-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyko
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #7140 üzenetére
Úgy néz ki jó lett, bár felraktam egy módosított biost is!
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #7097 üzenetére
Igen, de itt a Dirt 4-ről van szó, nagyobb gépigénnyel. (9-én jelent meg a játék.)
-
válasz
Pécsi gyerek #7063 üzenetére
Már linkeltem de érdemes feleleveníteni: GTX 970@1.5Ghz and 2500k vs Q9550 in 70+ benchmarks (+bonus i7-860)
Nagyon röviden és egyszerűen fogalmazva nézze meg mindenki mivel játszik majd mérlegelje ez alapján hogy van-e értelme nagyobb procinak vagy nincs. Ha a fenti tesztben 100% körül van az érték akkor GPU limit van, ami egy széthúzott 970-esnél azt jelenti hogy pakolható a quad mellé az 1060-as is bátran!
Kicsit hosszabban: sajnos ezek csak átlag fps-ek, frametime és min fps nincs rajtuk
A teszt kicsit sarkos, 4ghz-es quad vs 4.8ghz-es 2500K szóval nem holmi 2 magos i3-al van összevetve hanem egy olyannal ami még ma is megállja a helyét. Szerintem a 2500K ilyen szintre húzva mai alap i5 szint lehet.
Szóval ha lehet választani egy széthúzott quad xeon és mai modern 4 szálas penti alapon között akkor én azért még elgondolkodnék a Xeonon ha az olcsóbb. Az persze más kérdés hogy többször annyit fog enni.
Saját tapasztalat: én dual E5450-est használtam
hd7770, 750Ti, Gtx560, Gtx960, Gtx970-essel is és mindig volt érezhető gyorsulás a kártyák között átlag fps-ben viszont a mostani sandy-vel a min fps jóval nagyobb.
Összegezve röviden Szerintem: IGEN rakjatok akár 1060-ast is a Xeon mellé ha van lehetőség cpu nagyobb (4Ghz) tuningra. -
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #6761 üzenetére
Alapórajelen kevés egy E5440 az RX460 mellé, ezt aláírom.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #6938 üzenetére
A titkosszolgalat kezeben van a prohardver...😈 Megfigyelnek mindenkit a maninblack....
A terrortamadasok Ota logikus lepes... -
haligali72
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #6921 üzenetére
köszönöm! szerintem is egy próbát megér
-
Lathronos
őstag
válasz
Pécsi gyerek #6830 üzenetére
Ezért is kérdeztem, hogy melyik RAM és annak hány MHz-es változata a legajánlottabb erre a célra. nekem jelenleg 4x1 GB 800 Mhz-es GEIL Ultra moduljaim vannak. Az meg szerintem nem alkalmas erre a célra
-
DaWe94
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #6766 üzenetére
Resident Evil 7hez is bőven elég nálam, egyedül a vram ami visszafogja, hiába van GTX 1050-em. 2GB-t röhögve bezabál.
-
gergo197
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #6766 üzenetére
QX9970 el még azért oda lehet piritani ma is
szivesen látnám a gépbe
-
Wiipera
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #6762 üzenetére
Privátban elküldtem a biost hozzá.
Sok visszajelzés alapján ma már kevés a legtöbb régebbi 2 magos (E2xxx/4xxx/5xxx/6xxx széria) az 'átlagos' netezéshez is, sokat javul az élmény akár egy kisebb órajelű 4 magos Xeonnal -
xeon forever
addikt
válasz
Aki nem fogha fel, hogy 12mb l2 cache meg 10GBps memory teljesen kiszolgalja a legtöbb gamet AZ egy barom...
Ha a video memoriaba gyotsan eljut AZ adat es nv kezelopultban beallitod, hogy gpu kezelje a fizikat meg egy titantx is elmegy vele. Lehet par% kal jobb lenne egy erosebb prociban.
Anno vga topic ban lett ki vesezve, hogy pcie2-pcie3 kozott fhdban 1% kulonbseg van dx11 nel. Valami 980ti vel mertek.Pl ME Andromeda nalam a GTX650ti 1GB stabil 60fps(1600x900) ha AZ nvphysx on. Ha CPU szamol 25fps.
Mindossze 6GB DDR2 van a gepben. Tehat joval AZ elvi minimum alatt van a konfig.Ami
I3 proci GTX660 2GB 8GB ddr3 elvileg. -
gergo197
csendes tag
válasz
Ezt nem igazán értem, hiszen itt az elő példa 1920 1080 tökéletes sztm, egy erős vgaval ... minden szépen fut, még ha lejjebb veszem a grafikát közepesre akkor is ... mellesleg ez csak 5460 ... 5470 4,5 ghzen stabilan muzsikál ... az már eléggé baszó
, melesleg erősen gondolkodom, hogy vajon mennyit tudnek kisajtolni belőle mondjuk 4,3 ghzet
mert a hűtés 60 fokot nem éri el stressz teszt alatt sem
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #6758 üzenetére
G41, miért ne lehetne? BIOShenkelés után tápot figyelembe véve bármelyik 1333MHz FSBs E mehet kb.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pécsi gyerek #6617 üzenetére
Ezek a toronyhűtők bírnának vele....
-
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #6421 üzenetére
Az enkódolás 10 óra vs 20-30 óra, nem 2 perc különbség
Erre sem lehet egyszerű választ adni.
Egyetlen játékban, és annak is csak a multi módjában vettem észre azt, hogy a max fps-ek nem változtak, de a minimum magasabb volt.
Ez a BF1 multi.
Singleplayerben nincs különbség. Én ezt inkább a játék kód optimalizálási hiányának tudom be.
Aztán van olyan játék ahol a xeon sokkal jobb.
Összeségében mindent nézve van ahol utoléri (de soha nem alázza) a xeont, de van ahol csúnyán elvérzik. -
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #6418 üzenetére
Azért nem ennyire egyszerű.
Se nem fekete, se nem fehér a dolog, sokkal árnyaltabb.
Nekem mindkettő van gtx960-al.
Ha olyan alkalmazást futtatsz, és csak 1-et, akkor a kis pentium megközelíti,néha utoléri a xeont.
Illetve ha olyan alkalmazást használsz, ami csak 1-2 magot használ ki és nem kell a nagy cache.
Viszont fordított esetben mikor jó a többszálúsítás (pl x264 enkódolás), akkor a xeon megeszi reggelire a penyát.
Attól függ mire használod a gépedet.
Talán úgy fogalmaznék hogy néha beéri a xeont, de néha a xenon nagyon elveri.
Fordítva nem jellemző, azaz a pentium soha nem alázza le a xeont.
Ha valaki tisztában van a pentium hátrányaival, és nem kívánja kihasználni a nyers erőt, annak elfogadható kompromisszum is lehet akár.
De a xeon komromisszummentesebb.
Nekem ez a tapasztalatom. -
Dr. Romano
veterán
válasz
Pécsi gyerek #6416 üzenetére
Ez tényleg időszerű volna mert pont jövőhétre tervezem a platformcserét, de egyelőre csak a g4560 fér a keretbe.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pécsi gyerek #6396 üzenetére
De a 460 sokkal többet fogyaszt és nekem táplimitem van....
-
motorhead
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #6398 üzenetére
Nem titok, innen vettem a hardverapró-ról.. 40e.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #6388 üzenetére
DOOM-ban a beállításokban, DOTA2 még ami támogatja, ott is valószínűleg ott.
-
motorhead
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #6384 üzenetére
Az RX460 jóval gyengébb kártya, a 750ti meg még az rx460-tól is. Érdemes elgondolkodni ezen a 1050ti-n.
-
motorhead
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #6375 üzenetére
Én egy Asus modell-t vettem. Nem kell neki plusz tápcsatlakozó sem, (nincs is rajta ilyen...) nagyon halkan pörögnek a ventilátorok is rajta, de csak terheléskor indulnak el! Számomra fontos volt ez is, hogy ne fűtsön mint a barom, ne zúgjon, és ne fogyasszon sokat. Az én gépem nagyon csöndes, és mivel a plusz tápcsatikat is kihajítottam belőle, még szellősebb lett. Évek óta nem játszottam ennyit mint most az elmúlt napokban.
-
motorhead
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #6375 üzenetére
Ökörségeket irkálnak nagyon sok helyen, nem is láttak még xeon-t ilyen kártyával üzemelni. Nincs tapasztalatuk, csak elméleti.
Az én procim 3.7GhZ-en megy, a ramok (ebből sajna csak 4GB van...) 986MhZ-en. A kevéske ram eddig csak a mafia 3-nál érezhető, sokat megakad autókázás közben a gép, próbálja betölteni a pályarészeket menet közben. Viszont ezzel a játékkal sincs az ég világon semmi baj. 1080p minden high, fps limit 30-ra van beállítva. Simán tartja. Én az antialiasing-et szoktam lejjebb venni, mert érdemi különbséget nem látok a high és a mid között. Ez is ad némi fps-t és persze még lehet játszani egyéb dolgokkal is. Nekem ez a játék így megfelel a 30fps átlag értékkel. Lényegében minden játéknál állejtős számomra a teljesítmény, nem hittem magam sem, hogy ennyire jó lesz. Az előző GTX460-al ehhez képes kínszenvedés volt ezeknek a játékoknak a futtatása (kivéve bf1..) Sajnálom, hogy a Resident Evil7 -et azzal vittem végig valami ultra alacsony beállításokkal. Elő kell vennem újra, és végigvinni
Nem csak, hogy a felbontást tudtam mindenhol 1080p-ig vinni, de az egyéb beállítások is szinte mindenhol high vagy ultra beállításokon, vagy némi kompromisszumall alatta vannak. Rise of the tomb raider is gyönyörűen fut, élvezet vele játszani. -
motorhead
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #6332 üzenetére
Csak egy példa... Battlefield1 1080p ULTRA beállítások 40fps feletti értékek átlagosan. .
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #6238 üzenetére
✅
-
robekri
addikt
válasz
Pécsi gyerek #6224 üzenetére
pü
-
válasz
Pécsi gyerek #6100 üzenetére
Nem nyert, kuka a lap.
-
válasz
Pécsi gyerek #6100 üzenetére
Jó hogy mondod, ugyanis az tényleg lemerült
Keresek egy másikat. -
válasz
Pécsi gyerek #6094 üzenetére
Kukázott ja, szóval lehet lap. Biost még megjátszom.
Vga az integrált asszem x4500. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pécsi gyerek #6063 üzenetére
Nálam még most volt procicsere, nem hobbiból, hanem, hogy tovább tudjam használni.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pécsi gyerek #6044 üzenetére
Nekem P45 DS3 van...
-
ebegab92
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #5724 üzenetére
Nekem Haswellem volt, de kihasználatlanság miatt AM1-es Athlon 5350 lett belőle. Aztán jött a Xeonosítás, így most az AMD-s vas mellett van egy 775-ös vas is
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #5668 üzenetére
Egyetertek. En pl eizo monitor vettem (10khuf)1600*1200 felbontassal. 1000 ora uzemido volt benne, 2004 es modell.Akkor el dontottem, hogy soha tobbet mas brand monitor nem veszek, ehhez egy 650ti 6gb ram xeonnal meg lehet talalni a 45-60fps beallitasokat mindenre. Ha valamelyik cimnek eleg a 30fps akkor Ott lehet high per ultra VGA settings.
Mi kell meg a boldogsaghoz?
🎆 🎆 🎆 🎆 -
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #5614 üzenetére
Nem rossz budget proci, de azért még mindig csak 2C/4T :S Mondjuk a Xeont veri, ez boritékolható, csak kérdés mennyit fizetsz rá a platfomra..DDR4 ára az egekben, egy értelmesebb lap se 2 fillér..lehet megvárnám a Ryzen startot, hátha lesz jobb ajánlat 4 maggal.
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #5612 üzenetére
Mennyiért veszed bele a pentiumot?
-
Smiley
addikt
válasz
Pécsi gyerek #5605 üzenetére
Megy bele az E5450, 8GB Hyperx meg az 570-es Nvidia.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #5538 üzenetére
Megy a marketing ők meg benyelik. Az egész kihajtsa e téma téma ennek köszönhető. Van olyan, hogy egy CPU tényleg kevés, de közel sem ilyen szinten, hogy még a csapból is az folyik, hogyha nem a legújabb van akkor jajj lesz neked. Személy szerint amíg nekem 40 FPS felett van az átlagom egy játékban addig meg se nézem, hogy kihajtsa e. Maximum benchelés közben, de már régóta nem benchelek. Ha megy a játék folyékonyan normális beállításokkal semmi más nem érdekel.
-
customer114
őstag
válasz
Nehezen tudsz mellé sok ramot tenni dual channelbe, ha OC-olni is szeretnél legalább 4000ig. Ez is volt az egyik indok, hogy váltottam.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #5539 üzenetére
Ez egy dual procis alaplap, amibe rakhatsz meg egy cput fillerekert. Illetve tonna ramot. Pcie 2.0 x 16 van rajta, mivel workstation. A tap is eleg, nem meggyozni akarlak, de nem rossz kid szett... Sztem.
-
motorhead
aktív tag
válasz
Mert fingjuk nincs a xeonjaink teljesítményéről. Én is egy 1050 ti-t fogok venni teljes nyugalommal. Amúgy a youtube-on számos teszt van E5450+1050Ti kombóval. Meg lehet nézni milyen sebességgel mennek a mai címek. Mindemellett nem is veszik a fáradtságot, hogy legalább irányadónak a passmark oldalán megnéznék a CPU sebesség összehasonlító táblázatot. Az azért ad egy iránymutatást.
-
Wiipera
csendes tag
válasz
Mert közük nincs hozzá. A játékosok, felhasználók nagyon kis része az, aki Xeonozott. Annyit tudnak róla, hogy 10+ éves proci és emiatt nyilván mára már gyenge. Persze a 1151 pentium friss, és ezért "jó". (aztán sírnak, ha egy játék nem akar 4 fizikai mag nélkül elindulni
)
Kitárgyaltuk jó párszor, hogy melyik felbontáson, milyen vga-t érdemes maximum mellé rakni. (tuninggal és nélküle) Multi és single-ről is írtak sokan. A 1050Ti a 960-nal van kb egy ligában. A 960-at FHD-ban kihajtja, akkor a 1050Ti is
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #5530 üzenetére
Ha mar koltekezel. Vedd fontolora ezt...
http://hardverapro.hu/apro/fujitsu_celsius_r670-2_munkaallomasok_xeon_5650_6_mag_12_szal/
En most elgondolkoztam rajta eleg eroteljesen. -
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #5530 üzenetére
Kb. 10, nagyon max. 15%-al erősebb egy E5450@3600nál a új pentiumod. (i3 6100amból kiindulva)
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #5528 üzenetére
Valóban mák, a 4x2GB melletti OC P45 alatt kb. csak ezen múlik. Részemről az utolsó felvonás következik, jön egy jónak ígérkező 5450 és 4x2GB RAM, ami kényelmesen megy 900on..ha nem lesz meg a stabil 4GHz, megy a levesbe a vas.
Teljesítményre nekem se lenne panasz így, úgyhogy ha bírja, marad egy ideig.
Mellette párhuzamosan 1155/ITX építkezés folyik, idővel majd azzal leváltom.. -
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #5422 üzenetére
Hamar túl lehet futni és nem az össz tápteljesítmény limitál néha,
Én 3 SAS HDD-t kötöttem raidbe és időnként az egyik leállt, mert na
em kapott elég tápot... -
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #5419 üzenetére
Akkor gond az osztott, amikor a /ág korlát felette van valaminek az étvágya..lehet kanócozgatni összevissza és imádkozni, hogy bírja.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #5419 üzenetére
A 12V-s része van osztva 2 ágva, nem az egész táp.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #5351 üzenetére
Rendben, akkor bocsánatot kérek mindenkitől, akiben bántódás esett! Meg köszönöm a cikket is, a héten elolvasom, aztán remélhetőleg a tuning részére is választ találok. Szét napot mindenkinek! :-)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #5342 üzenetére
Nem igazán foglalkoztam a dologgal, azt írták valahol, hogy a 771-es CPU is jó a 775-ös lapba, ha teszek rá adaptert meg lecsapom a pöcköket a lapról. Megcsináltam, úgy tűnt, hogy működik, nem gondoltam, hogy bios-t kell moddolni, vagy ilyesmi. Azt hiszem onnantól kezdett video kártya driver hibákat dobni, aztán azt gondoltam, hogy tönkrement a videokártyám, úgyhogy vettem egy újat, amivel szintén driver hibát dobott. Utána meg nem igazán volt időm ezzel foglalkozni, mert olyan munkám volt. Eltelt egy év, és már csak annyi rémlett, hogy amikor az új kártyát vettem, akkor kezdődtek a hibák, úgyhogy azt hittem először, hogy a kártyával van a gond, aztán meg jöttek ezek a c00005-ös hibák, amire meg azt mondták, hogy a memóriával van a gond. Utána megnéztem a hűtőt, nem ült rajta rendesen, meg a ventillátor se pörgött fel, azt is megszereltem, utána kiderült, hogy a HDD is kuka. A végén elegem lett, aztán berendeltem 100-ért új alkatrészeket. Így utólag hülyeség volt, ha tényleg csak ennyi a baja, nem vágok videot, designt sem szívesen csinálok, nincsenek számításigényes munkáim. Max játékra jó az új vas, de arra meg nem lesz olyan sok időm. Ha tényleg rendben van, akkor lehet, hogy nem adom el, hanem megtartom mindkét gépet, hogyha költözök, akkor itt is meg az új helyen is legyen asztali gép, amivel tudok normálisan dolgozni. A laptop valahogy nem az igazi szoftverfejlesztésre, bár már csináltam azzal is, kibírható.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #5342 üzenetére
Mentségére váljék, mivel az utasításkészletek rendben voltak, hihette azt, hogy rendben a BIOS. A rakoncátlankodó energiagazdálkodás meg OCval nehezen kiszúrható dolog. Nálam pl. mintha nem is lenne C1E, emelt fesszel idle csak a szorzó csökken
-
hjaneka87
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #5261 üzenetére
Nekem ez 6 ezer volt. Tájékoztatás nélkül!
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #5048 üzenetére
Nem az volt a kérdés, van-e jobb
De árban is más az i5..
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #5046 üzenetére
Kivétel ha 4 fizikai magra ütemez a játék pl fifa. Csak 4 maggal játszható.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #5046 üzenetére
Alapon igen..többnyire. De azért a magas IPC HTval nem ellensúlyozza a fizikai magok hiányát, ha bedurvulnak a dolgok..minFPSben jobb a Xeon többnyire.
-
Szecska26
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #5003 üzenetére
A proci van nútolva, az alaplapi foglalathoz nincs hozzá nyúlva. Nincs elhajlítva semmi, és jól is van benne a proci
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4991 üzenetére
Hát akkor vagy a DS3-at adják drágán, vagy a P5Q3-at olcsón. Mindenesetre innentől egyértelmű döntés, ha esetleg lett volna kétség.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4989 üzenetére
Ha egy árban van akkor a P5Q3 mindenképpen jobban megéri. Én a DS3-ért max 7k-t a P5Q3-ért meg 9k-t adnék. Ahhoz, hogy ne a P5Q3-at válasszam ennyiért a DS3-nak kb 4-5k-nak kellene lennie, még ilyen magas DDR3 árak mellett is. 4 giga 1600-as ramot lehet venni 5k-ért, DDR2 800-as meg 6-7k, szóval a 8 giga közti árrés + a jobb lap (16 vs 8 giga max ram, 8 fázis vs 6, ddr3 vs ddr2 ) elég egyértelműen a P5Q3 felé billenti a mérleg nyelvét.
Amúgy hol veszed ? Én sehol se láttam. (nyugi nem elhappolni akarom, ha nem publikus jöhet pm-ben is)
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4979 üzenetére
DDR3-as lap ritkább, ezen a platformon lénygében nem is gyorsabb. Fél éve hatalmas előny volt, hogy olcsóbb volt a DDR3-as RAM, de megdrágult
. Tény 2gbs és 4GBs RAM DDR3-asból könnyebben beszerezhető.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4985 üzenetére
Pontos típust mondj. Ha P5Q3 akkor igen, elég jó, az hogy giga vagy a P5Q éri meg jobban a vételártól függ.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4985 üzenetére
Chipset stimmel/BIOS van/megoldható? Akkor igen..ilyen egyszerű.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #4979 üzenetére
Erre valaki?Jó ez az asus wifis alaplap is xeonhoz?
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4976 üzenetére
Privi..
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4974 üzenetére
Értem, akkor ennyire hosszú távra ne tervezz sztem, mert nem tartja az értékét a hardver ezen a szinten . Mire megvennéd az egészet megvehetnéd olcsóbban is az addig már beszerzett alkatrészeket. Ha csak netezésre kell szerezz be egy teljesen alap gépet 4-5k-s lappal meg 1k -s procival, aztán mikor összejött a teljes összeg a gépre eladod kb ugyanennyiért. pl most nemrég láttam egy G31-ESC2+E8200 kombót 5k-ért, ddr3 is drága most, jobban jársz egy olcsó ddr2-vel 1-2k /GB áron, ezek már nem fognak ezalá esni netezni meg ez is megteszi. Azt ha áprilisra összejön a lóvé mindenre akkor egyben elintézed. + ha teljes gépet veszel egyben az sokszor olcsóbb mintha külön alktrészekből raknád össze. Szoktak jók lenni csak figyelni kell meg türelmesnek lenni.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4972 üzenetére
Amig nem költesz legalább 100k-t a gépre addig felesleges platformot váltanod. 50k a VGA meg 20-30k a monitor + alaplap+ramok 20k utóbbi kettő nyilván drágább mint vétel viszont valamennyi visszajön a jelenlegi cuccaid eladásából. Minden más esetben nem érdemes váltanod szvsz, mert egy kisebb VGA-t kihajt a jelenlegi konfigod is. Ezért én nagyobb VGA-ba és monitorba ruháznék be inkább a helyedben.
A 250x-et el tudod adni 13k-ért a monitorod nem tudom milyen de 5k-t az is megér szerintem úgyhogy számoljunk összesen 30+15-el mondjuk, hogy kerek legyen azaz 45k-val.
Monitort mindenképp helyben vegyél és vásárlás előtt jól nézd meg, nincs e rajta pixel hiba, keretet óvatosan nyomkodd meg egybe van e, az illesztéseknél nézd meg nem e látsz rajta feszegetés nyomot, hogy volt e szétszedve, javítva, a menü rendesen működik e, lehet e rajta állítani fényerőt stb ki-be kapcsolást többször, hogy hogy reagál rá, a tápkábelt és az adatkábelt a csatlakozónál mozgasd meg nem e kontaktos, illetve pendrive-on vigyél valami tesztprogit, dead pixel detector vagy aida monitor tesztje is jó, ezt futtasd végig alaposan végignézve, hogy nincsenek e rajta halott pixelek.
Használt monitor vásárlást nem szabad elkapkodni, ha valami nem kóser inkább ne vedd meg hanem várj egy jobbra. Ez az árra is vonatkozik, 22-es alá ne menj semmiképp, és ne adj érte többet 16-18k-nál, 24-esért 20-22k max. Ha nincs inkább tegyél félre még és várj, lesz majd később biztosan. Márkák: Samsung, LG, Eizo, Dell esetleg,kerülendő Benq,,Viewsonic,Acer, Fujitsu és hasonlók, Asus, Phillips, HP kérdéses, attól függ mennyi diős mennyit volt használva. Egy jó vétel mondjuk egy 24-es samsung 20k-ért.
Ehhez kell egy VGA a maradék 25k-ból, minimum 2 gigás.GTX 660Ti ennyiért jó vétel, esetleg 7870, sima GTX 660 20-23k-ért, vagy 7850 max 20k-ért. Amit nem ajánlok 750Ti, 7770/7790, 260x és társai ( mindegyik túlárazott). Ha Nvidiát veszel ne refhűtőset vegyél, kivétel ha van rá külön hűtésed. Egy jó vétel lenne mondjuk egy GTX 660 20k-ért. Ha jó boltot csinálsz akkor még marad 5k-d és abból + a jelenlegi hűtőd eladásából tudsz venni egy jobb coolert, felpattintod a procit 3.6 környékére és egy érezhető minőségi külöbséget fogsz kapni játékélményben.szerk:
Ja és természetesen vásárlásnál messze kerüld a csalókat, újoncokat, friss regisztrációkat feltűnően olcsó árakkal, vagy pár értékeléses emberkéket (most is látok jópár ilyet). Mondjuk 50-60 eladói pozitívtól már azért jelentősen csökken az esélye, hogy valaki csaló legyen, de még ott sem kizárt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #4969 üzenetére
Meg kell cibálni azt a procit, 450x8.5-re és egy GTX 950 mehet mellé, nagyjából elég lesz fhd-ra.
Nekem egy R7 260 van mellette, 450x8-on megy és 40-es fhd tv-n játszok. -
VinoRosso
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4969 üzenetére
inkább írd le, hogy mennyit szánsz a gépre, meg hogy mid van aztán megmondjuk mi a legjobb. Monitor update szinte biztos.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #4849 üzenetére
Már elég a 2.83GHz-s E5440
(BIOS 1.3V Vcoreval se bootol 400-on
)
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4849 üzenetére
Köszönjük, viszont!
Én nem vagyok telhetetlen 3.5Ghz-n futó L5408-al is megelégszem
(meg 3x-en futó 6 magos 1366-ossal is) -
meganers
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #4697 üzenetére
Sajnos nem megoldás. Ez egy nagyon régi ház, még 1999-ből. Felül van a táp, de nem a tetejében, hanem az alaplappal szemben, pont ott, ahol a procihűtő lenne. Eddig csak saccoltam, most megmértem: összesen 9 cm van a lap és a táp között, azaz max. 6 cm magas hűtést tehetek be, mert egymás elől szívják el friss a levegőt - amiből amúgy sincs sok. Hátul pedig, nem csak ventilátornak nincs hely, de nyílások sincsenek, csak lent, a PCI slotok környékén. Ez a ház nem a mai igényekhez/hardverekhez lett tervezve, de igyekszem kihozni belőle a legtöbbet, mert amúgy minőségi darab - nem nyeklik-nyaklik, mint a mai házak többsége. Kb. olyan vastag az oldallapja, mint a mai házak váza
Csak hát a hűtése...
Szóval csak max. 6cm magas, és lapra fújó hűtő jöhet számításba.
Pl. egy ilyennek örülnék! -
Tomjack
tag
válasz
Pécsi gyerek #4635 üzenetére
Van az a pénz!
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4515 üzenetére
Ha kerül alá egy rendes VGA, lesz OC igény is..
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4510 üzenetére
Mert nincsenek ilyen hülye igényeid, hogy 4GHz 8GB RAMmal
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4438 üzenetére
Na jó, de már azzal kezdted, hogy OC nem ártana..pedig írta a lap típusát
5450 mellé amúgy 750-TI-7850 triót sasolnám én is..előbbiekből nem ritka a garis.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4434 üzenetére
Szakik már írták neked hasonló esetben, hogy P/G31/41 lapokkal ne akarjon senki OCzni 333 alap FSBs quadot, mert 340 körül lehal.
-
JLaci91
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #4434 üzenetére
Köszi. Akkor várom türelmesen a szakik leírását.
-
JLaci91
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #4432 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Tuningolni több okból nem szeretnék.. főleg azért, mert még soha nem csináltam, és félek, hogy valamit elszúrnék. No meg azt sem tudom, hogy ebben a lapban mennyire lehet ilyen "manővereket" elvégezni.
-
Smiley
addikt
válasz
Pécsi gyerek #4414 üzenetére
Mert abban nincs semmi poen, plusz erdekel a dolog, szeretem tudni mi mit csinal, es ezaltal lehetosegem van megismerni egy uj szemleletet modot.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4378 üzenetére
Na ja..én is előbb vágok bele a műanyagba fél perc alatt, mintsem rizikózzak a proci gallyravágásával
-
passat77
tag
válasz
Pécsi gyerek #4371 üzenetére
Sajna nála nem mozog az órajel
Igen volt load bios default....
-
danzas007
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #4362 üzenetére
Amikor meglett a "tuning lapom" akkor kíváncsiságból megnéztem, hogy alapórajelen (e5440) és túlhúzva (3.8-4ghz) mennyi a különbség. Alapórajelen 64 emberes bf3 vagy bf4 lehetetlen volt számomra, nem bírtam ki azt a sok szaggatást. GTA 5-nél autókázás közben meg néha-néha eltűnt az út vagy néhány épület. Akkor nagyon bele ástam magam ebbe a témába, és elsősorban a 100%-os proci fogja vissza a játékot, mert nem bír iramot tartani ha gyorsan haladunk valamilyen járművel. Másik ami visszafoghat egy open world játékot (ez akármelyikre igaz) az a háttértár.
-
válasz
Pécsi gyerek #4327 üzenetére
Jaja, rájöttem, azért megnéztem, akad, kb 10 fps-el megy, de legalább elindult
. Majd össze "szikszalagozok" három videókarit
.
-
válasz
Pécsi gyerek #4325 üzenetére
Gyengusz kicsit ja, de most néztem, hogy ma már az országban van a memória is, gondolom holnap megkapom, lehet az is dob rajta valamit. Tíz perce meg lejött a rise is, most telepítem, azt teszt.
-
Black&White
addikt
válasz
Pécsi gyerek #4316 üzenetére
Ok, nem volt erről infóm, inkább kérdeztem.
Smiley: köszi, neked is a megerősítést.
Speed(R):
Nem akarom most újraépíteni a gépet, kap egy vga-t, aztán megy ameddig megy.
Meg amúgy is...tényleg korrekt így ssdvel, 8GB RAM-mal a dolog. -
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4309 üzenetére
4e a különbség.
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4298 üzenetére
Jaj, dehogy is. Nekem így sikerült itx lapot találnom, ezért lett 1151. Ha lett volna 1155 itx egyértelmű, hogy azt választom.
Mellesleg, most új win-el kicsit felgyorsult a rendszer talpra állásának ideje. Gomb nyomástól kb. 8 másodperc az asztal.
(nekem újdonság az ilyesmi)
Ha váltasz akkor i5 2500 alá ne add. (jelenleg ~26e; de jön hamarosan egy i3/5 7*** széria, akkor hátha megy még lentebb is az ára)
-
SP4C3
veterán
válasz
Pécsi gyerek #4303 üzenetére
Kis lépés egy processor-nak, de hatalmas ugrás a felhasználónak.
-
Speed®
titán
válasz
A sima nonK i5 Sandy/Ivy procikre 6-700MHz OC megy P/Z lapban, már a legkisebb 2300 is elpicsázza a 775 megoldásokat, nyilván feljebb lépve nő a difi. RAM jóval olcsóbb, lap ~hasonló, procira kell költeni csak difit jó esetben. Neked mondjuk egy jobb VGA komolyabb változást hozna..de lehet platformmal együtt is lépni, ha kevésnek érzed már.
Smiley
Hja, csak ott árban komolyabb a difi..nincs olcsó proci. -
Smiley
addikt
válasz
En haswell ala nem mennek, ha mar mindenkepp cserelnem kene
-
elistvan
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4300 üzenetére
A 2.-3. gen i5-ök elmennek egy b75-ös chipsetes lapban a lap kb 8-10ezer a proci ilyen huszonezer. Nekem 3. gen i5 3470-es van. A 2. generációból a 2500-as ami nagyon sokaknak volt úgymond ilyen népprocesszor és megéri. (mint anno a 300-as celeron coppermine, a 2500+ os barton vagy a 3Ghz-es p4 HT) A két chip között nagyjából 10% különbség van mert kisebb mikronos gyártástechnológiára álltak át a ivy meg a sandy bridge közötti váltásnál mikor még az intel a tick-tock ütemet (kifejleszt egy magot, kiadja az adott évben, aztán a következőben anna a ráncfelvarrott kisebb mikronon készített változatát, abban az évben van idejük a mérnököknek továbbfejleszteni mást.) követte.
Az ugrás hatalmas a xeonhoz képest is, mert egy adott sebességen magméreten felül már elvileg nem tudnak tovább miniatürizálni. Szával a 2. gen felett ha már van akkor a vga-ra kell költeni.
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4300 üzenetére
Az összes 2xx0 Sandy/1155. Nyilván nem megy a Haswell/Skylake, de Ivy igen.
Teljesítmény IPC szinten ég és föld, egy OC Quad Xeon a legkisebb i5 tempóját közelíti csak. -
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #4298 üzenetére
Van olcsóbb alternatíva is a Skylakenál..Sandy i5 pl.
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4291 üzenetére
Egyenlőre i3 6100 lesz tavaszig (igen, épp anyagi okok miatt). A héten csinálok teszteket vele, de a progik eddig húzott E5450 szintű értékeket mutatnak vele.
Bár kétlem, hogy hozná a 4 fizikai mag teljesítményét. Igazából nem skylake-et terveztem, itx konfigot szerettem volna összerakni és ilyen lap volt fent aprón.
-
Smiley
addikt
válasz
Pécsi gyerek #4287 üzenetére
Amit nehez megerteni elsore, hogyan is all ossze az adott proci id-ja... de hala a jo egnek, hogy a cpuworld ilyen jol meg van irva. Aztan amint ez megvolt, mar csak ki kellett keresni azokat a cpu-kat, amire nincs szuksegem es kiszorni a listabol, hogy beleferjenek az uj id-k
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #4281 üzenetére
-
korn
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #4256 üzenetére
a xeon után a következő project egy olcsó ssd beszerzése
-
customer114
őstag
válasz
Pécsi gyerek #4256 üzenetére
Lenyűgöz ez a low budget xeon life.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #4235 üzenetére
Na tegnapra kiderűlt a bibi
Nem az alaplapi ellem szivatott.
A 100%- os kis 80 gb-os vinyóm amin volt a rendszer egyszercsak leugrott 64%- ra,és lett rajta 46 hiba meg mittudomén még mi
Úgy hogy átköltöztem a régi 160- as ba.Most pöpec megint
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest