- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
"Az Android néhány másodpercenként készít pillanatfelvételt a telefon éppen aktuális helyzetéről, és az összegyűjtött adatcsomagokat óránként többször továbbítja a Google központjába – amit az Apple nem tesz meg az iPhone-on gyűjtött adatokkal."
No comment..
-
Xero
nagyúr
válasz
Rickazoid #70 üzenetére
Nyilván én nem is ezen vitatkoztam, hanem a backup visszafejthetőségén. Aki visszafejti a user passomat és a backup pass-t az meg is érdemli, hogy tudja mikor merre jártam.
A telefonon tárolt információ már más kérdés. Ott viszont felmerül a dolog, hogy jailbrake nélkül nem hozzáférhető nagy valószínűséggel. Ha jailbrakelünk akkor viszont, ha nincs a kezünkben a backup ezek az adatok nem kerülnek vissza, így megint bukta van. Egy eleve feltört készülék viszont illetéktelen kezekben ez által nyilván kiszolgáltatott lesz.
A fura nekem az egészben az, hogy soha nem tűnt föl senkinek eddig a logger. Sokat matattam én is a futó folyamatok és szolgáltatások kigyomlálásával (3G már nem mai csirke, kell neki a dopping
) és egyszer nem találkoztam ilyesmivel. Nyilván jól eldugtál, most már csak az oka érdekel.
(#74) alamuszi: Én az i softokat mindíg csak egy dolog miatt értékelem jobban a többinél, ez pedig a sw ellátottság. Van hiba benne bőséggel, de az megkérdőjelezhetetlen, hogy a háttér messze a legjobb és aki egyszer már bevásárolt egy eszközhöz x összegért sw-eket, az nehezen dobja őket a kukába és vált más platformra!
-
Xero
nagyúr
Állítottam hogy nem hiba? Nem.
Azt állítottam, hogy ehhez az adathoz megfelelő körültekintéssel, senki más nem férhet hozzá rajtunk kívül. Erre a körültekintő magatartásra az OSX felhívja a figyelmünket, az iTunes viszont nem. iTunes-ban pusztán a lehetőség adott.
Ne tessék már kiforgatni a szavaimat, hanem megérteni őket.Az ezt felfedező srác pedig pusztán ügyes és kíváncsi volt. Szerintem is érdekes, és kíváncsi vagyok milyen célból készültek a logok. A srác viszont saját magát engedte be a saját adataiba. Ezt ne hasonlítsuk már illetéktelen hozzáféréshez.
-
Xero
nagyúr
Nem kell ehhez tájékozottság.
Minden egyes Mac az első indulásnál kér user pass-t, és ha nem adnál meg akkor újra kéri. Tehát ha valakinek értékeseik az adatai feltűnik neki a dolog.
Ha csatlakoztatunk egy ios eszköt iTunes-hoz, a főlapon ott virít a titkosítás:Ha valakinek számítanak a privát dolgai, és ezeket kihagyta, azt valóban veszélyezteti ez a bug. Ellenkező esetben meg pont mind1.
-
Xero
nagyúr
Látom nem érted. Ezt a filet azért nem olyan egyszerű tisztán megszerezni.
Nyugodtan lehet próbálkozni nálam. Első körben át kell jutni a tűzfalon, bár ha fizikailag hozzáfér a géphez az emberünk akkor ez ugrik.
Lehet folytatni a user passommal és a titkosított user mappámmal. Utána jöhet a titkosított backup.
Ezt mégis ki a búbánat fogja megcsinálni? Senki.
Ott van az előző hozzászólásomban az eredmény amire a bizonyító program képes. Nem tud mit kezdeni a backuppal, mert biza titkosítva van. Pedig én adtam neki engedéjt az induláshoz, sőt kapott jogot írni/olvasni a user mappában is.Vegyük már le a szemellenzőt. Nem vonom kétségbe a probléma súlyát, pusztán megjegyeztem, hogy némi körültekintéssel, nem létező problémává megy össze a dolog.
-
Xero
nagyúr
"...amíg 15-20 éve a profi fotósok, dizájnerek, digitális művészek munka eszköze volt egy macpro, aztán az imac-kel wannabe-ké is, most meg konzumer termékek."
1. 20 éve nem nagyon volt MacPro, de még PowerMac sem. Erősen a Quadra korát éltük.
2. 15-20 éve nem volt ilyen elterjedt a személyi számítógép használat, de még inkább nem volt a Mac használat. Ennek nem sok köze van a wanabe emberkékhez. Mindíg volt és lesz is olyan akinek van pénze, de a rajta vásárolt eszközzel valós produktumot nem képes létrehozni.
Nem egy, nem két emberke ül nagy teljesítményű sport autóban úgy, hogy a képességeit még egy fapad Suzuki is meghaladná! -
Xero
nagyúr
válasz
Depression #57 üzenetére
Elmondanám, hogy ilyen adatokat akármilyen mobil készülékről meg lehet szerezni a szolgáltatótól, megfelelő szerveknek.
Azt ne higgye senki, hogy követhetetlen! -
Xero
nagyúr
Pár megjegyzés:
- Az elején valaki említett, hogy ez tudna hasznos is lenni, ha lopás esetén követhető. Van ilyen szolgáltatás a mobile.me-n belül, ez nem azzal van összefüggésben.
-A készülék a hírrel ellentétben nem csak gps alapján loggol, de ahol be volt kapcsolva a gps ott pontosabb adatokat szolgáltat.
-Piszok nagy marhaságokat is ír a sw-t, így nagyon erősen megkérdőjelezhető a haszna.
-Az itunes-ban egy pipa és megszűnik a probléma. Ha valaki kicsit is kényes az adataira, az már ez előtt is megtette ezt. Nálam speciel ennyit tud mutatni a drága:
Titkosítva van a backup, így jelszó nélkül baszhatják.
-Ha eljutnak odáig, hogy hozzáférnek valakinek a user mappájához, akkor már sokkal komolyabb dolgokat is elő lehet bányászni. Ne adj isten ha a keychain sikerül megtörni és van mobile.me, akkor a már említett szolgáltatással percre pontosan logolható az ios eszköz pozíciója.Ez egy piszok nagy hiba az Apple-től, de azt lássuk be, hogy itt is szükség van a "hülye ember faktorra" ahhoz, hogy valóban értékes és hasznosítható adatot generáljunk belőle.
Akinek mindez számít, az eddig is titkosított és jelszavazott.szerk: Visszaolvasva kiemelném: Ahhoz, hogy ezt az információt ilyen lazán megszerezzék, hozzá kell férni a géphez, amihez szinkronizálva lett a készülék, be kell jutni a felhasználói fiókba. Ha még a backup is titkosítva van akkor ott is szüttyöghetnek vele. Nem hiszem, hogy megér ennyi macerát minden jött-ment emberke mozgása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy ruhás topik
- N€T0X|N: SSD cserék
- OLED TV topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest