- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
"Te osszevontad a kettot, amit nem szabadna."
Nem egészen, legalábbis nem szándékosan. Én úgy értettem, hogy az API fér hozzá magához az adatbázishoz (hogy ezt egy framework-ön keresztül teszi, az ebből a szempontból nem lényeges szerintem) és az alkalmazás meg az API-n keresztül tud lekérni adatokat (nem az adatbázis tartalmát, hanem lokalizációs adatokat, amiket a rendszer ezekkel az adatbázisban tárolt információkkal egészít ki). No ha minden igaz, akkor ez így kerek. Nem?
-
Everman
addikt
Ok, akkor az Apple csinált egy funkció nélküli funkciót. Bár egy iOS-re fejlesztést oktató és egy biztonsági szakember tud olyan API-ról ami mégis csak ellátja ezt a feladatot, de biztos 50 évre titkosították
"Mindkettő push jellegű, nem úgy megy, hogy "na kérem hol volt a júzer az elmúlt évben"."
No végre, kezdem érteni, hol beszéltünk el egymás mellett!
Én még véletlenül sem nyomkövetésről, meg adatok lekéréséről beszéltem, hanem pozíció lekérdezésről, aminek megadásában a rendszert segíti ez az adatbázis. Az API-n kereszül nem közvetlen adatokat olvasnak ki belőle, hanem az API olvas ki adatokat ami alapján pontosítja a lokalizációt és ezt az adatot továbbítja a lekérdező alkalmazásnak. -
Everman
addikt
"Az alkalmazások nem férhetnek hozzá a /Library-hez se. Alap tény."
Ez sajna cáfolható könnyen, kismillió cucc van, ami onnan szedi ki a kontaktokat és azok adatait, de a naptár és sms adatbázishoz is hozzáfér pár, legalábbis ilyen jellegű (nem Cydiás) alkalmazásokkal már találkoztam (a BirthdaysPro-t használom is).
"És a kapcsolódó lényeg:"
Ez nem lényeg, ne haragudj. Ez arról szól, hogy a felhasználó nem fér hozzá ezen adatbázisokhoz, ami teljességgel igaz. Ellenben a fejlesztők és az alkalmazások igen, különben mi a frásznak logolna a készülék? Beépített fekete doboz amit senki nem tud olvasni csak írja az adatokat?
-
Everman
addikt
"The change comes with a feature introduced in iOS 4 – Mutlitasking and Background Location Services. Apps now have to use Apple’s API to operate in the background – remember, this is not pure unix we’re dealing with – it is only a logical multitasking through Apple’s API. Because of these new APIs and the sandbox design of 3rd party applications, Apple had to move access to this data. Either way, it is not secret, malicious, or hidden. Users still have to approve location access to any application and have the ability to instantly turn off location services to applications inside the Settings menu on their device. That does not stop the generation of these logs, however, it simply prevents applications from utilizing the APIs to access the data."
Ez az én értelmezésemben annyit tesz, hogy 4.0-tól azért változtatták meg a nevét és az elérhetőségét, hogy a külső fejlesztésű alkalmazások is elérhessék. Akinek meg ez nem tetszik, az a Settings-en belül alkalmazásonként tudja állítani a hozzáférést.
-
Jó-jó, annak elvárások, nem volt pontos a felsorolásom, de ezek alapvetően automatizált tesztek és az emberi oldal csak végignyomogatja, mert nem lehet mindent scriptekkel megoldani. Tapasztalatra alapozom, bár nem Apple laborral, MS-sel van tapasztalatom (partnerségi programok). Viszont ne várjatok túl nagy minőségi elvárásokat. Elég megnézni a sok fingóprogramot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest