- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
-
Ezt tapasztalatra alapozod? Vagy csak álmodozol?
Everman utánam említi, de pontosan így tudom én is. Személy szerint nincs appom a Store-ban (az Oviban igen), de sok iOS fejlesztőt ismerek, és igen, változatos okok miatt visszadobják az appokat és igen, valódi emberek tesztelnek. Ezt egyébként az Apple is leírta már részletesen.
-
Everman
addikt
"Hát... én elhiszem, hogy írtak erről valami agyzsibbasztót (nem olvastam el), de attól, hogy eltárolja, hogy 10 napja jártam a Nyugati környékén, még egy GPS se fog hamarabb megtalálni semmit, ha visszamegyek oda..."
Menthetetlen vagy....
A bázisállomásokkal folyamatos a kapcsolata a készülékeknek, így mikor visszamész a Nyugatihoz, akkor kapásból a környező bázisállomásokat felismerve azonnal hozzárendeli a földrajzi GPS koordinátákat, anélkül, hogy a GPS-t használnia kéne (ezt egyébként amúgy is megteszi, de alapból ez csak 50-100 méteres pontosságú attól függően, mennyire sűrűn vannak a környéken az adók, ezt pontosítja ezzel a megoldással 5-10 méteresre), ezzel egyrészt villám gyorsan pozicionál, másrészt energiát takarít meg, mert nem kell a GPS hardvert csesztetnie, harmadrészt olyan helyen, ahol nincs rálátás a GPS műholdakra, szintén aránylag pontos pozicionálást tud prezentálni. Ha ezt nem tudod megérteni, hogy miért előnyös, akkor nincs miről beszélni, mert csak kötekedsz.
-
Everman
addikt
"Aha... akkor mutasd már meg a dokumentációt és egy appot, amit erre írtak"
Nem figyelsz. MINDEN alkalmazás használja, amelyik GPS koordináták felhasználásában érintett, navigációk, trackerek, augmented reality szoftverek stb.
"Mivel se te, se más itt (legalábbis így gondolom) nem ismeri a valódi okot"
Már párszor leírtam, de itt egy cikk egy fejlesztői oldalról: [link]
"Majd úgyis jön hivatalos valami duma, de az már utólagos..."
Miért jönne? Ez a funkció alapból a rendszer rész, nem titkos, mindenki tud ról aki vette a fáradtságot hogy elolvassa a felhasználói szerződést (vagy engedélyezte ezt egy GPS-t használó alkalmazás telepítésénél, amikor is minden esetben felteszi a kérdést a rendszer, hogy engedélyezed-e, hogy az alkalmazás ilyen adatokhoz és a GPS hardverhez hozzáférjen).
-
joey04
titán
persze, nem kell rá még egy lapáttal, csak a szokásos ez aztán mekkora szarszemét dolog, na ezért nem veszek iphonet hozzáállás a vicces ismét. Én nem védem a megoldást, mert előnyöm jelenleg nincs belőle. Támadni sem támadom, mert hátrányom sincs. Igazából mezei usernél nem kell szvsz kémkedéstől félni, fontosabb célszemélynél meg ez már csak hab a tortán maximum.
-
Everman
addikt
"Na, nem feltétlenül kell neked tudnod arról, hogy a géped még miket csinál a háttérben. "
Én speciel tudom, hogy mit csinál.
"Nem azt mondom, hogy most ezzel fog mindenki visszaélni, de sem értelmes magyarázat nincs rá, ez minek kellett a telefonra"
Szerintem leírtam mire való. Elég értelmes magyarázat volt és számomra még hasznos is. Az, hogy vannak aki fosnak, hogy az asszony megtudja, hogy merre jártak, mikor elvileg dolgoztak, az nem az én problémám.
-
Everman
addikt
"És itt most nem csak lopás esetében okozhat ez gondot."
Hanem mikor még? Mikor férnél Te, vagy bárki idegen hozzá a gépemhez, vagy a mobilomhoz? Ha már kiraboltak, vagy betörtek hozzám, akkor nem ez lesz a legnagyobb problémám, máshogy meg nem igen férsz hozzá.
" A FB üzenetek alapján is feltörtek, loptak, raboltak már emberektől... "
Csakhogy itt előbb be kéne törnöd, hogy hozzáférj ezekhez az adatokhoz.
-
stewe780
őstag
Ha valami le van írva és elfogadod a felhasználási feltételeket onnantól nem nagyon problémázhat a user, hogy miért. Tipikusan a "beszélgetést rögzítjük" kijelentés után beszélgetsz valakivel, vagy a "kamerával megfigyelt terület" felirat után továbbhaladsz egyértelműen elfogadtad a feltételeket annak ellenére, hogy ezt nem jelentetted ki.
-
Everman
addikt
Igen, megmagyarázza, a helyfüggő szolgáltatások (pl. navigációs alkalmazások számára logol), hogy a pozíciót gyorsabban tudja megadni. Ha már adott helyen voltál, akkor megvan jó esetben a bázisállomás és a GPS koordináta is, így elég a gyors háromszögelés és már 10 méter pontossággal tudja a pozíciód, erre erősít rá a valós GSP adat, ami valamivel később érkezik. Ez végül is hasonló, mint az egyéb eszközökön használt ephimeris adatbázis, csak ez személyre szabott és a mobil hálózathoz viszonyít, no meg nem kell frissíteni, mert nem évül el.
"Az Apple-nek miért jó ez, mire kell?"
Az Apple-nek semmire, mert ez nem kerül ki a készülékedről az Apple felé.
(Illetve egy része igen, ha használod a MobileMe szolgáltatást, de akkor azt te magad aktiválod.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest