- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4789 üzenetére
Igen. Lenne értelme annyi, hogy legalább az a hő amit a videókártyád lead ki tudna menni a házból mert azt elszívná és nem a tápot gazdagítaná. Így szerintem egy forrób nyári napon egyszer majd csak elpukkan valamelyik kondi benne.
Hogy mennyire hangos azt nem tudom, de valószínűleg nem annyira hangos, mint a hasonló VGA-s ventik, mert borda nincs rajta.
Csávókámnak is hasonló háza lehet mint a tied. Egyébként van olyan verzió is ilyenből amit FDD vagy ODD helyre lehet tenni, az előrefele tolja ki a luftot.
-
Speed®
titán
válasz
meganers #4784 üzenetére
Alapból téves elgondolás, hogy a tápba küldeni a meleget okés..nem arra van méretezve egyik sem, hogy a házat szellőztesse még pluszban. Persze nem fogod kinyírni ~50W hővel, de ha már mindenképpen rajta keresztül akarod küldeni, akkor tedd gyorsan..tehát nem gond a kis távolság, mehet az a venti szívó üzemben is, nem kell ellene dolgozzon. Mondjuk szerencsétlen slim SS nem arról híres amúgy sem, hogy sok levegőt mozgat..szóval azzal a sűrű Tr bordával szvsz zsákutca. Nyilván nem főne meg alatta a proci, nem ezt írom..de most arról beszélünk, hogy 5+k kiadás egy kevésbbé effektív megoldásra, miközben ennyiből ház + értelmes hűtés is lehetne..nem fogom abbahagyni
Mondjuk ez már erősen off téma..léghűtős topikban folytasd inkább, ha kell. -
Speed®
titán
-
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4780 üzenetére
Passzívan biztos nem viszi el. A passzív bordák nagy térfogatúak és szellősek, ez nem arra való. Meghát akkor pont azt a célt nem fogod elérni, amiért a bordát veszed(legyen az alaplap is fújva).
Van egy féltve őrzött Sctyhe Slip Stream 120-as ventim ami csak 12 milli vastag, ha ez befér oda esetleg elboltolhatjuk. Vagy marad a Blue Orb II, ha befér.
-
Speed®
titán
válasz
meganers #4719 üzenetére
Itt most arról beszélünk, hogy nem cseréled le a házat, inkább szívsz minden mással..ez kissé szentimentalizmus témakör már, elnézést. A táp is korabeli legalább? Vagy azt cserélted, mert tudtad, hogy ezekhez már kell?
Amúgy az AXP jó, de sajnos nem fér el ventivel..Floppyról neki se állnék BIOSt frissíteni..másik pendrive? Illetve FAT/32 filerendszere van? Azt látja csak, NTFS/exFAT nem jó.
-
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4714 üzenetére
Szerintem felejtős
A Blue Orb II-ről viszont néztem tesztet, az elég jónak tűnik.[link]
Igen 11 GT de azt már meg nem mondom hogy rev1 vagy 2. Őszintén megmondva fogalmam sincs mi a különbség a kettő közt. Egy ezresért halásztam még itt apróban annyiért elég jó vétel volt. 3.5-ig húztam vele egy E5200-at.
-
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4706 üzenetére
Van, a pro csak egy ezressel drágább
Speed(R)
Nálam 3 fokkal volt jobb a gyári rézmagosnál ez. Nem sok, de egyértelműen jobb volt. Meghát 1500-ért most mit vársz ? Annyiért bőven jó,de többet nem ér.
Wiipera:
Hát akkor a stock cooler sem lesz jó. Egyébként ezekre a Xeonokra jóval nagyobb réz bordákat raktak a szerverekben.
Esetleg egy ilyenen lehet még gondolkodni
-
Speed®
titán
válasz
meganers #4709 üzenetére
A lapod bő 1 tized V droppal operál, tehát amit beállítasz BIOSban vCore értéknek, terhelésre -0.1Val számolj. Viszont ha az 5440 E0, nyugodtan tekerheted lefelé a feszt..az enyém 1.125V alapfeszes és láthatod, meddig ment le stabilan..ott már kb. termeli az áramot. Nyugodtan ránézhetsz az alus gyárival, 85°Cig nincs gond, de ott se nagy, erre való a throttling..
Shuriken azért gagyi, mert csak méreten belül teljesít jól, amúgy a ventije kula, alig van huzatja, sergetni kell a teljesítéshez. i5-750@4GHz procin mértem, egy rendes 25mm ventivel bő 15°Ct tudott javulni..persze az már nem a <80W fogyasztáskategória..de nem is 5+ks hűtőt kell ~5ks procira tenni..ezért mertem javasolni azt a kis kecót az LC97 hüteccsel..5kból megoldod minden problémád.
Ez persze az én verzióm..a többi a te perverziód -
Wiipera
csendes tag
válasz
meganers #4706 üzenetére
Több ember visszajelzése alapján mondom, hogy az Alpine 11-es E-s procira tuti nem megfelelő. L-re is csak jól szellőző házban. (egy komolyabb alulfeszelés persze jóval lejjebb viszi a hőtermelést)
Tényleg meggondolandó lenne a ház csere. A benn rekedt meleg levegő hosszú távon nem jó. -
VinoRosso
veterán
válasz
meganers #4699 üzenetére
Akkor talán ez lesz jó neked. Csak alkudjál le belőle egy 500-ast.
Bocs most nézem hogy a rev2 az nem jó 775-re rev1-est keress
edit:
ellentmondásosak az egyes boltok termék lapjain a specifikációk, van amelyik szerint jó 775-re is
Az biztos hogy én szereltem be egy ilyen 775-re, hogy rev1 vagy rev2 azt már nem tudom. Csendes cucc, és egy fokkal erősebb a gyári hűtőnél.
-
Speed®
titán
válasz
meganers #4699 üzenetére
jaja1981..fillérekért kapsz egy értelmes házat.
E5440 alulfesszel simán hozza az L szintet..az enyém 0.9Von bírja az alapórajelet, szerinted?
Lapunk ugyanolyan, hasonló simán elképzelhető.
Hűtésnek jó a gyári rezes filléres amúgy, VRM részre is jut ájer. Az NB bordát pasztázd át mindenképp, a gyári ragacs semmit sem ér már alatta. -
-
meganers
csendes tag
válasz
meganers #4574 üzenetére
Szervusztok! Megérkeztek a Xeonjaim, hűtővásárlás előtt állok. Van valakinek tapasztalata Intel gyári, rézmagos, magas bordás hűtővel? Csak, mert ez a legolcsóbb a normálisnak kinézők között. Elkezdtem túrni a teszteket, de inkább megkérdezem, hátha valaki már kipróbálta. Alap órajelen fogom hajtani a procit. Köszi!
-
Speed®
titán
válasz
meganers #4574 üzenetére
Kellett a mikrokód, nélküle nincs teljes utasításkészlet se.
Jók a premod BIOSok, felteheted nyugodtan (nekem F9A).VinoRosso
Nem Xeonnal toltam, ill. ilyen távlatból fogalmam sincs már, melyik BIOSal..de az első elérhető E0 supportos bétával, azt tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Videó stream letöltése
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- További aktív témák...
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged