Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Stabi83

senior tag

válasz nobeige #155 üzenetére

Szerintem baromira elbeszéltünk egymás mellett!

Ahogy írtam SENKI NEM FOGLALKOZOTT AZ AI-VEL!

Az AI illetve az NPU egy eleve elbaszott megnevezés.

Én arra gondoltam hogy adott egy eszköz/technológia ami már egy régebb óta létező dolog a piacon, aztán egy gyártó felkapja és onnantól kezdve mindenki azt kezdi el nyomni mindenhol mint hatalmas innovációt.

Ebben az esetben a Huawei kezdte ezt el holott még ők sem tudják hogy pontosan mire is és hogyan lehetne használni, de most követi őket az egész ipar ebben. Ugye hogy te is felkaptad erre a fejedet!

Pár napja vettünk egy új hűtőt és le is basztam a páromat hogy hogy lehetett ilyen ósdi hogy az új hűtőben nincsen Wi-Fi meg mesterséges intelligencia....

Amúgy hidd el a Kirin 970 NPU-ját is épp annyira tartom mint bármelyik másik cég megoldását ( magyarán nem túl sokra ). Ezek nem többek mint céleszközök amik bizonyos számításokban tudnak segítséget nyújtani ( persze azt elhiszem hogy ezen feladatokban hatékonyabbak mint egy szoftveres megoldás ).

Az irány adott de jelenleg az AI vagy hívja mindenki úgy ahogy akarja nevetségesen kezdetleges. Azért mert felismeri a telefonom hogy épp egy kutyát fényképezek még nem fogok vele beszélgetést folytatni aminek már lenne némi köze a mesterséges intelligenciához.

Az ha pl arra lehetne használni ezeket a csodákat hogy pl magyarul adhassak ki utasításokat a készülékemnek ( hangvezérlés ) és ő intelligensen kombinálna egy fordítószoftvert ( mivel ő csak angolul tud ) és az asszisztenst, így áthidalva egy korlátot, akkor azt mondanám hogy kezdem látni az értelmét ( és még ez sem lenne egy olyan dolog amit egy szoftver ami nem is túl bonyolult ne tudna megoldani.

Szóval így értettem a mondandómat.
    A Huawei elhintette az iparágban az AI-t mint innovációt ( még ha ez nem is más mint egy ismert technológia szépen való átcsomagolása ).
    Ugyan ezt tette az Apple is a Notch kapcsán ( ugyan az mint az NPU csak pepitában )
    Hosszú lenne a sor ha minden ilyet végigtárgyalnánk de a lényeget megpróbáltam megfogalmazni.

A félreértéseket meg jobb kitárgyalni mint egyből "ledegradálni" a másikat.

• Stabi83

senior tag

válasz nobeige #148 üzenetére

Na most jól megkaptam az inkvizíciótól!

Tipikusan az az alak vagy akit az Apple megálmodott magának.
    Szakmai vitára nem vagy hajlandó de egyből le trollozol mindenkit aki nem ért veled egyet.

Légy oly jó hozzánk mester akkor fejtsed ki nekünk tudatlanoknak, hogy az A11-ben található "Neurális chip" pontosan milyen funkciókat is lát el illetve hogy ezt hogy is teszi. ( mert hogy ezen a ponton kezdődött a mi kis szakmai vitánk ).

Ami a bér kommentelést illeti, megmagyaráznád személyeskedés nélkül hogy ez pontosan hogy is jött? ( de ha lehet akkor értelmesen és érvekkel alátámasztva )

u.i.: Példát vehetnél Szakiról! Érdekes módon ő normálisan meg tudja fogalmazni személyeskedés nélkül a mondandóját és igazat is tudok neki adni.

• Stabi83

senior tag

válasz nobeige #120 üzenetére

Nem csak a gyártókapacítást kell felhozni hisz 8gény esetén az meglehetett volna vagy ha nem is akkor megint a kommunikáció és a vérmes fanok. Az iX előtt mást sem lehetett hallani csak a fikázást hogy ők miért nem használnak OLED-et...

Ami az NPU-t illeti ha egy kicsit utánnaolvasol és nem csak itt a magyar oldalakon akkor tudhatod hogy az Apple féle NPU még kanyarban nem volt csupán egy olyan segédegység volt és még most is az amit még az Apple sem mer nagyon hangoztatni pedig ők azok akik egyből mindent világmegválltó innovációként tálalnak.

Ne érts félre én szurkolok nekik hisz ez versenyt teremtene.

Jelenleg ott tartunk hogy már minden inteligens csak nem tud még semmit. Van ebben lehetőség de még nagyon távol vagyunk tőle és ez igaz a Huawei-re is meg a többi cégre is...

Új hozzászólás Aktív témák