Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- iPhone topik
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zozo0525
őstag
Van itt user aki a myraiffeisen appot hasznalja? En most betazok de nem mukodik a beta miatt vagy egyebbkent is gagyi az app? (Regebben mukodott)
-
-
tuzpenge
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szerintem nem vészes. Sok mindentől függ. Pl farmer zsebe tipikusan olyan hogy sok a szösz benne. Meg ha a telefont aljával lefelé teszed zsebre akkor szerintem könnyebben bejut a zsebszösz. Nekem 2016 óta egyszer kellett pucolni emiatt, azóta én fejjel lefelé teszem zsebre és nincs problémám (ami nyilván semmit nem jelent másnak
). -
-
tuzpenge
őstag
válasz
kiss006
üzenetére
Zsebpiszok lesz a port aljában összezömülve ami eltartja a csatlakozót mikor bedugnád!
Szóval fogpiszkálóval kotord meg rendesen és csodát fogsz látni! Fontos hogy fa fogpiszkálóval! A zsebpiszok 2 hónap alatt is begyűlhet oda (függ a zsebtől, nadrágtól, stb...szóval nem kell bányában dolgoznod hozzá)! -
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
-
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
kiss006
üzenetére
Nemrég ugyanezt tapasztaltam, a lighning kábel csak bizonyos “szögben” tartva volt hajlandó tölteni a telefonom. Belevilágítottam látszólag semmi, de fogpiszkálóval azért sikerült kiszednem egy komplett macskára való szöszgombócot. Amikor kész lett ment a töltés rendesen.
-
törölt tag
válasz
kiss006
üzenetére
Nézd meg azért jobban a lightning portot, simán előfordulhat csak zsebszöszös lett. Fogpiszkálóval kotorászást szokták ajánlani.
-
-
kiss006
csendes tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
nem az a baj hogy lassú, mert egyébként gyorsan feltölti
csak nagyon nehéz úgy beállítani meg dugdosni benne hogy rendesen töltse is, mert ha hozzáérek miután beállítottam a kábelhez akkor sokszor egyből nem tölti, mintha az érintkezéssel lenne valami hiba.. de több kábellel is próbáltam úgyhogy nem értem :/ -
-
kiss006
csendes tag
sziasztok, kb 1 éves telóm elkezdett vacakolni, arra gondolok hogy nagyon nehezen tudom tölteni csak mert hiába dugom be, sokszor nem érzékeli a töltőt.. próbáltam már több másik kábellel is szóval nem azzal van a baj.. gondoltam arra is hogy poros lehet de nem hinném hogy ennyire beporosodott 1 év alatt mert nem bányába dolgozok azért

-
mp54
senior tag
Lezárt telefonra beérkező hívást (ami elég gyakori...) nem tudom visszautasítani, csak felvenni! Miért?
Kösz! -
-
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Ha már SMS. Dual SIM kártyával használom a telefont, szinte minden szuper. Ami zavar hogy ha hívnak, de nem tudom felvenni akkor szoktam küldeni automata válasz SMS-t h később visszahívom de ezt nem mindig küldi el.
akkor nem szokta ha az adott számra még sose küldtem SMS-t, gondolom nem tudja melyik SIM kártyáról küldje ki. Be lehet azt állítani h ilyen esetben arról a SIM kártyáról küldje ki az üzenetet amelyikre a hívás érkezett?koszonom
-
-
mp54
senior tag
Egy korábban elküldött SMS-t ismét el akarok küldeni, változatlanul vagy szerkesztve. Hogyan?
Olvasom az iphone útmutatót, de az egy koppintás nem csinál semmit, kettő pedig hangulatjeleket dob fel...
Kösz! -
mp54
senior tag
Ez vicc vagy komoly?:
LEZÁRT telefonra kiírja a beérkező SMS teljes szövegét (most épp a banktól kapottakat...)
Hol és mit állítsak?
Kösz! -
pcnet
addikt
Igen, ezt észrevettem sajnos. Köszi mindkettőtöknek a segítséget! Szerencsére csak 2 kontakt volt érintett.
Más: Mi is ez az Arcade valójában? Reklám mentes játék? De nálam nem reklámmentes minden játék. Amire ráfüggtem a Mahjong Titans. Valaki tud ajánlani esetleg valami hasonlót? Van még egy hónap Arcade előfizum, de csak ezt az egy játékot találtam. Ennél a bónusz “pályák” is elérhetőek “ingyen”, arcade keretében.
Ismét köszi ha tudtok segíteni!

-
Kbali
nagyúr
válasz
herdsman12
üzenetére
+ kieg. a régebbiek viszont nem fognak automatikusan oda szinkronizálódni, azt kézzel kell átvinni webes kliensekben.
-
pcnet
addikt
iPhoneon a kontaktoknál be van állítva a Gmail és az iCloud fiókom. Ha iPhoneon létrehozok egy kontaktot, azt nem látom androidon. Hogy tudom azt megcsinálni, hogy az iPhoneon felvett kontaktok bekerüljenek a google fiókomba is és lássam androidon is?
Köszi!
-
mp54
senior tag
Valamikor olvastam, hogy ha egy nevet beírok a névjegybe, érdemes az egész nevet beírni az első helyre, mert adott esetben (nem emlékszem mikor), hajlamos a keresztnév szerint sorba rakni...az enyém iphone, de lehet, droidos írta. Valós a probléma?
Kösz! -
mp54
senior tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Sajnos igazad van: a PC Suite van és vcf-be (amit az iphone eszik) csak 1 db névjegyet tud tenni, az összeset nem...Elmentette vsc-be (xls-be) és txt-be, ami több mint a semmi, de ezeket nem eszi az iphone. vcf konvertálóról még nem tudok.
A sim-re mentem és onnan megeszi, az még működhet, csak mivel a SIM 250 névjegyet bír el,
közben törölni is kell, ami kockázatos, ha nem jön össze az átvitel.
Ernesst : no ez nekem magas...Kellet nekem okos telefon...
-
Kbali
nagyúr
válasz
Ernesst
üzenetére
Ha a Google fiókot felveszi a telefonba, akkor még külön szinkron sem kell, mert onnan látszódni fog már.
Nokia PCSuite (ha van még) - asszem az a baja, hogy egyetlen file-ba teszi bele az összes kontaktot, ezért kell egy vcf (asszem ez lesz a file kiterjesztés) konvertáló, ami névjegyeket csinál belőle. Azután már talán lehet importálni. + majd át kell nézni, mert ha nem ugyanolyan kategóriában van a telefonszám, mint amit a másik oldal ismer, akkor nem fog megjelenni a szám pl. De ez is szerkeszthető címtáron keresztül. -
válasz
Ernesst
üzenetére
Emlékszem rá, hogy nekem is volt valami nyűgösségem annak idején, amikor az icloud elődjének számító Mobileme-be importáltam annak idején (2007?) a nokiás névjegyzékemet, volt valami nokia suite nevű progi de már nagyon régi emlék. Volt valami vele amivel vacakolni kellett igen, arra emlékszek.
-
Ernesst
aktív tag
Bár most nem iOS-en vagyok, de korábban ez működőképes megoldás volt ilyen esetekre, elkerülhetőek vele a rendszerek közötti inkompatibilitások:
Az expotált telefonkönyv fájlt PC-n Google accountba bejelentkezve a névjegyek lehetőségnél be lehet importálni (ha az adott accountban vannak már névjegyek, célszerű olyan accountba importálni, ahol nem keveredik össze, már amennyiben fontos, hogy ne keveredjen 😊 ).
Innen pedig exportálható iOS kompatibilis VCardba (a kompatibilis fájl létrehozása miatt fontos ebben a folyamatban a Google). Ez szintén PC-ről az iCloudba belépve az ottani névjegyzékbe már gond nélkül importálható. -
-
Veron
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
gond lesz még, hogy a SIMen tipikusan erősen korlátos számú név fér el, azaz pár száz szám nem fog látszani. nem tudom a megoldást, kezdő iPhone-os vagyok.
-
Nos ezért nem látja
Az alábbiak alapján kellene eljárni .
-Koppintson a Beállítások > Kontaktok > SIM-kontaktok importálása menüpontra.
-Ha a rendszer kéri, válassza ki a SIM-kártyán lévő kontaktok importálásának helyét.
-Várja meg, amíg az importálás befejeződik.
-Nyissa meg a Kontaktok alkalmazást, és ellenőrizze, hogy megtörtént-e a kontaktok importálása -
mp54
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én nem csináltam semmi ilyesmit, csak beleraktam a SIM-et...
-
-
mp54
senior tag
Beléptem az SE 2020 klubba....és kezdődnek a problémák:
Buta telefonról váltok (Nokia C2), van benne kb. 450 névjegy, megosztva a SIM-en és a telefon memóriájában (nem tudom kiolvasni, hogy hol mennyi). Hogyan lehetne ezt átvarázsolni az SE-be? A kártyáról nem ismert fel kontaktot...
Kösz! -
lindermen
senior tag
Esetleg a telefon hard reset nem segít?
-
-
Veron
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem, ezek nem segítenek. Törölni akartam a Safarit de nem lehet. Egyéb ötlet esetleg?
-
-
Veron
addikt
Hogyan lehet a Safarit restelni? Néhány we oldalt Pl. 9gag.comot nem tölti be. Korábban Safariban és jelenleg Brave-ben is betölt.
-
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi az információt. Eddig hálózatra kötve frissítettem, de mindig meg kellett osztanom a mobilinternetet a Samsung Galaxy Note 10+ 5G mobiltelefonomról, hogy tudjam frissíteni. Remélem, hogy majd az Apple bevezeti a mobilinterneten keresztüli frissítést, mint a Google és akkor már nem kell megosztanom a mobilinternetet feleslegesen.
-
-
mp54
senior tag
SE 2020-hoz "akármilyen", más telefonhoz tartozó, 5V, 1A, 5W töltőfej használható biztonságosan? (ha az összedugást egy megfelelő kábellal megoldom)
-
-
Köszi az információt.
Ami még eszembe jutott kérdés és lehet, hogy még nem kérdeztem, ha pedig kérdeztem, akkor elfelejtettem. Azt nem lehet megoldani, hogy a mobiltelefon ne WiFi segítségével akarja magát frissíteni, hanem mobilinternet segítségével is tudjam frissíteni? Az Android operációs rendszerben meg tudtam oldani, hogy ne kelljen mindig WiFi, ha rendszerfrissítés van, de az iOS operációs rendszerben még nem találtam meg a megfelelő részt.
-
btudos
nagyúr
válasz
FLD1987
üzenetére
Hivatalos viszonteladó biztos lehetsz benne, hogy nem fogja sufni szervizben javíttatni a készüléket, jellemzően le vannak szerződve valamelyik Authorised Service Providerrel, vagy maguk is azok.
A jótállási szabályok Magyarországon a forgalmazót kötik, tehát te a Media Markttal kötöttél fogyasztói szerződést, ezért kell alapértelmezetten hozzájuk vinni, ha jótállási igényed van. Az egy másik kérdés, hogy az Apple saját feltételei szerint az aktiválástól számított egy évben a világon bármelyik Apple ASP-be beviheted a telefont, erre semmilyen jogszabály nem kötelezi őket. -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi, akkor lehet, hogy csak annyi van, hogy valamiért nem engedi az Apple azt, hogy a vevő szervizbe vigye 1 év után, hanem valamiért berakja az eladó céget feleslegesen. Viszont az a fontos, hogy ezek alapján ugyanúgy Apple alkatrészek lesznek a mobiltelefonban, ha tönkremegy 1 év után, de 2 év előtt. Amúgy azt hogyan lehet megállapítani, ha nem Apple alkatrész kerül a mobiltelefonba? Nem Apple alkatrésznél mondjuk nem frissíti magát a mobiltelefon?
-
-
Köszi az információt, akkor rossz cégtől vásároltam. Media Markt cégtől vettem, mert azt gondoltam, hogy az megbízható ugyanúgy, mint az Extreme Digital és a Telekom. Akkor remélem nem lesz semmi gond a 2 év garanciaidő alatt. Mivel nekem szövegértelmezési problémám van, ezért elfogadom, hogy szerintetek nem vihetem majd szervizbe, ha tönkremegy. Mondjuk az gyanús volt, hogy miért 1 év korlátozott jótállás szöveget ír*1* a mobiltelefon a garanciaidőre.
*1*Ennél arra gondolok, hogy a vásárlás napjától 1 év, de a vásárlás 2021-ben volt. -
-
-
Veron
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
és olyan böngésző létezik a Safarin kívül, amiben a betűméretet lehet állítani?
-
-
Veron
addikt
Ugye jól sejtem, nincs olyan böngésző, ami nagyításra tördeli az oldalakat, mint Androidon az Opera?
-
mp54
senior tag
-
Noukoum
veterán
válasz
herdsman12
üzenetére
Edigitalnál visszalehet vinni a boltba, így ez nem jelent gondot. Emagnál sose volt problémám.
-
herdsman12
őstag
-
Drughi
addikt
-
Noukoum
veterán
Aranyos hogy az emag ingyenes háztól házig garancia nem tetszik, máshol ezt prémium szolgáltatásként külön sokezer forintért lehet esetleg bepipálni.
Persze értem hogy neked a személyes átadás a jobb. Válaszd azt amelyik a legszimpatikusabb.
(Amúgy emag és edigital ugyanaz a cég.) -
mp54
senior tag
válasz
bostone
üzenetére
Fekete, esetleg piros. (64 éves férfi...)
128 GB.
Jelenleg van:
-EMAG: fekete, 180 eFt (ettől olcsóbb sosem volt még, bármelyiknél; gari ügyintézés nem tetszik)
-e-digitál: fekete, piros; 185 eFt; (garizás a legjobb)
-Euronics: fekete, piros; 190 eFt; (garizás a legjobb)
-MM: egyelőre csak fehér van, 180 eFt; (garizás elmegy...)
180-ért lenne jó az e-digitál vagy Euronics, de ilyen még sosem volt...
Vagy megvárom az MM/180-at (már volt!), vagy e-digitál/185... -
mp54
senior tag
Végig bogarásztam az iphone kereskedelmi partnerek garanciális ügyintézés menetét, leírom, hogy másnak ne kelljen:
-EMAG: elektronikus bejelentés-futárt küld érte-futár hozza vissza (CSAK ez!)
-e-digitál és Euronics: beviszed/küldöd üzletbe VAGY szakszervízbe-bemégy érte/visszaküldik
-Médiamarkt: beviszed/küldöd üzletbe-bemégy érte/visszaküldik (CSAK ez!) -
xZer0kidx
senior tag
válasz
tuzpenge
üzenetére
Pont ezért írtam, hogy erősen megoszlanak a vélemények ebben a kérdésben (is), mert én pont az ellenkezőjét tapasztaltam mint te. Igaz azt érdemes hozzátennem, hogy főleg régebbi iphone-ok (i4s, i5s, i6) használata során tapasztaltam személyesen, a többi készülék (i7+, i8) a családban volt, de ők is nagyjából úgy jártak mint én.
Android vonalon (S7 edge, Mate 10 pro, A51) nem tapasztaltam ilyen elhasználódást, de ez csak az én, és a szűk ismerettségem példái.
A mostani telefonom igaz még nincs meg 1 éve, de szerencsére ennek a vezetékével még nem volt gond így lehet, hogy az Apple is tett ez ügyben.
-
tuzpenge
őstag
válasz
xZer0kidx
üzenetére
Kivéve a samsung kábeleit (2016-2017-ig használtam, azóta nem tudom milyenek). Azok aztán egytől egyik tönkre mentek záros határidőn belül, és lefoszlott róluk minden ami csak lehet, pedig én aztán nem gyötörtem őket. Ehhez képes az apple kábeléből még csak 1 db kezdett el színeződni, és elindulni a hamuvá válás útján (2017-től használva).
-
xZer0kidx
senior tag
Ez kissé sarkos példa volt de tény, hogy az Apple gyári kábelei nem a hosszú életükről híresek ha az ember nem úgy kezeli mint egy hímestojást. Ebben a kérdésben erősen megoszlanak a vélemények, de szerintem más gyártók gyári kábeleihez képest lényegesen könnyebben tud megtörni a (lightning) csatlakozó mögötti rész.
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Noukoum
üzenetére
Nem tudhatjuk, hogy más a későbbiekben mit használhat ki.
Arra céloztam a (kissé ironikus) példámmal, hogy a 20.000Ft egy ekkora tételnél nem sokat számít, mert házon belül is könnyedén el lehet/kell költeni ezt az összeget másra. A nagyobb tárhely maradhat félig tele vagy félig üresen is, viszont a kisebb bizonyos értelemben nem lesz több, még akkor sem ha most nem sorolok példákat mikor jöhet jól, hogy offline elérhető marad a tartalom a telefonon. De ez az én véleményem, természetesen mindenki azt vesz amit akar
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Gumi és felni topik
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- OnePlus 15 - van plusz energia
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
).