Új hozzászólás Aktív témák
-
Blyan
félisten
válasz NathanCullen #397 üzenetére
A vasak lehetnek erősebbek, de ez csak a nyers erő (számok), és hogy mit hoznak ki belőle, az meg egy más tészta. Az SGSII cpu része mindenképpen erősebb, hiszen majd másfélszeres órajelen megy az i4S-hez képest.
DE ennek ellenére a teljesítményen ez nem mutatkozik meg.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
NathanCullen
senior tag
Előbb-utóbb (gondolom) lesznek más gyártóknál is olyan telefonok, amik rendelkeznek azzal a HW-rel, amivel ez az iPhone is rendelkezik.
Ez mindig így szokott lenni. Míg ki nem jön megint egy új iPhone, addig az androidos gépeknek lesz erősebb hardvere. Pont ugyanazt a hardvert biztos, hogy egyik sem fogja megkapni, mint ami az iPhone 4S-ben van, de erősebbet igen. Ezért írtam az előző hozzászólásomban, egy másik válaszban, hogy jelenleg nem erősebb a többi gép nála. De csak jelenleg.
Nekem a hype kezdte ki a türelmemet.
Általában a szakmai topicokban nem sok hypeoló van. Viszont sokan magában az iPhone-t vagy Mac-et használókat is fanatikusnak meg divatmajomnak szokták beállítani, szóval nézőpont kérdése.
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
cefre00
tag
válasz NathanCullen #396 üzenetére
Az első résszel teljesen egy tudok érteni. Annyi különbséggel, hogy jogosan feltételezik a fikázókról, hogy "ha nem tudom megvenni, akkor szar", de nálam ez tényleg nem áll fenn. Mindössze sajnálnék kiadni ennyi pénzt egy telefonért, de ez én vagyok, így gondolkodok.
A második részhez: ne haragudj, de szerintem ez nem így van. Én csak a HW-ra gondoltam itt, legalábbis így értelmezen, amit írtál, ezt kifogásolod. Előbb-utóbb (gondolom) lesznek más gyártóknál is olyan telefonok, amik rendelkeznek azzal a HW-rel, amivel ez az iPhone is rendelkezik. A szoftverről nem beszéltem, mert az nagyon más tészta.
Annak ellenére, hogy nem midenben egyezik a véleményen Zoolee-val, az optimalizálással kapcsolatban persze igaza van: ez nem is vélemény kérdése, mert az Apple ezt csinálja. Steve Jobbs ezért volt zseniális figura, és ezért váltak az Apple termékek minőségi irányadókká: van a HW, ahhoz adom neked a SW-t, és ez így neked nagyon jó lesz. Azonban kicsit fizess többet érte, mivel máshonnan ezt te nem kapod majd meg. És ez így is van.Csak, hogy egyértelmű legyen: nem magával az Apple-lel, vagy ezzel a konkrét készülékkel volt bajom. Nekem a hype kezdte ki a türelmemet. Nem állunk olyan nagyon messze egymástól véleményben, ha megnézed. Maximum félreértettük egymást, ami megesik. Nincs ezzel semmi baj, illetve remélem nincsen.
Mindenhol jó, de legjobb 127.0.0.1-en! :)
-
NathanCullen
senior tag
Tény és való hogy az Androidos csúcs vasak erősebb HW-rel rendelkeznek.Ez tagadhatatlan.
Pedig nagyon is tagadható! Ugyanis új hardver kapott a gép. Ahogy a cikkben is szerepel:
Az iPhone 4-et pár androidos okostelefon képes volt megszorongatni a különféle teljesítménytesztekben, a 4S-t viszont legfeljebb az iPad 2 hagyja le, viszont az egy táblagép, nem egy okostelefon. - Bocha
Szóval jelenleg az iPhone 4S-től nem erősebbek az androidos vasak. Jelenleg.
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
NathanCullen
senior tag
A véleményem nem változott: nem ad annyit újat ez a telefon, amennyivel drágább most, és lesz is mindig.
Az előd modelnél nem drágább most sem. A többi csúcstelefon indulóárárnál meg drágább kb. 20k-val. Aki ennyi pénzért vesz telefont, szerintem nem a 20 ezren fog kiakadni. Ez az árkülönbség pedig elfogadható, annak tükrében ami a cikkben is le van írva és ami miatt ajánlott telefon lett. Arról pedig csak a többi gyártó tehet, hogy a saját telefonjaik 2 nap után zuhanórepülésbe kezdenek az ár terén, 1 év múlva pedig megveheted őket 100k-val olcsóbban. Na az Almánál ilyen nincs, az új modelig ugyanannyi az ára mint kezdetben és 1 év múlva sem sokat buksz rajta. Így inkább veszek iPhone-t egy kicsivel drágábban és nem bukok rajta 1 év múlva 100 ezret. Szerintem ilyen szemszögből még olcsóbban is jön ki az ember az iPhone-nal...
Ezt a drágább dolgot meg már tényleg lehetne hanyagolni. Mennyivel drágább, mint más csúcsmodel kezdő ára?! Még az előfizetésnél sem sokkal drágább mint más csúcsmodel, aki meg ennyiért és ilyen telefont vesz, az nem azon a (számára) kis árkülönbségen fog fent akadni. Gondolom ezért mondják a fikázókra, hogy nem tudják meg venni maguknak, mert aki az árat hozza fel ellenérvnek, annak valószínű, hogy nincs rá pénze, mert ha lenne akkor észre venné, hogy más csúcstelefon sem sokkal olcsóbb... (Ezzel nem azt akarom mondani, hogy neked nincs rá pénzed.)
Mert jelenleg ez a leggyorsabb telefon a piacon: erre azt tudom mondani, hogy néhány koreai srác ezt olvassa, megemberelik magukat, és egy hónap múlva kiadnak egy olyan Samsungot vagy LG-t, amivel balra is ki lehet játszani a Super Mariot! Indokolja ez a magas induló árat: persze, okos vásárló megveszi rögtön: NEM.
Ne haragudj, de ez hülyeség. Évek óta egy koreai srác sem tudta megcsinálni, pedig minden gyártó törekszik rá. Jelenlegi technológiával és ezzel a fragmentációval gyakorlatilag szinte lehetetlen, ha tényleg jártas vagy a témában mint írod, akkor szerintem ezt te is tudod, mert rengeteg cikk meg hozzászólás volt már erről. ZooLee már leírta előttem, hogy pontosan miért nem lesz (teljes) optimalizáció.
[ Szerkesztve ]
-
Everman
addikt
válasz Mr.Csizmás #388 üzenetére
Szerinted ez a jellemző? Szerintem 1000-ből, ha 1 ilyen smartphone felhasználó van.
Az más tészta, hogy aki így használja a készülékét, az videót sem fog rajta nézni, mert még átmásolni sem tudná rá.
-
cefre00
tag
válasz zotyesz66 #391 üzenetére
Ne is inkább, mert az egyik másik topikban egy másik fórumozó pontosan olyan hangnemben, ha nem durvábban osztotta le azt az adott készüléket.
Mi a különbség, ezt valószínűleg ti nem olvastátok!
De ezen ne legyen harag...
[ Szerkesztve ]
-
ZooLee
senior tag
Az hogy szoftverek nincsenek megfelelően optimalizálva szerintem csak idő kérdése.Én így látom.
Na ez az, ami nagyon kétséges szerintem. Ha optimalizálni akartak/tudtak volna, már eddig is megtehették volna, legalább a csúcsmodellek esetében. De amíg majd' minden gyártó csak úgy fossa ki magából a különböző modelleket, addig tuti, hogy nem lesz optimalizálva egyik sem rendesen, mivel egyszerűen nincs rá idejük.
Az Apple évente kategóriánként egy-egy készüléket ad ki. Van ideje, lehetősége optimalizálni, meg is teszi, meg is látszik a hardver-szoftver együttműködésen. Hol van ehhez egy Samu, SE, HTC? Havonta több készüléket adnak ki, mint az Apple eddig összesen...
Z.
-
-
ZooLee
senior tag
Könyvről is lehet száz helyen olvasni kritikát, az miért nem elég? Az alapján is tudod véleményezni, ugyanúgy, ahogy a telefonról szóló cikk alapján teszed.
Legfeljebb halvány fogalmad van arról, hogy a készülék valójában milyen, mivel csak Bog/Bocha/egyéb cikkíró szemüvegén keresztül látod. És bármennyire jó is egy cikkíró, a szubjektív elemeket nem lehet kiszűrni a cikkekből (de nem is kell, mert jó esetben azért olvasol rendszeresen egy írót, szerzőt mert ismered a stílusát, valamilyen szinten tudsz vele azonosulni, jó esetben tudod miben egyezik az véleményetek, miben nem.
Amit itt csinálsz, az nem más, mint egy cikk véleményézése és egy termék fikázása úgy, hogy füleletes ismereteid vannak róla.Az ördög a részletekben rejlik!
Pontosan így van. És pontosan a részletek azok, amik hiányában ítélsz, egy nagyjábóli, elmosódott kép alapján.
Z.
-
Everman
addikt
válasz Mr.Csizmás #385 üzenetére
Ennek ehhez mi köze?
-
Everman
addikt
"Ez tiszta sor; mi a _gyári_ lehetőségekről beszéltünk."
Idéznék ugyanebből az írásból:
"A gyári szoftvereket szintén nem szeretnénk túl hosszan fejtegetni, a legalapvetőbb dolgok a Facebook kivételével megtalálhatók a gépen, de egy ennyire mobilinternet köré épített világban még ez is túlélhető: aki iPhone-t vesz, elvileg azért veszi, hogy netezzen is, aminek rész az alkalmazások letöltése. Ami az App Store-ban jelenleg nincs fent, az kis túlzással nem létezik" -
lowzor
veterán
Az iOS amúgy örökké így fog kinézni? Nem igaz, hogy senki nem unja...Mondjuk nekem soha nem jött be ez az only ikonok, nuku főképernyő elrendezés. De már mégjobban unom, mint előtte. 4 éve szinte ugyanolyan. Annyi változott az évek során, hogy lehet hátteret is kirakni.
Nekem kicsit fájó pont amúgy, hogy "iPod" helyett már "Zene" és "Videók" ikonok vannak. Az ipod ikon valahogy menőbb volt
-
Bocha
HÁZIGAZDA
Ez tiszta sor; mi a _gyári_ lehetőségekről beszéltünk. Érthető ez a "there's an app for that" filozófia, de én személy szerint örülnék, ha minden telefon képes lenne mondjuk USB Mass Storage módban működni és tudná kezelni az elterjedtebb formátumokat.
[ Szerkesztve ]
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
cefre00
tag
válasz zotyesz66 #376 üzenetére
Azért írtam, amit írtam, mert egy telefonról lehet olvasni száz helyen 200 tesztet. Egy könyvet el kell olvasni, hogy megismerd, és az szellemi és lelki táplálék: a telefon egy eszköz.
Az ételnél ugyan erről van szó. Szerintem...Mindenhol jó, de legjobb 127.0.0.1-en! :)
-
Bocha
HÁZIGAZDA
válasz Aftereffect #358 üzenetére
Hallgatlak!
Game On minden második szerdán 15 és 16 óra között a Radiocafé 98.0-n
-
cefre00
tag
Már dőlök a kardomba...
Ha mindenkinek terméktapasztalat kellene ahhoz, hogy kritikát írjon (akár ilyet, akár olyat), lehet üres lenne a fórum.
Meg tudnám venni...
Te pedig nyugodtan ülhetsz mellém stílustanórán.Még egyszer és utoljára leírom: ez egy negatív vélemény, amivel nem kell egyet érteni, de a fenébe is, miért kell személyeskedésbe kezdeni?
Ezt mond meg, ha olyan nagyon ott vagy élettapasztalatban, és nem is tudod hova tedd ezt a legújabb iPhone, mert a többivel van tele a zsebed...Részemről itt befejeztem.
-
Allure
aktív tag
"A videólejátszás még mindig az iPhone egyik gyenge pontja, elsősorban azért, mert egy olyan piacra tervezték, ahol az emberek az iTunes segítségével potom pénzért vásárolhatnak filmeket, amiket két mozdulattal feltolhatnak a gépre. Nálunk ilyenről nincs szó"
Mától nálunk is elérhető a Movie Store.
-
zotyesz66
őstag
A stabilitás szerintem alapvető dolog. Már a Windows pc-nél is annak kell legyen. A 3G-met volt, hogy 2-3 hétig nem kellett kikapcsolni, újraindítani és nem kezdett el hülyeségeket csinálni. Simán föltettem este tölteni, reggel lehúztam és ennyi. Az XMP (Xperia Mini Pro) gyakorlatilag minden nap újraindítást kér, és még így is a 2 hónap alatt több hülyeséget csinált mint az iPhone 2 év alatt. Pedig ez még stabilnak mondható, a lányom X10MP-jához képest mindenképp. Az övé csak az utolsó gyári frissítés után lett elfogadhatóan stabil. Felrakja tölteni és reggelre nem történik semmi? Nekem van egy nem fogadott hívásom és a képernyő nem kapcsol ki? Fél óráig nem nézek rá és leszívja az akksi felét emiatt? Miért kell ezeket állandóan buzgerálni? Ezek a legidegesítőbb dolgok, elég sok kisebb hiba is van. Viszont kétségtelen, nem is került annyiba.
-
Yetroh
csendes tag
Aki azt állítja SG ÉS SG2 között csupán annyi változtatás volt mint iphone 4 és 4s között az valamit nagyon nem jól lát.Nekem van SG SG2 IPHONE 4S tehát tudom miről beszélek.SG2 nagy ugrás SG-hez képest.IPHONE 4 illetve 4S között nem látok közel sem annyi újítást.Ha lett volna sima iphone 4-em tuti nem lenne 4S-em,samunál egész más volt a helyzet.
Én mindkét vonalat szeretem.Igyekszem pártatlan maradni,de a tények tények.Android sokkal gyorsabban hozza be a lemaradásokat mint amennyire az IOS fejlődik.Szép lassan elmosódnak a határvonalak és nem biztos hogy szoftver stabilitása,rendezettsége stb. miatt érdemes lesz váltani.Tény és való hogy az Androidos csúcs vasak erősebb HW-rel rendelkeznek.Ez tagadhatatlan.Az hogy szoftverek nincsenek megfelelően optimalizálva szerintem csak idő kérdése.Én így látom.
Üdv
Yetroh -
-
zH.
senior tag
válasz Mr.Csizmás #363 üzenetére
nem relatív szépek, hanem mobilhoz képest brutál minősűek. a videó stabival pláne.
just be
-
v.pety
csendes tag
Nekem tetszik... Ha lesz annyi money-m futok és lecserélem a kedves 3G-m. iphone5 meg majd jön ne bomoljatok. 3G->3GS->4(G)->4(G)S... Hittetek a kacsáknak és most nem elég jó nektek... Gyerekek a leggyorsabb teló jelenleg!
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Gadgetfun #347 üzenetére
azt tudod ugye, hogy a fotósok ezen a cikken röhögnek?
(#345) Jojo5 által linkelt képek meg "relatíve" szépek, mobilos viszonylatban.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
unrealnoise
senior tag
válasz bigand77 #332 üzenetére
Ki mondta, hogy az egység nélküli ikonok jönnek be? felületről beszélte, színekről, vonalakról.
Nem csak mi dönthetünk, én csak elmondtam a véleményem, hogy szvsz a ICS egy mai dizájnnal bír, a iOS pedig nem, de azt is elmondtam, hogy ettől független remek kis rendszer lehet, és nagyon használható, kézreálló. De inkább nem magyarázkodok. Nekem ez, neked az.steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
zsoltyyy
senior tag
válasz brendoncsopi #359 üzenetére
Igazad van. Bugosan kene kiadniuk a rendszeruket, hogy a magadfajtanak legyen mivel szorakozni...
Szerintem a telefon nem arra valo, hogy mindig uj romot pakolgass ra, hatha ugy mukodik, ahogy elvarod.
[ Szerkesztve ]
-
drzsoo1
aktív tag
páran említették, hogy a design nem változott, és ez hiba. Szerintem is de nem formai okok miatt. A kétoldai GG egy év alatt bebizonyította, hogy rosszabb megoldás mint a korábbi 3gs volt, egyszerűen sérülékenyebb. Elég megnézni a legutóbbi 4-sgs2 összehasonlító töréstesztet. Másrészt idétlenül néz ki a ház méretéhez képest kicsi kijelző.
Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
brendoncsopi
tag
A fanboyok mindig ezzel jönnek,hogy "na mi van kisöreg,savanyú a szőlő,azért fáj mert nem tudod megvenni?!" És ez a bicskanyitogató stílus, valószínű hogy ezért is nem járnak kocsmába az eppölösök,mert ott már régen megmetélték volna őket,egy ilyen duma után és ezt tapasztalatból írom.
Légyszives mellőzzük ezt a pökhendi,lenéző stílust,hogy ki mit vesz és vehet meg. Mert akkor én csak annyit mondok hogy elvből nem veszek ilyen vackot,pedig farzsebből kipengetem ha kell, de nincs rá szükségem,mert nekem egyszerű mint egy bot és ez kevés. Tudod vannak olyan emberek,akiknek az egyszerű dolgok nem jelentenek kihívást mert meg tudnak, vagy akarnak bírkózni egy nagyobb dologgal. No ez a különlegesség hiányzik az eppöl termékeiből,de mivel az emberek nagy része megelégszik az egyszerű megoldásokkal ezért nincs igényük másra,a kényelem mindennél többet ér és ezt keményen meg is fizetik.[ Szerkesztve ]
-
Aftereffect
tag
" csak konvertálásról és szívásról, egy DivX formátumú mozifilm felmásolása nem létező dolog."
Hülyeség!
Nézz utána, miőtt cikket írsz a készülékről!
-
joey04
titán
Nézem a többi oldal értékelését: gizmodo, gsmarena, pocketnow. jókat írnak ők is.
-
llaszlo
veterán
Szóval NULLA az az NULLA Apple termékhasználati tapasztalattal írsz ilyen messzemenő következtetéseket. Ráadásul bunkó stílusban. Ehhez azért pofa kell. Az meg, hogy dühít azt mutatja, hogy van még EQ terén hova fejlődnöd.
Egyébként amit már kérdezett/írt más is. SGS->SGS2 kb ugyanennyi változás volt és ott mégis mindenki el volt ájulva, hogy úúúú mekkora királyság.
[ Szerkesztve ]
-
cefre00
tag
Egyszerűen dühít, hogy megint megérkezik egy készülék, amiben nem sok különlegesség van: beleraknak sok magot, és memóriát oszt ennyi, és veszik majd mind a cukrot, mert van rajta egy rágott alma, pofátlanul sok pénzért.
Ami igazán érdekes lenne az a szoftver (számomra), és a legnagyobb újdonságot nem is tudjuk idehaza használni...Biztos igazad van: ha valami bántja a csőrömet, így fogalmazom meg. Azonban attól még feltételezhetnék rólam ismeretlen emberek, hogy végig olvasom a cikket, amit véleményezek. De zárjuk is le ezt a dolgot...
-
cefre00
tag
válasz NathanCullen #341 üzenetére
Amit leírtam, az én véleményem, nem kell vele azonosulni. Az értékítéletem pontosan ilyen...
Neked sem ártana kicsit utána olvasni dolgoknak: az Apple képes távvezérelni valamennyi iPhone-t, ha úgy gondolják ki is kapcsolhatják. Nyilván sarkítottam, de szeretném éreztetni a kiszolgáltatottságot.Olvastam az értékelést, és ha most kocsmában lennénk, bizony az asztalra csaptam volna...
Még egyszer ismétlem: tudom, hogy optimalizált a szoftver, nem tegnap kezdtem olvasgatni IT újdonságokról. Volt a kezem ügyében Apple MacBook, és nem ájultam el tőle. A véleményem nem változott: nem ad annyit újat ez a telefon, amennyivel drágább most, és lesz is mindig. Ha olvasnál néhány marketingesebb irányultságú cikket, akkor belelátnál a hype-ba (a cikk írója is számtalanszor említi, olvastam...), ami a telefon körül van, ami miatt megengedheti magának az Apple, hogy jóval magasabb árszegmensbe pozicionálják a telefont, mint valósan indokolható lenne. Erről néhány egykori kollégával írtunk egy TDK dolgozatot, amivel az OTDK-n is megfordultunk. Nem fennhéjázás, de talán nem beszélek alaptalan marhaságokat.
Mert jelenleg ez a leggyorsabb telefon a piacon: erre azt tudom mondani, hogy néhány koreai srác ezt olvassa, megemberelik magukat, és egy hónap múlva kiadnak egy olyan Samsungot vagy LG-t, amivel balra is ki lehet játszani a Super Mariot! Indokolja ez a magas induló árat: persze, okos vásárló megveszi rögtön: NEM.
Ha nem lettél volna annyira cinikus, nem is vettem volna magamra.
Szép estét.Mindenhol jó, de legjobb 127.0.0.1-en! :)
-
Gadgetfun
tag
válasz pingwin011 #333 üzenetére
Az iTunes-al én is szoptam eleinte, annyira ideges voltam a sok baromságától, hogyha akkor összefutok Steve Jobs-szal tuti agyonvertem volna egy fagyott fókatetemmel. De az új változatok már felhasználóbarátabbak és ha az ember kiismeri a maga fura logikáját, egész megkedveli (na jó, talán mégsem ) és onnantól a világ legegyszerűbb dolga egy iPhone-t használni, arról nem is beszélve, hogy az App Store viszont egyszerű mint egy raklap, így nem értem miért kellene csak "a telón lévő alap appokat" használnia még ha egy "láma" is az illető.
Én azért nem állítanám, hogy az Androiddal egyszerűbb az élet, mert nem az. Nekem Androidos tabletem van, és az messze sokkal többet szopat mint az iTunes anno, és ráadásul folyamatosan..."Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
Gadgetfun
tag
válasz JulWCZar #339 üzenetére
"Néha ki kell adni 1-1 dollárt, de az semmiség ahhoz képest hogy milyen minôségi, reklámmentes alkalmazásokat kapsz érte, amik nem turkálnak az adataid között.
Aki az ingyenes appok és a warez hiánya miatt fikázza, na az az igazi filléreskedô divatmajom."A fotózás témában meg, ezt [link] érdemes elolvasni...
[ Szerkesztve ]
"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
Jojo5
őstag
Tessék, ezek a képek 4S-el készültek. A programot ne kérdezd, hogy ki mivel lőtte a képeket mert azt nem tudom.
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
zsoltyyy
senior tag
-
NathanCullen
senior tag
ha Appleék rosszat gondolnak lekapcsolnak a csába, és nézhetem a másfél 100ezres fémüveg vackomat.
?
A másik miért is ajánlott...fenét ajánlanám én bárkinek, költse másra.
7 pont ár-értékre? Mert?...Nem értem.Ott a végén az értékelés olvasd és megérted! Néha nem árt, ha az ember olvas is és nem csak ír!
A cikkből:
Az iPhone 4S jelenleg a piac leggyorsabb készüléke, az egyik legjobban kezelhető telefon, neki van a legjobb kijelzője, neki van az egyik legjobb kamerája, mögötte található a legnagyobb alkalmazásbolt, kapcsolódik hozzá egy zenebolt és egy felhős szolgáltatás....
...az iPhone jelenleg a piac egyik legjobb okostelefonja és mobilkészüléke.Ezért ajánlott!
Az ára pedig nem sokkal drágább, mint más csúcstelefoné, viszont annyival optimalizáltabb a szoftver.
Az, hogy te másra költenéd az árát, az a te egyéni problémád...
-
NathanCullen
senior tag
válasz unrealnoise #327 üzenetére
Oké, akkor kérdés, hol újult meg jelentősen az iOS felülete? lehet változott ez az, de még a színek is totál ugyanazok első blikkre (és igen, volt már a kezemben, bár csak rövid ideig, de a design a téma, nem a használhatóság ugye.) Természetesen nincs önmagában nagy jelentősége, engem csak elkeserít, hogy látszólag így leadta az apple....
Semmi gond nincs vele. A legtöbb embernek tetszik. Egyébként nézd meg a Nokia S40 S60 felületét! Mennyit változott évről évre? Alig alig. Miért is kellene megváltoztatni valaminek a felépítését, amit emberek ezrei, milliói megszoktak? Külsőre pedig igen is változott az iOS, folyamatosan változik, ha tájékozatlan vagy nézz utána... De az, hogy az iOS ugyanolyan külsőre mint régen, az hülyeség, ne haragudj... Inkább azt lehet mondani, hogy egyben van, egységes minden és olyan a kinézete mint az első rendszeré, csak megújulva, modernizálva
-
JulWCZar
senior tag
Tartósteszt jellegû hozzászólás
A cikkel egyet értek, két megjegyzés.
Divxhez ezt az appot találtam:
FlexPlayer
Rádobod az iTunesban a tárhelyére a filmet, felmásolja, és kész.
Ingyenes. Nem szinkronozálja a tárhelyet, hála az égnek.Aztán persze mindenki kereshet az ízlésének megfelelôt. Nem tilos, nem hack.
A másik: azon a hétvégén hogy meglett, lôttem pár képet. Nem ideális témák, nem ideális fényviszonyok:
iPhone 4S kamera tesz - logout.hu
Ami a tartósteszt része: HTC Desirerôl váltottam.
Két dolog miatt vittem majdem vissza:
ITunes VS két gép: ezt a csatát nagy nehezen megnyertem, de nem úsztam meg hack nélkül. Azért az iTunes továbbra is rám hozza a frászt.Akksi: kegyetlenül merült készenlétben. Az alábbi trükk segített:
Hagyni lemerülni csontig. Igen, ez lítium de nem errôl van szó. A szenzor hülyeséget mutat amíg nincs bekalibrálva.
Aztán persze ez egy eszement vudus baromság is lehet, de bevàllt.
Siri is kikapcsolva, push és wifi viszont mindig megy, és javarészt iTunes sync is játszik.
Így veri a Dezirét.
3G mindig bekapcsolvaMég a fényképezôhöz annyit hogy csodás appok vannak hozzá. Már a Camera+ is önmagában igényesebb mint bármelyik android app amivel dolgom volt.
Néha ki kell adni 1-1 dollárt, de az semmiség ahhoz képest hogy milyen minôségi, reklámmentes alkalmazásokat kapsz érte, amik nem turkálnak az adataid között.
Aki az ingyenes appok és a warez hiánya miatt fikázza, na az az igazi filléreskedô divatmajom.Nem laggol. Nem csak a gördülékenységérôl van szó, azt már egy erôs android is hozza, hanem a UI válaszidejérôl. Több évnyi CS/Q3-ból mára már csak a lag érzékenységem maradt meg, és azt kell mondanom hogy APPROVED.
Mikro usb csati is van hozzá fillérekért, de az iPod konnektor az nem bug, hanem feature .
Sikerült 15K HUFért olyan hangfalat vennem ami dokkolja, tölti, távirányítóról vezérli, ébresztôórát szinkronizál, sôt, a gyártó egy saját távvezérlô iOS appot is ad mellé. Ha itt bemész egy elektronikai boltba, a hangcuccok fele iPod dokkos. Ez hatalmas elôny, és igazán civilizált plug n play.Úgyhogy nekem, android után egy gyors, stabil, civilizált termék, miközben az Android maradt az a katyvasz ami egy éve még vonzó volt. Szerintem fel van adva a Googlenek a lecke. Ötletem sincs mit tudna tenni.
IPhone4-et azért ne cserélje le senki
[ Szerkesztve ]
-
cefre00
tag
Nem rossz vas, de majd ha villogni akarok, akkor megveszem, amúgy nem fogom, mert ha Appleék rosszat gondolnak lekapcsolnak a csába, és nézhetem a másfél 100ezres fémüveg vackomat.
A másik miért is ajánlott...fenét ajánlanám én bárkinek, költse másra.
7 pont ár-értékre? Mert?...Nem értem.Mindenhol jó, de legjobb 127.0.0.1-en! :)
-
drzsoo1
aktív tag
2x
[ Szerkesztve ]
Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
drzsoo1
aktív tag
T mobile felirat eltüntethető a felső sorból? Mi a túrót keres az ott!?
-
ruzsabazsa
aktív tag
Zsírrrrr
-
pingwin011
aktív tag
válasz JNashville #86 üzenetére
Nekem sem volt gond miután rászántam egy kis időt, de addig nagyon macerás volt... Hozzánk a boltba hetente jönnek iTunes segítséget kérni, androidos segítségért viszont ritkán. Szóval azért egyszerűbb az élet androiddal. De azt is aláírom, hogy ha valaki nem akar rápakolni semmit, csak a telón lévő alap appokat használja, akkor egyszerűbben boldogul az iPhone-al.
-
bigand77
tag
válasz unrealnoise #327 üzenetére
Aztán csodálkoznak a mindenféle dizájnerek, hogy igen negatívan nyilatkoznak róluk. Azt hiszitek, hogy csak ti dönthettek az ízlés felől, mintha amit mondtok, az vmi ultimate igazság lenne a szépségről. Az android "modernebb" mert semmi egységes nincs benne, az ikonok halmaza egy káosz, a wp7 is jobb mert azon csak négyzetek vannak, és az olyan "letisztult". A kettő ötvözete, ami lekerekített négyzetekben megjelenő ikonok, az már ósdi. Gratula, verhetetlen logikád van.
És elmondanám, hogy a te ízlésed nem mérvadóbb mint bárki más átlagemberé, azért mert bárminek a dizájnolásával foglalkozol. És miért kellett vna megújulnia? Jól néz ki, egységes, funkcionalitásra is jó. Az egységesen van a hangsúly, ez volt a lényeg. És gndolom az sem esett le, hogy a home gombon egy ugyanolyan alakzat van, mint maguk az ikonok, ez sem véletlen. Ki van ez találva, akkor is, ha szerinted a minden egység nélküli ikonok tömege modernebb. Nekem meg plö nem.[ Szerkesztve ]
-
Jojo5
őstag
Jó kis cikk lett! (Bár a mintaképek minősége hagy kívánni valót maga után, mert 1-2 bemozdult és az I4-el is szebb képeket lehet lőni, de sebaj... )
Összességében engem nem zavar, hogy nem újítottak olyan mértékben mint ahogy vártam mert bitang gyors kis teló lett, még a I4-hez képest is, de ha belekerült volna egy kicsit nagyobb kijelző na nem mintha a mostani 3,5" nem lenne használható, de akkor szó nélkül váltanám le az I4-em... így nem érzem égető szükségét a cserének... majd meglátjuk mit hoz a következő modell... addig is marad az I4
[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/watch?v=_MuMSARgyJs
-
HardRic
addikt
Nagyon egyben van az iOS platform, mindig is tetszett. Ha Magyarországon nem horror áron lenne elérhető, illetve a csomagommal is megvásárolhatnám, most nagy esélyjel iPhone-t használnék és nem GSII-t (mely szerintem az egyetlen érdemben használható droidos telefon volt amikor vettem). De legalább nem kell azzal a szerencsétlen iTunes-zal sz**atni magam, a gépemen valami eszeveszett lassú.
-
zsoltyyy
senior tag
Ez nagyon baró telefon lett. Persze sokan írhatják, h semmi különbség nincs a sima 4-hez képest, de akkor kérdem én, a sgs és sgs2 között vajon milyen egetrengető különbség van? (designon kívül persze.)
2mag ide-oda, itt legalább látom, hogy nem vész el annyi erő a hardver és a kezelőfelület között, mint androidéknál. Valami elképesztően jól van optimalizálva.
-
Yetroh
csendes tag
Alkalmazások tekintetében nem egészen értek veled egyet.Android hihetetlenül nyomul.Abban igazad lehet,hogy lemaradást hoz be,de ha így folytatja fene sem tudja........Szerintem SGII kijelzője méret tekintetében nem problémás(nekem)tény hogy az iphone jobban elfér zsebben,de szinte minden multimediával kapcsolatos dologra alkalmasabb mint a 4s,netezni játszani is nagyobb élmény rajt.De akkor is az iphonera egyszerűen jó ránézni:-)és jóval egyszerűbb,kényelmesebb a kezelése.
-
unrealnoise
senior tag
válasz talamasca #324 üzenetére
Oké, akkor kérdés, hol újult meg jelentősen az iOS felülete? lehet változott ez az, de még a színek is totál ugyanazok első blikkre (és igen, volt már a kezemben, bár csak rövid ideig, de a design a téma, nem a használhatóság ugye.) Természetesen nincs önmagában nagy jelentősége, engem csak elkeserít, hogy látszólag így leadta az apple....
steam / trakt.tv ID: unrealnoise
-
Yetroh
csendes tag
Én nem értem ezt a nagy vitát!Nekem van egy SG II-esem,és van 1 iphone 4s.Mind kettő nagyon jó HW szoftveresen meg mindkettőnek van előnye és hátránya is.Szerintem egyébként mind a kettő ugyan arra alkalmas.Nincsenek nagy különbségek!Ami itt megy az csak szőrszálhasogatás minkét fél részéről! Olyan ócsároljon akinek mindkettő készülék a kezében van ,volt és ténylegesen van objektív véleménye! Nekem SG II icipicivel jobban bejön használhatóság szempontjából(nekem bejön a nagyobb kijelző) viszont imádom használni az épölt mert olyan kis rendezett.Tudom kicsit ellentmondásos a dolog de ez van.És szerintem a főturbékok nagy része is így lenne ezzel ha mind 2 telefont használnák.Kicsi előny itt-kicsi hátrány ott és ez a kettősség nem egyoldalú!Mindkettő kurva jó.Pont!:-)
-
talamasca
senior tag
válasz unrealnoise #323 üzenetére
" az apple, úgy döntött már évekkel ezelőtt, hogy ez így jó ahogy van, szarjunk a fejlődésre"
Lehet, hogy az ICS 4.0 modernebb felülettel bír, de az idézett állításod nagyon nem helytálló.
Mondjuk kívülállóként neked ez így tűnhet, de ez nem az igazság.“Black as midnight on a moonless night.”
-
unrealnoise
senior tag
egyetértek, de mint mondtam, az ne zárja ki az OS szépségét és letisztultságát, hogy praktikus meg kezelhető a kütyü. Ha lehet mindkettő egyszerre, miért ne? Márpedig az ICS 4.0 sokkal modernebb felülettel bír (ez nem vita kérdése), ami ráadásul roppant letisztult és szvsz látványos is. De mint mondtam, nem ez a lényeg, hanem az, hogy az apple (inkább kívülállóként megítélve), úgy döntött már évekkel ezelőtt, hogy ez így jó ahogy van, szarjunk a fejlődésre. oké, hogy a win7 sem olyan meseszép felülettel bír alapértelmezetten, de azért példának okáért én pl. nem szívesen használnék win95-ös "témát", és "látványelemeket".
-
JR.CSé
senior tag
Nem is rossz egy almától.Látom megint elég népszerű cikk lett ez is
"A lényeg lényege lényegében lényegtelen mert a definíció szubjektivitása annyira dekurbinált h nem fér össze a valóság egzisztanciájával."
-
7
addikt
Elszaporodtak az offok. Térjetek vissza a cikk témájához!
-
unrealnoise
senior tag
ostoba dolog természetesen. de én nem csupán ízlésről beszélek, mint kiadványszerkesztő vagy média-kattant is az a meglátásom, hogy az iOS kezelőfelülete ideje-múlt. Nem sértődöttségből, de ennyi erőből, sem zenéről, sem filmről, sem semmiről nem lehetne vitatkozni, mert minden csak ízlés kérdése. Holott azért ez kicsit sántít, vannak tényleg jó, és szép zenék, valódi tartalommal és mondanivalóval (is), meg hát vannak kommersz tucatszarok is. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ízlésre fogni nem lehet mindent. Ennyi erőből az iOS kezelőfelülete maradjon ugyanilyen még tíz évig, mert hát van akinek lehet ez jön be, meg amúgy is csak ízlés kérdése... Naaa neeeee...
-
Solten
őstag
Kivancsi leszek mernek-e Almaek nagyobb kijelzovel beprobalkozni, a 3,5 huvelyk szamomra kifejezetten kicsi es kenyelmetlen okostelefonhoz.
Saor Alba
-
erdoke
titán
válasz unrealnoise #314 üzenetére
A mobiltelefon és az okostelefon használati eszköz. A tárgy külső szépségéről lehet vitatkozni, a készüléken futó szoftver viszont mindenekelőtt praktikus legyen, illetve minél több ember számára egyszerűen megérthető, kezelhető.
Számomra az iOS 5 legnagyobb hibája már nem a primitív springboard, hanem olyan dolgok, hogy pl. háromszor annyit kel kattintani egy WiFi, BT bekapcsoláshoz, mint más rendszerek esetében. Durva vicc, hogy a két mozdulatos kapcsoláshoz már JB kell (SBSettings pl).
Home - (Home v. lapozás ha nem azon az oldalon álltam előtte) - Settings - WiFi - Bekapcs. Ez 4-5 mozdulat, legalábbis iPad-en ennyi. Véjtúmacs.A legjobb aláírás a héten
-
Kashim
őstag
válasz unrealnoise #314 üzenetére
Szerintem ízlésről vitatkozni a világ legostobább dolga, de ne sértődj meg légyszi.
Én kifejezetten pont nem mondanám egyik Android UI-ra sem, hogy szép, inkább olyan vegyes. Valakinek az jön be, valakinek iOS, valakinek a puritánabb WP7. Ez ilyen dolog. Nekem az egységes design-ok jönnek be, ezért inkább iOS és WP7 mellett voksolnék, de ez én vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Totheground
addikt
"Figyu lehet, hogy nagyon eltévedtem, de akkor elmondod, hogy miért nem látok minden második embernél apple terméket?"
Egyszer nézz be a Corvinus új épületében lévő CoffeeShopba.
[ Szerkesztve ]
Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/
-
unrealnoise
senior tag
Ez az iOS5 meg maga az iOS oké, hogy jó, de azért 2011-ben elvárna az ember annyit, hogy felhasználói felület terén egy kicsit legyenek kreatívak is. Az új android ezerszer modernebb és szebb. 2011-et írunk, ezek meg innovatív cégként reklámozzák magukat, legalább egy kicsit megeröltethetnék magkat egyéb területeken is, mert azért nekem ne mondja senki az, hogy ez a felhasználói felület úgy jó ahogy van, használni lehet használható, de ha már lehetne szebb is, akkor legyen is, legalábbis ennyi pénzért... szégyen...
-
llaszlo
veterán
válasz Rocksztarger #310 üzenetére
Ebben mi az átverés? Kicsit más? Szóval, hogy szinte full új a belseje az csak kicsit más? És hol ígértek i5-öt? Sehol, az apple soha nem szokott ilyeneket ígérgetni. Sőt ígérgetni sem szokott.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
-
Rocksztarger
csendes tag
Jó, hogy erős lett a telefon, meg minden, de azt senki nem nézi, hogy az Apple egy kicsit átverte az embereket azzal, hogy nem az iPhone 5-öt adta ki, hanem egy ugyanolyan telefont, ami egy kicsit más, mint az előző
jegyezd meg jól, míg a föld kerek: mindig lesznek ANDROIDOK
-
Kashim
őstag
válasz Zoleee85 #304 üzenetére
Lehet kapni aksis tokokat, amikben elég sok szufla van, mikor épp tárolod belerakod, védi is meg tölti a telót. Esetleg rádugható akkumulátorok, amik közt van ami 2-3x is fel tudja tölteni csutkára a készüléket. Tokot én személy szerint nem vennék mert nagyon bumszli lesz tőle a telefon, de ez utóbbin elgondolkodtam, üzleti utaknál hasznos társ lehet. Árban sincsenek nagyon elszállva. Egyébként én is viszonylag sokat telefonálok, de nekem egy napot bárhogy kihúz, még úgy is, ha 3G-n keresztül TeamViewerezek, meg mindenfélét csinálok telefonáláson kívül. Ha nap végén töltőre, vagy dokkolóra tudod dobni akkor nincs para.
Egyébként hasonló kérdéseket, és ezt mondom másnak is, nyugodtan feltehetsz a "hivatalos" topicban: itt
Kicsit kulturáltabb a hangulat, kevesebb a troll és hamarabb/részletesebb választ kapsz.[ Szerkesztve ]
-
Gadgetfun
tag
"A videólejátszás még mindig az iPhone egyik gyenge pontja, elsősorban azért, mert egy olyan piacra tervezték, ahol az emberek az iTunes segítségével potom pénzért vásárolhatnak filmeket, amiket két mozdulattal feltolhatnak a gépre. Nálunk ilyenről nincs szó, csak konvertálásról és szívásról, egy DivX formátumú mozifilm felmásolása nem létező dolog."
Ezt nem igazán tudom értelmezni. Nekem jelenleg kilenc film van a telefonomon, ami előtte a laptopomon volt fent, különböző formátumokban, köztük Dvixben is. Az iTunesen keresztül egy kattintással feltoltam őket, minden "szívástól" mentesen...
"Minnél ostobábbnak gondolnak az emberek, annál jobban meglepődnek majd, amikor megölöd őket" - Jó, tudom hogy az "fan" de mikor bereggeltem elgépeltem, és lusta voltam kijavítani...
-
bigand77
tag
Nekem sima i4 van, de hátha segít, amúgy is lejárt az előző kommentem szerkesztési lehetősége, és ez is tévesen van a cikkben, hogy plö ki lehet kapcsolni a 3G-t, nálam csak akkor van bekapcsolva, ha éppen kell a net, ez sokat dob az üzemidőn. Én csak néha nézek rá 1-1 cikkre, zenét hallgatok, telefonálok főleg, így elmegy az i4 két napig csont nélkül. Ha a location services-t kilövöd, sztem az is sokat dob az üzemidőn, illetve ha a notificationnél beállítod, hogy mi küldhet neked értesítést, és mi nem. Ha nekiállok játszani is, meg erőforrásogényes dolgokat indítok, akkor nap végén enni kér, de soha nem fordult elő velem, hogy lemerült vna mielőtt hazaértem, pedig van, hogy képet szerkesztek camera +-al, és az nagyon zabálja az akksit.
Ettől függetlenül sztem a blackberry-k jobban bírják akksival, de ezt annak kéne megmondani, aki használja.
-
NathanCullen
senior tag
Nem értem ezt az oda vissza köpködést, de ha jól esik hát tessék.
Hol látod az oda-vissza köpködést? Oda-vissza köpködés lenne, ha két termékről vagy mondjuk iOS-Android vita folyna. De még csak vita sincs...
Mivel lehetne (ha lehet) növelni a 4S-nél az üzemidőt?
Kevesebb háttérben futó program, kevesebb internetes szinkronizáció, kevesebb wi-fi stb. No meg amikor tudod, töltöd. (opeter87 pont megelőzött... )
[ Szerkesztve ]
-
opeter87
senior tag
Üzemidő növelés minnél kevesebb push, azaz kevesebb internet, kevesebb wifi, kevesebb "nyomkodás"
Más alternatíva lehet az autós töltő, irodába töltő, stb.
Sajnos a mai telefonoknál az 1 nap a maximum érték.
A tegnapi BlackBerry is egy napot bír csak ki.
NathanCullen sorry
[ Szerkesztve ]
-
Zoleee85
csendes tag
Hi!
Magán vélemény:
Nem értem ezt az oda vissza köpködést, de ha jól esik hát tessék. A különböző gyártók piaci részesedése és annak változása nincs befolyásoló hatással az életemre. Tök jól alszom, jó az étvágyam, szóval ez picit sem érdekel.
Lényeg:
Én infóért jöttem ide, de eddig nem nagyon kaptam, így kénytelen vagyok rákérdezni, hátha megszán valaki és segítő szándékú, jó tanácsokkal lát el engem.
Két készülék közül választhatok. Blackberry-k és Iphone 4S. Az összehasonlítás miatt egyetlen kérdés: Mivel lehetne (ha lehet) növelni a 4S-nél az üzemidőt? Baromi sokat telefonálok így nálam ez szempont.
Előre is köszönöm az infót.
-
NathanCullen
senior tag
Rendben, ha szerinted az Apple termékekből egyre kevesebbet adnak el és csökken a népszerűségük, akkor legyen igazad na...
De ugye azért az apple support nem csak az IPhone-ból áll, amit tulajdonképpen nem az Apple, hanem a T szolgáltat.
De. Ha utána néztél volna talán, tudnád, hogy a garanciáztatás minden Apple terméknél így történik, nemzetközileg is. Ez nem a T-Mobile érdeme, hanem az Apple szervízé és minden Apple termékkel ilyen gördülékeny.
-
opeter87
senior tag
"De ugye azért az apple support nem csak az IPhone-ból áll, amit tulajdonképpen nem az Apple, hanem a T szolgáltat."
No comment
"Meg az is evidens lesz, hogy aki Kispesten lakik, az nagy eséllyel is majd az olcsóbb, de nem sokkal gyengébb tabletet fogja megvenni. És Ők sokkal többen lesznek, mint akik a sokkal drágább IPad-et fogják megvenni."
Pontosan, de "kispénzüek" már MOST többen vannak. Szóval mégegyszer leírom. Ez nem a jövő hanem a JELEN.
Szóval folyamatosan magad ellen beszélsz, csak nem veszed észre, mert azt hiszed, hogy ez lesz a jövőben, de nem már most is ez van.
És ahogy terjednek a table-k egyre többen fognak olcsót venni és egyre többen iPadet is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Vallás
- Home server / házi szerver építése
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest