Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod

Előszó

Akárki akármit mond, az iPhone alaposan megváltoztatta a telekommunikációs piacot, gyakorlatilag ennek az eszköznek a hatására léteznek a szó mai értelmében vett okostelefonok. Nem csoda hát, hogy a világ epekedve várta az iPhone 5 bejelentését, melyet továbbra is várhat, mivel október 4-én csak az iPhone 4S-t jelentette be a gyártó, mely után egy nappal az Apple vezetője, Steve Jobs sajnálatos módon elhunyt. E szomorú eseménynek valószínűleg nincs köze ahhoz, hogy az előrendelés beindítását követő 24 órán belül egymillió készüléket rendeltek a lelkes felhasználók, ami majdnem a duplája az iPhone 4 hatszázezres előrendelési számának. A CNN el is poénkodott azon, hogy a 4S jelző igazából Steve Jobs emlékének (4S = for Steve) szól, de mi nem próbálunk efféle összefüggéseket keresni a cégvezető halála és a készülék iránti kiemelkedő kereslet között. A tényeknél maradva inkább csak annyit modanánk, hogy talán még sosem övezett akkora hype egy okostelefont sem, mint az iPhone 4S-t. Vagy ha igen, ennyien akkor sem akartak még egy konkrét készüléket megvenni.

Apple iPhone 4S
[+]

Hogy mire ez a hatalmas érdeklődés, azt józan ésszel kicsit nehéz megérteni. Az iPhone 4S ugyanis látszólag teljesen úgy néz ki, mint az iPhone 4, ráadásul a magyarajkú embereket jól meg is viccelték ezzel a névvel, ugyanis az egyszeri iPhone felhasználót viszonylag nehezen lehet megkérdezni arról, hogy milyen készüléket használ; "Milyen iPhone-od van? Négyes." Ettől függetlenül azért vannak fejlesztések, a hardver sokat izmosodott, mivel a gép megkapta az iPad 2 kétmagos processzorát és az ahhoz tartozó bivalyerős grafikus gyorsítóchipet, plusz nőtt a kamera felbontása, meg van már 64 GB-os verzió is. Az igazi nagyágyú pedig a Siri névre keresztelt hangvezérlő alkalmazás, mely a magyar nyelvet nem támogatja és valószínűleg egy ideig nem is fogja, úgyhogy mi itthon nem sok hasznát vesszük. Nem mondhatni tehát, hogy túl sok újítást hozott az eszköz, ugyanakkor azt is túlzás lenne állítani, hogy alig változott valami; pont annyi történt, ami miatt a 4-es szám mögé oda tudtak biggyeszteni egy S betűt.

Apple iPhone 4S
[+]

A magyarországi megjelenés dátuma október 28, mi azonban az XXL GSM jóvoltából már most kaptunk egy tesztpéldányt, mely a szokásos dobozban, a szokásos tartozékokkal érkezett. A készülék mellett találunk egy hálózati töltőfejet, egy adatkábelt és egy jól ismert, fehér színű sztereó headsetet, ha pedig jobban elkezdünk turkálni, apró használati utasításra, Apple matricákra és a SIM-foglalat kiszedésére használható tűre akadunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

Előzmények

 • Újabb iOS játékkoktél

  Megint van egy sereg jópofa játék, amelyek közül érdemes szemezgetni. Fizetős is, ingyenes is akad, a játékélmény pedig mindenképp garantált.

 • iPhone és iOS fejlődéstörténet

  Frissítve: Mik voltak az egyes iPhone modellek újításai? Mik az egyes szoftververziók új funkció és merre tart a fejlesztés? Válaszolunk.

 • Apple iPad 2 - mint a kortárs művészet

  Az Apple második generációs táblagépe vékonyabb és erősebb lett, ráadásul kamerát is kapott. Forradalom nem történt.

 • Apple iPad WiFi + 3G - újratesztelve

  Bár az iPadet már hónapokkal ezelőtt teszteltük, az új funkciókkal rendelkező iOS rendszer és az irodai szoftverek miatt megnéztük, hogy mit tud a 3G-s verzió.

Hirdetés