-
Mobilarena
Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtyii
tag
11 hónapos a kicsike de az aksi 85%-os ez normális ?
ja és (com.apple.power.battery.CycleCount</key>
<integer>349<)
azaz 349 ciklus van az aksiban[ Szerkesztve ]
-
xZer0kidx
senior tag
Lassan 10 éve lesz, hogy regisztráltam ide az MA-ra. Sok telefon topicját megjártam, de úgy gondolom messze ez a legbarátságosabb és legaktívabb mind közül.
Kellemes karácsonyt mindenkinek."Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
-
xZer0kidx
senior tag
válasz csendes #6388 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de a képek mozgatására nem lenne alkalmasab az icloud app ami az intézőbe beépülve jeleníti meg a telefon galériáját. OK icloud használata (300ft) és szonkronizálás szükséges hozzá, de nagyon egyszerű a képek és (a szintén beépülő drive miatt) az egyéb fájlok ide-oda másolgatása. Ezek mellett tudja szinkronizálni egy általad választott böngészőbe a safari könyvjelzőket is és az ott elmentett jelszavakat is kezeli már. Én őszintén nem tudom, hogy az évek óta nem frissített itunes-al mit lehet még kezdeni.
A nem kompatibilis formátumra ami windowson tud némi bonyodalmat okozni megoldás lehet a beállítások - fotók - átvitel mac gépre vagy pc-re - Automatikus (ez automatikusan egy kompatibilis formátumban helyezi át a telefonon tárolt képeket és videókat)Most csak tippelek de a képek melleti mov az lehet a live fotók bekapcsolása miatt. A képek mellett pár másodperc videót is rögzít a telefon, ez ha jól emlékszem alapból be van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
"Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
xZer0kidx
senior tag
válasz #86564352 #6377 üzenetére
Ja értem. Hát nem tudom, a két négyzetes widget nekem egy kissé "dinka" kompromisszum. De ez amolyan ios-es szokás nem lepődök meg rajta
Talán több részlet láható ebből a lapelrendezésből. De nem értem ha a sokkal komolyabb megjelenést is megváltoztató címsort lehet variálni, akkor egy "kissebb jelentőséggel" bíró lapokkal miért nem lehet ugyanezt megtenni. Talán példálózhatok a samsung internet böngészővel ahol talán 4 féle elrendezést is be lehet állítani. Itt elég lenne kettő és akkor nem sérülne az Apple szerintünk neked így jó hozzáállása.
Amúgy a böngésző esetében szerintem se tudja, hogy mi a helyes irány ezért is léptek vissza a béták során párszor és hagyták meg a böngésző régi megjelenését is.Nekem nagyon akadozik főleg az ipad (de az SE is) és már-már a használhatatlanság határát súrolja. Új telefonként újrarakva de semmit nem javított rajta, igaz észrevettem ,hogy a fura anomáliákat rendre megnyerem magamnak.
A galéria esetében sajnos nekem az androidos minta az elfogadható. Külön mappa minden "eseménynek" Külön a kamerának, a letöltéseknek, a különböző közösségi és csevegő appoknak. Szerintem ez így normális, nem értem miért kell egybeömleszteni, hogy a nyaralásos telefonnal készített képek közé miért keveredik az otthon alkalmazással fotózott vízóra, a letöltött háttérkép és a messengeren elküldött recept képe. A különválasztott mappa nem kellt rendezetlen hatást ettől nem omlik össze az ios letisztult külleme. Régen nem így volt és sokkal rendszerezettebnek hatott az egész. Ok nem kérek lehetetlent csak a kamerával készített képeket válasszák le ahogy a filmtekercses időkben volt és csak az albumok nézetben. Maradhat az előzmények és a könyvár nézet is maradhat ömleszve ha ép ez a rögeszméjük.
A machine learning dolog szerintem ennek az egésznek az okozója vagy legalábbis a forrása. Ahogy a közösségi oldalakon is majd eldöntik, hogy én mit láthatok úgy a galériában is ez irányba tart/hat a dolog. Majd a galéria megmondja, hogy mi a fontos ezért is lehet annyira előtérbe helyezve a könyvtár nézet. Mondjuk most csak ötletelgetek mert fene tudja, hogy mi a koncepció ezzel kapcsolatban, lehet egyszer utánna nézek, hogy miért lett a galéria olyan amilyen.
-
Végülis Windows-on is kipróbáltam a 270 Ft-os micro-USB-lightning adaptert [link] és működik, tehát a Linux driver-rel van gond vagy csak túl sokat vártam tőle.
Pontosabban az adapter működik, de túl bonyolult a fényképek kezelése. A telefon saját fájlkezelőjében meg sem találtam a fényképeket, a Photos-ból E-mail-en keresztül tudtam elküldeni magamnak. Mint utóbb kiderült, szerencsére az E-mail-be jpg-re konvertálva tette be a képeket, bár nem csatolmányként jelentek meg, hanem beleillesztve a levélbe.
Kipróbáltam vezetékesen is Windows-ra rádugva. A Windows iTunes-ban ugyan látszanak a könyvek, de azokra azt írta ki, hogy nem lehet megnyitni csak apple eszközzel, egyébként így nem is egészen értem, hogy minek van asztali iTunes még egyáltalán Windows-ra. A fényképek egyáltalán nem látszanak iTunes-ban. A Windows intézőből viszont csak a fényképek és videók látszanak, de a Windows alapértelmezett fényképkezelője nem tudta megnyitni a képeket, ami elvileg HEIC formátumuak és átküldött a Windows Store-ba, hogy vegyek meg egy fizetős alkalmazást, ami tudja a HEVC-t (ami ezek szerint ugyanaz, mint a HEIF). Némi keresgélés után találtam ingyenes alkalmazásokat is, de közvetlenül a telefonról mint USB tárolóról egyik se tudta megnyitni a képeket. Viszont, ha átmásoltam a teljes mappát a számítógépre, akkor már működött a konvertálás az ingyenes programokkal (például HEIC to JPEG) , kivéve a HEIF-képbővítmények nevű alkalmazást a Microsoft-tól, ami közölte, hogy ok kispajtás, hogy te az ingyeneset akartad, de a fizetős alkalmazást is le kell töltened, ha valamit akarsz.
Azt se értem, hogy miért készültek MOV videó állományok is automatikusan a fényképek mellett, amit nem akartam.
És amikor a másolás után le akartam törölni az állományokat a Windows intézőből, akkor nem tudtam, valószínűleg írásvédettek. Mivel a telefon fájlkezelőjében sem találom a képeket, ezért a Photos-ban kellett egyesével törölni a képeket, de kiírta, hogy valójában nem törölte le csak áttette valami másik helyre, amit el sem érek. Ezek pont céges képek voltak, de nyilván egy magáncélra készített képet az ember nem mindig szeretne a céges telefonon hagyni.
Androidos telefon után és 2021 végén ez nekem leeresztette a lila ködöt. Mivel céges a telefon, ezért sikerült fékeznem magam, hogy ne vágjam földhöz.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Szia , többiekkel egyetértek így nem is ismétlem meg a fentebb írtakat.
Pár hozzászólással feljebb készítettem edzés közben spontán fontokat , talán ez egy picit hozzá tesz a döntésedhez .
Bt kapcsolat az eddigi legstabilabb készülékem , Huawei Band 2 Prot használva soha nem volt bontása , ahogyan fül és fej hallgatók terén sem .Most voltam MM-ben és az iPhone 11 volt 199-ért Apple Day alkalmával . Érdemes megnézni hátha van még , mert üzemidőben sokkal jobb ezen a terén . (Tipp)
De más boltot is érdemes lenne megtekinteni .[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
csakany2001
senior tag
iPhone SE2020 egy jó telefon annak aki nem hardcore user, de amúgy meg érdemes szétnézni, mert vannak kompromisszumok bőségesen.
Én mondjuk már úgy váltottam erre hogy teljesen leadtam mindenből szinte, és csak a megbízható és gyors működés érdekelt.
De ha kicsit is számít a jó üzemidő, meg sokat van használva egy nap akkor érdemes mást nézni, mert ez nem az a telefon.
Van akinek ez bőségesen elég, mint nekem is, de sokan leadták mert túl sok a kompromisszum.S20FE jobb telefon, ha a mérete nem számít vedd inkább azt, minden téren jobb tőle.
UI:
5 évig saccra biztosan kap frissítést.
Elég stabil a bluetooth.
Kb. 3-4 óra SoT ha 100%-n pörög a SoC, szóval nem bír ki egy egész napot, lightos használattal talán, de nap végére akkor is töltőre kerül.[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
pcnet
addikt
Egy töltéssel nálam 4-4.5 óra a kijelzőidő. Ebben van kevés Facebook marketplace böngészés, nagyon kevés Insta, sok böngészés és kb 40 perc Ingress. Utóbbi nagyon eszi az akksit. Este 5kor már általában töltőn van. BT kapcsolat nálam atom stabil BT fülessel és Mi Band 3-4 majd most 6-tal is.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
bostone
addikt
5 évig kap frissítést.
Nagyon pici akku került beépítésre az SE-be. Átlagos használattal 2-3 óra kijelző időt tud nálam, de itt biztos van, aki 5-6 órát is kivesz belőle.
A fotók átlagosak, 6-7 évvel ezelőtti technológián alapul a készülék tudása.
Okosórám nincs, de eddig még sosem dobott le semmit a bluetooth.Én a helyedben fontolóra venném a 13 minit, ha mindenképp kompakt modell a cél, vagy az Asus legújabb zászlósa.
-
Vandie
tag
Sziasztok. Telekomnál hűséghosszabbítással szeretnék új telefont magamnak. Samsung S10-et használok és elgondolkoztam az Iphone SE2020-on is. Azt nem tudjátok véletlen, hogy hány évig fog frissítést kapni? Egy töltéssel kb mennyit bírna? Nekem az S10 most cirka 4 órát bír már csak és már csak egy droid verziót fog kapni januárban. Vonz a készülék kompakt mérete de félek, hogy a képek minősége nem egy Samsung lenne. Sokat fotózok tájat, növényeket stb. Mit javasoltok, érdemes erre váltani vagy ezt már ne eröltessem és nézzek inkább Samsungot? Mennyire stabil a bluetooth kapcsolata a telefonnak az okosórákkal? S10 rendszeresen ledobálja az okosórám az utóbbi egy hónapban naponta többször. Ez is fontos szempont, mert edzéshez sokat használom a telefon+okosóra kombinációt. Egyébként árban olcsóbb lenne ez mint a Samsung Galaxy S20 FE és 200 fölé már nem szívesen megyek.
Samsung Galaxy S9 -->Samsung Galaxy S10-->Samsung Galaxy S21-->Iphone 13
-
törölt tag
válasz xZer0kidx #6376 üzenetére
Ha nincs éppen esemény a naptárban, akkor nekem is jobbra rendesen ott vannak a hónap napjai a széles widgetben is. Értem a logikáját, vagy rakjak ki egy széles widget helyett két négyzetest és probléma letudva.
A Safari lapokkal nehezebb kibékülni, mert arra nincs opció. Én is úgy gondolom macerás most átnyúlni máshova bezáráshoz, ami eddig a pakli kártya felső nézetben fix helyen volt mindig. Ez tipikusan változtatás a változtatás kedvéért helyzet, szerintem az Apple se tudja megindokolni miért jobb az új módszer a kiterített tabokkal.
Akadást nem tapasztaltam. Frissítés után szoktam egy force restartot nyomni. Az adatvédelmi irányelvek jók, kérdés mennyit lehet betartatni.
Fényképeknél jó végre mutatja az exif adatokat, következő lépés lehetne a rendszerezés. Annyi machine learning marketing dumát használnak, oldják már fel a mindent egy helyre ömlesztés dolgot. Egy screenshot, egy scan ne kerüljön a fő photo streambe személyes képek közé, egy wallpapert ne kelljen oda lementeni, hogy használni tudjam, hanem csak simán a Files appból is. Alapértelmezett nézetben csak a készülék saját kamerájával készült kép legyen kirakatban, minden más rendszerezve.
-
xZer0kidx
senior tag
válasz #86564352 #6373 üzenetére
Nekem a naptár a 15,2.vel is balra az aktuális napot, jobbra pedig a hónap napjait mutatja.
Újraindítottam a telót, kivettem-visszatettem a widgetet de akkor is ugyanígy mutatja, hmm fura.A safari tabjai azért kényelmetlenek így mert eddig a sorba rendezet megoldás esetén a kijelző széléről lehetett eltüntetni a nem kivánt oldalt, most viszont az ujjunkkal be kell nyúlni a kijelző közepéig ha az átellenes oldalon lévő tabot kívánjuk bezárni ez nem túl kényelmes megoldás főleg egy nagyobb kijelzőn használva.
A tabok széleinek mutatása talán azért kevésbé zavaró, mert így legalább látható, hogy több lap is meg van nyitva. Nyilván mindenki tudja, hogy üres lappal indított, vagy egy rakás tab között kezdett böngészni, de egy kis figyelemfelkeltőnek nem rossz.
A home bar amúgy egy érdekes dolog főleg, hogy igazából akkor lenne csak értelme ha az adott sávon belül működne csak az alkalmazás bezárása, de mivel sokkal szélesebb részen érzékeli a gesztust, így valóban nem sok értelme van ott léteznie.Az akadozások amúgy mérséklődtek a telefonon és az ipaden (8gn) is. A közösségi (twitter,reddit) appok meglepő megakadásokat produkáltak, de a safari is bizonyos oldalaknál nagyon erősen megakadt a görgetés során amit először a private relay használatának tudtam be, de ha jól informálódtam az a 3rd party appoknál nem játszik, szóval nem értem miért terheli meg ennyire a készülékeimet a dolog.
Az adatvédelem alján található appok adatvédelmi jelentése menüpont ami új és szerintem elég hasznos funkció, nagyon jól megmutatja az appok kikkel-mikkel léptek kapcsolatba. Meglepő, hogy a secure folder appom miért cseveg a google tulajdonában álló elemzésekkel foglalkozó domain-el. Szerintem jó úton halad az apple ezzel az adatvédelem dologgal és ha nem higul fel (snap, facebook, talán EU para) túlzottan, akkor továbbra is a legbiztonságosabb platform marad.
[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz #86564352 #6373 üzenetére
Közben rájöttem, hogy csak akkor csinálja, ha be van állítva oldal nagyítás. Márpedig nálam 125%. Alapon már túl kicsik nekem a betűk itt a fórumon. Ha visszateszem 100%-ra, nekem sem mászik el. Na de….
Esetleg tud vki alternatív böngészőt, ahol be lehet állítani oldal nagyítást? Opera, firefox nem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz zolnagy #6370 üzenetére
Nem találkoztam ilyennel. Működik a kijelölés ahogy kell, nem mászik semmi sehova.
Elsőre amit észrevettem apróságokat 15.2-ben:
A naptár széles widget jobb oldala már nem mutatja a hónap napjait, hanem a következő eseményt hiába több nap múlva lesz csak. A 14-es módszer jobban tetszett, mert bal oldalt mutatta ma mi van vagy hogy nincs semmi, bal oldalt mutatta ha holnap lesz valami, és a jobb oldali rész megmaradt a hónapok napjainak, könnyen látni mi esik hétvégére, hány napos hónap. Most jobb híján az elrontott egy széles helyett két db négyzetes naptárt rakok ki, egyik a mai nap, másik a kicsi 1-31.(továbbra is hiányzik a 13-ból a naptár + emlékeztető közös Up Next widget, nem kicsit irónia, hogy a 14 frissítés szólt kiemelten a widgetekről is, erre elrontották azt a keveset is amit használtam)
Az időjárás widget legnagyobb formában következő napok előrejelzésénél egymás alatti értékeknél a hideg mínuszos napok helyiértéke elcsúszva a mínusz jel miatt. Először azt gondoltam így jár, aki Fahrenheitben számoló kaliforniai cégtől vesz telefont. Viszont magában az appban szépen látszik az oszlop, csak a widgeten van elcsúszva.
Safariban nekem a tabok eddigi kártyapakli elrendezése felülről nézve jobban tetszett, mert több oldalt mutatott egyszerre, most kiterítve a tabokat egyszerre csak négyet látni. Erre opciót se hagytak visszacsinálni, ellentétben az alsó és felső címsor lehetőséggel.
Alsó címsor esetében UI szempontból végül is nem hülyeség balra és jobbra mutatni a másik tabok címsorának szélét, indikálva lehet lapozni. Viszont miután berögzül a dolog, már inkább zavaró ott van a két szélén. Remélem érthetően írom, most lusta vagyok screenshotolni. Az jut eszembe erről hány éve van már home gomb nélküli iPhone, az emberek megtanulták már a gesztusokat, nem kell a home bar állandóan ott legyen alul.
Safari új lap + gombot én középre tenném hüvelykujjhoz közelebb, mert többet használja azt az ember mint a normál és privát mód közti váltást.Fókusz módokat annyira nem néztem még, nekem elég a ne zavarj mód és a többi fókusznál az a probléma csak engedni lehet személyeket és appokat, kizárni nem. Nem gondolták ezt át.
Music app végre van playlisten belüli keresés.
-
kutga
nagyúr
válasz Luck Dragon #6371 üzenetére
Azokon a nehéz napokon.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Megharagudott rám Siri, hiába kérem hogy léptessen egy másik számra , most nem akarja . Lehet neki is reggel van.
-
zolnagy
őstag
Letöltöttem a 15.2-t. Sajnos ez sem oldotta meg azt a régóta fennálló bugot, hogy ha kijelölnék itt a fórumon egy szöveget ( mert pl sokan nem linkelik az internet címeket), hogy másoljam, akkor a kijelölés elejét, vagy végét húzva teljesen elmászik az oldal elejére, tehát lehetetlenné téve a kijelölést. Csak Safari alatt csinálja, opera alatt nem. Operánál viszont van, amit nem tudok beállítani, így maradnék a safarinál, de ez bosszantó. Másnál is fennáll?
-
-
xZer0kidx
senior tag
válasz #86564352 #6351 üzenetére
Nem vagyok zoom nézetben,de úgy pontosítanék, hogy gondolatban egybevettem a zárolt kijelzőn látható dolgokat pl zenelejátszó, normálméretű értesítések és kiterjesztett (ezeknek nem tudom mi a pontos neve) részleteket is mutató értesítések. Lehet sarkítva fogalmaztam de tény, hogy évről évre egyre nagyobbak lettek és mára már alaposan “belepik”a kijelzőt ősszehasonlítva pl. egy 5,8” kijelzőt használó iphoneal. A 4 ikonos elrendezésnem zavar bár tény, hogy a maxon egy 5x-ös elrendezés hasznosabb volna. A51 6,5”-on is jobban bejött a 4x elrendezés. A címsor alul nekem nagyon tetszik, csupán meg kellett szoknom azúj poziciót.
Nekem is lenne kívánságom de jó uton halad a rendszer.A 15.2-höz is hozzászólva nálam sokat javult a rendszersebesség (ipaden rettenetesen szaggatott meg-meg állt a görgetés) remélem ennél már csakjobb lesz a továbbiakban.
-
pcnet
addikt
Ha már új téma: Elérhető az iOS 15.2
-
-
Noukoum
veterán
válasz Luck Dragon #6361 üzenetére
Megölted a normális beszélgetést pedig iPhone SE-ről volt szó.
Beszélgessünk akkor másról, kinek hány százalékos az akkumulátora?„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Szerintem meg engedjük el a témát , ami van ezt kell elfogadnunk. Köszönöm .
-
A Samsung A6 kb. akkora (149.9 x 70.8 x 7.7mm, 162g) mint egy SE 2020 (138.4 x 67.3 x 7.3mm, 148g) és abban 3000mAh akku volt, illetve van, és az elmúlt néhány évben valamennyit fejlődtek is a Li-akkuk.
[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
-
Noukoum
veterán
válasz Luck Dragon #6354 üzenetére
Mert szerinted a hatalmas tepsikbe 4000-5000ezres aksi megy akkor a kis SE-be mehetne 3500? Logika?
A tekercs elég sok helyet foglal el.Ebbe a házba jelenleg 2200 nagyon max 2500 mAh mehetne. De az előbbi reálisabb.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
válasz Noukoum #6353 üzenetére
Ebben igazad van , ezért is elegendő lett volna egy 3500 mha akkumulátor . És ezek a technológiák is maradhattak volna amit felsoroltál . Amúgy a Qi töltés nem foglal szinte semmilyen helyet.
Anno a Lumia sorozatból , mondjuk a 735 hátlapjára vissza emlékszünk ott látszik igazán már akkor is milyen elenyésző volt hely tekintetében.A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Noukoum
veterán
válasz Luck Dragon #6352 üzenetére
Ne felejtsd el hogy volt 3d touch, i8-nál meg vezeték nélküli töltés is. És az iphone sokkal vékonyabb. Ráadásul a Xiaominál szupervékony fémházat használtak ami könnyen hajlott. Erre az Apple nagyon odafigyel bendgate sztori óta.
-
Részemről nem értek egyet , mert iPhone 6 idejében még elképzelhető volt a technikai korlátok akkumulátor nagysága terén , plusz akkor még volt jack is ami foglalta azt a minimális helyet .
De iPhone 7 korszakában már ott volt a Xiaomi 4X , ugye emlékszünk rá ?
Méretben amíg az iPhone 7 138.3 x 67.1 x 7.1 mm volt addig a Redmi 139.2 x 70 x 8.7 mm volt . Szinte minimális eltérés , de a legfontosabb , hogy sikerült nekik a 4100 mHa akkumulátort beletenni egy jack mellé, úgy hogy volt ujjlenyomat olvasó és egy 5 colos kijelző , mind ezt 44,000-Ft volt akkoriban és a plusz , hogy fém házas volt .
Erre jött az iPhone 8 ami kisebb akkuval érkezett ahogyan a mi SE készülékeink is.Ezzel azt akarom mondani , hogy az Apple ha nagyon akarta volna tudott volna nagyobb akkut is beletenni a jelenlegi vagy akkor iPhone modellekbe.
-
törölt tag
válasz xZer0kidx #6350 üzenetére
Nekem három értesítés kifér. Nem vagy véletlenül zoom nézetben? Egyébként amikor boltban néztem a Max tepsiket, arra gondoltam az iOS nem követte le a nagyobb kijelzőt. Ott is csak négy ikon lehet egymás mellett, nem lehet akárhova pakolni, ami nagy kijelzőn még fontosabb lenne. Bár most végre megcsinálták böngésző címsor alulra is rakható. Sok dolog van az Apple kívánságlistámon mit kellene megváltoztatniuk és gatyába rázni.
-
xZer0kidx
senior tag
Hát nem megengedhető de látod, hogy megengedik
Talán férhetne az i12 mini kisebb és 2200-as akksi van benne az XS 4mm-el nagyobb és 2600 akksi van benne. Igazad van a 4000mah-s akksik valóban elterjedtek de ahogy nézem 150-160mm-es házba csomagolják őket úgy nem nehéz jó üzemidőt kicsiholni. Persze az ár és a középkategória hiánya miatt nem szerencsés a hasonlat, de a 13 pro maxnak is 4300+ os az akku kapacítása, mondjuk veri is az s21 ultrát az 5000-es akksival elért üzemidőben, de a max is van 160 magas házban.A proci takarékosabb lesz ugyan, de vajon akkor is amikor teljes erejéből pörgeti a facebook, a reddit vagy a twitter? Mert nekem úgy merül és akadozik az app használata során a készülék mint a balta arról nem beszélve, hogy tűzforró lesz egy fél óra után a telefon ami jelzi, hogy itt bizony nem csak a modem izzad hanem a proci is rendesen, ami talán sarkitva köszönhető annak is, hogy az appok fejlesztői vajon mennyire optimalizálják az alkalmazásaikat a régebbi szériákra. Az ioson látszik amúgy a legjobban, hogy maga a rendszer is meghaladta már ezt a készüléket. Minden nagy rajta, minden elem szinte lelóg vagy teljesen betölti a kijelzőt, lassan már az értesítésekből is jó ha egy max kettő kifér ide. Jaj közben észrevettem ,hogy egyre csak szapulom szegény SE-t, nem akartam ez csak úgy kijött
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6348 üzenetére
Az iPhone 7 idejében még nem volt általános a 4000mAh-s akksi, szóval a konkurencia se volt annyira erős akksi időben. Ezért írtam, hogy a mai állapotokat tekintve ez már nem megengedhető, ami anno az volt Nem kaphat más akksit, hiszen ugyanaz lesz a váza és a kijelző, mint az SE (2020)-é és nem fér bele nagyobb, tehát a nagyobb üzemidő csak a rendszerchipből adódhat. 7nm-es A13 helyett 5nm-es A15.
[ Szerkesztve ]
-
xZer0kidx
senior tag
"Szerintem nem engedhetik meg, hogy rosszabb üzemideje legyen, mint az SE (2020)-nak bármilyen együttállásban"
MA Iphone 7 teszt: "A beépített lítium-ion akkumulátor 1960 mAh kapacitásúra hízott, ám ez csak annyira volt elég, hogy a korábbi, egyébként nem túl fényes üzemidőt tudták elméletben tartani"
Hát vannak kétségeim
Az SE mindig is az "újrafelhasznált alkatrészekről" szólt, szóval kétlem, hogy pl. a 12 mini akksiját megkaphatná e, ha ugye még mindig elérhető az i8 óta használt szett. Ilyen szempontból az i7-nek is nagyobb akksija volt mégha egy hajszálnyi is volt a különbség. De ugye szerintem ott a buktató a nagy változásban, hogy a belsejét mennyire kell átrendezni egy akksi, processzor vagy új kamera felhasználása során és ez megéri e az Apple-nek ha amúgyis azt látják, hogy az i6 óta ráncfelvarrt készüléket még mindig el tudják adni. Ez 3gb rammal, 1810mah-s akksival, 64gb rammal és az i8 kameramoduljával kerül annyiba amennyibe. Mondjuk 4gb rammal, 2200+-os akksival, 128gb rammal és a X-es széria főkamerájának felhasználásával vajon mennyibe kerülne? Mondjuk Apple-ös mércével 230-250, így megvenné valaki, mert elértünk a 12 mini ársávjába...?
Szvsz egy Xr-nek, de leginkább egy 11-nek több értelme lenne SE státuszba kerülnie.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Most is veszik, pedig sehol nincs ilyen üzemidő. Wifin még elmegy kategória, de mobilneten katasztrófa. Egyébként az aksi méret csak egy szám, nem az a lényeg. Ekkora házba nem lehetne akkora aksit berakni, a jelenleginél nagyobbat viszont lehetne.
Az új 5G-s SE továbbra is pletyka kategória.
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6344 üzenetére
Értelek. Én abban bízok, hogy csak az Apple-ről beszélünk és valamit kitaláltak. Szerintem nem engedhetik meg, hogy rosszabb üzemideje legyen, mint az SE (2020)-nak bármilyen együttállásban, mert akkor senki sem fogja venni a mai világban, amikor a nagy, 4000mAh-s akksik alapnak számítanak.
[ Szerkesztve ]
-
xZer0kidx
senior tag
Ha jobb lesz akkor a rossz lesz kevésbé rossz. Ahogy felettem is írták az 5g több energiát fogyaszt, tehát egy esetben javulhat az üzemidő, ha nem használod az 5g képességet. Engem az 5g auto funkció sem győz meg teljesen, mert a készülékek akkor is többletfogyasztást produkálnak ha hálozatot váltogatnak vagy próbálnak egyre rácsatlakozni. Az SE szerethető kis készülék, de az üzemideje szerintem nagyon gyenge, persze tudtam ezt az akksi méretének ismeretében. Csak a proci csodákra nem lesz képes, ha azt veszem alapul, hogy vettem egy használt XS-t, ami jelenleg 83%-os akksival (SE 91%) üzemel. Hiába a nagyobb kijelző, a magasabb felbontás az egyel elavultabb proci és a (mérete ellenére) jobban elhasználódott akksi az egy napot lazán kibírja nálam, míg az SE ugyanaz a felhasználás mellett inkább nem bírja ki...
[ Szerkesztve ]
-
-
Noukoum
veterán
Többet fogyaszt. Van is az iPhoneokban 5G auto funkció ami azt jelent hogy a készülék csak akkor kapcsol 5G-re ha kihasználod a sebességet (pl. app letöltés) minden más esetben 4G-t használ.
[ Szerkesztve ]
-
Igen többet fogyaszt. Szóval vezetékes telefon lesz ahogyan írják fentebb .
Xiaomi és Huawei csinált is erről anno egy fogyasztási tesztet ami azonos készülékek esetében , csak ugye a lapka és a modem volt eltérő ( 4G & 5G) az átlag 20%-os volt azaz 20% maradt a 4G-s készülék akkumulátorjában.
“” Redmi general manager Lu Weibing [12] has taken to Weibo to answer this question, claiming that today 5G phones consume ~20% more power than a 4G phone. This suggests that a 20% increase in battery size is needed for a 5G phone to achieve the same endurance as a 4G variant (assuming everything else is equal).””Ez csak egy a sok közül , érdemes rákeresni .
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Folyamatosan bekapcsolt mobilnettel ~ 2 óra képernyőidő. Nem terhelve, böngészéssel.. Energiatakarékosság ide-vagy oda ha erre az aksira ráküldik az 5G-t akkor vezetékes telefonná válik a készülék.
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6320 üzenetére
Az akksi idő valószínűleg jobb lesz, mert van mindig elemzés az Apple chipekről. A mostani 5nm-es A15 számottevően energiatakarékosabb a 7nm-es A13-tól. Mivel az akksi idő határeset nekem a 2020-as SE-től, ez az egyik fő ok, hogy megvárjam ezt és utána döntsek.
[ Szerkesztve ]
-
-
xZer0kidx
senior tag
válasz Luck Dragon #6322 üzenetére
Ami mobiltelefonnal kapcsolatos úgy mindenre, ezzel könnyedén lehet nézni a PH-ot, akarom mondani prohardver lapcsaládot
A mostani SE híreket, vágyakat, terveket igazán nem is tudom hova tenni.Úgy-úgy, áll a többi iphone gyártása, de azért idő előtt leváltanák a legolcsóbb készüléküket...
Ha szigoruan mobiltelefonos környezetben nézzük akkor a több eszköz mellett csak a stream (játék,videó,zene) esetében találok valós értelmet a hétköznapi használatára.
[ Szerkesztve ]
-
-
kutga
nagyúr
válasz Luck Dragon #6327 üzenetére
A sebességről nem tudok nyilatkozni, nekem a 4g is elég. Az igazán gyors mmwave meg nem is tudom van-e már nálunk.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
-
kutga
nagyúr
válasz Luck Dragon #6325 üzenetére
Nem, hanem a mobilhálózatra. Képzelj el mondjuk egy focimeccset, ahol a stadionban minden néző használja a telefonját, posztol, megoszt, élőzik, a 4g sokszor ilyenkor már elhasal.
[ Szerkesztve ]
-
-
kutga
nagyúr
válasz Luck Dragon #6322 üzenetére
Az 5g-nek az én olvasatomban nem a sebesség lesz a legfőbb erénye, hanem hogy egyszerre jóval több eszköz lóghat rajta mint a 4g-n, minőségromlás nélkül.
-
-
-
xZer0kidx
senior tag
Szerintem ez még mindig csak pletyka, elég a 2020-as SE előtti időkre visszagondolni, ott is minden évben megírták, hogy na most jön. Hát nem jött sokáig. Vajon megérné nekik egy újabb Se-t kiadni? Nemhiszem, a mostanit is veszik még.
1820-as akksi 5g chippel, én már előre félek Sokszor leírtam, szerintem a 2. generációs Se-vel kimaxolták ezt a készülékházat. A költséghatékonyság oldaláról nézve semmi esély, hogy a 12 mini akksiját felhasználják az új SE-ben...[ Szerkesztve ]
-
-
Ákinard
aktív tag
Pár hete nekem is bekapcsolták. Itthon néha max térerő mellett is WLAN call van, néha meg egypálcikásan nincsen. Néha olyan érzés, mintha a cella leterheltsége alapján rakna át erre a WLAN callra.
Telefonáltam is már így, de eddig nem teljes öröm a használata. Hiába van max Wifi jel, gigabites nettel mögötte, ő néha úgy dönt hívás közben, hogy átkapcsolna a hálózatra és a 4G-re, persze a hívás azonnal megszakad. Ezt nekem pont egy ügyfélszolgálattal folytatott beszélgetés közben játszotta el, szerencsémre visszahívtak...
A funkció jó, 1-2 alkalommal már jól jött volna (ahol van wifi de mobil térerő nincs) de normál felhasználás mellett eddig szívás szerintem. -
morschergabe
tag
válasz zsoltzsolt #6315 üzenetére
Nem, ez szabad szemmel volt látható és látványosabb is volt, mint a képen, éppen emiatt fotóztam.Hasonló volt, mint a “napkutya” csak itt a jelenség szivárvány volt.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz morschergabe #6314 üzenetére
Köszi, azt hittem, hogy csak a lencse előtti üveg fontos és ez amiatt ilyen.
-
morschergabe
tag
válasz zsoltzsolt #6312 üzenetére
-
PuMbA
titán
2022 iPhone SE Launch Imminent as Suppliers Prepare Shipments
Végül úgy döntöttem pár hónapja, hogy megvárom az új iPhone SE-t és utána döntök, hogy a 2020 vagy 2022-est választom. Jó dolog, hogy egyre több hír jön, azaz biztosan kijön március körül. Ugyanaz lesz mint a mostani, csak a belsejébe új rendszerchip 5G-vel 2023-ban pedig jön egy nagyobb iPhone SE már XR alapokon.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
válasz morschergabe #6311 üzenetére
Ok, de hol van?
-
kutga
nagyúr
válasz Luck Dragon #6309 üzenetére
Szépen lefagyott reggelre minden. Hol lőtted a képeket?
-
-
-
pcnet
addikt
válasz Luck Dragon #6305 üzenetére
Köszi! Az az érdekes, hogy egész délelőtt wlan call-t írt majdnem maxos térerőre, most meg 2esre Telekomot ír.
-
-
pcnet
addikt
A wlan hívásnal van valami értelme? Használta már valaki? Nem az lenne a lényege, hogy olyan helyen ahol gyenge a térerő de van wifi, wifin menne a hívás? Nálam majdnem max térerő mellett is megjelenik a wlan call felirat. Vagy ez csak azt jelenti, hogy aktív? Néha Telekomot ír, néha wlan call-t.
-
pcnet
addikt
Kérdeztem már az iOS alkalmazások és a band topicjában is, de nem kaptam sajnos használható ötletet, így felteszem itt is a kérdést, hátha… Xiaomi Mi Band 6-ra, hogy tudok egyedi számlapot feltölteni iOS-en? Androidon pofon egyszerű, de amint párosítom iPhoneal, azonnal eltűnnek a feltöltött számlapok. Hátha van itt valaki aki tudja a megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat