Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cdr74ke

csendes tag

válasz Touch-ko #248 üzenetére

"Kicsit olyan szaga van az egesznek, hogy a tucatnyi pozitivumrol szot sem ejtettel, ellenben az egyetlen kritizalt dologra sikerult reagalnid.. Kicsit olyan ez, mintha csak a rosszat, a hibat keresned mindenben.. Eleg negativ dolog ez.."

Mit nem értesz azon, hogy
    1 az iphone-ról semmit nem mondtam, se jót, se rosszat
    2 leírtam, hogy miről szól a cikk amit küldtél, mert erről van szó benne és nem értem, hogy miért küldted, nem kerestem semmiben a rosszat...

a többi nem is érdekel, mást írsz, mint amit utána pár óra múlva mondasz, hogy mit írtál :U

• cdr74ke

csendes tag

válasz Touch-ko #235 üzenetére

`Ezt nem igazán értem, a Samsung sokkal több telefont ad el.`
    -Itt a lenyeg, hiaba adnak el tobb Samsung telefont, az Apple tobb bevetelt szerez az iPhone-nal, mint a Samsung..

• cdr74ke

csendes tag

válasz Touch-ko #234 üzenetére

akkor megpróbálok egyszerűbben írni

"Ha szamodra nem egyertelmu, hogy a felmeres szerint az iPhone vasarlok elegedettebbek, mint a konkurens ceg termekeit hasznalok":

"az első hsz-ben amire reagáltam konkrétan azt írtad, hogy Koreában jobban szeretik az ipone-t mint az androidot ami így nem igaz, mit mondtam, nem szeretik jobban, mivel ~85% androidot vesz
    ha azt írtad volna, hogy a koreai iphone felhasználók elégedettebbek a telefonjukkal, mint a koreai androidosok, akkor nem is írtam volna semmit, azt mint már írtam, elhiszem..."

"majd ezutan a desing-ba kotsz bele":

"Az első linkben([link]) kb annyi van, hogy az s5(Samsung SM-G900F ) design talán nem lett valami jó és csak 61 pontot kapott a 100ból.."
    "semmit nem mondtam az iphone designról, sőt, egyáltalán semmit nem beszéltem designról, csak leírtam, hogy mi van a cikkben amit küldtél"
    egyszerűen nem értettem miért küldted ezt a linket, főleg, hogy továbbra sem a felhasználói elégedettség miatt kommentáltam

"es roman vizes peldakat irsz":
    sajnálom, ha nem érted a példa lényegét...

"- A kepet amit feltoltottem az iPhone userek mindenben jobbnak tunt a megkerdezettek alapjan.. Ugy lett volna fair, ha azt is leirod:)":
    nem beszéltem ezzel kapcsolatban semmiről, mint mondtam, leírtam, hogy mi volt az első linkben, nem értem miért kellene erről beszélnem, méginkább, hogy az iphone-ról nem írtam semmit, a samsungról pedig negatív dolog volt amit írtam..

"Ha pedig a statisztikat ugy forgatod, hogy a 88%-bol lesz 15% (szerinted), akkor meg vegkepp nincs mirol beszelnunk.."
    én erről beszéltem: [link]
    "Mint mondtam, nem szeretik jobban az iphone-t a koreaiak, mivel nem vesznek iphone-t a koreaiak, csak kb 15%"
    "És mondtam, elhiszem, hogy az "iphone"-nal (amibe hány típust vesznek bele, 5öt?) az a 15% nagyon elégedett..."

Szerintem egy 20K-s telefonnak is kellene normalisan mukodnie.. (termeszetesen kevesebb feature-rel) de a lenyeg az lenne, hogy az olcso telefonok is normalisan mukodjenek. Ellenben ezekrol melyen hallgat a gyarto. A fagyogato telefonokrol, amit (szemelyes tapasztalat) a Samsung Store-ban az elado (ottani Genius) fel sem ismert :) Szerintem teljesen jogos, ha valaki 20K-s telefont akar, az elvarhatja, hogy a telefonja ne fagyjon, akadozzon, hanem normalisan mukodjon. Vagy esetleg az olcso termekeknek egybol sz.rnak kell lennie?

nos, van olyan 20k-s telefon, ami teljesen hibátlanul működik, csak az sajnos telefonáláson és sms-en kívül semmire nem jó
    ennyi pénzért amit a felhasználó elvár, hogy 80-90%-ban annyit tudjon, mint egy 200k-s(mivel 80-90%-a "feature"-öknek szoftveres) nem lehet teljesíteni, ha lehetne, már megcsinálták volna
    ami ahhoz kell, hogy jó is legyen, és benne is legyen az drágább, ilyen egyszerű

ha pedig a samsung nem csinálná meg az olcsón szart, megcsinálná más, nem sokkal ezelőtt még erre épült kína gazdasága...
    lehetne, hogy a samsung is vállalja, hogy minden telefonja hiba mentes legyen, csak akkor mondjuk 50 ezerről indulnának, és jönne más a helyére 20 ezerért szarral

továbbá ezek az érvek továbbra sem adnak okot arra, hogy 20 ezres telefonokat hasonlítson bárki össze 250 ezres telefonokkal

"Szerintem az olcsobb kategorias telefonok a tablazatban nincsennek benne, mert nehol a Samsung megkozelitette az Apple-t. Ha az olcsobb telefonok is benne lettek volna meg nagyobb lett volna a kulonbseg."

megkerestem neked az eredeti képet: [link]
    삼성 갤럭시, azaz samsung galaxy család, ami pedig [Samsung Galaxy család wiki] magában foglalja a high-end devicetól a low-end deviceig a samsung sok telefonját, tehát "az olcsobb kategorias telefonok" is lehetnek benne bőven

"-Ha jol emlekszem az utolso 6 honap telefon vasarlokat kerdeztek meg. August-march idotartamban mar nem arultak sima 4-et se korabbi modelleket sem."
    rendben, akkor nem 5, csak 3 telefont vettek bele, amik újabbak, ez csak nekem jó, nem mondhatod, hogy a régiek miatt csak 90%, pedig ha csak 3 lenne benne, akkor 98% lenne :)
    Viszont, ahogy írtam, a galaxy család nem 3db új áron 250 ezer forintos telefonból áll, hanem low-endtől high-endig sok telefonból.

"-En meg arrol, hogy az uj Phone tulajok jobban szeretik az iPhone-jaikat, mint a Samsung tulajok, mert elegedettebbek."
    egyáltalán nem ezt írtad:
    "Masik cikk arrol beszelt, hogy Del-Koreaban az iPhone-t jobban szeretik a koreaiak, mig a MA (es tobb sajto) cikkeben ennek az ellenkezojet irjak koreai forrasok."
    az, hogy utólag mit írsz hozzá, az más dolog, így ebben a megfogalmazásban az egész koreai piacról beszélsz, ami egyáltalán nem igaz azzal a 14%-al, mivel kb 60% nem samsungot vesz.

"Egyertelmuen Koreaban tobb Samsung fogy mint iPhone.. Nem errol szol a vita."
    pedig pont ezt írtam le a legelső hsz-emben:
    "Én mindennap nap beszélek koreaiakkal, sok ismerősöm van ott, sok emberrel beszéltem az elmúlt 1.5 évben, eddig egy emberrel nem találkoztam akinek nem samsung volt.. Még a 150 centis csajok is note-tal rohangálnak :)"

te olyanról kezdtél el nekem beszélni, amiről egy szót nem szóltam

• cdr74ke

csendes tag

válasz Touch-ko #225 üzenetére

:U

olvasd el még egyszer, hogy mit írtam, mert:
    mert az első hsz-ben amire reagáltam konkrétan azt írtad, hogy Koreában jobban szeretik az ipone-t mint az androidot ami így nem igaz, mit mondtam, nem szeretik jobban, mivel ~85% androidot vesz
    ha azt írtad volna, hogy a koreai iphone felhasználók elégedettebbek a telefonjukkal, mint a koreai androidosok, akkor nem is írtam volna semmit, azt mit már írtam, elhiszem...
    de "Masik cikk arrol beszelt, hogy Del-Koreaban az iPhone-t jobban szeretik a koreaiak" ebből azt következik, hogy szeretik->népszerűbb, és ha te ezt nem így gondoltad volna, akkor azt írod, hogy arra gondoltál, hogy jobban meg vannak elégedve az iphone vásárlók, mint az androidé
    ezzel szemben te azt írtad, hogy a barátaid igen is iphone-t használnak, a note pedig használhatatlan a mérete miatt
    igaz, hogy a barátaid összességében mit használnak, abban semmi releváns nincs a koreai felhasználók szempontjából , kivéve azt a 2 koreai ismerősöd...
    de amit mondtam, hogy Koreában főleg note-ot vesznek, az a statisztikákból is jól látszik, hogy úgy van, mivel az van olyan méretben

a román vizes példában nem az ár a lényeg, hanem hogy 10 ezer ember alapján nem mondhatod, hogy 10 millió szereti... egyébként pedig nyilván az import víz drágább, mint a helyi :)

semmit nem mondtam az iphone designról, sőt, egyáltalán semmit nem beszéltem designról, csak leírtam, hogy mi van a cikkben amit küldtél

nem a magyar árat hoztam fel, szerinted miért 원-t írtam? Koreában annyi az ára

nyilván, akinek sima iphone 4 van még, azt meg sem kérdezték...

nem mondtam, hogy 15% elégedett, a összes telefont vásárlók 15%-a elégedett azzal amit vett (iphone)

egy 20 ezres telefontól egyszerűen nem várhatod el, hogy versenyezzen egy 250 ezressel, nem arra csinálták, mi ebben a gond? attól még használható, de nem véletlen 20 ezer az ára..

és te honnan tudod, hogy csak 4S, 5C, 5S felhasználókat kérdezték?
    az van odaírva, hogy samsung, ebbe beletartozik az összes létező telefonjuk...

egyébként láttam, "HITTERITO meg a FANATIKUS" rám is vonatkozik, csak azt mondd már meg, hogy hol írtam én, hogy az iphone bármiben rosszabb, mint az android?

én még mindig csak annyiról beszélek, hogy Koreában nem az iphone-t szeretik jobban, hanem az androidot(leginkább a samsungot)
    semmit nem beszéltem arról, hogy melyik a jobb

olvasd el, hogy mit írtam, mert, ha nem arra válaszolsz, akkor nincs értelme beszélni... :U

• cdr74ke

csendes tag

Egyébként pedig ha jobban figyeltél volna, látnád, hogy egyáltalán nem arról beszéltem, hogy azok akik vesznek iphone-t szeretik-e, hanem azt, hogy egyáltalán nincs szó arról hogy "a koreaiak jobban szeretik az iphone-t mint a samsungot", mivel 86% nem is vesz iphone-t, tehát ÁLTALÁBAN nem szeretik jobban, sőt alig szeretik..

• cdr74ke

csendes tag

Touch-ko:
    Mint mondtam, nem szeretik jobban az iphone-t a koreaiak, mivel nem vesznek iphone-t a koreaiak, csak kb 15%, ennyi erővel azt mondom hogy a magyarok szeretik az import román vizet, mert az a 10 ezer ember aki import román vizet iszik az hű de nagyon szereti, 90%-os a visszajelzés...

Biztos nagyon jó az a víz, de nem mondhatod 10 ezer ember alapján hogy 10 millió szereti...
    Azt mondhatod, hogy aki import román vizet iszik a magyarok közül, az nagyon szereti, de hogy a magyarok szeretik az import román vizet, azt nem

Az első linkben kb annyi van, hogy az s5 design talán nem lett valami jó és csak 61 pontot kapott a 100ból..

Mást nem találtál, belekötöttél az árba, amit írtam... Én eredeti árra gondoltam, ami mikor kijött a telefon, annyiba került(110만원, 260ezer forint, és lehet hogy 2 év hűséggel mobilmánia xxxxxl díjcsomaggal odaadják 50 ezerért, de én nem erről beszéltem, a rendes ára pedig még most is kb. 68만원 ami ~150 ezer forint..

És mondtam, elhiszem, hogy az "iphone"-nal (amibe hány típust vesznek bele, 5öt?) az a 15% nagyon elégedett, de azt a minőséget 250 ezerért kapták, újonnan, (és még most is 1 évesen elkérnek érte 150-et).
    Ezzel szemben amit te mutatsz, legyen mondjuk a samsung, ha már arról volt szó, az hány típusra és milyen áron érvényes? 50 mondjuk? és 20 ezertől legyen 200 ezerig
    Nyilván egy 20 ezres telefontól nem várhatod azt a minőséget, mint egy 250 ezrestől, mégis, te beleveszed a statisztikába, lerontod az arányt, nagyon jól hangzik, de sajnos teljesen értelmetlen...
    Nagyon elégedettek vele, elhiszem, jól meg van csinálva, de nem is annyiba került, mint egy legalsó kategóriás samsung, azzal ne hasonlítsuk már össze...

Ha mondjuk egy szakközép+gimnáziumot akarsz összehasonlítani, (ahol a szakközépben 20 ezer a tandíj, a gimnázium legjobb osztályában 200 ezer) egy gimnáziummal ahova csak 250 ezerért kerülhetsz be, akkor lehet mondani, hogy a sima gimiben sokkal jobb az átlag, de, talán ha a másikban is csak a gimit néznéd ugyanaz, vagy jobb lenne az átlag, szóval a táblázataidnak nem sok értelme van így...

"ez a vita kb olyan mint az oviban az `en apukam erosebb` cim"
    Semmi ilyesmi nem volt benne, csak elmondtam az egyetlen tapasztalatom a kínai iphone képviselettel

"Mivel a simfree keszulekeket nemzetkozi garanciaval aruljak..."

Nos az, hogy mit írnak rá, és hogy mit vállalnak, úgy látszik nem ugyanaz, mivel hiába volt "nemzetközi garancia" nem csinálták meg.. Először kicserélték a kijelzőt, majd mikor nem segített, megmutatták a kijáratot, hogy erre pedig nincs garancia, csak hong-kongban.

http://www.flurry.com/bid/101499/The-South-Korea-Report-Device-and-App-Trends-in-The-First-Saturated-Device-Market

erről beszéltem, közel 50% nem is gondolkodik 4"-os méretben

• cdr74ke

csendes tag

válasz Touch-ko #189 üzenetére

Nem, te konkrétan azt írtad, hogy a koreaiak jobban szeretik az iphone-t. Ez így biztosan nem igaz, mivel majdnem 50% még csak nem is gondolkodik olyan méretben ahol az iphone van.

Nyilván az a 10% aki iphone-t vesz 250 ezerért abból 90% meg lesz vele elégedve, de aki androidot vesz, mindegy milyet abban nem csak a legjobbak lesznek benne, hanem már a 20 ezres telefonok is, nyilván az átlag lejjebb megy..

A százalékos arányt én tudom, valamint tapasztaltam is, ezért mondtam, hogy amire hivatkozol, hogy a cikkek szerint a koreaiak jobban szeretik az iphone-t, az nem igaz, mivel nagyrészt már az első döntésnél kiesik a 4"-os iphone, mivel nem ezt a méretet szeretik.

És, ha Koreáról beszélünk, akkor ne vegyük már bele a többi ázsiait..
    Mondjuk a kínai barátomnak az iphone-ja pár hónaposan elkezdett fantom érintéseket érzékelni, bevitte a szervizbe, és azt mondták neki, hogy sajnos nem mainland china-ban vette, hanem kb 2 km-rel arrébb hong kongban, ezért nem csinálják meg :) Másnap vett egy sony-t

Mindegy, maradjunk Koreánál, ott biztosan jobban szeretik a samsungot mint márkát.

"Brand-re lebontva az Apple toronymagasan vezet Koreaban.."

ezt pedig elég nagy hülyeség, a samsung-ra épül kb az egész ország, hogy vezetne már az apple :W
    a samsung nem csak a technológiában van jelen Koreában, de az oktatástól kezdve a biztosításon át a bankokig mindenben ott van, szerintem nincs olyan ágazat amiben nincs benne a samsung

az apple ehhez képest mit ad mint brand? semmit...

• cdr74ke

csendes tag

válasz Touch-ko #161 üzenetére

A cikk nem beszél Koreáról, nem tudom, miért mutatná az ellenkezőjét annak,amit én mondtam..
    És abból amit írtál gondolom, hogy a te ismerőseid se koreaiak, hogy beleszámítsanak ebbe...
    Koreában, pont hogy a nagyobb telefonokat szeretik, több mint 40% 5" felett vesz, tehát több mint 40% nem is fog 4"-os iphone-on gondolkodni :)

• cdr74ke

csendes tag

Touch-ko:
    Masik cikk arrol beszelt, hogy Del-Koreaban az iPhone-t jobban szeretik a koreaiak
    Én mindennap nap beszélek koreaiakkal, sok ismerősöm van ott, sok emberrel beszéltem az elmúlt 1.5 évben, eddig egy emberrel nem találkoztam akinek nem samsung volt.. Még a 150 centis csajok is note-tal rohangálnak :)

UFC:
    Ezzel a teszttel a legfőbb baj az, hogy a két os multitaskingja nem egy szinten van...
    Ha kikapcsolná az s5-ben a multitaskingot, akkor kb. egy szinten lenne az ios-féle "multitasking"-gal, így kéne ezt a tesztet megcsinálni :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés