Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Touch-ko #269 üzenetére
Hogy mit gyárt, az a hálózati csatlakozás szempontjából lényegtelen, mert csak IP -k vannak, portok, meg protokollok. Nem tudom, hogy figyelted -e, amit írtam. Hogy Androidos eszközről milyen eszközökre (platformokra) tudok küldeni, közvetlenül két eszköz között. Gyakorlatilag bármelyikre. Ezt sztem tudnia kéne egy Iphone -nak is. Ezért kérdeztem, hogy ha a droidomon létrehozok egy FTP szervert, meg egy hotspotot, akkor lesz egy 192.168.xxx.xxx:2121 IP:porton levő szerver. Tudok ehhez csatlakozni Iphone -nal (JB nélkül), tallózni a tartalmat és átmásolni fájlt, vagy könyvtárt? Esetleg ugyanez fordítva? Hogy az Iphone lenne az FTP szerver, amihez Androiddal csatlakoznék. Nem Gdrive, nem Itunes, hanem közvetlenül a két eszköz kapcsolódna egymáshoz. Ez volt a kérdés.
-
törölt tag
válasz
Touch-ko #250 üzenetére
Bocs, nem gondoltam, hogy ilyen mélyről indulunk! Az enyém sem volt rosszabb szójáték, mint a Tied! Vagy rögtön padlóra kerülsz, ahogy egy kis tréfa megérint? Nem az én angolommal van a gond, hanem a Te humorérzékeddel. Egyébként nem csak "trollkodtam", hanem kérdeztem is. Szakmait. Csak hát...
-
törölt tag
Én ugyan Androidozok, de több barátomnak van Iphone -ja. Bevallom, nem nagyon vagyok képben a rendszerrel. Viszont pont e kettősség miatt szeretném tudni, hogy vannak -e és ha igen, akkor mik az átjárási pontok a két rendszer között. Hogyan lehet adatokat (képek, videók, dokumentumok) mozgatni? Mik lehetnek a közös médiaformátumok? Milyen tömörített állományokat kezelnek (pl. darabolt, jelszavas rarok kicsomagoéása és összeillesztése)? Az Android oldalt ismerem és úgy gondolom, hogy amit ezen a téren egy PC tud, azt egy droid is. IP-k, portok, nevek, jelszavak. Ennyi. Próbáltam már SMB, FTP, WEB, stb. szervereket. Csatlakoztam is ezekhez kliensként és telón is hoztam létre. Streameltem így videót, futtattam torrent klienst és tárakhoz letöltésvezérlőket (mega, rapidshare, data.hu, stb.). De mi a helyzet ezekkel Iphone -on? Milyen hálózati kapcsolatokat lehet használni más oprendszerekkel, architektúrákkal? Mihez kellene JB? Amikor próbálom ezeknek a mélységeit kipuhatolni, akkor valamiért elmaradnak a válaszok (lásd #215). Más IOS -t használóknak nincsenek Androidos barátaik? Hogyan intézik a hálózati kommunikációt két készülék (rendszer) között?
-
törölt tag
válasz
Touch-ko #206 üzenetére
Köszi az infót!
Ebből a listából engem az a file sharing érdekel. Ha jól értem, akkor ez még nem minden eszköz között működik? Tehát mondjuk csinálok a droidon egy FTP szervert és egy hotspotot, akkor ahhoz a haverom, IP cím alapján tudna csatlakozni a szűz Iphone -jával (5S) és a szerveren tallózva áthúzni fájlokat? Esetleg visszafelé? Tehát én csatlakoznék a Ő telójához, akkor böngészhetném a tartalmát úgy, mint egy PC -s megosztásét? Természetesen nem rendszerfájlokra gondoltam.Parallaxis:
Ezzel azt akarod mondani, hogy egy garis, JB -s Iphone -t beviszek egy szervízbe valamilyen szoftveres hibával és szó nélkül, ingyen meggyógyítják?
Az az igazság, hogy nem is figyeltem, hogy eltűntették -e ezeket a szoftvereket a boltból. A Play -nek tulképp csak kényelmi és biztonsági szerepe van Androidon, de semmilyen függőségi viszonyt nem jelent. Onnan telepítek alkalmazást, ahonnan akarok. Sőt, akár írhatok is magamnak. Persze root nélkül is. A garit meg nem az Android adja, hanem a gyártó, vagy a forgalmazó. Ha fontos a root+gari, akkor olyan készüléket kell venni, amelyiknek a gyártójánál ez adott. Van egy pár, akár itthon is.
Én sem szeretnék az angolszász jogrendszerbe belemélyedni, de úgy tudtam, hogy ezeket a szabályokat 5 évente felülvizsgálják és a legutóbbi ilyennél úgy döntöttek, hogy a JB jogellenes. Ha nem így van, akkor elnézést!
-
törölt tag
válasz
Touch-ko #195 üzenetére
Bocs, rosszul írtam, de sztem ebbe kár belekötni, mert a lényegen nem változtat. Börtönből szabadulást jelent és ez sztem nagyon találó a rendszerre. Androidon a root legfeljebb garivesztéssel jár (ez gyártófüggő). De a hivatalos szoftverbótból ugyanúgy letölthetők, megvásárolhatók a root jogosultságot igénylő alkalmazások. Ha jól tudom, csak annyi a megkötés, hogy fel kell tűntetni ezt a kritériumot.
Ezzel szemben a Jailbreak azért is találó, mert ha jól tudom, akkor hazájában bűncselekmény. Legalábbis ebben az "ötéves tervben". Ennyit arról, hogy mennyivel szabadabb lett a rendszer az utóbbi időkben. Egyébként Te mit tartasz fontos "mérföldköveknek" az általad említett, szabadság -úton? Mi változott, miben lett engedékenyebb az Apple? -
törölt tag
válasz
Touch-ko #190 üzenetére
Azért nem kell mindent az Android és az "Androidosok" számlájára írni. Pl. Androidon a rendszergazdai jogosultság megszerzését azért hívják "rootolásnak", mert Linux rendszerekben root a neve a legalsó (gyökér) könyvtárszintnek és a kifejezés az ehhez való hozzáférésre utal.
De Szifonon a hasonló jogosultság megszerzését miért pont Jailbrake -nek hívják? Vajon mire utal ez a kifejezés és ezt az "Androidosok" találták ki gúnyból, vagy....? -
törölt tag
válasz
Csapoati #185 üzenetére
Hogy őszinte legyek, nekem egy SGS2 -m van. Nem vagyok vele elégedett, mert hiányzik a 2GB ram, meg egy nagyobb kijelző, legalább 720p -s felbontással. Monitoron nagyon karcsú a 800x480. Amire én használok egy telót, arra az IOS alkalmatlan és Androidon sem nagyon találok olyat, ami "lenyomná a kicsikémet"
. Anno ez egy nagyon népszerű és jól hekkelhető cucc volt. Sok olyan dologra képes, amikre az újabbak nem (vagy én nem tudok róla). Persze ezek az extra funkciók (pl. CIFS modul, soros port támogatás OTG -ről, stb.) nem a Samsungnak, hanem a közösségi támogatásnak köszönhetők.
-
törölt tag
Lehet, hogy én gondolom rosszul, de nem az a lényeg, hogy egy készülék elég gyors legyen ahhoz, amire nekem kell? Sztem tök mindegy, hogy egy autó 200, vagy 250 lóerős, ha 150 lóerő maximálisan elég ahhoz, ahogy vezetek. A többi csak p...isznövelő.
-
törölt tag
"Ezzel a teszttel a legfőbb baj az, hogy a két os multitaskingja nem egy szinten van..."
Bizony és ez egy lényeges különbség! Ezért is írtam, hogy a két rendszer működési szisztémája eltérő. Amíg az Apple az egy cég, egy vas (na jó, pár vas) utat követi, addig az Android soha nem fogja tudni azt az optimalizáltsági szintet. De láttuk pl. a Windows -nál is, hogy minél erősebb, fejlettebb hardvert sikerül a rendszer alá tenni, annál kisebb jelentősége van az optimalizációnak. A felhasználó hardverigénye nem növekszik a hardverek képességeivel arányosan, bőven marad tartalék kraft, ami pótolja az optimalizálatlanságból fakadó hátrányt. Ha a cél a telefonálás, akkor nem látok lemaradást egyik oldalon sem. Ha viszont a telót, egy minél több funkciót ellátni képes, általános célú számítógépként szeretnénk használni (és sztem erre tart a fejlődés iránya), akkor az Androidban sokkal több potenciális lehetőséget látok. Ezért szomorodok el, amikor egy-egy újabb Android, vagy készülékgyártói korlátozással találkozom. -
törölt tag
Háát pedig.... Nálam kevesen haragszanak jobban Samura az újabban előkerülő szemétségei miatt, de azért a Note3 -ban van pl. valós multitask - multiwindow, ami egy ekkora kijelzőn már egész jól használható. A ceruzás okosságokról nem is szólva (bár ha jól tudom, akkor az a rész TW függő). Ez nem csak egy odabökökvalamivel feature. Kell hozzá egy plusz érzékelő réteg a kijelzőbe. Videós részen is elég jól teljesít. Ha jól tudom, akkor 60fps -t tud, amivel már elég jó trükköket lehet csinálni. Persze egy tepsi, de sztem nem én vagyok az egyetlen, aki nem szívesen hurcol/használ külön számítógépet. A "teló" a mindenes. Azt csak érdekeségként teszem hozzá, hogy kb. 4 éve Samuzok, de még soha, semmilyen PC -s segédalkalmazásra nem volt szükségem ahhoz, hogy bármilyen számítógéppel, vagy NAS -sal adatkapcsolatba lépjek. A romolás persze más tészta, de a KIES -nek (Samu PC -s alkalmazás) még a felületét sem láttam soha. Kihagyható ugyanígy, hosszú távon az ITunes (vagy mi)?
-
törölt tag
válasz
dreamdancer #113 üzenetére
Igen, Te vagy az egyetlen. Olvass vissza és akkor nem kérdezel ilyet! A hír itt már teljesen mellékes, a forrásával együtt.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #104 üzenetére
Nekem meg Szifonom nincs, de én is így tudom. Nem is értem azt a hsz. -t.
Decepticon:
Persze, hogy nem Te voltál. Ha fel tudnál törni egy IGO -t, akkor nem írnál ilyeneket. De ez nem változtat a bűncselekmény mivoltán. Hogy MS. -t idézzem, "Ön valószínűleg szoftverhamisítás áldozatává vált."Besz..pni egy dolog. Híresztelni meg egy másik. Csak "gratulálni" tudok hozzá!
-
törölt tag
válasz
Fritz Teufel #95 üzenetére
Öööö... Most vásárolható telóra viszont az IGO -t kell feltörni. Már ha Izraelen és Törökországon kívül is használnád. Az viszont a Jailbrake -kel ellentétben mindenütt bűncselekmény.
-
törölt tag
Engem is csak az érdekel, hogy számomra melyik használhatóbb. Ezért egyáltalán nem hatnak meg az ilyen felmérések sem a Samu, sem az Alma által pénzelve. Ha a vásárló váltott, hát váltott. Ő pénze, az Ő élete, én honnan tudhatnám a szempontjait, felhasználói szokásait..
-
törölt tag
válasz
Dr.Anonymus #49 üzenetére
Az tény, hogy rak bele jópár mineket. De ha jól tudom, az S5 esetében meg lehet állapítani, hogy kinek a sara. Össze kell hasonlítani a Samu verzió gördülékenységét a GE verzióéval (ha már létezik).
-
törölt tag
válasz
Dr.Anonymus #28 üzenetére
Nézőpont kérdése. Sztem inkább az Iphonnál trükköztek. Ugyanúgy laggolt, csak nem látszott. A felhasználói felület sokkal magasabb prioritású volt. Vagyis amikor a kijelzőn tevékenykedett a user, akkor annak gördülékenysége érdekében megállított háttérfolyamatokat (pl. hálózati kommunikáció). Plusz a Google megengedte, hogy bármilyen dzsunkán lehessen Android. Egyik sem a Samu sara.
-
törölt tag
válasz
fordfairlane #6 üzenetére
Régebben érthetetlennek gondoltam volna az ilyet, mert annyira más volt a két rendszer "alapgondolata". De ma már úgy látom, hogy a Google és a Samsung újításainak hatására sokat közeledett az Android az Iphone -hoz. A Google egyre több jogosultsági korlátozást kreál, Samu pedig ezt megfejeli Knox -szal, régiózárral, azonosító chipes kiegészitőkkel, stb. Így már egy Iphone felhasználónak sem annyira idegen a rendszer. Azt lehet, amit Apu enged és ennyi. Különbségnek marad a nagyobb kijelző.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest