a kulcs szó.
Azaz egyik ingyé van a másik pedig fizetős. De még ez sem lenne igaz mert
annak annak ellenére más technológiát vagy is licenc díjat fizetnek az nv-nak pedig fizetős gondolok az SLI-re. Nyilván nem a Samsung meg az LG. Tehát ha akkora lövés lenne a G-sync akkor fizetne az LG és a Samsung is. -
Egon
nagyúr
válasz
IT.SZB.IKM #62 üzenetére
A két dolognak semmi köze egymáshoz. A Samsung akkor sem gyártana G-sync-es monitort, ha nem perelte volna be őket az nV.
Szerinted az LG miért nem gyárt G-sync-es monitort? Szolidaritást vállalnak a Samsunggal? -
IT.SZB.IKM
csendes tag
Más kérdés, hogy időben hogy volt? Már megrendelte akkor az Nvidia vagy a partnerek (is) a samsungtól a memóriákat és utána borult ki a bili. Nyilván nem fogja kidobni a kukába. Meg ha már az Nvidia azzal tervezte meg 9xx kártyákat elég költséges lenne újra tervezni. A Samsungnak pedig az is pénz és mint gyártó nem teszi meg, hogy nem vagy késedelmesen szállítja hiszen az rossz cégér. Annak ellenére ami történt ill. történik a két gyártó között. Meg ez elég gyerekes lenne...
-
Egon
nagyúr
válasz
#65675776 #63 üzenetére
Eddig 3 hozzászólásod volt a topicban, összesen 3 azaz három ordas nagy marhasággal. Kíváncsi vagyok, tudod-e még fokozni (bár az nV-haterség csodákra képes).
Lássuk tételesen.
1. [link] A második mondat vajon honnan jött? Egyrészt az Adaptive Sync 2009 óta kész van (elég lassú az nV, ha 5 év alatt csak egy licenszkonstrukció kidolgozására futotta). Másrészt az AMD-nek sem volt jó a Adaptive Sync: ők Freesync néven nyomják kb. ugyanazt. Ergo lehet hogy mondjuk csak az Intel fejlesztett a VESA tagok közül? Ennek is lehet kb. annyi alapja, mint a második mondatodnak...2. [link]Persze, ahogy Móricka elképzeli. Nyilván azért kerestek mondjuk a Dell U2410-ből, adott fw verziójú példányokat azok, akik használtan vették, mert olyan egyszerű lenne frissíteni...
Leggyakrabban csak a gyártó tudja frissíteni a monitor fw-ét.
3. [link] Egyrészt free szabványról beszélünk. Másrészt senki sem kötelezheti az összes monitorgyártót, az adott szabvány használatára. Innentől kezdve teljesen értelmezhetetlen, amit írsz. Ezzel az erővel a VESA-t is lehetne perelni: biztos lesz olyan monitorgyártó, amelyik semelyik verziót nem alkalmazza a termékeiben, és a "logikád" alapján, akkor ezért perelni kellene a VESA-t? LOL...
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
-
Loha
veterán
válasz
IT.SZB.IKM #62 üzenetére
Az NV annyira összeveszet a Samsunggal, hogy minden GTX 970 -re és 980 -ra Samsung memóriákat szerel.
(#60) daa-raa: Mutassál már egy linket, hogy otthon a végfelhasználó, 2 kattintással, monitor firmware-t frissít.
-
TTomax
félisten
válasz
IT.SZB.IKM #67 üzenetére
"A Samsung eddig se gyártott G-Sync monitort,terve be sem volt..."
(#69) IT.SZB.IKM
Hatalmas érvágás... -
TTomax
félisten
válasz
IT.SZB.IKM #62 üzenetére
A Samsung eddig se gyártott G-Sync monitort,terve be sem volt...
-
-
jedis
senior tag
válasz
Dark Archon #52 üzenetére
Hogy ezt eddig senki sem vette észre ! Ha jól emlékszem, egy "nagyon jól sikerült" motorostali másnapján írtam ezt a szöveget az adatlapomra , és itt a "másnapján" van a hangsúly
-
törölt tag
válasz
IT.SZB.IKM #62 üzenetére
Erre illene egy VESA viszontperrel élni, miszerint hogy képzeli azt az nV, hogy ellop egy technológiát, aztán annak a támogatását meg nem oldja meg. Igenis támogassa akkor ő is a VESA Adaptive Sync-et.
-
IT.SZB.IKM
csendes tag
Gondolom mindenki tisztában van azzal, hogy a Nvidia konkrétan lassan feldughatja a G-sync-et mert sikeresen beperelte a Samsungot aki bejelentette, hogy nem gyárt egy monitort sem G-sync-el.
Ha ez nem lenne elég az Acer kivételével lassan minden monitor gyártó kihátrál. -
micafighter
nagyúr
válasz
micafighter #57 üzenetére
Kinek lenne rossz az nV-n kivül persze, aki drága monitoron keresztül probálja magához kötni a vásárlokat, hiszen ha befektettél egy drága monitorba ami tud egy uj technologiát, akkor teljesen érthetö hogy a jövöben is szeretnéd kihasználni maximálisan.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Malibutomi #56 üzenetére
Pontosan ez a problémám. Nem vagyok sem nv sem amd fan. Most amd kártyám van, mert ezt találtam jobbnak ár/érték arányban a renselkezésre álló keretemböl. Az elözö kártyám nv volt, lehet a következö is az lesz, mert szintén ár/érték alapján fogok kártyát választani. Viszont a gsync és a freesync kettéválása miatt ha használni akarom a syncet akkor kártyacserénél monitort is cserélni kell. Pedig a monitor az egyike azon kevés alkatrészeknek amik nagyon lassan avulnak el ezért hosszu távra lehet venni.
(#49) smkb: értelmetlen a hasonlatod
Mond meg öszintén kinek lenne rossz ha a gsync monitorok a felárukkal együtt támogatnák a freesyncet is? (Én ezt irtam) Mert akkor nem kéne monitort váltogatni kártyacsere váltásnál amiröl fentebb irtam.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
micafighter #48 üzenetére
Persze mert egy monitor embere válogatja de kiszolgál 2-3 vga-t is valakinél. Így a fanatikusokon kivül azt is 2-3 generációra magukhoz köthetik, aki nem nv fan, csak megtetszett neki a g-sync. Ha már ennyiért monitort vett akkor megint nv kártyát vesz.
-
SylverR
senior tag
Értem.
@(#51) HussarF:
Szóval szerinted az "vásárló-központúság" - avagy felhasználó központúság -, hogy szándékosan nyílt alapokra zárt rendszerket épít, csak hogy a nagyobb piaci részesedése miatt ellehetetlenítse a másik céget? Szuper. Nem találok szavakat a zseniális rálátásodra. -
-
Akkor minek okoskodsz olyanról, amiről fogalmad sincs? Értelmes dolog
(#48) micafighter
Szerintem vásárlóközpontú. Elvégre ki a vásárlója? Aki megvette a G-Sync-et, az már biztosan, mert letett neki már pénzt rendesen. Na őket köpné szembe, ha egyszer csak elkezdené a másik technológiát támogatni. Az nV-nek a saját vásárlóinak kell megfelelnie és nem azoknak, akik zsigerből utálják és folyton amiatt sírnak, hogy szemét cég és akármit csinálna, akkor sem vennének tőle... -
jedis
senior tag
válasz
Igaz sosem tagadtam, hogy a pirosak felé húzok ( kicsit ), de egyszerűen nem tudom összerakni logikusan azt, amit az NV az elmúlt pár hónapban csinált ! G-sync( 200 dodós liszenc ) ; GTX970-es mizéria; GTX960-as "enyhén" túlárazott középkategória; a "The Way It's Meant to be Played"-ről meg már nem is beszélve ! :/
-
smkb
őstag
válasz
Így van, rohajdon meg BMW is mert 5 pontos kerékrögzítést használ, nem 4 et mint a Peugeot és nem tudom fel tenni rá a 308-as olcsóbb kereket, pedig mindkettő kerék... fúúúj.... mindenki rohadjon meg aki nem pont úgy old meg valamit, mint szerelmünk tárgya...
-
micafighter
nagyúr
válasz
#32839680 #46 üzenetére
& #45) daa-raa pontosan ez bántja a csörömet. Az nv hozzáállásából nekem nem a vásárlóközpontúság jön le. Itt olvastam egyik cikkben, hogy az nV GSYNC monitorok azért nem támogatják a VESA szabvány freesyncet mert nv nem hagyja hogy a kb 0 plusz költségü csatlakozot rátegyék a monitorgyártók. Ha ez valoban igy van, és ezért nem lehet olyan monitort kapni, amely mindkettö syncet támogatja, akkor részemröl nem kérdés melyik megoldást választom.
-
törölt tag
Szóval az nV igazából csak egy licenckonstrukción dolgozik. A technológián a VESA többi tagja munkálkodott.
-
FLATRONW
őstag
-
TTomax
félisten
-
Cooley18
aktív tag
Attól a kisker miért adna el több monitort, hogy az egyiket olcsóbban adja? Adott fogyasztó így is-úgy is 1 monitort vesz, azon pedig a lehető legnagyobb profit a cél.
Amúgy maga a vita értelmetlen. Akármennyibe is kerül egyik, másik, ha nV-s akar ilyet, G-sync-es monitort fog venni, az AMD-s meg a másikat. Laposokban meg így is úgy is ki kell majd fizetni, ha felső kategóriás notit akar magának az ember, mert ez tuti alap funkció lesz minden csúcs modellben, ott meg csak nV van.
-
FLATRONW
őstag
Hagyjuk, tényleg meddő vita. Nekem teljesen mindegy hogy ki kapja a pénzem, az nv vagy a monitorgyártó.
Ilyen alapon azok is szívni fognak akik freesynces monitort vesznek.
Persze csak az nem szív, aki állandóan a technológia fejlődésének akadályozásáról sír, de az új technológiákért nem hajlandó fizetni.(#34) morgyi: Ez is igaz. Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy az nv licensbe beletartozik a hardver is, a panel kivételével. A mai nagy frissítési frekvenciáju panelek többsége pedig képes kezelni a változó frissítést is. Ezeket pedig alapból drágábban adja a monitorgyártó. Plusz erre a drágább árra jön rá még 200 dollár.
A lényeg az, hogy a G-synces monitoroknak köszönhetően a monitorgyártó is eltudja adni a drágább monitorokat, így ők is jól járnak. -
Sinesol
veterán
Hát pedig gondolj bele, sok monitor csak g-sync/freesyncben fog különbözni. Kb tökugyanolyan képességű monitorokat miért adna olcsobban bármely üzlet?
Másrészt meg lejebb megy az ára majd és kb ugyanannyi lesz mind2. Nem kell mindent elhinni amit a vörös ködből hallasz, néha megéri gondolkozni.
200dolcsi lehet nem oké de hol a konkurencia? Miért adnák olcsóbban?
Bár gyanítom ha az Amd csinálta volna az egészet, akkor teljesen rendben lenne mindenMind1 engem tulsagosan nemérdekel, amugy se lesz az
Xbox One ApiDx12 miatt nvidia vga-m, meg monitort se veszek még 1-2 évig biztos. -
jedis
senior tag
Jaj bocsánat ! Tényleg félre olvastam
! Szóval akkor az összes kiskereskedés, akik mondjuk átlagosan 15%-os árréssel dolgoznak, a free-sync-es monitorok esetében 60%-ossal fognak !
Így gondoltad ? Mert ha igen, akkor vedd úgy, hogy háromszor egymás után raktam ki Nicolas-t -
7time
senior tag
válasz
antikomcsi #26 üzenetére
Volt róla cikk de fogalmam nincs melyek azok a monitorok egyszerűen mert nem érdekelt, egyelőre ezek nélkül is megvagyok de akit érdekel az olvasson utána.
-
FLATRONW
őstag
Nem, ő kifizetett fél évvel ezelőtt 200 dollárt pluszba, mert használni akarta.
Te pedig majd egyszer (ha megjelenik) kifogsz fizetni 100 dollárt pluszba, ha használni akarod a Freesyncet.
Tehát ő 100 dollárral fizetett többet, de már fél éve használja is. A technológia már egy éve létezik, konkurencia nincs, tehát adhatják drágában is.
És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy meglehet az is, hogy lejjebb viszi majd az NV a licens árát, mert már lesz konkurencia.
És még egy dolog, a licens nem a felhasználónak ingyenes, hanem a gyártónak, aki tagja a VESA-nak. A monitorgyártó a kész termékre annyi felárat tesz, amennyit nem szégyell.
Miért baj az, hogy az NV (mint VESA tag) is pénzt akar látni a technológiából? Vagy úgyis feltehetném a kérdést, hogy miért csak a monitorgyártóknak lenne joguk profitálni a technológiából? -
jedis
senior tag
Szóval azt mondod, hogy minden monitorgyártó rá fog tenni automatikusan minden free-sync-es monitor árára 200 dollárt ( 50-60.000Ft ) csak azért, hogy nehogy véletlenül hátrányos ár/érték helyzetbe kerüljenek a G-sync-es monitorok ???????????????????
Hát ezt a gif-et már a héten egyszer ellőttem, de most sem tudom megállni !
-
Sinesol
veterán
Freesync meg G-sync közt arban nem lesz nagy difi, csak a freesync-en nagyobb lesz a kereskedő árrése, ennyi.
Amúgy értelmes monitoroknál, amik játékra is jók, legkevésbé az növeli az árat hogy ezt vagy azt a syncet-használja.
Szerintem egy Eizo, Asus, Benq, vagy akármilyen gamer márka már igy is jelentősen feláras, az olcsobb megoldásoknál meg nem mind1 hogy miylen sync van, ha ghosting van?Lg, sony, samsung, csupa nagy nevek egy játékra szánt monitornál?
Oh wait...
Olyan synces monitort vegyél, amilyen a vga-d, ennyi. Ugyanolyan jó mind2. Bár non gamer monitornak annyira kell a G-sync, mint a 4giga Ddr3 ram egy 64bites Low-end vga-ra.
-
Hiftu
senior tag
Kicsit félreérthető a cikk. Melyik történt?
a, NVidia elkészítette mobilra a saját adaptive sync megoldását g-sync néven ÉS ott IS kér licensedíjat.
(tehát a mobil számítógépen és a monitoron is van licensedíj)
b, Mint az a, DE a mobil eszközön már NEM kér licensedíjat (csak a monitoron van.) -
7time
senior tag
válasz
Meteorhead #1 üzenetére
Azért előbb nézd meg mennyivel drágább egy olyan G-Sync monitor, amíg az AMD elég egy firmware frissítés vagy az újak már eleve tudják.
-
alevan
őstag
A pénzcsináláshoz érteni kell
-
Meteorhead
aktív tag
Tehát az Nvidia megcsinálta a saját szabványos AdaptiveSync eljárását. Mindenkinél fizetős a technológia, mert driver oldalról kell a támogatás. Ne higyjük, hogy AMD/Intel ingyen csinálja, csak ott fixen benne van a termék árában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest