Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stabi83

senior tag

válasz Drp81 #189 üzenetére

Na akkor most melyik kerék a kerekebb???

Kb ugyan annyi köze van a Sharp Notch-nak az Apple Notch-hoz mint pl a Huawei Notc-nak az Apple Notch-hoz, vagy a Sharp Notch-nak a Huawei Notch-hoz....

( na ebbe már én is belekavarodtam a végére :D )

Az elv ugyan az a megvalósítás mind a három esetben teljesen más!

Sharp féle Notch:
    Lehető legnagyobb képernyőarány mellett helyezzük el a kamerát, a hangszórót rejtsük el.
    ( Ennél az elgondolásnál van a legkevesebb "elrabolt terület". Hátránya hogy a rejtett hangszóró nem képes olyan minőségre mint egy hagyományos és az egyéb szenzorok is hátrányba kerülnek az elhelyezésük miatt. )

Apple féle Notch:
    Az Apple elgondolása szerint ha már Notch akkor pakoljunk bele mindent. Szenzorok, hangszóró, kamerák minden ide került. Ezzel már akkorára nőtt a bevágás hogy mellette két oldalt jelentősen kevesebb a hely és emiatt pl az értesítések is alig férnek el.

Huawei féle Notch ( legalábbis a P20 szérián mert ha jók az infók akkor a Mate 20 már az Apple féle elgondolás felé mozdul el ):
    Ez egy köztes út a Sharp minimalista és az Apple Fullextrás Notcha között. Minimális szenzor, normál hangszóró, és egy kamera. Jelen van a Notch de még vállalható a mérete.

Majd eldönti a piac hogy a három közül melyik marad meg vagy milyen arányban mert még a gyártók is csak kísérleteznek a dologgal. Felesleges azon vitázni hogy melyik elgondolás a legjobb mert mindenkinek más.
    Szerintem inkább a Samu vagy a Mi Mix útja a jövő de ezt még nem tudhatjuk.

Ami a Sirit illeti azt ne hozzuk ide mert az egy Online, felhőben futó rendszer. Ha a Siri offline futna a készüléken a dedikált NPU vagy hívd ahogy akarod egységen akkor oké lenne ( és valahol ez lenne a cél de még nagyon messze vagyunk ettől).

Új hozzászólás Aktív témák