Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csendes

    őstag

    válasz lugosi #6121 üzenetére

    Végülis Windows-on is kipróbáltam a 270 Ft-os micro-USB-lightning adaptert [link] és működik, tehát a Linux driver-rel van gond vagy csak túl sokat vártam tőle.
    Pontosabban az adapter működik, de túl bonyolult a fényképek kezelése. A telefon saját fájlkezelőjében meg sem találtam a fényképeket, a Photos-ból E-mail-en keresztül tudtam elküldeni magamnak. Mint utóbb kiderült, szerencsére az E-mail-be jpg-re konvertálva tette be a képeket, bár nem csatolmányként jelentek meg, hanem beleillesztve a levélbe.
    Kipróbáltam vezetékesen is Windows-ra rádugva. A Windows iTunes-ban ugyan látszanak a könyvek, de azokra azt írta ki, hogy nem lehet megnyitni csak apple eszközzel, egyébként így nem is egészen értem, hogy minek van asztali iTunes még egyáltalán Windows-ra. A fényképek egyáltalán nem látszanak iTunes-ban. A Windows intézőből viszont csak a fényképek és videók látszanak, de a Windows alapértelmezett fényképkezelője nem tudta megnyitni a képeket, ami elvileg HEIC formátumuak és átküldött a Windows Store-ba, hogy vegyek meg egy fizetős alkalmazást, ami tudja a HEVC-t (ami ezek szerint ugyanaz, mint a HEIF). Némi keresgélés után találtam ingyenes alkalmazásokat is, de közvetlenül a telefonról mint USB tárolóról egyik se tudta megnyitni a képeket. Viszont, ha átmásoltam a teljes mappát a számítógépre, akkor már működött a konvertálás az ingyenes programokkal (például HEIC to JPEG) , kivéve a HEIF-képbővítmények nevű alkalmazást a Microsoft-tól, ami közölte, hogy ok kispajtás, hogy te az ingyeneset akartad, de a fizetős alkalmazást is le kell töltened, ha valamit akarsz.
    Azt se értem, hogy miért készültek MOV videó állományok is automatikusan a fényképek mellett, amit nem akartam.
    És amikor a másolás után le akartam törölni az állományokat a Windows intézőből, akkor nem tudtam, valószínűleg írásvédettek. Mivel a telefon fájlkezelőjében sem találom a képeket, ezért a Photos-ban kellett egyesével törölni a képeket, de kiírta, hogy valójában nem törölte le csak áttette valami másik helyre, amit el sem érek. Ezek pont céges képek voltak, de nyilván egy magáncélra készített képet az ember nem mindig szeretne a céges telefonon hagyni.
    Androidos telefon után és 2021 végén ez nekem leeresztette a lila ködöt. Mivel céges a telefon, ezért sikerült fékeznem magam, hogy ne vágjam földhöz.

    Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.

Új hozzászólás Aktív témák