- Huami Amazfit Bip okosóra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor mar latom, hol beszeltunk el egymas mellett
A framework az, ami hozzafer az adatbazishoz (es egyebkent megvalositja a helymeghatarozast es karban tart mindent odabenn), es ennek az interfesze az API, amit a fejleszto lat, kepletesen az ajto.
Te osszevontad a kettot, amit nem szabadna.
-
válasz
Aftereffect #167 üzenetére
Na nehogy nekiállj bemagyarázni, hogy az adatbázis nem létezik
Az általam korábban linkelt oldalakon volt szó róla, hogy ha más nincs, a cellainformációk alapján rögzíti a helyzetet (ezért is lehetnek olyan pontok, ahol nem járt a júzer sose). Ha meg használod a GPS-t, mert pl. navigálsz, akkor lenaplózza önszorgalomból.
"Csak úgy" nem fogja bekapcsolni a GPS-t.
Ettől még a jelenség létezik, és csak szőrszálhasogatás valójában, amit írsz.Everman: Oks, én ezt eddig is triviálisnak tartottam, ezért nem értettem az ágálásod
Lényeg a lényegben, ettől az adatbázisból nem fogják vadidegen appok begyűjteni, merre jártunk. És hozzáértőbbek szerint az Apple se, eddig.
-
Még mindig: nincs ilyen API.
Csak az a gond ezzel.4.0-tól kezdve két féle lekérdezés van: az aktuális helyzet pontos követése (ez a hagyományos módszer), illetve a "szignifikáns helyváltozás értesítés", amihez ezt a consolidateddb-t is használja a rendszer. Mindkettő push jellegű, nem úgy megy, hogy "na kérem hol volt a júzer az elmúlt évben".
Ehhez az alkalmazásoknak se joga, se köze nincsen.
Légyszi légyszi légyszi olvasd el az API dokumentációt.
-
Valami bizonyíték arra, hogy a BirthdaysPro tényleg ezt teszi? A születésnapok kezeléséhez bőven elégnek tűnik (első olvasatra) az AddressBook API, sőt még ez is biztosít egy közvetlenebb hozzáférést a rekordokhoz anélkül, hogy a fejlesztő közvetlenül benyitná az sqlite adatbázist. A kintre firkáló appok nem is kerülhetnének be a Store-ba.
Mellesleg ez az app elég primitívnek tűnik ahhoz, hogy ilyennel ne mókoljon a fejlesztő mögötte.
Valamint a "felhasználó nem fér hozzá" implikálja számomra azt is, hogy sima alkalmazással se férhet hozzá.
"Ellenben a fejlesztők és az alkalmazások igen, különben mi a frásznak logolna a készülék? Beépített fekete doboz amit senki nem tud olvasni csak írja az adatokat?
"
Ja, pontosan. Ezért sincs semmi értelme, még a "háromszögelős" elméleted alapján se - egy location bőven elég lenne ehhez, mint pl. a Symbianban.
YAS-dude: Teljesen jogos. Az első értelmes érv nagyjából szvsz.
-
Az alkalmazások nem férhetnek hozzá a /Library-hez se. Alap tény.
Ergo nem férhetnek hozzá a mostani új helyén se.Másrészről itt egy másik cikk a témában.
És a kapcsolódó lényeg:
"This database is also not available for the average user. To access this database a user will need to have a forensic tool, jailbreak their device, or access that backups stored on their computer. I would not, however, worry about anyone grabbing this information from a live running device or backup without a user’s knowledge."
-
Az még ránézésre mindig nem tűnt fel, hogy nem mond semmit ez a cikk az API-val elérésről. Hiába linkeled másodjára, harmadjára, n+1. alkalommal is.
Más szóval én értem mi van ideírva, sőt értem az SDK dokumentációját is, csak azt nem értem, hogy te mit olvasol, és miből generálod ezt a sok elméletet
-
válasz
szőröscica #147 üzenetére
Jah, rájöttem már a másik topikból időközben
Egyébként ez se az az információfajta, amivel vissza lehetne élni.De nagyon vicces
-
válasz
szőröscica #145 üzenetére
Hova írogatsz te MAC címeket?
Ugye nem baj ha szkeptikus vagyok egy kicsit?A GeoIP eléggé más tészta
Ja, hogy a router MAC addressekről van szó, amit a Google meg a SkyHook gyűjtögetett. Így mindjárt más a dolog
-
Nem érik el! Ne beszélj baromságokat, mert a sok vigyorgás mellett elhiszik egyesek (pl. dabadab), miközben alapja semmi.
Ez itt a Core Location dokumentációja, alul a background location leírásával (illetve linkkel a további részletekre). Az adatbázisban tárolt "történelmi adatokhoz" egyáltalán nem lehet hozzáférni API-ból és kész.
-
Ezt tapasztalatra alapozod? Vagy csak álmodozol?
Everman utánam említi, de pontosan így tudom én is. Személy szerint nincs appom a Store-ban (az Oviban igen), de sok iOS fejlesztőt ismerek, és igen, változatos okok miatt visszadobják az appokat és igen, valódi emberek tesztelnek. Ezt egyébként az Apple is leírta már részletesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Túra és kirándulás topic
- sziku69: Szólánc.
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- R_volution médialejátszók
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest