Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Android dual SIM okostelefonok
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- MIUI / HyperOS topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Új telefont és tabletet mutatott be a Telekom
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez nem Samsung vagy más telefongyártóra specifikus, bármelyik akksi felpúposodik. Csak most olyan hiszti van a Samsung körül, hogy innentől már minden az ő saruk lesz. A kigyulladó iPhone, meg S7 is nyilván csak most lett felkapva és innentől mindenki mindenhol mumust fog látni és farkast fog kiáltani.
Sajnos a tény az, hogy ez eddig is így volt, csak eddig nem került ennyire reflektorfénybe. This sucks. Ilyen az élet.
-
ONEFREE
aktív tag
"Az előbb egy iPhone 7 kigyulladáshoz írtam... 😯"
Tegnap éjszaka történt velem, hogy elsőnek elejtettem a telefonom.De rendesen. Semmi problémát nem tapasztaltam. Reggel ébresztett. 5 kor 😕 neteztem amíg ittam a kávém. A céghez be érve tenném a szekrényembe a note 3 am és 0% aksi és a telefonom ki - be kapcsol. Leveszem a HÁTLAPOT és az aksi már meg volt púposodva.El tudom képzelni, hogy a note 7 ek is így jártak.
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #106 üzenetére
Igazad van....
De....
Látom magam körül ezeket az embereket.
Ők azok akik a "Store"-ba mennek. -
törölt tag
válasz
tomboy0013 #156 üzenetére
Válaszoltam neked cizelláltan, részletesen alább. Azt továbbra is tartom. Ha neked szabad a szellemi dolgozókba finom eleganciával belerúgni, akkor nekem is szabad ezen ironizálni. 1:1
-
Teal'C
veterán
Ez a feltevés nem hülyeség, baromság!
-
tomboy0013
veterán
válasz
#02683648 #155 üzenetére
Lehet gúnyolódni, de többet érsz ha egy intelligens gondolatot is megpróbált megfogalmazni, amit csinálsz az egy óvodás troll viselkedésével egyenrangú. De persze mindenkinek szíve joga nevetség tárgyává válni. Tudom most majd jól meg akarod mondani a tutit de ne erőltesd, felesleges.
-
törölt tag
válasz
Stanley-B. #154 üzenetére
A telefonboltos úriember megmondta, ő és a kollégái tudják a VALÓSÁGOT, mindenki más hülye, ahogyan a "frissdiplomás könyvmoly mérnök" is az a dicső nagytapasztalatú szakmunkásokkal szemben.
Hát nem érted???PS. az Apple kérdésben se pro se kontra nem vagyok érdekelt
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Balzak83 #125 üzenetére
"Az átlag megnézi, mit használt korábban, azzal elégedett volt-e, mit használ a haver, barátnő, mit látott a tv-ben (mert a reklám ugye erre jó). Aztán bemegy, és megveszi ugyanazt, vagy ha elcsábul, akkor még jobbat drágábbat."
a folyamat során amit leírtál, nagyon könnedén lehet az eredmény mondjuk egy iPhone 7 Plus a Note 7 helyett.
én fentebb nagyon hasonló gondolatokat fogalmaztam meg.
És de, nagyon sokan mennek el a boltba úgy, hogy nem tudják mit akarnak venni. Ugyanis egy átlagvásárló gondolkodásmódja és igényei eltérnek egy szakmai fórum tagjaiétól.- nem QHD felbontású amoled kijelző kell hanem "szép legyen a képe"
- nem snapdragon 820 kell hanem "gyors legyen"
- nem ƒ/1,8-as rekesz kell, hanem "szép képet csináljon"ha ilyen és ehhez hasonló preferenciáknak megfelel egy másik modell is, hidd el, hogy egy átlagvásárló közel sem ragaszkodik annyira az eddig használt OS-hez, mint itt a szakmai fórumozók.
Nyilván vannak köztük is nagyon ragaszkodó és kevésbé ragaszkodó típusok is, de ez összességében bőven elég ahhoz, hogy az elemzők szerint 7-8 milliós plusz eladást hozzon az Apple-nek.Szakmai fórumon biztos nehéz egy átlagvevő fejével gondolkozni, de butaság volna hülyének nézni az elemzőket ezekért a becslésekért.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
t72killer #116 üzenetére
nem hagyom abba, mert az okostelefon használók döntő többsége átlagvásárló. Ebben semmi sértő nincs, én is átlagvásárló vagyok, mondjuk a borotvahab terén.
nem kell számokat kötni hozzá, miért kéne? A PH fórumozók egy igen szűk rétege azoknak az embereknek akik okostelefont vásárolnak, nem kell ahhoz semmilyen számadat, hogy meg lehessen mondani, hogy az itt fórumozók egy téma iránt kifejezetten fogékony közösség, míg az átlagos vásárlók nem ilyenek.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
janeszgol #118 üzenetére
azért, mert:
1. ha valóban elhajlottak volna maguktól az iPhone 6 készülékek, akkor is fényévekre lenne az ügy súlyossága a kigyulladó note 7-től.
2. de mint tudjuk, a fizikai törvényeknek még az iPhone 6 sem tud ellentmondani, és ezt gondolom számos potenciális vásárló is realizálta, ezért egy mesterségesen gyártott negatív kampány nem vette el a kedvüket a vásárlástól.
a nők hazudnak, a férfiak hazudnak, a számok nem hazudnak.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
t72killer #143 üzenetére
Ez olyan mint a Forecast. Van azt kész. Ne keress benne rációt. Valakit ezekért a számokért fizetnek -> ha szarul csinálná nem fizetnének neki ezért. A megmondóember nagy elemzőcégeknél hidd el nem hülyegyerekek ülnek akik bekiabálnak egy számot.
Kijött, hogy a Note miatt a jövőben 8 millió ember fog váltani Iphone 7 re. Mi ebben a hihetetlen?
10-14 et predesztináltak, és azt mondták ~75%-a i7 re vált. Idealizát vagy sem, nekik ez jött ki.
-
t72killer
titán
Ez eléggé idealizált számvetés, nekem továbbra sem világos, hogy mitől váltana OS-t a droid-tábor egy gyártója egy szériahibája miatt, de majd a negyedéves-éves számok megmutatják.
Én személyszerint mint "samu téren érintett vásárló" HTC vagy Chinaphone irányba mozdulnék/fogok mozdulni.
-
BoC1ka
senior tag
válasz
t72killer #132 üzenetére
Ez olyan mint a mérleg. Egyik helyen elveszed, másikon odaadod. Nem 8 millió új telefon kerül a piacra, hanem 8cal kevesebb android és 8cal több Iphone....kb.
Másfelől nem volt megadva idő intervallum. Ebbe nem az új Note vásárlókat számolták bele, hanem a jövőben a botrány miatt nem Androidot/Samsungot választó potenciális vásárlókat is. Lehet ez akár 3 évre előre kalkulált adat is.
-
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #139 üzenetére
Statisztikailag már mindenki Android vagy iOS telefonnal kéne futkorásszon, de persze a valós felhasználók száma sokkal kissebb
Sokaknak még most is butafonjuk van, a legszegényebbeknek pedig semmilyen. Mások viszont ez alatt a 9 év alatt elfogyasztottak akár 5-10 okostelefont is (nekem még csak a harmadik van, de valószinűleg az átlagnál ritkában cserélem).
-
nkmedve
őstag
-
t72killer
titán
Attól függ, mennyit feccöltél a platformba. Persze, az ember alkalmasint ragaszkodhat az appjaihoz, de pl droidnál a legtöbb app ára 5, sőt 1$ alatt van. Nem hiszem, hogy túl sokan áldoztak volna 50-100$-feletti összeget appokra...
#135: Ez a 2007-2015-ös periódus összes eladása, nem egyéves adat, sacc/kb a felhasználók kezén lévő telómennyiség döntő hányada.
#137: na az mondjuk egy elég veszélyes szokás. SGS2-n még nekem is futott store-on kívüli apk, de az új telót nem piszkítom ilyesmivel. Ezekután nem csoda, hogy droidon jobban terjednek a kártevők (leginkább magukban a kalóz apk-kban).
-
gti16v
őstag
Szerintem inkább a P9 plus az alternativa...vagy társai....(android)
-
nkmedve
őstag
válasz
t72killer #113 üzenetére
Már másodszor (szerk: mostmár harmadszor) linkeled az OS-ek piaci részesedését, de még mindig semmi köze bármihez, senki nem mondta hogy az összes eladott Androidos készülék Galaxy S vagy Note lenne
Ebből a 80-ból kb. 1-2 százaléka a Note, amiből egy rész az Apple-hez fog vándorolni (amúgy a cikkben szereplő 8 millió plusz készülék az Applenél nem is sok, fog lökni kevesebb mint 1%-ot az iOS részesedésén).
Az utóbbi kommenteket olvasva néhányan tényleg nem tudnak felülemelkedni a magyar valóságon. Az elemzők egy halom adat ismeretében mondják amit mondanak, itt viszont egyből meg van cáfolva minden, mert akad valaki aki egy darab GSM bolt tapasztalata, vagy az MAs tendenciák alapján tudja hogy működik az egész nemzetközi piac.
-
t72killer
titán
válasz
#02683648 #127 üzenetére
Épp ezért, az "átlagfelhasználóról", "valóságról", meg "a nyugati vásárlóról" stb való parttalan vita helyett linkeltem egy statisztikát. Ezt nagyon nem kell magyarázni, ahogy kb minden más szektorban is van, a prémiumkategóriát kevesebben veszik, mint a közép és alsókategóriákat. Láss csodát, még a "gazdag" (?) nyugaton is.
-
Chibass
tag
Számomra érdekes, h senki nem hozza fel visszatartó erőnek a váltás ellen azt, ha már az egyik platformra megvettem egy rakás fizetős appot.
-
törölt tag
válasz
tomboy0013 #115 üzenetére
Nincs olyan hogy "a valóság". Azzal hogy magyar telefonboltokban dolgozol, a magyar fogyasztói szokásokról lehet tapasztalatod. De még lehet h itt is eltérő a csak szolgáltatónál vásárló és a csak független vásárló emberek szokásai. Továbbá, más tapasztalatokat szerez az ember egy kazincbarcikai vagy ózdi telefonboltban és egy XII. kerületi telefonboltban.
De ami a lényeg, hogy ha egy amerikai, német, svájci, japán, brazil, indiai telefonboltban dolgoznál akkor meg főleg tök más tapasztalatod lenneDe mondok egy másik példát. Ezen a fórumon elég népszerű a Vernée Thor. Ez alapján mondanád hogy a magyar fogyasztók körében ugyanennyire népszerű a Vernée Thor? Vagy hogy a világon mindenhol ugyanennyire népszerű? Mert én nem.
Amúgy a 4-5 évvel ezelőtt más volt, az abból is adódik, hogy 4-5 éve sokkal kevesebb használható kínai telefon volt még. Tehát ha vki ma kínai telefont vesz és 4-5 évvel ezelőtt nem vett, nemcsak azért lehet mert tudatosabb fogyasztó lett és mindennek utánanéz ár teljesítmény alapján, hanem mert ez az opció az ár-teljesítmény alapján vásárló embereknek nem volt meg.
Amit el tudok hinni, hogy a függetlenül telefont vásárló embereknél kevesebb olyan van aki hitelből csúcskategóriás készüléket vesz, mivel nehezebb a hitelhez jutás mint a vgválság előtt, ill nincs pl devizaalapú személyi hitel és szabad felhasználású jelzáloghitel amit - utóbbinál részben- az ilyen dolgokra csesztek el jellemzően (felsőkategóriás tévé, telefon, egzotikus út stb.)
Bár az tény, hogy az igazi Darwin díj jelöltek a providentet is képesek felvenni hogy megvegyék a legújabb csúcskészüléket.... -
válasz
Stanley-B. #98 üzenetére
Az nagy tévedés, hogy úgy megy el valaki telefont venni, hogy fogalma sincs mit akar. Lehet, hogy aki Tesco-ban vásárol mobilt, annak ez a preferencia, de az átlag nem ilyen.
Az átlag megnézi, mit használt korábban, azzal elégedett volt-e, mit használ a haver, barátnő, mit látott a tv-ben (mert a reklám ugye erre jó). Aztán bemegy, és megveszi ugyanazt, vagy ha elcsábul, akkor még jobbat drágábbat.
-
Lord Sidious
senior tag
válasz
csatoth79 #110 üzenetére
Kollega nem erti az NFC-s megoldas lenyeget
hagyd.
Amugy AirDrop-ot en pl. ugy hasznalom, hogy hosszan megnyomom a home gombot -> siri -> kapcsolja be az AirDropot parancs -> Denon hifi is auto bekapcsol nem kell bekapcsolni. A zene/film pedig onnan folytatodik minden esetben AirDropnal aljol tartottal.ha ugy erek haza, hogy lemeruloben van a keszulek, akkor pedig csak rateszem a hifi tetejen levo dockba -> tolt es auto play.
-
Potrien
senior tag
Parttalan a vita!
Szerintem mindenki vegye elő a fiókjából a régi, nokia telefonját és azt használja -
janeszgol
félisten
válasz
Stanley-B. #98 üzenetére
Te ájfón-fan vagy azt tudom. Kérdeznék valamit. Ez az átlagvásárló miért nem úgy tér be, hogy "iPhone? Ja ez az, aminek minden egyes készülékének volt szériahibája, többször három komponenssel, ahol az i6 gyakorlatilag úgy kuka megépített minőségileg, ahogy van"? Így miért nem térnek be?
-
Stanley-B.
őstag
válasz
t72killer #113 üzenetére
félreértesz, de én sem voltam elég pontos. Én nem arra gondolok, hogy az átlagvásárló mindenképp a felsőbb kategóriából fog vásárolni.
hanem arra, hogy az az átlagvásárló, akiben már megvan az elhatározás, hogy XXX euróért egy drága telefont fog vásárolni, az távolról sem annyira biztos benne, hogy androidos vagy iOS készüléket fog választani, hanem erősebben él benne az az elhatározás, hogy "felsőkategóriás telefont veszek", mint az, hogy az a telefon iOS-t vagy androidot fog futtatni.És láthatóan nem csak én gondolom így, hiszen az a becsült 7-8 millió plusz eladott készülék igencsak durva és még akkor is bőven igazam lenne, ha a 7-8 millióból mondjuk "csak" 4 millió jönne be.
egyébként kösz, hogy aggódtok a monitorom miatt, de igazán nem szükséges, valószínűleg azért van annyira jó, mint a tiétek: [link]
-
t72killer
titán
válasz
Stanley-B. #114 üzenetére
átlagvásárló, fórumra általában, stb - ennek csak akkor van értelme, ha valamilyen számot is kötsz hozzá -ld a számok, amiket linkeltem. SzVSz "átlagos PH-fórumozó" sincs...
#117: kérhetem, hogy ezt az "átlagvásárlózást" hagyjuk abba? Elég nevetséges, hogy azt hiszed, h százmilliónyi vásárló ugyanúgy viselkedik. Monitorod: ja, a #4-es komment találó, és elég sokmindent megmagyaráz
Amúgy sehova nem sietek, majd jövő év elején max megnézem, milyenek lettek az eladások. Szifon kiadás negyedévében természetes egy Apple "tüske" az újdonság miatt, meglássuk, hogy nagyobb lesz-e a korábbiaknál.
-
tomboy0013
veterán
válasz
Stanley-B. #114 üzenetére
jolvan, elméletben nagyon szuper vagy. Csak ez akkor sem biztos hogy megmutatja a valóságot sőt... Az elemzők is néha beletrafalnak de nagyjából ennyi.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
tomboy0013 #112 üzenetére
ennek semmi köze a tájékozottsághoz, vagy legalábbis igen alacsony összefüggés van a két dolog között. Elég alacsony ahhoz, hogy simán vevőket hozzon ez a dolog az Apple számára. Lehet valaki tájékozott és ezzel együtt könnyen platformváltó.
A többire is csak duzzogva reagálok, mert azt még el is fogadom ha hülyeségnek gondolod amit én írok, de az hogy inkompetensként rád is pont ugyanúgy jellemző - mint a fórumra általánosságban - az elemzők hülyének nézése, teljesen értelmetlenné teszi az eszmecserét.
A hasonlatod pontatlan és ezért rossz is. Az ilyen méretben elemzést végzőknek sokkal több információ áll rendelkezésére, mint neked, egy telefonboltban dolgozóként.
Hogy a példádra is átültessem, teljesen irreleváns, hogy mennyi ideje dolgozik valaki vezető szakmunkásként, ha a felette álló már a pozíciójából fakadóan is nagyobb rálátással bír a folyamatokra az első napjától kezdve.
Szóval igen, egy iparági elemző a monitorja előtt ülve pontosabb becslést fog adni az értékesítésre, akkor is, ha soha nem dogozott telefonboltban úgy mint te. És ez számomra megdöbbentő, hogy ezt magyarázni kell.
-
t72killer
titán
válasz
Stanley-B. #111 üzenetére
Ezt veszi az átlagvásárló: Németo 80% droid, Franciao 75% droid, USA: 65% droid és kétlem, h ezek nagyrésze S7 kategória lenne.
#112: A fenti link alapján a monitorral is gondok vannak+ahogy látom, az elemzőket se én néztem hülyének...
-
tomboy0013
veterán
válasz
Stanley-B. #111 üzenetére
Az elemzőknek meg neked is kb annyi közötök van a valóságban történő dolgokhoz mint amikor friss diplomás könyvmoly mérnök nulla gyakorlati tapasztalattal akarja megmondani a tutit a 10 éve gyártósoron dolgozó vezető szakmunkásnak... Monitor előtt okoskodni meg gyakorlatban több munkahelyen és hosszú tavon tapasztalatot szerezni 2 nagyon különböző dolog. Van egy elképzelésed a dolgokról csak sajnos mint mondtam az hibás. 4-5 évvel ezelőtt még talán nem lőttél volna ennyire mellé, de ma már ez nagyon nem igaz. A világ változik és az emberek bizony egyre tájékozottabbak az internetnek köszönhetően.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
igen, biztos az elemzők meg én is tévedünk, mert tomboy0013, aki egy "telefonos boltban" dolgozik mást tapasztalt eddig
(#100) t72killer: igen, szerintem egy 900 eurós telefont simán megvesz egy átlagvásárló. Spécinek nem igazán neveznék egy több milliós darabszámban eladott okostelefont. Inkább nevezném átlagosnak.
Két tényezőt nem vettél figyelembe:
1. ne felejtsd el, hogy hogy a nagy piacokon egy 900 eurós telefon megvétele nem hónapok spórolásának az eredménye, szemben a magyarországi helyzettel.
2. a 900 euró sem úgy néz ki az esetek többségében, hogy na akkor most kifizetek 900 eurót. Hanem inkább úgy, hogy az új 2 éves hűségnyilatkozatomhoz melyik telefont válasszam ingyen, vagy minimális pénzért. Most sem Magyarországról beszélek természetesen.
tudom hogy itt a mobilarenan nagyon nehéz kilépni egy szűk körre jellemző gondolkodásmódból, pedig jelen helyzet megítéléséhez erre volna szükség.
Ugyancsak divat ezen a fórumon az elemzők hülyének nézése, csak a bökkenő az, hogy ha ez megfelelne a valóságnak is - tehát hogy hülyék - akkor sehol sem alkalmaznának elemzőket, pláne nem igencsak magas fizetésért.
-
csatoth79
tag
Igen,hozzáérintem a telefont egy pillanatra aztán oda teszem ahova akarom ,mert ezzel elindul a folyamat nem kell kapcsolgatni stb. semmit,indul a zene,de minek is magyarázom én ezt
airdrop úgy működik,hogy rágondolsz és bekapcsol?
vagy elő kell venni a telefont,feloldani a kijelzőt,bekapcsolni az airdropot majd elindítani rajt a zenét ráadásul még bekapcsolni a hifit is? mert ezt mind kiváltja,hogy pl hanyagul csak odadobod a telefont a hifi tetejére
de nézz róla videót -
Szakiii
addikt
válasz
Én nem úgy látom már a mai népet mint pár éve, már most mindenki tudatosan vásárol és követi az aktuális telefon palettát. Aki meg nem követi az nem fog 300k ért telefont venni..
-
tomboy0013
veterán
válasz
Stanley-B. #98 üzenetére
Telefonos boltban dolgozom, de mesúgom hogy aki téved itt az te vagy
Nagyon kis százalék olyan amilyennek lefestetted az átlagot.
-
törölt tag
Egy dolog a készülék, meg egy dolog a platform. Szerintem abból, hogy szar a Note7 nem következik az, hogy szifont kell venni. Egyszerűen nem alternatíva, főleg nem annak aki cerkát akart.
-
t72killer
titán
válasz
Lord Sidious #101 üzenetére
-
ZooLee
senior tag
Én sem. Aki Note7 helyett iPhone-t vesz, annak semmi szüksége nem volt Note-ra. Pontosabban nem használta (volna) ki annak tudását.
Pont erről van szó, bőven vannak olyanok, akik egyszerűen divatból vagy azért vettek Note-ot, mert az a legszebb, legjobb, legnagyobb, legakármi (ugyanúgy ahogy a "másik oldalon", minden évben megveszi az aktuális iPhone-t) aztán a tudásának töredékét nem használja ki...
Megkockáztatom, hogy jóval többen vannak ilyenek, mint akik tényleg a tudása miatt vették. És pont ezeket az embereket könnyű átcsábítani a másik (sötét) oldalra, mert aki kihasználta a Note tudását, annak ténlyeg nem alternatíva az i7 (meg jól megnézve Androidos fronton se nagyon van alternatíva, bár a Huawei nagyot szakíthat ha ügyes és gyorsan tud reagálni...)
Z.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- TCL LCD és LED TV-k
- Netflix
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Renault, Dacia topik
- Nem okoz az adattárolón hibát a Windows 11 augusztusi frissítése
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- UTOLSÓ!! 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest