- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Jobb hajlítható kijelzőt gyárt a Samsung
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Nagyon nem trükközhetnek az eladási adatokkal, mivel tözsdei cég. Adót az USA-ban is kell fizetni és ott elég morcosak a bevallás pontosságára.
Otthon szinte hazafiassági kötelesség Apple telefont venni akármilyen is. Az USA-n kívül meg egy darabka USA. Ennyi, sima tömegpszichózis. Az a szerencséjük, hogy a kínaiakat sikerül a víz alatt tartani, a Samsung a saját készülékeit degradálja, a Sony meg a szokásos japán betegséggel küzd, maguknak csinálnak készüléket nem a vevőknek. A konkurencia rottyon van és az Apple lendülete így tovább kitart.
-
s.Oliv3r
senior tag
Megértem amit írsz, és igazad is van. DE pont ott is van a baj, hogy az ilyen vadállatokból van sok, és nem a minőségi emberekből
(én nem feltétlen sorolom magam a minőségibb emberek közé)
BTW másnak is akadozik a PH és a hardver apró oldal betöltése, vagy csak a Brave browserem ment tönkre ? -
s.Oliv3r
senior tag
Hát… azért én elég sok S széria topikban bent voltam és vagyok is
megy ott is a “sírás” rendesen. Az a dolog, hogy egy átlag, süket, szűk látókörű ember hogy él, mit használ, nem érdekelt és soha nem is fog. Van egy szint nálam, elég magasan, amit próbálok tartani mindenhol az életemben, és nem vagyok hajlandó lejjebb adni. Ha másnak nincs igénye, véleménye, akarata - az az ő gondja. Na mindegy, ez sajna egy ilyen világ lett.
-
s.Oliv3r
senior tag
Ez nem népmese… a snapi jobb mint az exynos. Majd 10 év alatt volt szerencsém tapasztalatot gyűjteni. Amikor kijelentették, hogy jön vissza az a hulladék, azonnal jöttem át almázni. Egyszerűen elég volt abból, hogy a kevesebbért többet fizetek….minden évben.
Átlag felhasználó nem veszi észre, de aki sokat telefonál vagy/és játszik, az elég hamar rájön, hogy mi a különbség.
-
Gubu0101
veterán
En samurol valtattam i12-re,majd kozbe vettem egy z fold3-at melle.Aztan gondoltam egyet es elpaszoltam az i12-ot es csak a fold maradt.Kb 2 honapig hasznaltam es kukaztam is a foldot es vissza tertem a 14 PM-ra.Most mar mindent lecsereltem applre az oratol a tabletig.Asszem ez igy is fog maradni.2 honapja vettem egy xiaomi 13-at na mondom jo lesz masodlagosnak,3 het mulva ment is a levesbe.Annyira nem erdekelt,hogy alig vettem a kezembe,meg mar az elso heten betort a hatlap,pedig zsebben volt a gyari tokjaban es ugy nyomtam meg valamivel.Egyenlore nem erzek keztetest arra,hogy 15PM-ra valtsak,lehet addig kihuzom a 14-el amig birja az akkumlator aztan csere 15 vagy 16-ra passz.
-
madkiller
őstag
Házon kívül mi az a lényegi dolog amivel le van maradva? Kérdem úgyhogy 10 éve Samsungot használok most épp S22U, kétévente váltok aktuális csúcsra. Ráuntam és most, hogy USB-C lesz az IPhone szereztek egy újvevő jelöltet
Nagyon gondolkodok egy I15 PMen, sőt szinte el is döntöttem kipróbálom, de azért vannak félelmeim 10 év Samu után. Még nem volt iphoneom teljesen az újdonság varázsát fogja adni.
-
kchris78
veterán
Ha meg jobban esik majd össze a piac kiváncsi vagyok ritkít e majd bármely gyártó a modell sűrűségen… Akkor jött be ez mikor annyira felpörgött a gyártás.. Lépje megy EGY gyártó.. követi majd az összes mert szerintem hatalmas plusz költség évente új széria bevezetése mondjuk 3 évente 2 vagy 2 évente egy helyett… plusz mindenki nyugodtabb lenne itt a fórumban, unalomba fulladnánk..
Belassulna kicsit a piac ebből az értelmetlen mókuskerékből, csak kapkodjak a fejüket az emberek hogy melyik gyártó milyen 20-ad szintű modellt dob piacra amin (pl samsung is az évi ki tudja hány tucat modelljével ) a legnagyobb változás a típus jelzés
.
-
aujjobba
addikt
Szerintem kb mindegy mennyit fejlodik evrol-evre, ugysem cserelem evente.
Statisztika szerint masok is igy vannak ezzel, megveszik az aktualist, sokan mar a csucsot pl. promax, aztan hasznaljak egyre hosszabb ideig.
Nalam egy Xr dolgozik mar tobb mint negy eve, talan jovore lecserelem.Az lenne nagyobb gond, ha a draga keszulek vasarlasa mellett ra lennel kenyszeritve a gyakori valtasra is, de epp a kisebb fingreszeles, es a hosszu tamogatas, sokaig jol mukodo keszulekek vegett ez nincs igy.
-
ronin79
addikt
"Itt a "kell vagy nem kell" visszakérdezésen van a hangsúly"
És ennyi, ott a lényeg, ezt nagyon eltaláltad
Ha kell vlmi kit érdekel az ár?
Májusban gondoltam egyet, kell egy iPhone tizen x év Android után, megvettem a 14PM-et, egy hét múlva kell óra is, jött az Ultra, aztán pár hét elteltével az Air Pods Pro, tegnap meg egy MacBook Air.
Szükségem volt rá? Nem, csak megtetszett és már kellett
Kijön a 15, lehet megtetszik, megveszem.
Nálam nagyon működik a tömegpszichózisNem gondolkodom semmin max h.részletre vagy szolgáltatótól nem vásárolok, csakis készpénz, egy részletben, ha van rá zseton.
-
-
kchris78
veterán
en foleg azota teszek igy miota volt az a bizonyos cikk a forbes-on. Ha mas tanulsag nincs is belole mert lehet vitatkozni csak annyi hogy apple pay nem blokkol egymas utan tobbszaz kmre levo fizeteseket. Utana meg a Revolut azt mondja hogy azzal hogy az apple payen keresztul ment a fizetes ok nem alkalmazzak a biztonsagi blokkokat az is necces.. (lehet nem is latjak amikor a fizetes tortenik)
-
Roland861010
veterán
Teljesen egyet értek veled. Azért ezek még mindig csak használati cikkek. Ezek értünk vannak nem mi értük.
Olyan, mint a kocsi is az is azért van, hogy elvigyen A-ból B-be, de azért nem veszek újat, évente mert az egyik jobban fogyaszt, mint a másik mondjuk.
Igaz a mostanit le se váltanám, mert igaz, hogy koros már 11 éves, de olyan sok extra és kényelmi dolog van benne, ami most egy újban elég komoly milliókba kerülne számomra.
Gubu0101
Nekem a Xiaomi 11 óta egyik sem kellene... sosem volt még hibás telefonom na abba sikerült bele nyúlni alaplap hibával ..
A másik meg hogy a mai napig usb 2-es type-c-t használnak .. ami nekem fontos mert így nem tudom kábelen kiküldeni az anyagot.. persze persze meg lehet másképp is oldani de kb. 2$ -os tétel -
Roland861010
veterán
Régen én is így voltam vele. Évente sőt volt, hogy pár hónap alatt több telefon fordult meg nálam a felsőkategóriából, mint másnál 3 év alatt.
De mára olyan lassú lett a fejlődés, hogy max akkor cserélek, ha konkrétan márkát vagy rendszert váltok. Néha elkap a ficsőr láz és akkor rá kattanok a kamerára vagy valami f. ságra aztán rájövők, hogy semmi értelme és még melegen megy a kukába.
De biztos, hogy az Apple cuccokat még mindig jobb árban tudod eladni, mint mondjuk egy Samsungot.
A Samsung s21Fe-t lejárt garanciával minimális szépség hibával fél áron adtam, mint ahogy vettem. A galaxy watch 5 pro LTE-t is. Míg egy 2021-es SE-t most 85ben vettem igaz 0 perces hibátlan állapotban és 100-as akksival. -
Gicz
addikt
Totalisan kifordítod valamiért amit mondok. De mindegy, elengedem. Nem "akarod" érteni. Annyit mondtam, hogy pénzben ugyanott vagy akkor is ha évente cserélsz meg ha kétévente cserélsz. Ha megnézed a használtárat új modell megjelenésekor, ez így igaz is.
Pont annak nincs nagyon értelme mikor valaki azt mondja "megtartom még egy évig mert az új nem tud anynival többet". -
Gubu0101
veterán
Most neztem szet,13 pro max mar van 200 ert.12 pro max 127 ezertol.
Aki nem eladni akarja az nyilvan megkeri az arat.En meg amennyiert viszik annyiert adom el,szerencsere nem vag foldhoz par ezer kieses.Meg nem is csilli villi alapotban adom el,ha kopik kopik.14 pro maxomnak is mar hajszalkarcos a kijelzoje (munkas telefon) majd ha cserelni akarom,akkor amennyit nekem er/ert annyiert adom.Lehet ez is menni fog 200-ert a levesbe,par honap mulva.
-
Gicz
addikt
Legkevésbé sem akarom megmagyarázni, de ha masodik éven is kozel annyit buksz, akkor minek megtartani 2 évig? Ha 300-at buknék évente akkoris megvenném, szal tényleg nem az volt a cél hogy "megmagyarázzam az igazam"
nezzétek meg a haszbált árakat, ugy van kb ahogy leírtam.
Hímestojásként vigyázni? Tokban van es nem dobálom, nagyjábol ennyiből áll. -
Gubu0101
veterán
Minden jol mukodott csak a hatlap volt repedt.200k korul mar vannak patent allapotuak.Lofax ara van mar
Nem jobb egyikse.12Pro-t 2 evesen 90ert vittek el ugy,hogy 180-rol indultam es az tenyleg csak hajszalkarcos volt,no meg fuggo meg 80-as akkumlator
Tobbet nem adtak erte.
-
Nekem a pin-elt lapok tűntek el Safariban, de volt más is. Rólam mindenki tudja itt, hogy eléggé alma fan vagyok, de szerencsére tudok objektív lenni, nem vagyok elfogult.
Hihetetlen, hogy mennyi buggal érkezett e 16-os, és az, hogy már a 16.4nél járunk és még mindig az van, hogy befoltoznak 5-öt, lesz másik 4.... -
Igazad van! Elkeserítő. Odafigyelhetnének a minőségre, valamint tényleg a minimum lenne az azonnali csere. Ez a többi gyártóra is vonatkozik, nem csak "almáékra"!
Anno egyszer megkaptam egy másik készülék topikjában, hogy előfordulhat hiba, benne van a pakliban, mit hisztizek, stb, stb. A véleményem fent tartom. Ebben az árkategóriában ne legyen hiba!
-
Gubu0101
veterán
Ugy vannak vele jovanaznekik,majd a szerviz megoldja
Lehet eddig is voltak ilyen hibak,csak nem pont mihozzank erkeztek hibas keszulekek,meg kitudja mennyi van meg,amirol nem is olvasni.Mondjuk nem vedem az applet,mert nem regota csatlakoztam,de mas gyartok termekeinel meg tobbszor olvasni,hogy ez vagy az hibas.Az S23 ultra most jott a piacra,de mar olvasni ott is a topikban erdekessegeket
-
kchris78
veterán
Szerintem azért mondjak a samura hogy tulszaturalt mert ha jól emlékszem sRGB jpg képeket lő. Az S21U kijelzője meg úgy működött hogy vivid módban az sRGB színterét szétzúzta DCI-P3-ra, ezzel minden szép tulszaturalt lett. Normál módban meg az a amoled sRGB lett. Korlátozva a kijelző képességét.
-
Gicz
addikt
Ez igaz, rohadtul bele kellene férnie. Én évente váltok, mert így sem drágább mint 2-3 évente. És Ennyi pénzért akkor lenne "jó vétel" szerintem USB C lenne, legalább 60W körüli töltéssel, és 8-10GB RAM-mal, illetve zafír kameraüveggel. Az órán meg tudják oldani, az acél verziók kijelzője más anyag, arról tesztek is, meg fórumokon is úgy nyilatkoznak, hogy nagyon nehezen karcolódik.
-
Gicz
addikt
Igazából mindegy is, 2009 óta iphone-om van, szerintem iphone 6plus óta nem sikerült megkarcolnom a kamerát, pedig a ház, kijelző mindig hajszálkarcos volt ha nem volt tok/fólia. Szerintem semmi értelme nincs plusz üveget tenni a kamera elé hacsak nem smirgligyárban dolgozik a felhasználó vagy nem tudom hol.
-
sdd2
veterán
Ez a legnagyobb problémám. Egy 5S nèl már megszivatott a szerviz, hivasnal nem lehetett felvenni a telefont, megfagyott a kijelző.3x volt szervizben, azt mondták ne tegyem vissza az adataim. Az is elég vicces volt, kb vegyél egy kocsit de ne használd… Ha nem orvosolják a problémát akkor elengedem az Apple vonalat és ennyi. 1,5 év után benyelem ha pöttyösödik, de 2 hónap után szerintem vicc…
-
sdd2
veterán
Szerintem ennek nem mázli kell legyen, hogy cserélik-e. Ha nem cserélik kérek szakértői véleményt, neki kell bizonyítani, hogy nem gyártási hiba. Párom 13 pro-ja ugyan ilyen tokban van, 6 hónapos sierra kék, makulátlan..
Gicz
tok nélkül fotóztam, de az sajnos lepattogzódás. Ezt leszámítva teljesen karcmentes mindenhol…
-
-
joey04
titán
fuu ez nagyon kusza komment.
szerintem nem igazán jellemző, hogy azok akik szerint eddig semmit nem ért a dxo tesztje, most hirtelen adnának rá, mert az iphone van elöl. inkább azt látom, hogy akiknek eddig kedvező volt a lista, most hallgatnak inkább.
merthogy azt android "lefizette" és ezért elsők ott
ez értelmezhetetlen.
oké nem a 16, azzal pont átb@@zt@k a jónépet
mi van?
-
kchris78
veterán
valahogy így. Abszolút nem vagyok híve ennek a computational fotózásnak... Megy az alakfelismerés és ha valami olyan formát sejt mögé teszi hogy mi lehetett ott... én nyersen azt szeretném amit az érzékelő érzékelt nem pedig amit az MI mögé számolt.. Meg nem az instára/FB-re akarom azonnal továbbküldeni, maradhatnak a kontraszt/színértékek úgy ahogy vannak
. Persze ott a RAW de nekem hozzá nem értőként megtenné ha alapértéken hagyná a kontraszt - szín - élesség értékeket.
-
Gicz
addikt
Persze, kell a fejlődés, de szerintem jó irányba megy az iphone. Nekem a kamerájával az egyedüli bajom, hogy nem állítható az élesítés a jpg-kez, mert azt levenném a fenébe.
Az új 48mpx szenzor szerintem elég jól hozz a részleteket ahogy a fenti reluxás példában is látszott, a hida példás kiégés meg szoftveres HDR kérdése, multiexpóval dolgozik az összes teló, nem a szenzor dinamikája látszott a samus képeken, hanem a multiexpós HDR. Sajnos ott az iphone elcseszte és nem expózta ki az eget, és nem gyúrta össze HDR-ré mint a samuk.
Én örülök neki h a zsebemben van egy 48mpx, jó élességű optikáva ellátott RAW mentésre képes teló, egész nagy szenzorral. Nyilván nem egy full frame milc, de legalább ott van a zsebemben mindig.
-
Gicz
addikt
Amiket bekarikáztál kivétel nélkül egy meghúzott kontraszt csúszkék nem extra részletek.
Iphone képén ott vannak azok is csak nincsenek kiemelve mesterségesen.Ez a több részlet, nézd, bal S22, jobb ip14pm, 1-es a reluxa a samun teljesen hiányzik, vagy a kontrasztcsúskával veszett oda, vagy a zajszűrés áldozata lett. 2-es részlet a belső rész kiégett a samun, ez valsz a meghúzott kontraszt csúszka ténylegesen, iphone-on ott van.
Pont ez a lényeg, iphone képen ott az adat, nyomsz rá kontrasztot clarityt és megvan a samus kép. A samus képről viszont sehogy nem hozod vissza pl a reluxát ami eleve odaveszett feldolgozáskor.
-
Gicz
addikt
Szerintem pont h a samuk adnak hozzá olyat kontraszt kiemeléssel stb ami nincs ott. Illetve nem "szerintem", hanem volt hasonló teszt, ahol RAW-ot néztek, és a ott "steril" volt a kép, az volt az amit szemmel is láttál, és a samungok tettek bele rengeteg kiemelést.
És egy homogénebb képen max feljebb húzod a "kontraszt csúszkát" és meglesz amit szeretnél, de ha már eleve úgy jön ki a jpg a telóból, visszavenni utólag már sokkal nehezebb belőle. Nem véletlenül forgatják a filmeket log profillal, és nem véletlen h komolyabb fényképezőket mindenki RAW-ban használja.
-
Navaren
aktív tag
A 'ceramic shield' továbbra sem karcállóságban nyújtana többet, hanem a törésállóságot hivatott erősíteni, ha jól rémlik.
Ami kevésbé törik, az pedig rugalmasabb, ami viszont rugalmasabb, az értelemszerűen puhább.
És egyébként ez így is van, nagyon könnyű fóliamentes iPhone-ra begyűjteni valami random karcot, amiről lövése sincs az embernek, hogy került oda.A kameralencsés zafírüveg handabanda viszont tényleg gáz.
-
-
kchris78
veterán
nem tudom mennyire allja meg a helyet en azt hallottam hogy egy vekony reteg van rajta ami a por hatasat visszatartja. Viszont a tesztelok teljes erovel ranyomott vesoit mar nem. Nem is lehet vastag zafir a kamera elott mert a beeso feny mennyiseget csokkenti - lasd apple watch zafir kijelzo vedelem, anno csak a masodik generacios kijelzo ele lehetett betenni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dinamikus szigettől hangos a start, de a hardver és a kamera oktat.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opera böngésző
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Fotók, videók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest