- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Magisk
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aftereffect
tag
Én ezt a nyomkövető progit fenn használtam 1500-2300 m magas hegyek között, ahol sokszor gsm-térerő sem volt, mégis a fent is látható pontossággal állapította meg a nyomvonalat. Amúgy gps-adatok nélkül nem hozható létre olyan pontosság mint a fentebb lévő képen, mert amíg nem lát megfelelő számú műholdat, csak a gsm adatokra támaszkodva nagyon pontatlan, tapasztalatból mondom.
-
Akkor mar latom, hol beszeltunk el egymas mellett
A framework az, ami hozzafer az adatbazishoz (es egyebkent megvalositja a helymeghatarozast es karban tart mindent odabenn), es ennek az interfesze az API, amit a fejleszto lat, kepletesen az ajto.
Te osszevontad a kettot, amit nem szabadna.
-
Még mindig: nincs ilyen API.
Csak az a gond ezzel.4.0-tól kezdve két féle lekérdezés van: az aktuális helyzet pontos követése (ez a hagyományos módszer), illetve a "szignifikáns helyváltozás értesítés", amihez ezt a consolidateddb-t is használja a rendszer. Mindkettő push jellegű, nem úgy megy, hogy "na kérem hol volt a júzer az elmúlt évben".
Ehhez az alkalmazásoknak se joga, se köze nincsen.
Légyszi légyszi légyszi olvasd el az API dokumentációt.
-
Valami bizonyíték arra, hogy a BirthdaysPro tényleg ezt teszi? A születésnapok kezeléséhez bőven elégnek tűnik (első olvasatra) az AddressBook API, sőt még ez is biztosít egy közvetlenebb hozzáférést a rekordokhoz anélkül, hogy a fejlesztő közvetlenül benyitná az sqlite adatbázist. A kintre firkáló appok nem is kerülhetnének be a Store-ba.
Mellesleg ez az app elég primitívnek tűnik ahhoz, hogy ilyennel ne mókoljon a fejlesztő mögötte.
Valamint a "felhasználó nem fér hozzá" implikálja számomra azt is, hogy sima alkalmazással se férhet hozzá.
"Ellenben a fejlesztők és az alkalmazások igen, különben mi a frásznak logolna a készülék? Beépített fekete doboz amit senki nem tud olvasni csak írja az adatokat?
"
Ja, pontosan. Ezért sincs semmi értelme, még a "háromszögelős" elméleted alapján se - egy location bőven elég lenne ehhez, mint pl. a Symbianban.
YAS-dude: Teljesen jogos. Az első értelmes érv nagyjából szvsz.
-
Az alkalmazások nem férhetnek hozzá a /Library-hez se. Alap tény.
Ergo nem férhetnek hozzá a mostani új helyén se.Másrészről itt egy másik cikk a témában.
És a kapcsolódó lényeg:
"This database is also not available for the average user. To access this database a user will need to have a forensic tool, jailbreak their device, or access that backups stored on their computer. I would not, however, worry about anyone grabbing this information from a live running device or backup without a user’s knowledge."
-
Az még ránézésre mindig nem tűnt fel, hogy nem mond semmit ez a cikk az API-val elérésről. Hiába linkeled másodjára, harmadjára, n+1. alkalommal is.
Más szóval én értem mi van ideírva, sőt értem az SDK dokumentációját is, csak azt nem értem, hogy te mit olvasol, és miből generálod ezt a sok elméletet
-
Nem érik el! Ne beszélj baromságokat, mert a sok vigyorgás mellett elhiszik egyesek (pl. dabadab), miközben alapja semmi.
Ez itt a Core Location dokumentációja, alul a background location leírásával (illetve linkkel a további részletekre). Az adatbázisban tárolt "történelmi adatokhoz" egyáltalán nem lehet hozzáférni API-ból és kész.
-
Gengi
senior tag
Amikor egy bázisállomás 3 km-et fed le vagy nagyobb területet. Ugye attól függően, hogy mennyien laknak azon a részen. Mit is ér ? Megmondja ,hogy valahol itt vagy? Ha van egy adott területről 2-3 koordináta és teszem veszi a mértani közepét még lehet ,hogy pont pontatlanabb lesz. Ahhoz ,hogy pontosítson folyamatosan kell közelíteni a mért értékeket a valódihoz, de ez nem közelítés... De még ha javítaná is (Bár szerintem annyit javít ,amennyit ront) minek van mellette az idő
... Biztos, hogy stevve a menthetetlen?
-
dabadab
titán
Nezd, ez mar csak maszatolas, a lenyeg az, hogy ezek a hatarozottan szemelyes adatok ott vannak szepen, tulajdonkeppen barki szamara elerhetoen. Innentol kezdve az, hogy deagoogle, nem erv.
"Egyébként próbálj leadni egy alkalmazást nem elfogadott API használattal"
De hat eppen most mondtad, hogy ezek az adatok teljesen normalis API-n keresztul elerhetoek. Meg az adatkuldesre is van ilyen. Eyutan mar csak olyan trojait kell csinalni, ami a fedotevekenysege kozben is hasznalja ezeket az adatokat meg bonyolit adatforgalmat, aztan nem szurja ki ezt senki, foleg nem a futoszagalon vegzett ellenorzes.
-
Nem, ezt nem emberek tesztelik... legalábbis nem kézi tesztelés megy. Ha nem látsz bele, akkor ne írj róla. Ami "átcsúszik", az megfelel annak az előírásnak, amit kiadtak, ergo nem fagy, fut, kompatibilis, nem eszi meg a memóriát szivárgással, stb. De hogy mi a tartalom, milyen a UI, szép-e, a kutyát nem érdekli.
-
Hát... én elhiszem, hogy írtak erről valami agyzsibbasztót (nem olvastam el), de attól, hogy eltárolja, hogy 10 napja jártam a Nyugati környékén, még egy GPS se fog hamarabb megtalálni semmit, ha visszamegyek oda... ha már cache, akkor nem inkább a műholdak mozgását kellene tárolni? AR? Mire használható a tény, hogy már jártam ott ebben is? Semmire. Amúgy milyen AR alkalmazásról beszélünk egyáltalán?
Én tényleg értem, de ez nem elfogadható érv nálam, hogy dokumentálva van. Inkább még olaj a tűzre, nem magyaráz semmit, hogy nem véletlenül van ott. Ezt eddig is tudtuk.
dabadab:
"Sima teszteles nem szur ki egy jobban megirt trojait"Igen. Max. azt nézik, mennyire kompatibilis, nincs-e komolyabb memory leak, stb. Egyik labor sem ellenőriz mélyebben. a WP7-nél is mennyi szar kikerül marketre...
-
dabadab
titán
"Az egyetlen hiba az, hogy ez nem titkosított állomány, de mivel az iPhone rendszere alapból nem hozzáférhető, így ez az állomány sem"
vs
"dokumentálva van, hogy mire jó és milyen API-n keresztül éred el."
Nekem ugy tunik, hogy barmely trojai siman hozzafer ezekhez az adatokhoz.
(#108) Everman: abbol, amit linkeltel, nem derul ki, hogy ez miert nem gond (az ugye nem erv, hogy harminc ember eddig is tudott arrol, hogy logolja ezeket az adatokat), ahogy az sem, hogy miert van szukseg timestampelesre.
-
Aha... akkor mutasd már meg a dokumentációt és egy appot, amit erre írtak és nem csak az Apple láthatja. Ez sokat lendítene a belinkelt kép helyett egy kinyomtatott papírról.
Mivel se te, se más itt (legalábbis így gondolom) nem ismeri a valódi okot, maradjon ez inkább költői kérdés és egyben a rosszallásom jele is az egésszel kapcsolatban. Majd úgyis jön hivatalos valami duma, de az már utólagos...
-
HÁ
csendes tag
Becsülve a szakmai véleményedet, az ELVVEL nem értek egyet. Te meg én lehet hogy precizek vagyunk, de ez nem jellemző a többségre!
"az a cég amelyik az egész világon a konzumer (= nagyvárosi, túl fogyasztó, a szükségleteinél többet vásárló) embereket célozza a termékeivel"
"A konzumidióta az a személy, aki szinte megszállottként vásárol dolgokat, sokszor értelmetlenül. A konzumidióta azt fogyasztja, amit elé raknak, és arra támad igénye, amire kondicionálják. Döntésképtelenség jellemzi, adott személyek utánzásán kívül általában másra nem képes."
Mindkét állításról bizony rögtön az iPad1-2 jut eszembe, vajon miért...
Természetesen itt is tisztelet - a kisebbségben lévő - kivételnek. -
Egyáltalán nem újdonság... már egy éve is rugózott ezen valaki, csak akkor nem kapta fel a sajtó.
De itt nem is ez a gond vagy hogy el fogják lopni a drágaszágomat, csak felmerül a kérdés, hogy ez mire kellett akkoriban, amikor belerakták? Mi lehetett a valódi célja? De ezt sosem tudjuk meg, hacsak nem indul újra az X-akták.
-
Gengi
senior tag
A Gmail címed nem vagy köteles használni és azon levelezéseket folytatni. Ennyi erővel mondhatod a freemail-re és az összes többi hasonló szolgáltatást kínáló cégre ezt. (bár a gmail és szolgáltatásai sokat dobnak az androidon a mindennapokban) Viszont én nem vagyok meggyőzve arról ,hogyha törlöm a gmail-ben lévő doksiim és képeim az valahol máshol archiválásra kerülne a levelek már lehet (de még ez is necces). Hatalmas tárkapacitásokat feltételezünk fel. Hiszen a maximális helyed többszörösével kellene rendelkeznie a cégnek ehhez a manőverhez. 100 millió embernél 715 petabyte tárhely van biztosítva (és 1000% ,hogy jóval többe mber használja ,mint 100 millió ember).
Viszont a kereséseredmények azok biztosan ott vannak.
-
Morden24
nagyúr
a Google-nél van a teljes levelezésem, dokumentumaim, jegyzeteim, a képeim, naptáram, címjegyzékem és a teljes internetes keresési történetem évekre visszamenőleg
Huhh, kész szerencse, hogy az utolsó kivételével semmi ilyesmim nincsen a Google közelében sem, és nem is lesz
-
persil
nagyúr
Végre valami értelmeset is olvasni.
Bár annyit hozzátennék, hogy sokan - pl én is - akkor sem lennék bajban, ha konkrétan megadnám a gmail-es jelszavam/felhaszn. nevem, mert a szociális életemet a valóságban folytatom, semmilyen közösségi mocskon nincs rólam semmi, se egy profil se semmi, és ezzel szerintem rengetegen vannak így
-
Depression
veterán
Piciny kis világban élsz te. Mint írtam ezek az adatok már rég ott figyelhetnek az apple-nél, de részükről bármikor is lekérhetőek, azaz ott lehet.
Akkor rögtönzök egy apró forgatókönyvet:
Téged írlak, de ez bárkivel előfordulhat, hisz 100 milliós nagyságrendről beszélünk.
Kiutazol Amerikába, megnézel pár híres épületet. Este látod, hogy nem sokkal később robbanás történt arrafelé. Az FBI bírói határozattal besétál az almához, és máris tudják, hogy te ott voltál, külföldi lévén 1. számú gyanosított lettél. (a többivel együtt) Megfigyelnek, esetleg be is ráncigálnak, tanúként tuti. Nem hagyhatod el az országot. Az már kutyát nem fogja érdekelni, hogy az alma miért, és honnan szerezte be ezeket az adatokat. Terror esetén mindent áthágnak.Nem véletlenül küzdötték ki a szabadsági jogokat, ha te le is mondasz róluk, attól függetlenül mások igenis érted is harcolnak.
-
adm
őstag
ez valóban szubjektív és rosszul is fejeztem ki magam. az ismeretségi körömben pontosan azokat a sztereotípiákat fedeztem fel, mint amiket egyébként le lehet szűrni.
a imac-ek és főleg az mac pro-k más kategória. azoknál még mindig jelentős az a hányad aki a valós előnyökért választja/használja azokat."A konzumidióta az a személy, aki szinte megszállottként vásárol dolgokat, sokszor értelmetlenül. A konzumidióta azt fogyasztja, amit elé raknak, és arra támad igénye, amire kondicionálják.
és ez nem illik azokra akik csak azért cserélték a 3gs-t 4-re, mert megjelent? vagy nem azért cseréltek anno ipod-ot, mert megjelent az új?Döntésképtelenség jellemzi, adott személyek utánzásán kívül általában másra nem képes.az apple erre épített fel egy sikeres üzleti stratégiát. amíg 15-20 éve a profi fotósok, dizájnerek, digitális művészek munka eszköze volt egy macpro, aztán az imac-kel wannabe-ké is, most meg konzumer termékek.
-
Jadro
veterán
-
Depression
veterán
Mivel ezek az adatok per pillanat nem kerülnek elküldésre. Ja, hogy visszamenőleg a készülék bekapcsolásáig meg tudják nézni, hogy merre jártál?
Nem (csak) GPS alapján logol, hanem a cellák alapján (is). Ergo a GPS kikapcsolásával semmit nem érnek az emberek.
Ha a te példádat vesszük, hogy gyorsabb helymeghatározás, akkor meg kérdem én, minek kell az időpontot is rögzítenie???
Az apple nagyon rosszban sántikál, hisz ha még bele is írja az ászf-be, attól függetlenül törvénybe ütközik az engedély nélküli nyomkövetés. Pláne ezt mind törölhetlenül, titokban. Nem véletlenül tartott majd egy évig, míg kitör a botrány.Nem itt olvastam el először a hírt, de vártam, hogy kikerüljön, kíváncsi voltam, hogy a hívők milyen előnyt látnak benne. Nem kellett csalódnom.
-
adm
őstag
egyrészt látom ismerősökön (azonos szükségletek és azonos keret mellett ki mit vesz), másrészt nem nyilván való a célközönség, a termékekkel és a szolgáltatásokkal? ha megfordítod és az asszociációkat nézed, akkor is működik a dolog. keress rá a konzumidióta kifejezésre. ha megnézed a kép találatokat a műszaki cikkek közül nagy többségben vannak apple termékei.
-
"Szerintem leírtam mire való."
Nem írtad le. Ez a te álláspontod, nem a cégé és ráadásul elég bizonytalan, mivel egyetlen más gyártó sem alkalmaz hasonlót... (készítettem már GPS logoló alkalmazást, de ez a egyetlen módszertanban sincs benne.) Gyorsításra, cache-elésre sem lenne a legjobb megoldás.
-
adm
őstag
-
" Ha már kiraboltak, vagy betörtek hozzám, akkor nem ez lesz a legnagyobb problémám, máshogy meg nem igen férsz hozzá."
ezt egyszer már írtad és még mindig nem érv. Ez kb. olyan duma, hogy minden autó füstöl az úton, akkor már egy cigiző ember fog zavarni? Igen, az fog, mert annak megmondhatom, hogy álljon arrébb, ergo kiküszöbölhető.
Hallottál már a bothálózatokról? Na, nem feltétlenül kell neked tudnod arról, hogy a géped még miket csinál a háttérben. Vagy a FB-hoz: nem kell betörni ott sem. Indítasz egy népszerűnek vélt cél vagy csoport nevében egy accot és pillanatok alatt lesz százezer potenciális áldozatod.
Nem azt mondom, hogy most ezzel fog mindenki visszaélni, de sem értelmes magyarázat nincs rá, ez minek kellett a telefonra, sem egyel több veszélyforrás nem hiányzik.
"Mivel ezek az adatok nem kerülnek elküldésre"
Legalábbis ez még nem derült ki. -
adm
őstag
attól hogy androidon részben vagy egészben így működik attól elfogadható? mondjuk ezzel inkább megerősíted az offline hirdetési modellt.
az érvelésed meg, hogy akit akarnak azt úgyis megfigyelik vagy követik csak valós időben igaz. egy nagyobb projektnél 1 év nem hosszú idő, egy fájlnál amiben benne van részletesen, hogy hol töltötted az elmúlt 1 évet meg elképzelhetetlenül hosszú.
akkor lenne jóhiszemű szolgáltatás, ha ki lehetne kapcsolni/lopás esetén távolról bekapcsolni, lehetne állítani a naplózás hosszát, lehetne törölni az adatokat.
(#33) Everman
mert becsszóra megígérték? -
dabadab
titán
"Pedig része az SDK leírásának"
Akkor az arról készült képet is linkelhetnéd, egy olyan oldal helyett, amin semmi sincs a témával kapcsolatban.
Egyébként meg persze rendkívül aggályos az, hogy a user tudta nélkül ilyen adatokat gyűjt, ilyen formában.
(#24) joey20: ott is nagyon fontos info lehet, hogy mikor hol járt, kár elbagatellizálni a dolgot, csak azért, mert kedveled a cég termékeit.
-
adm
őstag
ha csak nem tudsz repülni vagy teleportálni, akkor ugyan miért nem ér rá megvárni azokat a "valamivel később érkező gps-adatokat"? a 5m/s már tempós gyaloglás, a 2-3m/s séta, így egy átlagos városi szituációban percek telnek el, amíg elérsz bármit is.
ez megint egy utólagos magyarázat és nem ok-okozat.
ennél bármi hihetőbb még az is, hogy az apple megcsinálná vagy megcsinálta volna a google hirdetési rendszerét offline. -
Rickazoid
addikt
Egy apróság felett átsiklasz, mégpedig hogy hozzáférhető és viszonylag könnyen feltörhető fájlokról van szó, amit nem mellesleg még az ember számítógépére is átmásol, aminek aztán abszolút nincs semmi értelme, még ha van is értelmes felhasználási mód (hirdetések? Még USA-ban is nehéz elhinni, hogy van nagyobb számban ember, aki egyáltalán ránéz a telefonján megjelenő hirdetésekre, főleg azok nem, akiknek bizalmas információ a tartózkodási helye), akkor sem indokolt a másolat, mert ezek az adatok pótolhatók, ha rendszeresen látogatott tartózkodási helyekről van szó, alkalmankénti mozgásoknak viszont nincs jelentősége a felhasználó szemszögéből, csak másoknak lehet értékes.
Eleve ott kezdődik a probléma, hogy a felhasználó beleegyezése nélkül teszi ezt, csak a GPS kikapcsolásával lehet kikapcsolni, másolatot is készít belőle, ráadásul a titkosítás szintje messze nem elégséges. Képzelj el egy vírust, ami szimplán fogja ezt a fájlt és elküldi akárkinek, aki könnyedén fel tudja törni.(#8) stewe780: ha veszel egy telefont, az utolsó dolog, amit megteszel, az a felhasználási feltételek és szerződések elolvasása, ha egyáltalán elolvasod bármelyiket is. Amúgy valós hülyeségekből is nyertek már pert, nem véletlenül vannak precedensekből származó idióta törvények. Ha benne is van a dokumentumokban, elég kellő mennyiségű panasz, de inkább per a felhasználók részéről és már meg is van szorongatva az Apple, hiába a szerződés. Ha meg a jogvédők is csatlakoznak...
-
Kashim
őstag
"Ja és közben fel is töri, mert anélkül nem fér hozzá."
Félig igaz, elég szinkronizálni az adatokat és már meg is van a fájl. Nem kell jailbreak.
Sőt "elég" a gépéről az iTunes adatok közül kiszedni (ami jó esetben nem hozzáférhető) azt az egy fájlt, és már látni is merre járkált. -
Már itt is linkeled? Értjük, de ez nem magyarázat. Miért tették bele? Az is le van írva?
talán extrém példa:
A gépemre szinkronizál ez a vacak és mondjuk hetekig nyomon is követ. Valaki megszerzi a fájlt és rögtön tudja a napi rutinomat is. Aztán jönnek és betörnek.
Az Apple-nek miért jó ez, mire kell? Ja, amúgy vajon hány iPhone felhasználó olvassa a hírt és titkosítja azonnal? Szerintem kis százalék sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- XPEnology
- iPhone topik
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Honor Magic V2 - Black - Használt, karmentes
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 8400F / RX 9060XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest