-
Mobilarena
Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Noukoum
veterán
Csak azt nem írtad le hogyan bírt ki 2 órát. Vagyis a lényeget. Nem mintha ez változtatna az SE üzemidejét.
Egyébként idézet a hivatalos oldalról.
Big-time battery life.
A highly efficient chip, an enhanced battery, and iOS 15 work together to boost battery life.Ez sem utal arra hogy nagyobb aksi lesz.
[ Szerkesztve ]
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
PuMbA
titán
Még egy biztos pont a hivatalos honlapról: "A szuperhatékony chip, a megújult akkumulátor és az iOS 15 okosan dolgozik össze a még hosszabb üzemidőért."
Azaz más akkumulátort kapott, ami már nagyon bíztató
Noukoum: "Igen nyilván beakad egy app, még véletlenül sem lehet az hogy az 1800 mAh az ennyire képes.."
Mondom, nálam 4000 mAh is csak 2 órára képes egy Xiaomi Redmi 7A-ban. Az ez előtt lévő Redmi 4X-em érezhetően tovább bírta 4000 mAh-val.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Xiaomi 11t pro volt nálam.
Igen nyilván beakad egy app, még véletlenül sem lehet az hogy az 1800 mAh az ennyire képes..
Igen ezek a dolgok önmagukban semmit nem jelentenek. Ellenben te is letudod tesztelni az aksit. Az a szám mindenkinél ugyanannyi lesz (vagy hasonló).
Tessék nyugodtan lerakni 1 órára 4k videót rögzíteni, 1 órára videochatet használni rajta, nyugodtan kilehet próbálni valami 3d játékot szintén 1 órára. Aztán meglehet nézni hány százalékot merül a készülék.Próbáltál már mobilnetet megosztani? Úgy merül szerencsétlen mintha megakarná hackelni a NASA-t.
Solaire: én is elvagyok vele, ha nem lennék már nem lenne nálam. Nekem nem teher rátölteni szerencsére. De azért nem tudom hogy sírjak vagy nevessek mikor délben 1 óra 20 perc SOT után 50%-on állok és hol lenne még a nap vége. És böngészésre meg zenehallgatásra használom, semmi több. Ezek nem merítenék amúgy, de a folyamatos mobilnet lerendezi a helyzetet. Erről meg nem vagyok hajlandó lemondani 2022-ben. Helyén kell kezelni az üzemidejét.
-
-
Šolaire
veterán
-
PuMbA
titán
válasz Noukoum #6792 üzenetére
Nekem a mostani Xiaomi telefonom is 2 óra képernyőidőt bír csak, laza terheléssel, azaz pl. netezés, GPS, email nézegetés pedig 4000mAh-s akksija van Ezek a dolgok így semmit se jelentenek önmagukban. Mindenkinél van, hogy egy telefon rosszul teljesít, míg másoknál jobban. Számítanak a felrakott alkalmazások is meg minden vacak. Sajnos. Láttam olyat, hogy iPhone-on beragadt egy háttérfolyamat és forrósodott is a telefon, pedig elvileg nem futott semmi alkalmazás rajta, mert pörgött a semmin meg ugye jobban is merült.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Nem igazán értem ezt a gyerekes (fanboy) hozzáállást, teljesen felesleges. 1.5 éve használom az SE-t pontosan tudom milyen körülmények között hogy viselkedik. Igen wifin böngészéssel elketyeg 4-5 órát, de ez a legideálisabb körülmény. Ilyen felhasználással más telefonok 7-8 órát tudnak. Miközben ha terheled szerencsétlen SE-t (ami nem bencsmárk, meg 4k timelapse készítés) akkor 2-3 óra maximum. De nyugodtan tudok neked képernyőfotót készíteni hogy amikor a nap 90%-ban mobilneten vagyok (értsd nem itthon) akkor 2 óra képernyő időm van böngészéssel meg zenehallgatással. Miközben bármilyen értelmes üzemidejű telefonnál 5-6 óra képernyőidőd van nem spórolva, meg nem csak böngészéssel.
Szóval ne védjük már azt ami nem jó. Igen tudom, ha netezel wifin akkor 6 óra alacsony fényerőn. Tudjuk. De mikor wifin bekapcsolsz egy videochatet akkor 1 óra alatt 50%-ot merül. Volt nálam más készülék nemrég, pontosan érződik a különbség. Ott 20%-ról alig tudtam lemeríteni szerencsétlent, SE-nél 20%-nál már rég powerbankra teszem mert nem akarok azon izgulni hogy lemerül vagy nem.
Nekem is van közeli ismerősöm, 2 éves S8-at váltotta le SE-re. Kb. ugyanannyit bír, inkább kevesebbet. Szinte csak telefonálásra használja. De ő ezen is meglepődött aksi méret alapján, szkeptikus volt. Ez most változtat valamin? Ismerem személyesen és? Ettől se rosszabb se jobb nem lesz a telefon üzemideje.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
xZer0kidx
senior tag
Most olvasom, hogy céges telefonként használja. Akkor így értem az érvelésed. Ha például egy rákhalász hajókat kiadó kis üzletet visz Somogy megyében akkor valóban jobb vállasztás egy Se
Komolyra fordítva értem és elfogadom az ellenérveket de kicsit meglepődöm, hogy ha jól értem azon megy az eszmecsere, hogy az Se-nek valójában annyira nem is rossz az üzemideje és lehet, hogy a 22-es változatnak még ennél is jobb lesz Kiváncsi leszek a tesztekre de addig én annyi tennék még hozzá, hogy a takarékosabb proci mellett lehet nem az elő és hátlapon kellett volna reszelni hanem valahogy belepaszírozni a 13 mini akksiját a készülékházba. Az xs-t e mellett használtam és tapasztaltam, hogy plusz párszáz mah teljesítmény (annak ellenére, hogy régebbi a proci és nagyobb a kijelző) többet ér mint egy fejlettebb gyártástechnológia.
[ Szerkesztve ]
"Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek iPhone SE 2020-at vagy az új iPhone SE 2022-öt érdemesebb megvenni?
-
PuMbA
titán
válasz xZer0kidx #6784 üzenetére
Igaza van, csak nagyban függ hogy hogyan használod a telefont Ha karácsonyfa üzemmódban (nfc, bluetooth, gps, mobilnet, wifi, háttéralkalmazások futtatása) mindent bekapcsolsz rajta, akkor máshogy viselkedik két telefon, mintha másképp használod, mert az egyik telefon kevesebbet fogyaszthat teljes terhelés alatt, a másik viszont többet fogyaszthat alacsony munkaigény pl. netezés közben és ezeknek a végtelen kombinációja.
[ Szerkesztve ]
-
xZer0kidx
senior tag
Attól még nem biztos, hogy igaza van. Saját példákból Dunát lehetne rekeszteni. A galaxy S7 edge-emhez viszonyítva az Se a közelben sincs üzemidőben Pedig az S10 hez viszonyítva +200mah akksi és a 10 helyett 14nm-es proci hajtotta. a Samsungokkal az a baj, hogy üresjáraton is merülnek mint a balta, az Se legalább készenlétben nem veszti olyan gyorsan a százalékokat.
-
xZer0kidx
senior tag
Ez igaz de sajnos én azoktól sem látok tisztábban (tudom egyéni szoc probléma )
Lesz szintetikus teszt ahol egy asztalra kicsapják az Se 2020, 22-őt, az iphone 8-at és monjuk a 13-as szériát, hogy lehessen hüledezni és elkezdenek wifin videót lejátszani meg alkalmazásokba lépkedni a sötét szobában.
Vagy a teszten leírja a tesztelő, hogy átlagos felhasználás mellett kibír egy napot a készülék.
Én megveszem és konstatálom, hogy az egy nap negyed fényerőn, szabadban 3/4 fényerőn, antennaváltásokkal esetleg mobil és wifi hálózatok állandó cseréjével, kis böngészéssel telefonálással éphogy megvan a 24 óra a két töltés között. Mert oké az Se a 8-hoz képest ha jól emlékszem hozott plusz 1,5 két órát ezeken a youtube teszteken, de a valóságban meg a fent említett műveletek közben az a 1,5 óra kb. fél órára szűkült (tapasztalat).
Persze félreértés ne legyen, nem irom le a kis készüléket előre, csupán a létjogosultsága és az előd közti különbségeken, vélt előnyökön merengek.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
de azt tudom, hogy az Apple nem adhat ki olyan akksiidővel terméket, ami a konkurenciánál jóval rosszabb. Ez józan paraszti ész és természetesen be is jött
iPhone SE 2020 hogy mást ne említsek. Természetesen be is jött, legalábbis az Apple szerint papíron. Csak nem mindenkinek elég a marketing.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Kbali
nagyúr
válasz Luck Dragon #6754 üzenetére
4 giga van a bejelentés szerint, nem?
-
PuMbA
titán
-
-
xZer0kidx
senior tag
Nem jelentenének be? Dehogynem. Ajánlom figyelmedbe a 2020-as Se reklám videóját: LINK
"Long battery life" (de mihez képest is?)
Iphone se 2020: 59h endurance rating
Iphone 8: 66h
Iphone 7: 61h
iphone se 1st gen: 73h
Galaxy s10e (2019) 83hÉn nem várnék csodát egy kissé takarékosabb procival, ráadás 5g + egyre többet fogyasztó appok és változatlan akksi mellett.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz #86564352 #6767 üzenetére
A 12 mini-nek egy hátránya van: az OLED 250Hz-en való vibrálása. (13 mini-nél már sokat javítottak: 510Hz-en villog, ami már tényleg nem észrevehető, az emberek 99.999999%-ának.) Azért örülök az SE-nek, mert PWM mentes LCD van benne. Van választási lehetőség, ami a legfontosabb, mert nagyon rossz, hogy a legtöbb telefongyártó szerint az LCD már nem létezik
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
A mérés apró betűs része: "A tesztelést az Apple 2022 januárjában végezte a harmadik generációs iPhone SE prototípusain; 2020 februárjában a második generációs iPhone SE prototípusain; 2017 augusztusában az iPhone 8 prototípusain; 2016 augusztusában az iPhone 7 prototípusain és 2015 augusztusában az iPhone 6s prototípusain. A tesztelés során a készülékeken kiadás előtti szoftververziót használtak. A videólejátszás tesztelése során az iTunes Store-ból megvásárolt 2 óra 23 perces filmet játszottak le ismételten. Az összes beállítás az alapértelmezett értéken volt, kivéve a következőket: egy fejhallgató párosítva volt Bluetooth-kapcsolaton keresztül (kivéve az iPhone 6s-nél), a telefon kapcsolódott egy Wi-Fi-hálózathoz, és a Wi-Fi-kapcsolat Rákérdezés hálózati csatlakozáshoz beállítása, valamint az Automatikus fényerő és a True Tone beállítás ki volt kapcsolva. Az akkumulátortesztek adott iPhone készülékeken történtek."
[ Szerkesztve ]
-
Šolaire
veterán
Bejelentést elnézve nem bántam meg, hogy 11-et vettem. A méret ami egyedüli hátrány melóba az SE kényelmesebb volt zsebben.
“Praise The Sun” \[T]/
-
PuMbA
titán
válasz Noukoum #6766 üzenetére
Közben kint van a hivatalos honlapon, hogy akár 2 órával tovább bírja a videó lejátszást Ez legrosszabb esetben is 1 órával több képernyőidő. Ez így 25%-os javulás!
(Nem ismerem az Apple-t, de azt tudom, hogy az Apple nem adhat ki olyan akksiidővel terméket, ami a konkurenciánál jóval rosszabb. Ez józan paraszti ész és természetesen be is jött)
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz Noukoum #6762 üzenetére
Szerintem is ezt jelenti, de nem marketingelnék, ha csak kevéssel lenne jobb Minden terméket a szignifikánsabb tulajdonságaival szoktak bejelenteni. Egy új autót se úgy jelentenek be, hogy +2LE, dobjuk el a hajunkat, csuhhééé Inkább elmondják, hogy az új fedélzeti kompjúter milyen fasza stb.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz morschergabe #6752 üzenetére
A körülményeket figyelembe véve szerintem teljesen korrekt ez az ár.
-
törölt tag
A15 és a velejáró szoftveres kamera upgrade, megkapta a 13 Pro üvegét, az 5G modem a drága alkatrész ebben, én sem lepődtem meg az áron. Házon belül fogják tervezni azt is. A grafikonokon iPhone 8-hoz hasonlították gyorsaságot, üzemidőt és teljesen új iPhone usereknek ajánlották elérhető áron, ezért volt fontos 5G-t belerakni USA-ban. A 2020 nem is volt említve, arról semmi értelme váltani. Üzemidőben iPhone 12 mini szintre lehet számítani.
SE 2020
Video playback: Up to 13 hours
Video playback (streamed): Up to 8 hours
Audio playback: Up to 40 hoursSE 2022
Video playback: Up to 15 hours
Video playback (streamed): Up to 10 hours
Audio playback: Up to 50 hours#6755
Én is annyira emlékszem hivatalos árként, én ugyanakkor Telekomtól 165-ért vettem. Talán erre is lesznek akciók. Ez a legolcsóbb kapudrog iPhone kipróbálni iOS-t aki még nem használta. A következő készüléke egy jobb, drágább modell lesz. Én is úgy tervezem magamnak iPhone 13 mini, az SE teszi tovább a dolgát valamelyik családtagnál. Aminél a legkomolyabb, hogy SE2016 is még munkában iOS 15 rendszerrel.[ Szerkesztve ]
-
-
bostone
addikt
Új vagy használt árat nem illik összehasonlítani, de a 2020 SE elég jó áron integetett viszonylag rövid idő leforgása alatt a GSM boltok polcain.
-
-
PuMbA
titán
A bejelentésben szó volt "better battery life"-ról, ami a kulcskérdés, hiszen más aspektusokban az SE (2020) is bőven elég Várjuk a teszteket, hogy mennyivel. Ha 20%-kal több üzemidőt ki tudtak facsarni belőle, akkor nem kérdés, hogy ez egy jó vétel.
[ Szerkesztve ]
-
Noukoum
veterán
Az előző 180 ezer volt.
-
Források szerint 3GB memória is maradt , nem kapta meg a beharangozott 4 GB-ot . Ahogyan az akkumulátor nagysága is és a bluetooth szabványa sem lépett feljebb , kamera is maradt csak szoftveresen lett javítva , plusz kiegészítve .
Egyszóval csodák nincsenek , de ez tényleg “ számomra “ csalódás , mert a fentebb írt minimum fejlesztések sem történtek meg.
Az árképzésen nem lepődtem meg. Mikor 2020-is megjelent az első napokban mikor rendeltem , hasonló árazással találkoztam .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Noukoum
veterán
válasz morschergabe #6752 üzenetére
Nem kell meglepődni, hulladék a forint.
-
Noukoum
veterán
válasz morschergabe #6750 üzenetére
És 429$ lett.
-
morschergabe
tag
Hát az új SE nem lett nagy előrelépés. A proci az ok, de a többi, majdnem változatlan.
-
Šolaire
veterán
Megjött a 11 most költöztem át az SE-ről, az icloud helyett a másik készülékről való átköltözést választottam. Még telepíti az appokat de ami meglepett szinte semmi dolgom nincs minden ikon beállítás a helyén, még ide se kellett bejelentkeznem le a kalappal. Ami fura SE után ez egy batár de fogom szeretni, gyári tok nagyon kényelmes egyelőre ennyi.
“Praise The Sun” \[T]/
-
törölt tag
válasz morschergabe #6745 üzenetére
Ezeket a kényelmi dolgokat az Apple csinálja a legjobban. Milyen színű a mini? Én majd fehéret akarok.
-
morschergabe
tag
válasz morschergabe #6745 üzenetére
Kevés nyomkodás után az első, ami szembetűnő, hogy az SE egy gyors telefon, gördülékeny működéssel. A mini pedig elképesztően gyors és gördülékeny! Ámulok.
-
morschergabe
tag
Megérkezett a mini. Még nem nyomkodtam agyon, de tetszik az első benyomásra. Ami fura volt elsőre, hogy kisebb, mint az SE, de valahogy ez nem tűnik fel, kézben tartva. Még akkor sem volt ez az érzésem, mikor nem volt még bekapcsolva és nem látszott, hogy a kijelző nagyobb.
A másik, ami lenyűgöz, hogy mennyire jól megy a költözés egyik készülékről a másikra. Még a Watchot sem kellett nagyon nyomogatni, csak megkérdezte, hogy párosítom-e az új Iphoneal és onnan már ment is a maga útján minden. Ez nagyon ki van találva. Az SE meg most kikapcsolva várja a leendő tulajdonost. -
válasz Noukoum #6737 üzenetére
Egyelőre a 64GB és 128GB SE2020-at még gyártják, a várakozások szerint valamikor 2022-ben fogják leállítani [link] . Ha le is veszik az Apple Store-ból, a maradékot még ki fogják árusítani más csatornákon.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
-
-
MODERÁTOR
válasz Luck Dragon #6735 üzenetére
Köszi, akkor félreértettem.
-
Nem , nem értetted jól . Marad iPhone 8 & SE 2020 hazában , csak új A15-el és 5G modemmel , frissebb bluetooth-al .
Minden más marad a régiben .[ Szerkesztve ]
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
MODERÁTOR
Jól értettem, hogy azt írtátok, hogy az új SE várhatóan a Xr házába kerül majd?
-
Szerintem eleve úgy gondolkodtak, hogy a SE2020-at az eddiginél olcsóbban meghagyják Kelet-Európában, a 2022 meg a fejlettebb országoknak lesz, ahol már égés egy új okostelefon 5G nélkül.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
Ádám16
addikt
válasz Luck Dragon #6729 üzenetére
Fail, ha ez lesz. Emellett az árfolyam mellett pedig árban sem fogja megérni az SE2020 mellett.
-
Pcm
tag
válasz morschergabe #6727 üzenetére
Akkor nem vagyok egyedül a problémával, köszi a választ!
-
bostone
addikt
válasz Luck Dragon #6729 üzenetére
Az Apple jelszava:
Innováció!Nem probléma. Egy gonddal kevesebb.
-
Új forrás szerint mint a tárhely mind színekben változatlan marad az új SE . Azaz 64+128+256GB tárhely választható fekete , fehér és piros színben . [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
xZer0kidx
senior tag
válasz morschergabe #6722 üzenetére
Biztos, hogy nem lesz jobb az Se 3-ban a kamera. Max a 2020-as Se hez képest javulhat valamit. A kamerarendszer szerintem megmarad az i8-ban is használt verziónál, max az A15 jobb képfeldolgozása miatt lesz szebb a végeredmény.
Valószínüleg korlátozott lesz a mennyiség, ahogy a nagyobb tesóknál is sokáig az volt/van. Gondolom a gyorsabb generációváltás is a chiphiánynak köszönhető. A mostani viszonyok között nem tudom mennyire érte meg az A15 mellett az A13-at is gyártani.
-
-
Noukoum
veterán
Kíváncsi vagyok valóban 299$ lesz-e az új SE, mert akkor talán nálunk is olcsóbb lehet 10 ezer forinttal hála az erős magyar nemzeti pénznek.
-
morschergabe
tag
-
-
-
Pcm
tag
Üdv mindenkinek!
Ha valaki már letöltötte a Yettel Magyarország appot, megy-e neki rendesen?
Köszi előre is. -
bostone
addikt
Ha ez mind igaz az új SE-vel kapcsolatban, akkor nincs értelme lecserélni.
-
xZer0kidx
senior tag
válasz sztikac #6713 üzenetére
Akkor valóban az összes tartalom beállítás törlése a te opciód. Ez töröl minden, alaphelyzetbe állítja a telefont és kijelentkeztet az icloud, pay, lokátor stb profilokból.
Esetleg az icloud fiókból még el lehet távolítani a készüléket.
[ Szerkesztve ]
-
xZer0kidx
senior tag
válasz sztikac #6710 üzenetére
Ezzel az opcióval alaphelyzetbe állíthatod a főképernyőt, hálózati beállításokat, billentyűzetet, stb. külön-külön.
Ha egy teljesen tiszta telefonnal szeretnél kezdeni mindenhonnan kijelentkezve, törölve stb. akkor egyel lejjebb kutakodj...[ Szerkesztve ]
-
sztikac
őstag
A telefon teljesen gyári állapotba állításához elég ez?
Beállítások -> iPhone átvitele vagy alaphelyz. -> Alaphelyzetbe állítás? -
xZer0kidx
senior tag
Én sem gondolom, hogy a ház változna.
Az A2471 (12 mini) akksi fizikai mérete elvileg: 55x100mm, de az SE, i8 akksijának méretéről nem tudtam infot szerezni, de a mini méreteinek alapján nem hiszem, hogy az akksi fizikailag lényegesen nagyobb lenne mint az SE esetében, szóval elméletileg lenne ott neki hely. Talán az a változtatás gátja, hogy nagyon meg kellene variálni belül az elrendezést, vagy van még bőven SE akksi a raktáron és az ár féken tartása szempontjából ez nem mindegy..."Csak óvatosan, nehogy túl korán elsüljön az a morálpisztoly"
-
Ádám16
addikt
Oké srácok, 03.04 van, legnagyobb valószínűséggel pár napon belül választ kapunk ezekre. Szerintem fail azt gondolni, hogy mindenhez nyúlhatnak, kivéve az akkuhoz nem, mereddigse'. Lehet, a ház is teljesen más lesz (Xr/11 pl).
Nekem egy hetet megér a várakozás, és utána meglátom, merre tovább. Erről ennyit.
-
xZer0kidx
senior tag
válasz morschergabe #6698 üzenetére
Az A52-höz képest jobb lesz a Mini. Már csak alapjáraton is középkategória vs felsőkategória, de ha hozzávesszük a Mini jobb szenzorát, jobb isp, jobb algoritmusát akkor máris kiderül, hogy jól döntöttél...
Az i8, Se 2020 váltásnál sem nyúltak hozzá, ezért most sem valószínű, hogy megteszik.
Akkor költséghatékony a telefon ha a lehető legkevesebb ponton módosítanak rajta. A processzor már megkíván egy belső átalakítást, nem tudom, hogy egy nagyobb akksi mennyivel nagyobb változtatással járna mintha mindent hagynának ahogy van. Az 5G-vel várhatóan romlani fog az üzemidő, takarékosabb proci ide vagy oda, így szerintem az SE a 2020-as verziójával tűnik a legkisebb kompromisszumnak, ha az erő és üzemidő egyensúlyát nézzük..." így fizikailag azonos helyre sokkal nagyobb kapacitású akksit nem tudnak tenni"
A Mini széria ezt részben cáfolja, mert kisebb a készülék fizikai mérete, de valamivel nagyobb az akksi, csak hát a belső elrendezés (SE 3) amin a lehető legkevesebbet kívánnak módosítani.
[ Szerkesztve ]
-
Kbali
nagyúr
Az elmúlt időszakban nem volt áttörés akku technológiában, így fizikailag azonos helyre sokkal nagyobb kapacitású akksit nem tudnak tenni. Az első SE/5S szériánál is csak valami elhanyagolható mértékű kapacitásnövekedés volt, a másodiknál talán semmi.
Találgatunk természetesen, amíg valaki majd szét nem szed egy SE3-at, de az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy érdemi üzemidő növekedéssel nem érdemes számolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest