Megjelent az iOS 9

Hirdetés

Az Apple még az ősz legelején tartott eseményén jelentette be, hogy szeptember 16-tól elérhetővé teszi legújabb generációs operációs rendszerét. A frissítést jelző ikon fel is bukkant a készülékeken, már amelyik ugye kompatibilis ezzel a verzióval. Az iOS 9 az iPhone 4S, vagy az ennél újabb telefonokra, illetve táblagép vonalon az iPad 2 és az ennél frissebb modellekre érhető el, az iPod touch esetén pedig minimum az ötödik generációs variánsra lesz szükség a szoftver futtatásához. Az új iOS egyik nagy vívmánya, hogy az eddigieknél sokkal kevesebbet foglal, a csomag mérete körülbelül 1,3 gigabájt, vagyis telepítés után sokkal több hely marad a 16 GB-os eszközökön.

Ugyan dizájn terén az iOS 9 nem hoz akkor előrelépést, mint anno az iOS 7, a szokásos "motorháztető alatti" javítások megannyi újdonsággal kecsegtetnek. Teljesen más képet kapott az alkalmazásváltó, a Siri funkcionalitása még kiterjedtebb lett, a legújabb iPadeken pedig újabb szintre emelkedett a multitasking, ami főleg az iPad Air 2 esetén lesz látványos, hiszen végre két applikáció futtatható egyidejűleg. A frissítés után megjelenik a News (Hírek) és a Wallet (Pénztárca) program, utóbbi az Apple Pay egyik lényeges eleme.

Sokan egyébként várták, hogy a WatchOS 2.0 is elérhetővé válik, ám ez még nem történt meg. Az update-re nem kell persze sokat várni, hiszen valamilyen probléma adódott az Apple oldalán, ám ezt igyekeznek minél hamarabb elhárítani, vagyis nemsokára már az okosórákon is a következő verziós szoftver teljesíthet szolgálatot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Okosabb lett az Apple TV, jön a Watch OS 2

    Az új távirányítón már Siri gombot is találunk, ami nagyon könnyen keres a tartalmak között. Lesz rajta touchpad, a TV-n pedig alkalmazások is futtathatók lesznek. Jön az új szoftver az Apple Watch-ra.

  • Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra

    Lehetséges, hogy az Apple tudta kihozni a legtöbbet az olyan termékkategóriából, aminek kérdéses, hogy mekkora a vásárlóközönsége. Drágán mérik a precizitást.

  • iPhone szerviz blog: Az Apple Watch szervizes szemmel

    Az iFixit szétszedte az Apple Watch-ot, az iPhoneSzervizBuda.hu pedig szervizes szemmel értékelte azt.

  • iOS 8 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb generációs operációs rendszere nem hoz akkora változásokat, mint elődje, ám még így is számos hasznos funkcióval bővült, amiket a felhasználók örömmel fogadnak majd.

Hirdetés