- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
Te csak az eredeti szerződés közjegyző által hitelesített másolatának hinnél?
Részemről én elfogadom amit egy nálam a témában jóval járatosabb és jobban informáltabb személy állít, aki feltehetően nem ír szakmai fórumon megalapozatlan dolgokat.
(#151) h1mpi Miben második?
Az ábécé rendben biztos az nVidia előtt van
-
micafighter
nagyúr
Ezt is leírta már Abu:
(#116) Abu85
,,A monitoroknál lehet majd Freesync logó, mert azokat az AMD még a VESA előírásain túl is hitelesíti a saját előírásaira, ha a gyártó kéri. Ha nem, akkor nem kapnak logót. A Freesync egy reklámérték. A júzer bemegy a boltba és lát egy Freesync logós Samsung vagy LG monitort, odamegy a VGA-s pulthoz és keres Freesync logós VGA-t. Ez csakis a párosítást segíti elő. Nincs más célja."És azért kell az AMD Freesync logóhoz is hitelesítés, mert:
(#141) Abu85
,,[...]Akkor lehet belőle gond, ha az adott kijelző nem megfelelő paramétereket ad vissza a drivernek. [...]",,...ha minden VESA A-Synces monitor..." (#119) Abu85:Az A-Sync plecsnit nem a monitor kapja, hanem a vezérlő, a vezérlőt vizsgálják be. Az AMD Freesync-nél a monitort vizsgálják.
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
Igen, elképzelhető, de én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a freesync monitorokon nincs liszenszdíj, és csak azért adják drágábban, mert megtehetik (még így is olcsóbb mint a GSync-es monitorok), így a gyártónak és/vagy a kereskedőnek plusz haszna lesz. Érdemes lesz figyelni a monitorok és a videókártyák árának alakulását. Bár amíg csak a felső kategóriás (és áras) monitorokban lesz elérhető a technológia, addig nem fog igazán elterjedni szerintem. Főleg a kevésbé fejlett országokban nem.
-
micafighter
nagyúr
Ez érdekes, de arról még mindig nem akadt szó hogy liszenszdíjas lenne bárkinek is. A szerződéskötés nem von magával feltétlenül liszenszdíjat vagy költséget. Absztrakt példa, de Pista nem szerződhet Jancsival, hogy ingyen nekiadja a focilabdáját? De. AMD szerződhetett az említett partnerekkel, hogy tessék itt van a szükséges alkatrész tervrajza ingyen, és tegyétek monitorba. Miért éri ez meg az AMD-nek? Mert olcsóbb lesz a GSync technológiával bíró monitorok AMD-s alternatívája, és ahhoz a monitorhoz a jövőben is AMD kártyát fog venni a felhasználó.
Mindenesetre szerintem a felhasználók szempontjából teljesen mindegy, hogy melyik liszenszdíjas és melyik nem, ami érdekes az a monitorok kiskereskedelmi árai, ami mellé érdemes figyelembe venni a VGA árakat is, mert jelenleg ugye nincs keresztkompatibilitás. Illetve fontos még az ár/érték arány a videókártyáknál és a monitoroknál egyaránt.
-
micafighter
nagyúr
válasz
micafighter #57 üzenetére
Kinek lenne rossz az nV-n kivül persze, aki drága monitoron keresztül probálja magához kötni a vásárlokat, hiszen ha befektettél egy drága monitorba ami tud egy uj technologiát, akkor teljesen érthetö hogy a jövöben is szeretnéd kihasználni maximálisan.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Malibutomi #56 üzenetére
Pontosan ez a problémám. Nem vagyok sem nv sem amd fan. Most amd kártyám van, mert ezt találtam jobbnak ár/érték arányban a renselkezésre álló keretemböl. Az elözö kártyám nv volt, lehet a következö is az lesz, mert szintén ár/érték alapján fogok kártyát választani. Viszont a gsync és a freesync kettéválása miatt ha használni akarom a syncet akkor kártyacserénél monitort is cserélni kell. Pedig a monitor az egyike azon kevés alkatrészeknek amik nagyon lassan avulnak el ezért hosszu távra lehet venni.
(#49) smkb: értelmetlen a hasonlatod
Mond meg öszintén kinek lenne rossz ha a gsync monitorok a felárukkal együtt támogatnák a freesyncet is? (Én ezt irtam) Mert akkor nem kéne monitort váltogatni kártyacsere váltásnál amiröl fentebb irtam.
-
micafighter
nagyúr
válasz
#32839680 #46 üzenetére
& #45) daa-raa pontosan ez bántja a csörömet. Az nv hozzáállásából nekem nem a vásárlóközpontúság jön le. Itt olvastam egyik cikkben, hogy az nV GSYNC monitorok azért nem támogatják a VESA szabvány freesyncet mert nv nem hagyja hogy a kb 0 plusz költségü csatlakozot rátegyék a monitorgyártók. Ha ez valoban igy van, és ezért nem lehet olyan monitort kapni, amely mindkettö syncet támogatja, akkor részemröl nem kérdés melyik megoldást választom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Sorozatok
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ASUS GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB ELADÓ
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- GIGABYTE GTX 1050 OC 2GB videókártya
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest