Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kashim

őstag

válasz unrealnoise #314 üzenetére

Szerintem ízlésről vitatkozni a világ legostobább dolga, de ne sértődj meg légyszi.
    Én kifejezetten pont nem mondanám egyik Android UI-ra sem, hogy szép, inkább olyan vegyes. Valakinek az jön be, valakinek iOS, valakinek a puritánabb WP7. Ez ilyen dolog. Nekem az egységes design-ok jönnek be, ezért inkább iOS és WP7 mellett voksolnék, de ez én vagyok.

[ Szerkesztve ]

• Kashim

őstag

válasz Zoleee85 #304 üzenetére

Lehet kapni aksis tokokat, amikben elég sok szufla van, mikor épp tárolod belerakod, védi is meg tölti a telót. Esetleg rádugható akkumulátorok, amik közt van ami 2-3x is fel tudja tölteni csutkára a készüléket. Tokot én személy szerint nem vennék mert nagyon bumszli lesz tőle a telefon, de ez utóbbin elgondolkodtam, üzleti utaknál hasznos társ lehet. Árban sincsenek nagyon elszállva. Egyébként én is viszonylag sokat telefonálok, de nekem egy napot bárhogy kihúz, még úgy is, ha 3G-n keresztül TeamViewerezek, meg mindenfélét csinálok telefonáláson kívül. Ha nap végén töltőre, vagy dokkolóra tudod dobni akkor nincs para.

Egyébként hasonló kérdéseket, és ezt mondom másnak is, nyugodtan feltehetsz a "hivatalos" topicban: itt
    Kicsit kulturáltabb a hangulat, kevesebb a troll és hamarabb/részletesebb választ kapsz.

[ Szerkesztve ]

• Kashim

őstag

válasz Mr.Csizmás #145 üzenetére

De mivel az első két készülék kameramodulja nem tudott ilyen közelre fókuszálni, nyilván nem tudtak éles képet lőni. Más kérdés, hogy ezért inkább távoli képekkel kellett volna összehasonlítani őket, természetes fénynél... szóval ebből a szempontból egyetértek, hogy ferdítés.

IR szűrő magyarázat
    Nem vagyok profi fotós én sem, csak hobbiból űzöm (nyilván nem telefonnal), valószínű ez az elő lencse vagy szűrő nem ugyanaz az infra szűrő, amit az infra fotózásnál használnak. Csak a színkorrekció miatt van rajt.

[ Szerkesztve ]

• Kashim

őstag

válasz Mr.Csizmás #142 üzenetére

Az első két iPhone-ban nem volt autófókusz, fehéregyensúly meg ahány gép és lencse, annyiféle eredmény, i4S-ben infraszűrő is van, bár ez inkább a természetes fénynél számít. Szerintem nem kamu. Nyilván ha ps-ben ráeresztesz egy színegyensúlyt, akkor fényügyileg nincs ekkora különbség, de a részletgazdagságban látszik a lényeg.

[ Szerkesztve ]

• Kashim

őstag

Egész korrekt lett a teszt, hirtelen egy megjegyzésem lenne, ami nem tetszik és mindig felhozzák:

A videólejátszás még mindig az iPhone egyik gyenge pontja, elsősorban azért, mert egy olyan piacra tervezték, ahol az emberek az iTunes segítségével potom pénzért vásárolhatnak filmeket, amiket két mozdulattal feltolhatnak a gépre. Nálunk ilyenről nincs szó, csak konvertálásról és szívásról, egy DivX formátumú mozifilm felmásolása nem létező dolog.

Mivel eleve egy alkalmazást használ az ember videózáshoz, amiből rengeteg külsős van az App Store-ban, miért nem lehet úgy nézni egy okostelóra, hogy az ember kihasználja az adottságokat. Ahogy illene.
    A példánál maradva kb. 1 percbe telik letölteni egy olyan programot (például az AVPlayert) ami lejátszik szinte minden formátumot konvertálgatás nélkül, felirattal HD minőségben és TV out funkcióval. Ráadásul úgy lehet filmeket másolgatni telefonra, hogy se iTunes se kábel nem kell, egyszerűen Wi-Fin keresztül rá lehet dobálni. De mivel van már iTunes Wi-Fi sync is, még pofonegyszerűbb az egész, csak bedobja az ember a listába és 3 másodperc múlva ott van a telón.

Overall:

Valahogy olyan maradi feature phone teszt érzése van az embernek, mikor olvassa ezeket a teszteket. Valószínűnek tartom Androidos telefonokon is vannak olyan hiányosságok amiket lazán ki lehet egészíteni külső programokkal. Mivel pont ez a mai okostelefonok egyik szépsége és pozitívuma, hogy gyakorlatilag fillérekért olyan funkciókkal lehet kiegészíteni őket, amik alapból nem kaptak helyet, legalább zárójeles vagy halvány betűkkel meg lehetne ezeket jegyezni a cikkben.

Úgy gondolom nem csak tech mániás és geekek olvassák az oldalt, akiknek ezek magától értetődő dolgok. Elég kiindulni a fórumról, a szakmai topikokba olyan kérdések jönnek, hogy az ember csak néz, hiszen egy törzs fórumozónak tök egyértelmű.
    Nyilván vannak dolgok amiket nem mindenkinek kell tudni, ezek közé tartozik a különféle mobilos oprendszerek kezelése, sokan csak hirtelen belecsöppennek ebbe a "világba."
    De! Az ilyen kevésbé hozzáértőknek jönne pont jól, hogy a fórumban való keresgélés és fórumozóktól kapott hidegzuhany helyett, már a tesztben kapjanak pár alternatívát ilyen példákra, és lássák, hogy ha alapból nem kezel a telefon például divx videókat, az nem feltétlen dealbreaker, csak 400-500 Ft és három klattyintás kérdése. Vagy néha még annyi sem, mikor le van árazva az adott app.

Szerintem ez részetekről 5 perc lenne, cikk írás közben beböfögnétek az adott telefon topikjába a kérdést, hogy srácok mondjatok már egy olyan app-et, linkkel és árral, ami ezt és ezt a funkciót tudja. Mire legközelebb visszanéztek kb. félmillió alternatíva lenne 2 perc alatt és mehetne direktbe a cikkbe. Hasznos lenne, vagy hasznos lenne?

Nem fikázásnak szántam a dolgot, csak tippnek.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák