Hirdetés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .
Új hozzászólás Aktív témák
-
gonger
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem pont ez a méret a kényelmes és azon dilemmázok, hogy a 13 miniből még vegyek, míg elérhető.
-
-
gonger
senior tag
Sziasztok! 2020SE után mi lesz amire váltani fogtok?
Alternatíva egyáltalán az új SE?
Nyúzzátok még a mostanit amíg megy, vagy netán az utolsó minik közül lesz valamelyik a tiétek? -
PuMbA
titán
Ja, ugyanúgy maradt a % jelzés. Tudok rakni widget-eket.
Luck Dragon: Nálam minden oké, eddig nem találkoztam hibával. Felraktam, mert tudom, hogy én nem vagyok power user, szóval az alap dolgokat amiket használok, nem lehetnek bugosak
A telefon opcióinak a 10-20%-át, ha használom. -
-
PuMbA
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ja, ok, csak azt hittem, hogy nem is jelent meg, mert nekem is megjelent tegnap és felraktam.
-
-
PuMbA
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha rámész manuálisan a frissítés menübe akkor sem jelez?
-
-
Bib
őstag
Azt kell mondjam nagyon jól szalad az IOS 16 az Se-n. Nálam érezhetően pörgősebb.
-
plck
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Viszont így az a baj, hogy mivel a felhőbe tárolom a képeimet és nem a készüléken, ezért nem tudja betölteni a jobb minőségű képet, ha ki van kapcsolva a mobil adat.
Tehát ha szeretnék megnézni/megmutatni egy képet valakinek csak a rossz minőségű verziót képes betölteni. -
-
plck
tag
Sziasztok.
Van lehetőség beállítani valahogy, hogy ha be van kapcsolva a képek icloudba való feltötése, akkor azt csak wifi hálózatról végezze el?
Természetesen úgy, hogy a fotók mobiladatforgalom használata továbbra is engedélyezve marad.Köszönöm.
-
plck
tag
Sziasztok.
83%-os akksi állapotnál van rá esély hogy cserélik gariba?
-
-
mpv
aktív tag
Sziasztok. SOS a feleségem telefonjának a kijelzője elsötétűlt. A gombokra reagál,de semmi világosság. Mi lehet a baj?
-
Noukoum
veterán
Lassan két éves aksi, 420 ciklus 84% (3utools).
Kíváncsi leszek meddig húzom vele, egyelőre nem érzem szükségét aksicserének ugyanis amikor többet használtam akkor új korában sem bírt ki egy napot töltés nélkül. Ha meg kevesebbet használom, akkor még most is kibír egy napot nálam. Persze érződik a degradáció.
-
Tibee86
nagyúr
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Csak a hivatalos szervizekben raknak bele gyári akkumulátort, mivel csak a saját szervizeinek biztosít az Apple gyári alkatrészt. Minden máshol ahol azt írják, hogy "gyári" az szimpla megtévesztés.
iStyle-ban a legolcsóbb emlékeim szerint. -
válasz
Dawide@axele
üzenetére

-
Dawide@axele
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi a választ!
-
válasz
Dawide@axele
üzenetére
Én még nem cseréltettem .
De állítólag korrekt Győrben az Almárium szervize .
Érdemes lenne meg kérdezni az iPhone topicban , hogy a hozzád legközelebb szerviz melyik és ki mit ajánl. -
Dawide@axele
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Valaki cseréltetett benne már akkut?Hol érdemes , hogy teljesen gyári legyen a csere és mi a folyamata?
-
-
gyuri2008
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Sikerült szereznem egy bontatlan feketét,2021.12.19 gyártották le az akku az első bekapcsolásnál 41%-volt....
Az szerintem jó
-
-
gyuri2008
veterán
Vajon mikor gyárthatták le az utolsó szériát?
-
-
PuMbA
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én is megértem, de ahogy írtam nekem van időm nézni, mert itt van mellettem a töltőhelye és meló közben, hogy 15-20 percenként ránézek töltés közben az semmiség, mert sokszor amúgy is jön egy email vagy messenger üzenet
Volt már, hogy nem néztem rá, mert olyan dolgom volt, aztán feltöltöttem 98%-ra, szóval nem ragaszkodok ehhez, de ha legtöbbször semmibe nem kerül....akkor már inkább utánajárok, hogy mennyivel jobb ez és mennyi lesz 1 év múlva az akksi teljesítmény. -
col
addikt
válasz
judas13
üzenetére
Köszi, egyetértünk.
Ez egy placebo hatás és lényegében felesleges trükközés, ami nem tesz csodát, sőt, inkább rabszolgájává válsz tőle a telefonodnak
.
Amúgy pl. a 20%-nál azért jelez az eszköz, mert az aksik nem lineárisan merülnek és ebben a tartományban már gyorsabban merül, így figyelmeztet, hogy jó lesz "etetni", ha szükséged lesz rá.
A 80%-ig gyorsabban tölt, hogy megfelelő kapacitása legyen viszonylag rövid idő alatt, utána már csepptöltéssel, lassabban. De ezt is elektronika intézi, szóval felesleges átvenni az ő szerepét manuálisan.
Olyan kérdés ez is, mint "a hagyjuk/hagyhatjuk egész éjjelre töltőn, vagy ne". Meddő és értelmetlen dolog erről vitázni, mert mindenki úgy használja, ahogy neki kényelmesebb.
Sokkal többet árt az ilyen töltési csilivili/csoda dolgoknál az extrém hőmérséklet (nyáron a napsütésben a kocsiba és télen a mínuszokban az utcán). -
judas13
veterán
Már Bog is kifejtette egy - azóta több helyen is idézett - vlogban ugye, hogy mennyit is ér gyakorlatilag ez a töltési mód, legalábbis arra az egy- két évre ameddig egy adott készülék átlagan használatában van.
Lényegében semmit. Elhanyagolható a különbség.De aki ezzel tölti az idejét, hogy folyamatosan lesi a százalékokat. És ez az un. aksi kimélő töltő mód kimaxolása megnyugvással is tölti el, az miért is ne tegye ezt? Csak nyugodtan.
Én azért a magam részéről eddig sem néztem és ezután sem fogom.
-
Noukoum
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ezzel nincs baj, az a probléma hogy egyesek elkezdik letagadni a tudományt ilyen “városi legenda” címszóval. Mert ugye muszáj beleokoskodni mindenbe. Miközben megtéveszti az embereket egy szakmai topikban.
-
-
col
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Dettó
-
-
col
addikt
3 hónapos készüléknél ez még nem csoda. Majd pár hónap után kezd el "rohamosan" csökkeni, de ez teljesen érthető, ahogy a töltési ciklusok nőnek benne. Töltheted akárhogy, az aksi romlani fog egy idő után és nem a 20%-80%, vagy 30%-90% közötti töltési tartomány miatt, hanem mert ez a fizika

-
PuMbA
titán
About Optimized Battery Charging on your iPhone
"With iOS 13 and later, Optimized Battery Charging is designed to reduce the wear on your battery and improve its lifespan by reducing the time your iPhone spends fully charged. When the feature is enabled, your iPhone will delay charging past 80% in certain situations."
Nem viccből írja ezt az Apple és ő még szigorúbb, 90% helyett 80%-ot használ.
#7156 col: Ok, majd beírom nyár végén, év vége fele, hogy hogy áll a dolog és pontot teszünk a végére ennek

-
-
Šolaire
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Sz@rul töltötted ennyi
-
-
pcnet
addikt
Enyém másfél éves és 87%os. 5W-al töltöttem mindig, igaz 10-100% között. Pár hónapja a fiókban pihen. Egy évesen kb 90%os volt az akksi, igaz volt, hogy délután 5re lemerült és tölteni kellett, így napi 1.5 töltéssel lehet számolni. Nekem csalódás a gyors akksi degradáció. Ok, értem, hogy kis akksi, többször kell tölteni, több töltés gyorsabb degradáció...
-
mp54
senior tag
Egy éves készülék, laza használat (teljes feltöltés elég egy napra), minden este 100%-ra töltöm. Akku állapota: 96%. Ez mennyire jó/rossz?
-
-
Steeke
tag
A beállításokban tiltva volt a mobilnet hozzá, de azt engedtem most, amikor kipróbáltam, hogy azon keresztül megy-e. Korábban gondoltam rá, hogy esetleg az nem tetszik neki, hogy lóg egy rendszer frissítés, a frissítés és az újraindítás még vissza van.
-
-
Steeke
tag
Annak mi lehet az oka, hogy az App store mobilneten betöltődik, wifin keresztül nem érhető el, korábban ilyen gondja nem volt.
-
-
mpv
aktív tag
Sziasztok! Igaz csak egyszer fordult elő de azért megkérdezem. Rátettem tölteni a telót és nem indult el a töltés. A csatlakozók jól voltak. Utána újra rátettem és töltött. Mi volt az oka szerintetek,hogy nem indult el a töltés?
-
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hát még csak ötletelgetek, a kis Se-t is megkedveltem. Az lcd miatt annyira nem foglalkoztat a 11, ahogy néztem ebben az ársávban ott csak 64-es háttértárral rendelkező van, az nekem már kevés.
Más: Ios 16-hoz mit szólsz/szóltok?
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Redmi Note 8? Apumnak az van, pontosabban 8T, nekem meg XS Maxom volt a 11 Pro előtt, szerintem már rég cserélned kellett volna.

-
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem semmi a hűséged
. Pár napot használva az xs maxon én is elgondolkoztam, egy jó állapotú 256gb-osat már 100körül ki lehet fogni. Szerintem jobban megéri mint egy új készülék hasonló áron. Nemtom másnál, hogy van, de amíg használtam az xs-t a többi készüléket (ipad, laptop) elő sem vettem... all in one készüléknek szerintem jó lehetne lassan végleg leváltva a kis Se-t. -
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi szépen
akkor megnyugodhatok. Az lesz majd, némi használat után...Igen szerintem is a legszebb kamerakialakítása van. A normál xs ráadásul még méretben is nagyon tetszetős, alig nagyobb az Se-nél a kijelző viszont lényegesen nagyobb.
-
-
xZer0kidx
senior tag
Nem teljesen ide tartozik, de iphone aksiról van szó ezért merészelem feltenni a kérdést: Vettünk egy használt telefont a páromnak és a készülék 88%-os akksival rendelkezett, de most, egy hónap után már csak 84%-os úgy, hogy 2-3% kb 1 hét leforgása alatt tünt el. Napi egy töltés az átlag, amúgy egy xs max-ról lenne szó. Normális szerintetek ,hogy így veszít a százalékokból? Nekem kissé fura, hogy nem volt akksi cserélve benne, 2019-es készülék, hogy maradt 88%-on 3 év alatt?
-
Kbali
nagyúr
-
IOX
tag
Igen, minden nap kell töltenem. 20%-os töltötségnél rakom laptopra tölten, 80%-nál levesezm. Éjjel kikapcsolom, másnap d.u lemerül 20%-ra. 8 héttel ezelőtt 2.5 napot ment így, nem változtattam a felhasználói szokásaimon. Nincs youtube bámulás, értesítéseket megkapva, leginkább laptopon nézem meg mi jött. A kijelző is bekapcsolódik egy értesítésnél, nem lógok még telefonon sem rajta. A szobában használom, nincs 30 x fok. Valami furcsa , érezhető a -1.5 nap különbség azért.
-
PuMbA
titán
Nem optimális, de nem is mondanám feltétlenül nagyon kivételesnek, ha: minden nap töltötted, mert minden nap lemerítetted vagy a telefont sokszor használtad meleg helyen. Egy Apple boltban megmondják, hogy mennyire normális, ha érdekel.
Én csak az én SE (2022) telefonomból tudok kiindulni. Nekem 2 hónap alatt 100% maradt az akksi, tehát még nem csökkent 1%-ot sem. Általában 2 naponta töltöm és 30-40 és 90% között használom.
-
IOX
tag
95%-ról romlott 8 hét alatt 3%-ot. Gondolom ez nem igy normális.
-
IOX
tag
Sziasztok! Kb. 2 hónapja van nálam egy 1 éves, SE 2. 3%-ot romlott az akksi állapota. 20-80% között tartom a töltöttségét, laptopról töltöm. Annyit éreztem, hogy minden nap kellett töltenem, az elején nem volt így. Mit rontottam el? Nem frissítettem 16-ra!
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
üzenetére
Sajnos 15.5 előtt is csinálta sőt az ipad8-am is ugyan ettől szenved. Hivatalos reddit app, nem tudom, hogy csak az app hibája e, mert ugyanezt vettem észre a twitternél is és még egykét nem gyári alkalmazásnál. Böngészek rajtuk idővel lassul-lassul, kidob az alkalmazás és ott találom magam egy erősen szaggató főképernyőn. Jobban szeretem a gyári megoldásokat (mondjuk jól meg is szívom) de köszönöm a tippet kipróbálom.
-
St3ven
addikt
A 15.5-ben kikapcsolható már a Parancsok alkalmazással készített automatizmusok értesítései?
-
xZer0kidx
senior tag
Nekem rendszer lassulás ugyan nincs de az appok és itt leginkább a közösségi médiára gondolok, elég nyögvenyelősen mennek mostanában.
Ha van időm (amúgy nincs) és elkezdek pl. redditen olvasgatni akkor egy "fél" óra után extrém módon elkezd belassulni és egy idő után automatikusan kidob. A főképernyő ilyenkor szaggatva lapozható, de egy alkalmazás bezárás és némi várakozás után újra jó a rendszersebesség. És ez sajnos nem csak a redditnél fordul elő...
Lassan kevés lesz a 3gb ram?
-
-
M0ng00se
őstag
Hi,
Volt egy frissítés még pár hónapja amikor érezhetően lassabb volt a rendszer, aztán kijavították ezt, de azóta nem mertem frissíteni.
Érdemes felrakni a 15.5 frissítést? -
judas13
veterán
Milyen az élet.
A keresés közben gyakorlatilag ugyanennyiért - hozzánk ingyenes kiszállítással - találtam egy német shopban eredeti bőrtokot, feketét. (barna nincs nagyon sajna)
Bumperen kívül semmi mást nem vettem volna már meg ezen az egyen kívül. Így most ez lett a váratlan befutó.
-
judas13
veterán
Használ(t)valaki ilyen bumpert, ha igen a tapasztalatot megosztaná?
köszi!Én anno kollegámnál láttam először ilyet még a 4S korszakból

Vettem is egy ócót az enyémre, ami hamarosan meg is adta magát. Aztán persze vettem eredetit azzal sokáig megelégedéssel használtam a telót. Most akarok rendelni egyet ehhez. Nem utángyártottat..
Még nem tudom pontosan honnan csak hirtelen ezt a linket találtam:https://www.elago.com/iphone-se-2020/iphone-se-2020-edge-bumper-case-black-ecmdr
Mondjuk Spigen most 11euro azt bevállalom érzem
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Robotporszívók
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Wise (ex-TransferWise)
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- LG 77C3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest