- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_CICAFIU_
aktív tag
"Nem akarom megbántani az ép eszű felhasználókat az Apple oldalon mert sok van ott is de van egy réteg aki ha Tim Cook beleszarna egy cipősdobozba, rátenne egy Apple logót és a marketingesek írnának pár hangzatos sort pár diával akkor napokat ülnének a Store előtt..." Ez hatalmas
Nálad a pont!
-
joey04
titán
Igen, napi szintem használom, és ugrálok a platformok között. szóval személyes tapasztalat mind. mellesleg (vagyis ebből adódóan) nem vagyok elkötelezett az Apple felé, a Xiaomi telefonjai pl. kifejezetten érdekelnek és szeretem őket, sőt sokáig a p20 pro volt a favorit, mert külföldi utak miatt fontos lenne a jó hálózati támogatottság, erős antennák, nagyon fontos a jó üzemidő, és a jó kamera is. nagyon kiegyensúlyozott készüléknek tűnt, annak ellenére azt választottam volna, hogy iPhone x koppintás. aztán olvasva a topikját inkább letettem róla, a note 9 lett az új favorit, de persze mivel az iOS a kedvenc platformom, azért az xs is képben van. De volt lehetőségem egy mi 8-at megnyomkodni, az is nagyon korrekt gép, el is gondolkodtam rajta.
213: pont nem, azért néztem át a topikot csak majd' 1 nappal később, mert nincs időm egész nap követni.
-
janeszgol
félisten
De kinek nem ez a célja? Csak sajnos vagy nem sajnos nem mindenkinek jött össze. Viszont legalább korrekt az, amit letesznek az asztalra. Az Apple most fizetett ki ha jól emlékszem 13 milliárd eurót az EU-nak, hogy kussban maradjanak már. Valahol vissza kell szedni ezt a pénzt.
wesder:
-
Drp81
aktív tag
Nyilván tudom, hogy a notchok az eltérő elgondolások és belepakolt technológiák miatt mások, de azért volt/van pár gyártó, amelynél nem volt indokolt olyan nagy bemetszést létrehozni, mint amekkora lett. Nekem is a Samu által indított szimmetrikus kávamentesítés a legszimpatikusabb, bár ott a kijelző sarkainak lekerekítései nem tetszenek. Szerintem a OnePlus 5T a legszebb ezek közül, de ezt már többször hangozattam
Az MI-val kapcsolatban eszembe jutott az Eliza című progi, ami még Commodore Plus/4-re volt meg nekem, talán meg 1988-89 körül. Gyakorlatilag a géppel lehetett beszélgetni, kérdéseket tett fel, én válszoltam, aztán megint kérdezett, teljesen összefüggően a témával kapcsolatban, mint egy pszichológus
. Emlékszem akkor leesett az állam, most 30 év múlva nem tudom milyen lehet, meg hogy egyáltalán hogyan működött.
-
Drp81
aktív tag
-
Giovan!
addikt
Az eredeti kijelentésed az volt, hogy a kutyát nem érdekelte az AI míg a kirin 970-et be nem mutatta a Huawei. Erről kiderült, hogy nem igaz. Aztán hogy a széles tömegekkel a Huawei ismertette meg a dolgot, vagy valaki más (mondjuk a Mátrix trilógia
), az már nehezebben megállapítható. Ahogy fentebb is elhangzott, az emberek nagy részének lövése sincs az AI-ról, míg egy notchot (amiről természetesen mindenki tudja, hogy a Sharpnak köszönhetjük) lekoppintani is könnyebb és az emberekben is jobban megmarad az a kis belógó izé. Szóval továbbra is tartom, hogy nem ugyanaz a kategória a kettő.
Arról már ne is beszéljünk, hogy szerintem a notch is a Samsung által megkezdett "kijelzőt az egész előlapra" folyamat egyik mellékvágánya, és igazából nekem jobban is tetszik a Galaxy Note 9 mint az új iPhone-ok. Valahogy természetesebbnek tűnik az ő megoldásuk, de ettől függetlenül valamiért mégis a notchos telefonok terjedtek el. Nem tudom a kínaiak miért nem a koreaiak megoldását másolják, tekintve hogy a Sharp japán (vagyis már lehet nem egészen az)
-
Giovan!
addikt
Ok, ha te mondod, akkor biztosan mindenki a Huaweitől vette az ötletet. Az ne zavarjon, hogy pl. az Apple már 2015 előtt külön részleget hozott létre az AI fejlesztés részére (valószínűleg a Samsungnál is volt valami hasonló, bár ők tényleg csak az utóbbi 1 évben pörögtek rá a dologra). A mondandóm lényege annyi akart lenni, hogy egy notchot lemásolni nem nagy dolog (ahogyan mindenki lemásolta azt a Sharptól, lol), az csak egy designelem a legtöbb készüléknél, de azért egy AI chip fejlesztése nem megy olyan gyorsan. Te meg a kettőt egy lapra kívánod hozni, azt állítva, hogy ahogy a kínaiak másolhatták az Applet, ugyanúgy másolta ő is a Huaweit az AI tekintetében.
A hozzászólásod végére csak sikerült a személyeskedéshez jutni, bár tényleg nem értem mit nem lehet azon megérteni hogy nem csak a Huawei kezdett el foglalkozni önállóan az AI-al. Szerintem most pont te nyomod a Huawei fanboykodást... -
Giovan!
addikt
Szerintem te picit túlbecsülöd a Huawei piacformáló képességét. Nagy márka, sok készüléket ad el, a profitja is hatalmas, de hogy hype-ot gerjesszen egy technológia köré... Nekem ez már kicsit túlzásnak tűnik, pláne hogy mint kiderült, mások is foglalkoztak a kérdéssel már régen a huawei előtt is.
-
Giovan!
addikt
Az A11-es chip és az AI. Forrás: wikipedia
Neural Engine
The A11 also includes dedicated neural network hardware that Apple calls a "Neural Engine". This neural network hardware can perform up to 600 billion operations per second and is used for Face ID, Animoji and other machine learning tasks. The neural engine allows Apple to implement neural network and machine learning in a more energy-efficient manner than using either the main CPU or the GPU. Bloomberg says that the neural engine is the fruit of Apple's efforts to improve its AI team, since the 2015 report by Bloomberg that Apple's secretive nature made it difficult to attract AI research scientists. Apple has since recruited people and multiple companies working on AI, and has published papers related to AI research.In October 2016, Apple hired Russ Salakhutdinov as its director of AI research.
Nem tudom a Huawei mikor kezdett el foglalkozni a dologgal, de nem hiszem, hogy az általa gerjesztett hype miatt fejlesztene hirtelen mindenki a területen.
-
nobeige
tag
Hogyne, persze.
Amint elmondod, hogy miért tartod dedikált AI gyorsítónak a HiSilicon 970 megfelelő részét és miért nem tartod annak az Apple A11 Neural Engine részét.Mert ne merüljön feledésbe a vita kiindulása:
"Ja egy kis trollkodás
A kirin 970-előtt senki nem foglalkozott az AI-val ( ahány cég annyi elnevezés ) de most a csapból is az AI folyik és érdekes módon az A12 legnagyobb innovációja is a dedikált AI egység lett ( na akkor most is a hülye kínaiak lopták az ötletet )."
Lehetséges, hogy nem pontosan fogalmaztál, és félreértettem ami félreérthető volt.
Nem világos számomra a fenti idézetben az időbeli összefüggés a kirin 970, az AI koprocesszor, az A12 dedikált AI egység, a ki lopott kitől részek között.Le tudnád írni az eredeti gondolatodat másképpen?
Továbbá: fingod sincs és nem is lehet arról, hogy mit és milyen nyelven olvasok. Ne találgass, cserébe én sem fogok.
-
kovbandi82
őstag
Én csak arra lennék kiváncsi, ha lehúzná a rolót a Samsung meg az , akkor a Huawei meg a többi hasonszőrű gyártó merre indulna tovább? Ha nem lenne miről formatervet meg rendszerfelületet másolni?
Mindegyik gyártót tele lehetne trollkodni. Mindnek van szégyelnivalója. És? Nekem is van, Neked is van. -
nobeige
tag
Nem hiszem. hogy a személyeskedésed helyes válasz arra, hogy tudatlanságon (esetleg hazugságon) lettél kapva.
Sokkal egyszerűbb lett volna annyit mondanod, hogy bocs, benéztem, túltoltam a trollkodást.Nem így történt. Szavahihetőséged a kukában. Nálam bekerültél a mezei troll és/vagy Huawei bérkommentelő kategóriába.
-
kovbandi82
őstag
Dehogy sátán, én kezdtem? Érdekes amikor kritika van megfogalmazva az már nem tetszik? Csak leírtam a Huawei is hazudik. Ez már sátánizmus?
Nekem Almás telefonom van, feleségemnek Samsung, fiamnak Almás, de a tabletje Samsung, lányomnak is Samsung a tabja. Van itthon Wines és Linuxos gépem is, sőt vigyorog egy Ipad is itthon. Mindegyik platformnak híve vagyok, mindegyik másban jó. -
-
nobeige
tag
OLED terén nem szabad elfelejteni, hogy addig amíg nem volt megfelelő gyárókapacitás, addig az Apple nem tudott rendelést feladni. A Samsung kapacitást bővített, hogy ki tudja szolgálni az Apple mennyiségi igényeit, az LG-nek az Apple fizetett előre egy szép summát, hogy legyen gyártósor.
Először ugye pár tucat millió X-hez kellett képernyő, most meg akár 100 millió XS és XS Max-al lehet számolni.Az A11-ben is volt dedikált AI egység. Az A12-ben AI egység terén az az újdonság, hogy az Apple állítása szerint jóval gyorsabb a működése. Ez nem trollkodás volt tőled, hanem egyszerű tájékozatlanság.
-
Giovan!
addikt
Szerintem te is olvasd el mégegyszer azt a beszélgetést. Sehol sem írtam hogy bármit is feltalált volna az Apple. De hogy ő népszerűsítette ezeket a szarokat (pl. notch), az tuti. Az ujjlenyomat-olvasós PDA-kat meg nézd majd meg, mennyire volt használható a technológia 2006-ban, és mennyire 2013-ban, az 5S-ben.
Azt sem mondtam sehol, hogy az Apple nem vesz át ötleteket, az általad említett Oled technológia pl. valóban átvett dolog.
Szerintem így nincs értelme a vitának, te egy olyan állítást próbálsz cáfolni, amit nekem tulajdonítassz, de a valóságban én nem is erről beszéltem.
Viszont az igaz, talán előítéletes vagyok a kínai gyártókkal szemben, de majd megpróbálom kinőni. -
Giovan!
addikt
Ha jól emlékszem, az iPhone 5 szeptember végén lett bemutatva 2013-ban, a Galaxy S5 pedig, ami az első ujjlenyomatolvasós Galaxy S volt, valamikor a következő év áprilisában. Szerintem volt idő lekoppintani a dolgot.
Amit pedig a kínai gyártók manapság csinálnak, még ezt is felülmúlja. Ész nélkül másolnak (pl. notch). De persze lehet, hogy párhuzamos fejlesztésekről van szó, és a végén valahogy mindenkinek az iPhone X külsejét sikerül kifejleszteni -
Giovan!
addikt
Én nem erről beszéltem. Nem tartod érdekesnek, hogy ott egy technológia, amit évekig nem használ fel senki, aztán az Apple-nek eszébe jut, kicsit pofoz rajta, piacra dobja és kaszál vele. Aztán hirtelen az ilyen kínai csúcsmárkáknak is eszébe jut, hogy hoppá, van ez a technológia, nekünk is alkalmaznunk kéne. De persze ennek semmi köze ahhoz, hogy az Apple is épp egy fél éve fedezte fel magának a dolgot...
Mondjuk Kínában ez megszokott dolog, ott a másolás elismerésnek számít, nem is értem miért akarja valaki mindenáron megmagyarázni a dolgot mikor még maguk az illető cégek sem próbálják...
Az Oledre való áttérés szerintem rossz ötlet volt, ahogy az is, hogy az Xr kijelzőjét valami speciálisan király dologként harangozták be, meg még lehetne sorolni a kamu marketingdumát. Tisztában vagyok a parasztvakítás fogalmával, tudom, hogy az Apple ebben nagyon otthon van, de ettől még a fentebb leírt dolgok is tények maradnak. -
Giovan!
addikt
EZ mind érdekes, de akkor a többi gyártó miért csak azután fedezi fel ezt a sok régi technológiát, miután az Apple már megtette és beépítette a készülékeibe. Mármint az ok, senki sem mondja hogy ők találták fel pl. a kapacitív érintőképernyőt, de valamiért mégis azután terjedt el, hogy betették az első iPhone-ba. Az ujlenyomat olvasó úgyszintén. Nem is kell feltalálniuk semmit, amíg van mit újrahasznosítani, és a többi gyártó sem erőlteti meg magát a sok forradalmi ujdonság kifejlesztésével.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- iPhone 11 Product RED Független 64GB
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest