- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
modulus
aktív tag
A kamerás teljesítmény összetett dolog, sok mindentől függ, hogy egy készülék hogyan teljesít.
Ahol több kamera van és a kamerák eltérő funkcióra vannak beépítve nem mint 'segédkamera', annak van értelme nem is kicsit. (pl. széleslátószögű)A RAM és akku tekintetében én azért jócskán érzek különbséget. Míg a 2600 mah fél napra jó, a 3300 mah már egész napos aktív használatra elég (nyilván itt maga hardver is modernebb, takarékosabb).
RAM esetében mondjuk 1,5-2 GB vs 4GB között szintén nem kevés a különbség használat kozben. Bár a 4 helyett elég lenne 3 is, mivel én attól többet nem veszek igénybe semmire. -
somogyib
őstag
A kameraszámban igazad lehet, az nem ide tartozik, de a többinek szerintem lehet köze az optimalizáláshoz.
A lényeg: ha kevés, de saját fejlesztésű eszközre kell oprendszert optimalizálni, akkor az jobban sikerül. Nem véletlenül sereg-pereg az ios, a droidos rendszert meg minden hulladék vasra is felteszik. Ráadásul még szar gyári appokkal is teletömik, hátha még lassúbb lesz.
-
somogyib
őstag
"az Apple a just works elvet követi, ne foglalkozz mi van benne, mindenből pont elég, a droidos gyártók meg a másik irányba mentek el, minden sorba a lehető legnagyobb számot kell írni, arra ugrik a paraszt"
Ez lehet nem parasztvakítás miatt van, hanem mert az android sok féle vason fut és nincs egy bizonyosra optimalizálva. Mint a windows: ha dupla ramot pakolsz alá, gyorsabb lesz.
-
Stabi83
senior tag
Ne vedd személyeskedésnek de mivel itt nagyon osztod a tudást mindenki felé és tényként mondasz olyan dolgokat amik minimum vitathatóak szeretném tudni hogy honnan ez a fene nagy tudásod?
Van esetleg közvetlen tapasztalatod is vagy csupán a fórumok és cikkek olvasgatása és a marketing dogmák bemagolásából áll?Ilyen vehemenciát látva biztos vagyok benne hogy ezeket a megoldásokat illetve platformokat napi szinten közvetlen tapasztalatból is ismered. Napi szinten találkozol velük és munkád része hogy ezekről tájékozódj.
Az a bajom veled hogy minden olyan dolgot ami neked nem tetszik személyes támadásnak veszel és fellengzősen reagálsz.
Szakmai vitákba benne vagyok, ha tévedek elismerem, de ideológiai veszekedéseknek nem látom értelmét.
-
Ironizálhatsz, dramatizálhatsz, tehetsz bármit, az igazság, a gyakorlati tapasztalat azzal nem másítható meg.
Amikor droidos számháborúról, meg agyhalott zombik csalogatásáról írsz, akkor nézz rá az Apple oldalán a termékekre, az ott olvasható szövegekre, főként a jelzőkre... -
HUTCHDB
nagyúr
Igazabol te fogtad meg a lenyeget!
Tobb fele mobilhasznalo van, koztuk tudatos is, ugyanakkor kb. 80 %-kuk vagy anyagi, vagy egyszeruseg, vagy demegogia (nevezzuk szimpatianak) alapjan hasznal, valaszt, cserel mobilt.
Ha jobban atgondoljuk a cikk lenyeget erre is ramutat az akcioja a huawei-nek, vagyis, tessenek mar atgondolni, hogy mit tetszenek venni!
De ahogyan te is irtad, az iphonosok nagy reszenek nincs szuksege adatokra, infokra, mert ugyis megveszik.
Nehany napja jartam az itteni iphone topikban (regebbi modellek frissitese, es az uj, dual sim lehetosege miatt) nagyreszt ugyanezt tapasztaltam, vagyis felesleges barmirol is kerdezni, vagy diskurzust nyitni, ugyis minden jo, minden mukodik, mindenre vilaggarancia van, stb vagyis minden happy, minden perfect, holott ez kozel sincs igy, de ra kell mondani azonnal mindenre, ami a szent targyukra vonatkozik.
Raadasul a hasznalok is intravenas infuzion kapjak ezeket a szekta vezetoitol, amit kovetni kell. -
Az iPhone X is kapott nem egyszer olyan frissítést, hogy maguk a tulajok írták, nem lett olyan jó az akkumulátoros üzemidő, mint korábban. Ilyet szinte minden telefon topikjában találni, illetve ellentétest is később, ha érkeznek még frissítések, ez akár folyamatosan változó lehet.
Én soha nem írtam olyat, hogy nagyon gyengék lennének akkumulátoros üzemidőben az iPhone-ok, pláne, mióta vannak/voltak Plus verziók.
Az akkumulátoros üzemidő, de még a készenléti fogyasztás sem volt viszont jobb egyik iPhone akármi Plus telefonomnál sem, mint amit jelenleg a Mate 10 Pro tud, folyamatos 4G/4G+, állandó bluetooth kapcsolat az okosórával, néhány szinkron is megy, ráadásul most olyan helyen van a telefon, ahol a térerő sem a legjobb, mégis elég jól bírja, néhány perc és 38 órája megy, most ugrott le 68%-ra: [kép]
Nem tudom, hogy honnan veszed azt a Huawei 20% alatti Titanic merülést, de arra is teszek majd fel cáfolatot, ha annyira fontos, a lényeg, én mást tapasztalok, még ha nem is sűrűn merítem a telefont 20% alá.
Nem trollkodás, nem fröcsögés, komolyan gondolom és szemétségnek tartom, hogy az Apple csak bizonyos adatokat ad meg hivatalosan a telefonjairól, de sok fontos dolgot nem, pont csak azokat ismerteti, amikben jó, vagy jobb a konkurenciánál, ez biztos nem véletlen.
Csinálhatnának bármilyen grafikont vagy levezetést, attól sem lenne jobb a helyzet, sok hozzászólást olvasni tulajoktól az iPhone X topikban, hogy kevés a RAM, nem tud mit kezdeni azzal iOS, újratöltöget.
Megnézem egy Samsung, Huawei...stb. gyártói leírását és feketén-fehéren ott szerepel minden szükséges adat, Apple esetén meg ha nem lennének bizonyos tesztelős, szétszerelős...stb. csapatok, a gyártó tudatlanságban tartaná a vásárlókat...
Lehetne ezeken napestig vitatkozni, de én így láttam akkor is, amikor épp iPhone-jaim voltak, így látom most, hogy nem az van és a későbbiekben is így fogom látni, legyen bármilyen telefonom is, mert ez attól független.
iPhone-t is vennék majd megint, de ahogy a mostani felhozatalt nézem, újítás alig, az áremelés viszont aránytalanul nagy, ezért kimarad, marad a Huawei és a Samsung és ez továbbra sem fanság, egyszerűen csak nem vagyok hajlandó nagyobb összeget a semmire kiadni.
A Note9 sem annyira olcsó, de azt jó ár-érték arányúnak tartom.
A Mate 20 Pro is lehet, hogy közelíteni fog annak az árához, de ott is kapok új dolgokat az előzőhöz képest és nem irtózatos felár ellenében. -
somogyib
őstag
"A telepméret azért nem kerül ki soha, mert az Apple csak annyit akar mondani, hogy teljes napos üzemidő, stb. Egyszerűségre törekvés"
Akkor ennyi erővel semilyen alapadatot nem kéne megadni.Pl:
A12: ez most a legjobb, többet nem kell tudni róla.
RAM méret: nem érdekes, biztos, hogy elég lesz bármire.
Tárhely: ez is elég lesz bármire.
Képernyőfelbontás: retina x retina megapixel. -
Ez nem fanság, hanem az igazság, persze ha ésszerű és életszerű ellenok nincs, akkor jön a fanozás...
Ha már linkelgetni szoktál, akkor ilyesmikre gondolok: Link
A Note9 nem verte a Huawei csúcsokat sem, böngészésben például a Mate 10 Pro, de még a kicsivel gyengébb P20 Pro közelében sincs - több órás eltérések vannak, nézz rá mérvadó tesztekre -, ettől félek is kicsit, mert többségében böngészek, de ennek ellenére megrendeltem a Note9-et.
Ennyit (is) a Huawei fanságomról. -
Stabi83
senior tag
Azért mert valamit átneveznek és továbbfejlesztenek még nem ők a kitalálói a dolognak...
Telefonban lévő ujjlenyomatolvasó: Pantech GI100 2004-ben
Kijelzőn lévő bevágás: Motorola Motofone F3 2006-ban, Sharp Aquos S2 és Essential Phone 2017-ben
Nyomásérzékeny kijelző: Mate S
Semmi baj azzal hogy a cégek egymást másolják és fejlesztik az ötleteket. Az a baj amikor ilyenek mint TE egyből keresztesháborút indítanak pedig jobb lenne ha kevésbés fellengzősen védenéd a szent almát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest