- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- 1520 mAh-val rövidíthetik meg Európát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Realme GT 5G - versenyképes
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DanielK #5077 üzenetére
Semmi baj
Hosszabb nyomkodás után sem tetszik asszonynak, nem érti, miért kellett a jobb oldalra tenni, ami eddig bal oldalon volt pl. Safariban és hasonlók... igaza van, olyan ez, mint mikor egy programban évek alatt megszokod, hogy egy funkció, amit sűrűn használsz, erre elteszik máshova egyszercsak.
-
válasz
DanielK #5068 üzenetére
Ráér persze, nem karom elkapkodni. Ha már a menüben is szaggat, meg Safari és hasonlók is észrevehetően, inkább hagyom a 6-ost. Persze, az érdekes, hogy egy ideje a hatos is produkál lagokat, meg hasonlókat, szóval mindenképp egy full restore lesz új iPadként való beállítással.
-
erdoke
titán
válasz
DanielK #4911 üzenetére
Nehezebb úgy 40 grammal, és egyértelműen jobban melegszik. A melegedés csak akkor problémás, ha nagy fényerőn huzamosabb ideig játszol, vagy töltés közben használod.
Szóval attól függ, mire használod. Számomra a sokkal jobb kijelző minden mást simán elnyom, mindenképpen a hármasra szavaznék. -
erdoke
titán
válasz
DanielK #4692 üzenetére
A WiFi a szűk keresztmetszet. Ahogy írtad is, 30-40 hálózat van a közeledben, lehetetlen 2,4 GHz-en normális saját netet kiépíteni. A 3-4-es iPad tud 5 GHz-et, és jó routerrel az még elég "tiszta".
Asus, Netgear routereim voltak az utóbbi időben, ha nem belépő kategóriát vesz az ember, nagyon stabilak. -
DanielK
addikt
válasz
DanielK #4691 üzenetére
Sajnos úgy látom, hogy a router a szűk kereszt metszett...
Esetleg van itt valakinek tapasztalata airport expressel kapcsolatban?
(Egy macbook pro-t, mac minit, ipad 2-t, iphone 4-et, iphone 5-öt, ps3-t, wii-t, epson bx535wd nyomtatót kellene kiszolgálnia és persze az apple tvt.) -
DanielK
addikt
válasz
DanielK #4680 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lehet a gond. Kábellel is van szaggatás, de rövidebb ideig tart azzal. iPad 2 játékról van szó, sky gamblers.
A routerem egy tp-link tl-wr2543nd, ami nem mondható lassúnak. A netem upc 120 fiber power. Netről streamelésnél youtuben nincs is gond. Szóval se az apple tvvel se a routerrel nem lehet gond.
Ilyenkor két iphone is még wifin lóg. Az gond lehet?
Illeetve közvetlenül mellette van egy blutoothos logitech adapter is, de kikapcsolt állapotban.
Mi lehet a gond?
Holnap letesztelem filmmel macről.... Ha úgyis szaggat, akkor nem tudom mi lesz... -
szmatyi93
tag
válasz
DanielK #4685 üzenetére
Szintén, iPad 2 32GB Wifi, egyetemre vettem magamnak, film net skype és egy kis játék meg elfér rajta a sok dok ami órákra kell, és sokkal jobban jöttem ki vele mint egy laptoppal és sokkal kisebb helyen elvan és nem kell nonstop töltenem, ha ilyenre kell akkor bőven jó a 2-es
-
-
Gordiann
őstag
válasz
DanielK #4512 üzenetére
Ez akkor lenne oké ha nekem is nehány borító hiányozna....de nálam az összes hiányzik!! Pedig mindig úgy teszem be a borítóját hogy kijelölöm a számokat, info és behúzom a képet.
Nagyon nem értem mi lehet gond :S
SZERK: jelenleg 570 albumom van, mind tökéletes boritoval. Bármilyen asztali iTunes-ban megjelenik az összes borító. De se ipaden se appletv-n nem. Amikor még volt iPhone-om azon simán latszodott minden. Ha csak a cloudban volt akkor is....
-
Gordiann
őstag
válasz
DanielK #4510 üzenetére
Ki be kapcsolgattam, vártam rengeteget...
Meg most épp nyugalomban volt s gép 12 órát kb, semmi nem történtBár most néztem az Apple tv-m sem jelenít meg semmit. Itt nem az ipaddel lehet a probléma.
Pedig direkt azért szarakodtam a boritokkal már hónapok óta hogy ne legyen semmi baja... -
csab2
veterán
válasz
DanielK #4410 üzenetére
Eddig úgy emlékszem lejátszotta. Direkt azért töltöttem le a Flex Playert, mert ez ha fel van telepítve akkor felajánlja a lejátszást a mailben. Ami nekem volt/van lejátszóm (playable Pro) az nem tudta ezt. A Flex Playert itt a fórumon ajánlották. Ezért nem értem, hogy most miért akarja, hogy perkáljak.
-
válasz
DanielK #4378 üzenetére
Én most cseréltem 2esről 3-asra. Az előző JB-vel érkezett, de rájöttem semmi értelme, így a mostanin már szóba se jöhet. Viszont így filmlejátszásra nemtudom használni az xbmc-t és ezt az avplayert szerettem volna megvenni de nem találom. Már nem kapható a store-ban? Van helyette vmi alternatíva 720p-s sorozatok/filmek lejátszására?
-
Mela Kehes
addikt
válasz
DanielK #4272 üzenetére
Úgy nézem a Chrome-hoz nem kell semmi és jobb lenne a flash miatt. Az is szinkronizál mindenfelé csak az nem tetszik, hogy több gombnyomással tudok csak eljutni a könyvjelzőkhöz. Külön rakja a mobil és a pc-s könyvjelzőket. Van erre valami megoldás, hogy egy helyen legyen, vagy így kell elfogadni?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DanielK #4223 üzenetére
Azt mondták, hogy az akku-ra nem érvényes, a feltételeket nem lehet letölteni. Nem is lehet javítani ( a hivatalos szervizben állították, hogy még nem volt készülék csere akku probléma miatt), 1 év után 40k-ba kerül. Itt viszont 17k, remélhetőleg megbízható cég.
-
malnabokor
senior tag
válasz
DanielK #4129 üzenetére
Nem kötekedésképpen, de a MA-n is megvolt írva kétszer, hogy a Google nem csinál Maps appot az iPadre... csak a böngészős verzió fejlesztését igérik.
#4128 Polllen: De van egy fél megoldás, hogy legyen rendes műholdképed, meg adatbázisod, ha letöltöd a Google Earth appot, ami viszont csak az USA Store-ból érhető el... a megoldás itt van részletesebben leírva: (szintén iPadavanos cikk)
Youtube-ra meg itt van egy jó kis app: YouPlayer - az ingyenes legkeresettebb alkalmazások listájának élén áll
-
MontyCrew
senior tag
válasz
DanielK #3920 üzenetére
nem warezt kerestem. hanem valami olyan helyet, ahol lehet válogatni az appok között, mert a store ipadon valahogy nem olyan mint az iphoneon és sokat csak a képernyő közepére rakja be és azért mertem itt kérni valamit, ahol esetleg könnyebben lehet keresgélni.. ennyi a nagy "warez" nem vagyok hülye, nem hirdettem reklámoztam semmit. csupán segítséget kértem. Cydia is eléggé összevisszaságos.. Konkrétan képekkel gyorsan szerettem volna válogatni ..
-
jodamester
tag
válasz
DanielK #3880 üzenetére
Az ipaden is chrome van. Jelenleg ott van meg az eredeti könyvjelző struktúra+k.jelzők. Az asztali gépekre a könyvj.mappák szinkronizálódtak, a könyvjelzők 50%-a viszont nem
A ipados chrome-ban látom, h. milyen gépek vannak bent a szinkronizációban, viszont a legutóbbi szinkr. dátumok régiek. Ki-bejelentkezek a chrome-ba (asztalin+ipaden is), a szink. elmarad. Azt látom percre készen, hogy az egyes gépeken milyen oldalakat nyitottak meg. -
adnoctum18
senior tag
válasz
DanielK #3622 üzenetére
Összefoglaló post az Apple support fórumából töltő témában:
"I just recently got an iPad and have the iPhone 4, iPhone 4S, iTouch, Ipod, basically I have everything Apple makes. I can see that a lot of people are confused about chargers due to them showing watts, volts, & amps and since I have a very extensive background in electronics I will clarify all this in this post.
Chargers:
PC USB 5 Volts, .5 Amps 2.5 watts
iPhone Charger 5 Volts 1.0 Amps 5 watts
iPad Charger 5.1 Volts 2.1 Amps 10 wattsWill they all charge an iPad even when your PC shows "Not Charging" YES your PC USB will charge your iPad, but very, very slowly because it is 1/4th of what an iPad charger is so it will take 4 times longer than an iPad charger (BUT YOUR SCREEN MUST BE OFF). To test that plug your iPad into your PC USB charger before you go to bed and write down what the battery percentage is and in the morning you will see it went up. Not much, but it will go up some. Reason it says "Not Charging" when you are looking at the screen when plugged into your PC is the USB is basically powering up your screen and doing nothing for the battery.
If you use an iPhone charger it will show the iPad is charging, now look above at the numbers and you see that it is about 1/2 of what the iPad charger is so it will take twice as long to charge up your iPad using an iPhone charger. Below these are totally hypothetical numbers and not realistical and I am using them to keep it simple and understandable.
If it takes your iPad charger 5 hours to charge up your iPad with the iPhone charger it will take 10 hours to charge it because it is about 1/2 the watts and amps. Make sense? Its basically just doing the math. I have not tried to do a full charge using a USB Port on my PC, but I believe like I said doing the math it will take 4 times longer because the USB port is 1/4 the output of the iPad charger and 1/2 the output power of the iPhone charger. But remember if you have your iPad screen on the USB on your PC is just powering up your screen and doing nothing for charging the battery. To test that I would have to take a guess and say let your iPad run down to say 20% or so, turn it OFF, plug it into your USB Port and power it up after I would say at least 12 to 16 hours to see where it is at. It will charge the battery I know that for sure, but it is going to take 4 times longer.
I hope this clarifies things up for everyone on this because it is all just math with the output because they all produce 5 volts only difference is Amps and Watts and the equations for that is Volts x Amps = Watts. Apple gives you the 2.1 Amp 10 Watt charger so it won't take a day to charge your iPad due to the battery being much bigger.
Most USB Hubs produce the .5 Amps even though they have an external power supply you plug into the wall. Their are some USB Hubs that have usually 1 port that will produce the 10 watts 2.1 amps, but it will just be out of one port on the hub, so if you buy one read the specifications carefully. Car chargers are pretty much the same, so read before you purchase.
Here is the name of a USB Hub that has ONE fast charge port they call it that is the same as the iPad Charger: Symba 7 Port USB 3.0/2.0 Hub with One Fast Charging USB 2.0 Port (SD-HUB20102) if you want to charger fast and sync your iPad on your PC
If you are looking for a Car Charger that is 2.1 amps just like the Apple Charger I got a Satechi 2412ST and what is really nice about it is that it is pretty much flush when plugged in, meaning you don't have this charger sticking out of your accessory socket it is flush which is really nice if you have a cove that needs to close you can leave this in...
I know this is long, but I hope all this helps and clears things up for everyone and if you buy any USB Hubs or Car Chargers for your iPad read carefully that it produces 2.1 Amps to get the fastest charge or if you don't mind it charging slower (1/2 as fast) you can get a 1.0 Amp one."
Nem kellene, hogy baj legyen az Ipad töltő vs Iphone kapcsolatból.
-
bobsys
veterán
válasz
DanielK #3577 üzenetére
Ez szomoru.
Masik kerdes, hogy ha kitorlok egy fenykeped mappat a gepen akkor azt torolni akarja az ipadrol. Nem lehet beallitani, hogy ne torolja a tabletrol? Valamint miert csinal egy bazinagy iPod Photo Cache foldert?
Radugtam aztan hirtelen rakott bele 800 mega akarmit amit meg a gepen elkezdett a felhobe szinkronizalni(#3578) Karma: ezt jo latni,
-
válasz
DanielK #3577 üzenetére
Most már van API-ja, csakhát mint a blogbejegyzés dátuma is mutatja, elég friss még. Még külön iOS-es SDK is van hozzá hogy könnyen be lehessen integrálni.
Majd idővel.
-
-
malnabokor
senior tag
válasz
DanielK #3264 üzenetére
Nem a billenytűzet részre gondoltam, az tökéletesen rendben van, a magyarításnál is amiatt aggódtam, hogy az iPad hogy viszonyul ahhoz, ha külföldi kiosztású klaviatúrán leütöm az "á" helyét, akkor "á"-t ír, vagy pontot, vesszőt, stb., még a matricázással se kéne bajlódnom, mert most is egy svéd (vagy dán
) billentyűzetet használok (HP renew laptop
)
Árban ez stimmel? : [link]
Ha kiveszed a billentyűzetet, mennyire marad használható csak a tok? Úgy értem nagyon érződik a hiánya (pl 1 cm légtér a fedlap és iPad között)
Köszönöm a tippet az appre
(És bocsánat, hogy kérdésekkel bombázlak, de mind tablet, mind az Apple terén kezdő vagyok)
-
malnabokor
senior tag
válasz
DanielK #3262 üzenetére
jó a cikk, köszönöm
Melyik jegyzetfüzet alkalmazást használtad a cikkben? (van, hogy órákat töltök keresgéléssel az AppStore-ban, hogy hasznos alkalmazásokat találjak, de nem mindig sekrül)
A billenytűzet meggyőzött, csak a tok minősége... tudom, hogy nem a külső fontos, hanem a belső, de ha már iPad lenne benne... -
-
erdoke
titán
válasz
DanielK #3163 üzenetére
Pedig az iPad (sajnos) erősen személyes kütyü, mivel nincsenek felhasználói fiókok. Ha nem lelkesíti, hogy saját iPadje lehet, akkor nincs mit tenni.
Pedig megint 0 % THM akció indul a hülyeazértnemvagyokban...
(#3164) ittakary
Én egy szóval se mondtam se neked, se másnak, hogy cseréljen... Sőt, éppen azt magyaráztam, milyen esetekben éri meg egyáltalán a drágább újat venni, amíg a régi is kapható.Nálunk is két régi van, mert azokon sokkal kevesebbet olvasunk. Nekem viszont pontosan testre szabottan jött a fejlesztés, és az előnyhöz képest csekély a kompromisszum.
Egyébként a háromból kettőt 0 THM-es részletre vettem, egyet pedig az éves jutalmam terhére, szóval nem mellényzsebből gomboltam ki az árukat.Re (#3134)
Közben megjött a tarisznyám, és baromira tetszik!
Akár 3 iPad is elfér benne némi tartozékkal, de 1 db + billentyűzet + összes tartozék simán, és annyira jó a kialakítása, hogy még így se vaskos. Néhány kép: -
erdoke
titán
válasz
DanielK #3160 üzenetére
Persze, cserélni nem feltétlenül rentábilis, de ha van hely a réginek a családban (nálunk 5 iPad "elfér", és még "csak" 3 van), akkor az újonnan beszerzendő inkább az új modell legyen.
Ezért jó a 32-es TV monitornak, jól olvasható rajta az átlagos weboldal, és olcsóbban kapsz minőségi panelt, mint akár egy 27-es monitor formájában.
-
erdoke
titán
válasz
DanielK #3157 üzenetére
Apró betűket a kettesen nem lehet nagyítás nélkül olvasni, legalábbis komolyabb szem erőltetés nélkül, ez megspórolható az újjal. Emellett ha sokat olvasol, kevésbé fárasztó a simább betűket nézni.
Teljesen felhasználástól függ. Én főleg olvasok rajta (de nem könyveket), így komoly javulásként éltem meg a váltást, viszont a feleségem rövid próba után azt mondta, hogy nem sok értelme van a cserének. Ő persze inkább játszik, képeket nézeget, és kevésbé szöveggel teli weboldalakat szokott látogatni rajta, így teljesen érthető a reakciója.
Egyébként, ahogy korábban is írtam, elsősorban huzamosabb 3. gen iPadezés után visszatérve a 2-re szembetűnő a különbség, és nem csak a jobb olvashatóság miatt, de a magasabb színtelítettség és színhűség folytán is. -
Romvr
őstag
válasz
DanielK #3157 üzenetére
"És az elsőt nem tudod olvasni"
Tudom olvasni a normál méretű betűket, de pl a vékony kis betűket itt a fórumon amit egy monitoron vígan olvasok, azt iPad2-n már csak nehezen tudtam. (inkább csak a memóriámból hívtam vissza)
"nem egy új ipad kell neked, hanem egy szemüveg"
Van már. Lehet az volt a baj hogy éppen rajtam volt, holott csak távolra kell"sosem éreztem azt, hogy hú le kéne cserélni"
Én se vennék csak ezért egy újat mert a régi már nem snassz. De azért elismerem hogy az iPad3 kijelzője állati szép. Azért egy ilyen kijelzős kütyüért már elkezdenék kuborgatni. Pár év múlva már meg is tudom majd venni (vagy jelzállogra)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Apple második generációs táblagépe vékonyabb és erősebb lett, ráadásul kamerát is kapott. Forradalom nem történt.
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- One mobilszolgáltatások
- Assetto Corsa EVO
- Armored Warfare
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó 3 az 1-ben vezeték nélküli gyorstöltő A+ Charger WCV3IN1
- Egyedi telefonszám, szép szám, Vodafone +3670-791-9999, +3670-793-9999
- Apple Airtag új, bontatlan és tokok - Darabra is 1db/10eFT 2db/19eFT 3db/28eFT
- Univerzális 8-10" tablet tok két Bluetooth billentyűzettel
- Samsung Galaxy S22 Ultra tokok
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest