Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Everman

addikt

válasz Aftereffect #176 üzenetére

"Amúgy gps-adatok nélkül nem hozható létre olyan pontosság mint a fentebb lévő képen, mert amíg nem lát megfelelő számú műholdat, csak a gsm adatokra támaszkodva nagyon pontatlan, tapasztalatból mondom."

Ezen nem érdemes vitáznunk, már írtam, hogy a pontosság a bázisállomások számától és elhelyezkedésétől nagyban függ. Egy belvárosban ahol lépten nyomon vannak átjátszók, akár 5-10 méteres pontosságra is képes simán GSM háromszögeléssel, míg a pusztában akár kilométereket téveszt. (Természetesen ilyenkor is használ GPS adatokat, de ezeket az adóktól kapja meg, mivel azok a saját GPS pozíciójukat megadják, ebből és a válaszok időzítéséből számolja aztán ki a pozíciót a készülék.)

Ezt egyébként a Google Maps alkalmazásban eléggé jól látni, mert amikor pozicionál, akkor megadja az első pozíciót egy nagyobb kör közepén (ez a GSM alapú), majd kicsit később, ha van GPS jel, akkor rázár a pontos pozícióra és összehúzza a kört is a konkrét helyszínre. A kettő közötti különbség az ami a GSM és a GPS helymeghatározás között van.

---

Természetesen az általad is használt tracking alkalmazás a GPS jelek alapján logolt, ehhez a GSM megoldás nem elég pontos. Csupán a kezdő pozíció felvételének gyorsításánál, elérhető GPS jel hiányában, vagy olyan helyfüggő szolgáltatások használatánál jön jól, ahol nem szükséges a nagy pontosság (pl. Google Places).

• Everman

addikt

válasz Aftereffect #172 üzenetére

Tudom, rendszeresen használok trackert kerékpározáshoz, túrázáshoz, de ahhoz aktív GPS hardver kell, ehhez meg csak aktív GSM rádió, az meg amúgy is megy folyamatosan.

• Everman

addikt

válasz Aftereffect #167 üzenetére

Nem kell aktív GPS a helyzeted megadásához, menj be a házba, ahol garantáltan nem lát műholdat, de ettől még szépen behatárolja hol vagy, ha sok az adótorony a közeledben, mert mondjuk a belvárosban laksz, akkor akár 5-10 méter pontosan.

---

Egyébként vicces, hogy senki nem vette a fáradtságot, hogy a hírben említett alkalmazást ki is próbálja és ránagyítson az állítólagos területre, ahol elvileg járt.

Nos bárkinek leteszem a nagy esküt, hogy nem rácshálóban közlekedem a városban :D
    Valószínű egy virtuális rácsot hoz létre az adatbázis segítségével az adótornyok és a GPS adatok alapján és ezt tárolja. Ahol több, nagyobb erejű adó van, ott sűrűbb a háló és pontosabb a saccolás ez alapján.

Szóval az adatoknak semmi köze a tartózkodási helyhez, max város, vagy kerület szinten.

félisten

válasz Aftereffect #167 üzenetére

Na nehogy nekiállj bemagyarázni, hogy az adatbázis nem létezik :D

Az általam korábban linkelt oldalakon volt szó róla, hogy ha más nincs, a cellainformációk alapján rögzíti a helyzetet (ezért is lehetnek olyan pontok, ahol nem járt a júzer sose). Ha meg használod a GPS-t, mert pl. navigálsz, akkor lenaplózza önszorgalomból.

"Csak úgy" nem fogja bekapcsolni a GPS-t.
    Ettől még a jelenség létezik, és csak szőrszálhasogatás valójában, amit írsz.

Everman: Oks, én ezt eddig is triviálisnak tartottam, ezért nem értettem az ágálásod :) Lényeg a lényegben, ettől az adatbázisból nem fogják vadidegen appok begyűjteni, merre jártunk. És hozzáértőbbek szerint az Apple se, eddig.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés