Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
válasz
FIREBLADE78 #5943 üzenetére
Felhő és helyi hálózat. Nagyrészt ennyi, néhány fájl másolására WiFi-képes alkalmazások, mint pl. a Documents 5.
-
erdoke
titán
válasz
FIREBLADE78 #5938 üzenetére
Soha nem használtam iTunes-t, könnyedén ki lehet hagyni.
-
erdoke
titán
válasz
mugencivic #5735 üzenetére
"a legkomolyabb DSLR-ek is mind SD/CF kártyára mentenek" vs. "a pár hülyére hivatkozni, akik beletesznek valami ultra gagyi lassú, hibás kártyát"
Tisztában vagy vele, a komolyabb fényképezőkbe milyen kártyákat pakolnak? Még ha Class 10-es márkás microSD-ket veszel is a telefonba, ezek fényévekre vannak a komoly kártyáktól, amire sorozatlövéskor, vagy éppen 240 fps videóhoz szükség van. Az emberek nagyon nagy többsége a sebesség és megbízhatóság igénnyel sincs tisztában, nemhogy a megfelelő kártyát venné. Tapasztalatom szerint a többség olcsó eBay-es, csencselt, teherautóról leesett cuccokat vesz, ha memóriakártyáról van szó.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
Jeanne d'Arc #5558 üzenetére
"Néha leveszem róla, akkor"... ? Akkor tudsz telefonálni, 2 méternél messzebbre lát a WiFi, stb?
-
erdoke
titán
válasz
Jeanne d'Arc #5454 üzenetére
Azonos Apple ID-vel vagy belépve mindkét készüléken, és az idevágó beállítások is megfelelők? Ha minden OK, akkor valami WiFi hálózati probléma lehet.
-
erdoke
titán
válasz
Jeanne d'Arc #5451 üzenetére
Hívásokat, SMS-eket átadja iPadre?
-
erdoke
titán
válasz
Jeanne d'Arc #5449 üzenetére
Mit értesz az alatt, hogy "nem kommunikál"? A multitask felületen balra szokott lenni az átvehető folyamat, pl. böngésző ablak, mail, stb.
-
erdoke
titán
válasz
#19708160 #5160 üzenetére
Ne aggódj, én is hasonlóan frusztrált lennék, ha azon végig mentem volna bármelyik Apple termékkel, amin te.
Eddig szerencsém volt, 6 iPad, 4 telefon és egy Apple TV volt/van nálunk huzamosabb ideje, és egy i5 bekapcs gomb cserben kívül nem volt egyikkel se gond. Az öcsémnek pl. az i5-öt kétszer cserélték, most van a harmadik elbírálás alatt, szóval sajnos nem egyedi, hogy valaki belefut. -
erdoke
titán
Sajnálom, ha a tényközlés számodra (vagy mások számára) így jön le, nem áll szándékomban ilyen üzenetet közvetíteni. Egy kivételével az összes eszközt én használtam előbb, és akkor került tovább a családban, amikor váltottam. Soha nem írtam, hogy havonta vehetnék új telefont és iPadet, mert annyira jól fizet a munkahelyem, vagy hasonlók.
-
erdoke
titán
válasz
univerzita #4850 üzenetére
Az durva, mi 8690 Ft-ot fizetünk 30 GB-ért két SIM kártyával.
-
erdoke
titán
válasz
univerzita #4818 üzenetére
Miféle jóváhagyó linket? Simán látszik az app a többi között a magyar boltban.
-
erdoke
titán
válasz
mr.tamasbiro #3756 üzenetére
A SIM kártyával.
-
erdoke
titán
válasz
Valentino K. #3741 üzenetére
A legnépszerűbb alkalmazásokat mutatja kategóriánként is, illetve vannak külsős appok, amik szintén tudnak AppStore listázást, pl. AppShopper. Ez online is működik a .com oldalon.
Zenelejátszásra Spotify-t használok, próbáld ki a prémiumot. Számot váltani minden, iOS-re optimalizált fülessel lehet.
Böngészőből van bőven választék, van aki a Mercury-ra, más az iCab Mobile.-ra, megint más a Chrome-ra vagy az Operára (coastra) esküszik. A gyári se rossz amúgy, a megosztást abba integrálták a legjobban. -
erdoke
titán
-
erdoke
titán
Lehet, hogy van egy tartalék nickem? Én is egyetlen telefont használok.
-
erdoke
titán
válasz
B-L-A-C-K #3097 üzenetére
Nem értem, miért kell "menteni" egy Outlook fiókba a névjegyzéket, teljesen automatikus. Sőt, több fiók (pl. céges Exchange és privát Outlook) is teljesen jön működik egymás mellett.
Nekem egy Nokia E52 a tartalék telefonom, nem vagyok se a szolgáltató csere telefonjára, se a SIM-re szorulva... -
erdoke
titán
válasz
#19708160 #3091 üzenetére
Tengernyi kontakt kezelő alkalmazás van, amivel lehet csoportosítani, illetve csoportosan törölni is.
(#3095) B-L-A-C-K
Egy nyamvadt Hotmail/Outlook fiókkal (=Exchange szerver) simán lehet a platformok között, pontosabban azoktól függetlenül névjegyeket tartani. Ott minden részlettel megvannak, nem kell XY 3 telefonszámát és 4 email címét 7 bejegyzésben menteni.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz
peter.tamas #2599 üzenetére
Ez egyébként csak akkor lenne igaz, ha a hálózatok is ugyanazt nyújtanák. Jelenleg egy i6 szintű telefonnal a Telekom 4G hálózata sokkal ütősebb. Azért amikor Álmosd szintű falvakban hasít az LTE, az nagyon pozitívan érinti az embert.
-
-
erdoke
titán
válasz
B-L-A-C-K #2507 üzenetére
Kettő átlátszó, egy ilyen fémes fekete, de csak a hátlapra, az elejére nem kértem. A lenti képen az elején is van. Az átlatszóböl azért rendeltem kettőt, hogy kipróbáljam elvágva, csak a telefon oldalára feltéve. Belebújtatós tokot használok már sok-sok éve, a telefont pedig csupaszon szeretem, de ez eléggé csúszik. Ezért akarok valamit az oldalára, aminek stabilabb a fogása.
(#2508) peter.tamas
Hasonló lehet az Invisible Shield felrakásához, mert valami folyadékot is küldtek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
Tibee86 #2421 üzenetére
Bocs, inkább az előtted lévő hozzászólásra akartam válaszolni.
A kérdés második fele így szólt: "Csengés+rezgés, csak csengés, csak rezgés, néma."
Ezeket lehet állítani. Más kérdés, hogy iOS-en úgy van kitalálva, hogy egyszer beállítod, és használod, nem gyakori kapcsolgatásra. -
erdoke
titán
válasz
Tibee86 #2415 üzenetére
Beállítások menüben lehet kapcsolni, hogy a pöcök teljesen nemítson, vagy rezgőre kapcsoljon. A rezgést ki lehet kapcsolni a csengés mellől, illetve lehet variálni a ritmusát. Új rendszer esetén nem árt átnézni a beállításokat. Én minden új főverzió megjelenésekor átfutom.
-
erdoke
titán
válasz
nederlanden #2370 üzenetére
Giccs? Hallássérülteknek tették bele, azért megkérdezném őket, mennyire giccses...
Egyébként mi a a gond az asztalra pakolással? Ma már nem számít bunkóságnak, ha oda teszed. Az már igen, ha nem szólsz előre, hogy nagyon fontos hívást vársz. -
erdoke
titán
válasz
nederlanden #2362 üzenetére
Ülsz egy megbeszélésen, és fontos hívást vársz. A rezgő baromira idegesítő, főleg amikor 10 ember használja úgy a némító gombot. Villog, megnézed, ha nem az, amit vártál, akkor hagyod, ha igen, akkor csöndben kisétálsz és fogadod.
Nem olyan nehéz elképzelni, mire lehet jó, csak nem célravezető, amikor a 19 éves vérpistike a 14-re morog. -
erdoke
titán
Részemről valóban egyszerűbb. A meglévő, kb. 200 darabos CD gyűjteményem mellé tucatnyi albumot és több tucatnyi dalt vettem iTunes-ban az évek során, mégis fizetek két Spotify prémiumot a családnak.
A mobil NAS-t pedig nem kell konfigurálni, csak egyszer beírni egy jelszót és egy SSID-t, mint egy routernek, illetve hozzákapcsolni a mobil hotspothoz. Amerre mi járunk, november óta általában 4G van, de minimum 3G. Pedig olyan falvak vannak a gyakran látogatott helyek listáján, mint Álmosd vagy Noszvaj...
Fájloknak elég a 7 GB Dropbox, ami van ingyen, egyebeknek ott a TB OneDrive, de a képeink a PictureLife-on figyelnek. Otthon van egy 3 TB-os WD NAS (még annál is fapadosabb), amit minden iOS eszközzel is könnyedén elérünk. Az összes iPadünk csak 32 GB-os, a tárhelyen spóroltam annyit, hogy a fentiek nagy része kijön belőle. -
erdoke
titán
A csengőhang kivételével ezekre mind van olyan, hosszú távú megoldás, ami sokkal jobb, mint a szimpla másolgatás. Ma már eszembe nem jutna egy PDF-et fájlkezelő el másolgatni (bár böngészőből simán megoldható egyébként), ahogy a zenéket is inkább hallgatom korlátlan Spotify-on, és ami megtetszik, vagy örök kedvenc, azt bepipálod offline elérésre. A gyerekek egy 13e Ft-os, saját akksis mobil médiaszerver ről néznek filmet, ha üton vagyunk, otthon NAS-ról. Mellesleg más fájlok is hálózaton vannak, mert rohadtul nem praktikus egy családnak 5 iPad, 4 laptop és 5 okostelefon között Total Commanderrel másolgatni.
Ezeket a szokásokat mind megtartanám, ha más rendszerre váltanék, viszont az általuk adott biztonság (malware 99 %-a nem véletlenül készül Androidra) egy olyan adalék, amit hiányolnék.
Szóval a gyakori csengőhang váltás szívás, a többit inkább áldásként éltem meg az évek alatt. -
erdoke
titán
válasz
nederlanden #2226 üzenetére
Említeni miért ne lehetne, vagy akár összehasonlítani. Viszont a 25. hozzászólás, ami csak ugyanazt ismételgeti, már baromi unalmas meg egy Z3 topikban is, nemhogy itt.
Meg kell érteni, hogy ide elsősorban azok járnak, akiknek valamilyen okból az i6 jött be legjobban, esetleg nincs is más választásuk. -
erdoke
titán
válasz
csababarca #2050 üzenetére
Az értesítési widgeteket a lehúzható terület legalján levő gombbal lehet ki-bekapcsolni. A sima értesítéseket a Beállítások – Értesítések alatt tudod konfigurálni.
Szerk: egy új rendszernél nálam mindig az első, hogy végigfutom a beállításokat.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz
nederlanden #2039 üzenetére
Az autóban én is általában a beépítettet használom, de néha sokkal gagyibb, mint az iGO. Másrészt nem mindenhová autóval járok, és a kölcsönzős járgányokat valahogy nem frissítik olyan lelkesen a cégek.
A játékok nálam se foglalnak sokat, viszont a képek-videók eléggé, illetve Spotifyban is sok zenét teszek offline-ra, mert pl. külföldön elég húzós a stream, repülőn pedig elég ritka a net.
Szóval mindenki találja ki, mire szeretné használni a készüléket. A 32-es kis mókolással elég volt nekem is, most viszont a 64-es ugyanazon árban egyértelműen a legjobb vétel. -
erdoke
titán
válasz
nederlanden #2036 üzenetére
Zene, navi, videó, képek, alkalmazások? A hosszú táv nem feltétlenül ugyanúgy értelmezhető mindenki számára, pl. a 2-3 GB-os navigációt hetente törölni és újra telepíteni nem kis kényelmetlenség. Ugyanígy, ha a Photo Stream 8-10 készülék között kerül megosztásra, állandóan azzal xarakodni nem túl praktikus.
-
erdoke
titán
Nekem egy WD TV-m is van (médialejátszó), és az ahhoz való alkalmazással is teljes képernyősek a képek, videók, de még a TeCső is.
Lehet, hogy van jól működő szoftveres megoldás direktben is DLNA-s tévére, de az biztos, hogy nem tükrözni kell a telefon képét, mert akkor értelemszerűen nem lesz teljes képernyős. Kivéve talán a 6 Plust Full HD tévére tükrözve, de abban se vagyok biztos. -
erdoke
titán
válasz
kisferi #1771 üzenetére
Ha jól értem, használtan vetted. Nem tudod frissíteni, mert azok nem a te Apple ID-del kerültek telepítésre. Ha visszállítod a készüléket (amivel kezdeni kellett volna), el fognak tűnni, majd a te azonosítóddal pénzbe fognak kerülni az AppStore-ban. Hacsak az illetőnek már nem volt meg korábbról, egy másik készülékre letöltve a csomag.
-
erdoke
titán
Tud az hasonlót kevesebb zenehallgatással is. Amit korábban írtam, az teljesen valós. Persze segít, ha folyamatosan LTE és WiFi hálón lóg, illetve borongós időben a kijelző fényereje is alacsonyabb.
-
erdoke
titán
válasz
HUTCHDB #1563 üzenetére
Nem nagyon volt választási lehetőségem, 3 nappal előtte szólt a szolgáltató, hogy az elő rendelt készülékem kiszállítását másnap megkezdik. Mindezt 3 héttel az előzetes készlet információval jelzett hez képest.méppen külföldön voltm, ez volt az egyetlen a reptéri boltban, ami elfogadhatónak tűnt.
-
erdoke
titán
válasz
johnsy24 #1521 üzenetére
Arrafelé nincs bolti készleten, webshop készleten pedig egyáltalán nem elérhető.
Jó döntés volt, hogy nem vártam a 64-esre, már egy hónapja a kezemben a készülék. Igaz, 70+ GB még szabad 300 telepített alkalmazás és egy vagon zene mellett. Majd fényképezek és videózok az ünnepek alatt. -
erdoke
titán
válasz
spawn21 #1486 üzenetére
Ahogy elnéztem, a hátsó rész egy darab, olyasmi, mint az IS. Aztán lehet, hogy tévedek.
Előre nem kell semmi, az szépen egyben van, és a használatot nem befolyásolja. A hátuljában is ellennék, ha oldalt nem csúszna. Ezért gondolkodok valami oldalfólia szerű megoldásban. -
erdoke
titán
válasz
spawn21 #1481 üzenetére
Rendeltem ettől az amerikai cégtől két különböző hátlap ragacsot, összesen 3 darabot. Az egyiket megpróbálom majd szétvágni.
-
erdoke
titán
-
erdoke
titán
válasz
INGJOKE #1433 üzenetére
Szerintem nem kellene azon vekengeni, ki miért fotózik telefonnal. Egyértelmű, hogy a telefon mindig nálad van, és az, hogy a haverokat vagy a családot fotózod/videózod, teljesen mindegy.
Ezen kívül van még egy rakás felhasználás, ami igényelhet nagyobb tárhelyet, csak részben mutatva összefüggést a mobilnettel, pl. navi. Aztán ott van még a roaming, nem mindenki tölt 358 napot itthon egy évben.
Én éppen elfértem a 32 GB-os telefonon korábban (5 GB navigáció, 3-4 GB zene, általában 2 GB körüli fénykép is videó, alkalmanként sokkal több), de jó, hogy a 64-esen nem kellett figyelni, a 128-ason kvázi el lehet felejteni ezt a kérdést. Havi egy ezressel kerül többe a 128-as a 64-esnél, úgy döntöttem, annyiért nem várok tovább. -
erdoke
titán
válasz
FIREBLADE78 #1369 üzenetére
Hazahozhatod, csak bizonyos értékhatár fölött vám és ÁFA-köteles. Nem biztos, hogy bajod lesz belőle, ha nem jelented be, de az tény, hogy kvázi csalsz.
-
erdoke
titán
válasz
FIREBLADE78 #1271 üzenetére
Én az iCabre álltam át, előtte a Mercuryt használtam. Google termékeket leginkább kerülöm...
-
erdoke
titán
válasz
HUTCHDB #1210 üzenetére
Kösz, megnézem a méreteket. Bár online most már tudok rendelni, de a reptéren esetleg már holnap tudnék venni. Boltokban általában még limitált az i6 választék, de hátha valamelyik régebbi tepsi mérete nagyon hasonló. Az újak ugye még nagyobbak...
Egy GEAR4 UltraThin hátlapot tudtam venni pénteken délután (szintén a reptéren), még ajándék üvegfólia is van a csomagban. Viszont egyiket se nagyon szeretem, általában inkább egy belebújtatós tokba teszem, és pucéran használom a készüléket.[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Sima belebújtatós tokból melyik készülék mérete passzol hozzá legjobban? LG G2-t néztem, nem az igazi.
-
erdoke
titán
válasz
kicsisean #1207 üzenetére
Azt hiszem, 64-es most is alig jött, én pl. nem kaptam a feketéről készketértesítőt, pedig még nem mondtam le.
Nemzetközileg is az a legkeresettebb, abból van leginkább hiány. Végül úgy döntöttem, hogy a két éven keresztül fizetendő havi ezres nem olyan durva felár a 128-asért, és majd letöltöm a fél internetet...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával