Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Juhaszatti

addikt

válasz Giovan! #204 üzenetére

"Amikor az eladásokat nézzük vegyük figyelembe hogy iOS-en az Apple max saját magával versenyzik, droidon pedig a piac feloszlik millió gyártó és millió ársáv között..."

Szerintem azt értette alatta, hogy ha iOS-es készüléket akarsz venni, akkor csak az Appletől teheted. Nem veheted meg mástól, nincs versenytárs. Ha ragaszkodsz az operációs rendszerhez akkor is azt kell venned, ha más téren valami nem tetszik, vagy kompromisszumra kényszerülsz.
    Míg ha az egyik droidos gyártónál valami nem tetszik, de ragaszkodsz az androidhoz, akkor szépen gyártót váltasz. Legközelebb mástól veszel telefont, mert van versenytárs akitől tudsz.

De majd kijavít, ha tévedek.

• Stabi83

senior tag

válasz Giovan! #184 üzenetére

Nem azt mondtam hogy nem volt hanem hogy nem érdekelt senkit komolyabban. Egy kicsit olvass utána hogy 2017 vége előtt hányszor szerepelt az "AI" vagy "MI" mint képesség.

NEM a szaksajtót vagy a magunkféléket értem ezalatt akik jobban beleássák magukat a témába hanem az átlag embereket.

Külön kéne választani a marketinget és a technológiát.

Marketing oldalról már mesterséges intelligencia van a mobilokban amik mindent megoldanak helyetted úgy ahogy eddig nem is gondoltad volna hogy lehetséges.

A valóság az hogy a "AI" vagy "MI" még a jelenlegi legnagyobb szuperszámítógépeknek is elérhetetlen nem hogy az okostelefonoknak.

Maga az elnevezés viszont a Huawei ténykedése óta lett ismertebb ( és ezt nem dicséretnek szánom, mert megint egy hangzatos dolog amivel lehet hülyíteni a jó népet ).

Azt a részét viszont nagyon nem értem a mondandódnak hogy "(amiről természetesen mindenki tudja, hogy a Sharpnak köszönhetjük)" a fanok szerint mégis minden telefon aminek Notch van a kijelzőjén iPhone klón.

Na akkor hogy is van ez???

A Sharp vagy Essential Phone megcsinálta a Notch-ot amit az Apple felhasznált, és amikor mások is így tettek akkor pedig jöttek a kritikák hogy mindenki másolja az Apple telefonokat.

Valaki valamikor kitalálta hogy a gépi tanulást integrálja az okostelefonokba, ez ment szépen csendben ( szerintem szinte mindenki használta valamilyen szinten ( hardveres vagy szoftveres ) ) és a Huawei ezt az eddig nem kihasznált lehetőséget megragadva erre épített egy marketinghadjáratot. Innentől kezdve szépen lassan mindenki elkezdte elnevezni mindenféle hülyeségnek az eddig is létező és használt algoritmusokat és célhardvereket.

Ennél már nem tudom hogy tudnám neked jobban leírni hogy mire gondoltam és gondolok, de kezd olyan érzésem lenni hogy nem is akarod ezt megérteni.

• Stabi83

senior tag

válasz Giovan! #177 üzenetére

Na akkor fussunk neki még egyszer....

Ahogy TE is elismered ezek a fejlesztések nem egyik napról a másikra történnek/történtek.
    A Huawei sem 3 nap alatt dobhatta össze a WC-s nénivel az NPU-t ha jól sejtem hanem minimum 1-2évet öltek bele.

Szerintem SEHOL nem írtam hogy ők találták fel ezt az őrületet. Azt írtam hogy az átlag felhasználók tudatába ők illetve a marketingeseik ültették el ( mind a mai napig ha Huawei akkor az emberek többségének az AI és a sok kamera ugrik be ) ugyan ez van Apple fronton is ott a Notch-al azonosítják.

A kettős mércéd még most is áll és nem érted amit írok.

Ugyan nem az Apple volt aki kitalálta a Notch-ot de mivel ők csaptak komoly marketinget mögé így ha más is megcsinálja akkor az már nem hogy plágium hanem egyenesen klónozás ( kezdem azt érezni hogy nem volt még klón a kezedben vagy nem hallottál még róla hogy az mi is ).

A huawei NPU-ja kb olyan mint az Apple Notch-a. Nem ők voltak a kitalálói és talán nem is az elsők voltak a piacon de mivel a piac nyitott volt rá így most már minden NPU és AI vezérelt lett természetesen Notch-al a kijelzőn.

Ezzel szerintem nincs is baj mert így fejlődnek a termékek!

Nem látod hogy ugyan az történik mindenhol?

Nem Huawei fan vagyok csak felhoztam példaként.

A te logikád szerint mindenki lop és nem csinálnak semmit.

Ha egy telefonon van Notch akkor iPhone klón
    Ha nincsen és alul felül van egy kis káva akkor Samsung S8/9 klón
    Ha csak alul van káva akkor Xiaomi Mi Mix klón
    Ha rejtett szelfikamera van akkor az Vivo Nex S klón
    Ha több hátlapi kamera van akkor pedig Huawei klón?

JA amúgy meg mindenki menjen a fenébe hogy klónozták az IBM Simon-t ami 1994-ben jelent meg mint az első érintőképernyős telefon....

Reszkessenek a Jedik mert megkezdődött a klónok háborúja!!!

• Stabi83

senior tag

válasz Giovan! #175 üzenetére

Akkor légy oly jó hozzánk és tedd közkincsé tudásod a témával kapcsolatban....

A Huawei Mate 10 Pró előtt miért nem volt ekkora felhajtás a témában?

Ja hogy ha nem az Apple vezet be valamit a köztudatban akkor az már nincs is?

Az elmúlt évben és főleg 6 hónapban minden kamera és telefon hirtelen "mesterséges intelligenciát növesztett".
    Nem történt áttörés és amit az egyik cég meglebegtetett mint hatalmas forradalmat az a másig egy szoftveres megoldással egyszerűbben megcsinált.

Ezekhez a "trükkökhöz" nem feltétlenül kell célhardver ( persze azokon hatékonyabb a dolog ) mert még baromi kiforratlan a dolog.

Ilyen az NPU de hogy a másik oldalt nézzük akkor ott is lehetne trollkodni de ebbe most bele sem kezdek.

Az Apple vezette be a köztudatba Notch-ot így akkor őket utánozza az egész iparág?! ( még ha nem is ők voltak elsők a témában?! )

Erre a kettősségre akartam kitérni és látom ezt nem érted. Nem akarlak azzal megbántani hogy nálad is működik a kettős mérce....

Ha lenne itt erős Sharp vagy Essential Phone közösség akkor tőlük még talán el is lehetne fogadni hogy azzal vádolnak mindenkit hogy lopnak meg klónoznak de mivel nincsenek így az Apple sajátíthatja ki az elsőbbséget.

Sajnálom hogy nem a mondandóm lényegét olvasod ki hanem a dogmát fújod....

• Stabi83

senior tag

válasz Giovan! #173 üzenetére

A hipe-ra értettem...

A tévednék akkor az az elmúlt év gyümölcse és főleg a Kirin 970 megjelenéséhez köthető.
    Ha tévednék javíts ki.

És pont arról van szó hogy előtte is létezett a dolog csak nem volt így felfújva...

Ha félre érthető voltam akkor elnézést ( lehet nem fogalmaztam túl szerencsésen )

• Stabi83

senior tag

válasz Giovan! #171 üzenetére

Kb ebben az időben kezdett el a huawei is publikálni a témában csak akkor még nem mint NPU-ra hivatkoztak. Az akkori tevékenykedés inkább arra ment hogy a készülék az új algoritmusoknak hála ne lassuljon be hónapokkal később se illetve az alkalmazások rangsorolásába szólt bele a rendszer.

( ha emlékeim nem csalnak talán a Mate 9-nek voltak ezek a fő címszavai )

A lényegen ez nem változtatott de marketingszövegként bevethető volt.

Az elmúlt egy évben viszont szinte minden gyártónál megjelent az AI rizsa. Legutóbb ha jól emlékszem a Nokia ült fel az AI vonatra holott azok az egyébként nem rossz trükkök amiket bevetnek nem nevezhető "intelligenciának".

Ezzel az erővel egy dinamikus Excel táblázatot is nevezhetünk "mesterséges intelligenciának" hiszen a változók függvényében változnak az eredmények ( itt annyit tesznek csak pluszban hogy ezt megspékelik statisztikai algoritmusokkal ).

• Juhaszatti

addikt

válasz Giovan! #164 üzenetére

Más magyar techportálon sem találkoztam még vele.
    Valószínűleg jóval nagyobb port kavart volna a dolog, ha nem lenne egyetlen gombnyomással kikapcsolható.

• Wesder

titán

válasz Giovan! #164 üzenetére

Làtod hogy létezik, de ha ki tudod kapcsolni, akkor érdekel? Nem hiszem.:) Szerintem ezért sem lett belőle akkora ügy. Ha tévedek, javítsatok ki.:R

• Wesder

titán

válasz Giovan! #162 üzenetére

Témàk appban szokott lenni, meg a fàjlkezelőben. Màshol nem làttam még.

Update:
    Ki lehetett kapcsolni a beàllítàsokban:Y

• Stabi83

senior tag

válasz Giovan! #116 üzenetére

Szerintem akkor félreértettük egymást.
    Azt nem fikázásnak szántam hogy az Apple a marketing nagymestere és hogy fognak egy már a piacon lévő dolgot és azt továbbcsiszolják.

DE azt is el kell fogadni ha mások vesznek át valamit és ők csiszolják tovább. ( Még ha az Apple-től is )

A notch is egy ilyen dolog. Valaki kitalálta, az Apple behozta a köztudatba az iparág pedig integrálta. Valaki jobban valaki kevésbé... Viszont ez nem klónozás ahogy sokan vérengzve hangoztatják.

• Stabi83

senior tag

válasz Giovan! #108 üzenetére

Olvasd vissza amit írtam...
    2004-ben jelent meg az első ujjlenyomat olvasós telefon.

A notch-témában pedig az Apple volt a 3. a piacon zóta pedig mindenki elkezdett beállni a sorba...
    "mindenkinek az iPhone X külsejét sikerül kifejleszteni" Mit ittál???? Én is kérek.....

Te mit raksz össze a piaci trendek alapján?
    -Minél kisebb káva
    -Adott felületen a legnagyobb kijelző

Az Apple felült arra a vonatra amit éveken át fikázott ( OLED ) aztán amikor bevezették hirtelen hatalmas innovációt hajtottak végre vele.... ( nem érzed ezt mókásnak ).

Ami a Notch témát illeti ( mint valami varázsszó hívja elő minden almafanatikus ) véssétek már abba a kemény fejetekbe hogy:
    1: Nem az Apple találta ki és vezette be a piacra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    2: Az Apple volt az első aki nagy tömegbe bevezette ez igaz és ezzel végzett egy jó kis piackutatást a többi gyártónak ez tény ( és ha jól emlékszem ez a megoldás mind a mai napig még a legkeményebb fanatikuskat is megosztja ).

Az Apple is ugyanúgy átveszi mások ötleteit és ez így normális EZT FOGJÁTOK MÁR FEL!!! Így működik az iparág!!!

Szerinted mindenki csak másolja az Applet? Hány olyan pontot hozzak fel amiben a droid előbb dobott piacra valamit? Kit érdekel ha lopnak egymástól amíg ezzel a felhasználó jár jól????

Ami pedig nagyon fontos az nem jutott még eszedbe hogy a gyártók és fejlesztők egymás között adják veszik a szabadalmakat és termékeket????? És mindezt legálisan?

Szerinted miért nem perelik egymást halálra? Szinte mindenki mindenkinek a beszállítója már!

Ja egy kis trollkodás :) A kirin 970-előtt senki nem foglalkozott az AI-val ( ahány cég annyi elnevezés ) de most a csapból is az AI folyik és érdekes módon az A12 legnagyobb innovációja is a dedikált AI egység lett ( na akkor most is a hülye kínaiak lopták az ötletet ).

#110: Szerintem az Sharp Aquos S2 volt az első de lehet hogy tévedek nagyon együtt jöttek így ott biztos nem koppintás hanem max párhuzamos fejlesztés lehetett...

• dilajoska1

őstag

válasz Giovan! #108 üzenetére

Kár hogy nem az Iphone X aki elősször mutatta be a notch-t hanem az Essential PH-1 ;). Az lehet hogy jobban hasonlít az Iphon notch-ára de ezt a notch förtelmet az Essential indította el.

• Stabi83

senior tag

válasz Giovan! #99 üzenetére

Szerintem van itt egy TÉNY amivel az emberek és a fórumozók 90%-a nincsen tisztában.
    Ha van egy technológia akkor azt nem lehet pár hét hónap alatt ellopni, átdolgozni és beépíteni egy termékbe.

A technológiák 95%-ban mások által kifejlesztett szabadalmak. A gyártók max ezekből az egységekből raknak össze egy maguk által ideálisnak tartott koktélt. Erre jó példa az a gyártók döntő többsége és kiváló ellenpélda a Samsung aki tényleg nevezhető innovatívnak hisz alap technológiákat szállít és gyárt eszközöket. Az Apple is épp úgy a Samsung és más gyártók által fejlestett egységeket egyesíti némi átalakítás után.
    A mai mobil iparban ahol minden komponens mindenki számára elérhető nem csoda ha a végeredmény is nagyon hasonló lesz ( főleg ha a felhasználói igények is nagyon hasonlóak ).

Egy készülék megtervezése és gyártásba küldése több hónapot vesz igénybe néha éveket ( főleg ha valami forradalmiról van szó ). Magyarán ha ma kiadják az iPhone XXX-et és 1-2 hónapon belül megjelenik egy Huawei P300 ami sokban hasonlít rá ( fordított is lehetne a példa ) akkor maximum párhuzamos fejlesztésről vagy azonos beszerzési alapokról beszélhetünk mert egyszerűen nem lenne idő rá hogy megjelenés után pillanatok alatt megtervezzenek, engedélyeztessenek, gyártásba és forgalomba helyezzenek egy "klónt".

Az Apple ( mármint a régi ) abban volt zseniális hogy előre mert menni és megpróbálta kitalálni hogy mivel feszegetni még a határokat. A mostani Apple nem tesz mást mint a saját örökségét alapul véve követi a piaci trendeket. Gondolok itt a méretnövekedésre, számháborúkra és a széthúzódó termékportfóliókra.

Az Apple abban tényleg zseniális volt és tetszett a filozófiájukban hogy egy év egy telefon de az nagyon odatették. Emiatt is volt olyan jó a készülékeik optimalizációja. Most hány készülékük is van? Előbb utóbb ez visszaüthet...

• noPublicFG

senior tag

válasz Giovan! #96 üzenetére

A verseny miatt. A többi is rendelkezett már vele, csak az egyik hamarabb, a másik később mutatta be. Az egyik úgy gondolta hülyeség, a másik úgy gondolta ez a "mindent vagy semmit".
    Pl. Nokia N810-zel utaztam Ausztriába 2007-ben, amin akkor a hereMaps elődje mutatta az utat.
    Mi volt akkor az iphone? Egy tapicskolós iPod, amivel néha lehetett telefonálni.
    Összefoglalva: az apple se nem jobb, se nem rosszabb. Sokat költ a marketingre. Nagyon sokat. Annyira sokat, hogy az emberek el is hiszik, az a jó.

• sirály69

őstag

válasz Giovan! #31 üzenetére

Sajnos egy részüknek nagyon is szüksége lesz rá!
    A barátom I...n telója reggeli full töltés után délután egykor már töltőért sipákol...!
    Nem játszik és videózik. Csak telefon, email.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés