- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
h1mpi
félisten
Az ember szereti jó dolgokért kiadni a pénzét, ez semmi több, mint értéket venni a pénzemért
Ez olyan, mint az Apple termékek. Mindenki addig fikázza csak, ameddig el nem kezdi használni (a buszon ránézek 2 méterről és nem tetszik nem ide sorolandó) és utána rájön, hogy igen ez drága, de jó. Nem véletlen nem lehet eladni EU-ban a Kínai csoda autókat se, hiába olcsó... Persze ezt a monológot nem az AMD-re értettem (alapvetően nincs sok gond vele) csak érzékeltetni szerettem volna, hogy ha valami jó, akkor általában drágább is. Én nem vagyok márka hű. Minden márkát addig szeretek, ameddig megelégedéssel használom. Hónapok óta használok 980-at GSYNC monitorral. Nem a jövőben fogok, hanem a jelenben és a múltban használtam. Ezt nem értik meg az AMD fanatikusok (mert ha valakik azok, akkor az AMD-sek tényleg ide sorolhatóak). -
TTomax
félisten
Ne haragudj,de meg tudod érteni mi a különbség egy monitort gyártó és egy scaler gyártó között?Az A-sync a VESA tagoké,a scaler gyártók VESA tagok,tehát az övék is... a scalereknek az A-syncnek kell megfelelnie ahhoz hogy egy freesync monitorban működjenek...tehát ez a három scaler gyártó mindenféle extra szerződés nélkül gyárthat olyan A-sync modult ami jó a freesync monitorokhoz,akkor miért kellet szerződni?Mire?Tessék elgondolkodni,a kapitalizmusban semmi nem FREE!
-
TTomax
félisten
"Now, AMD has signed up three of the biggest scaler manufacturers to implement Adaptive-Sync and FreeSync into products before the end of the year. Realtek, Novatek and MStar have all agreed to put FreeSync into their future scalers, chips which are responsible for modifying the incoming signal - such as increasing or decreasing the resolution - to suit the display panel's native properties."
-
FLATRONW
őstag
Hagyjuk, tényleg meddő vita. Nekem teljesen mindegy hogy ki kapja a pénzem, az nv vagy a monitorgyártó.
Ilyen alapon azok is szívni fognak akik freesynces monitort vesznek.
Persze csak az nem szív, aki állandóan a technológia fejlődésének akadályozásáról sír, de az új technológiákért nem hajlandó fizetni.(#34) morgyi: Ez is igaz. Azonban arról se feledkezzünk meg, hogy az nv licensbe beletartozik a hardver is, a panel kivételével. A mai nagy frissítési frekvenciáju panelek többsége pedig képes kezelni a változó frissítést is. Ezeket pedig alapból drágábban adja a monitorgyártó. Plusz erre a drágább árra jön rá még 200 dollár.
A lényeg az, hogy a G-synces monitoroknak köszönhetően a monitorgyártó is eltudja adni a drágább monitorokat, így ők is jól járnak. -
FLATRONW
őstag
Nem, ő kifizetett fél évvel ezelőtt 200 dollárt pluszba, mert használni akarta.
Te pedig majd egyszer (ha megjelenik) kifogsz fizetni 100 dollárt pluszba, ha használni akarod a Freesyncet.
Tehát ő 100 dollárral fizetett többet, de már fél éve használja is. A technológia már egy éve létezik, konkurencia nincs, tehát adhatják drágában is.
És ne feledkezzünk meg arról sem, hogy meglehet az is, hogy lejjebb viszi majd az NV a licens árát, mert már lesz konkurencia.
És még egy dolog, a licens nem a felhasználónak ingyenes, hanem a gyártónak, aki tagja a VESA-nak. A monitorgyártó a kész termékre annyi felárat tesz, amennyit nem szégyell.
Miért baj az, hogy az NV (mint VESA tag) is pénzt akar látni a technológiából? Vagy úgyis feltehetném a kérdést, hogy miért csak a monitorgyártóknak lenne joguk profitálni a technológiából?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- Autós topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Synology NAS
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ford topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest