-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #9828 üzenetére
A '2003-as Athlon-os Asus lapom (15 éve) Bios-a is már tudott USB-ről boot-olni...
-
Speed®
titán
válasz
Pécsi gyerek #9811 üzenetére
Ennyiből pont kijön egy lowcost lap i5 procival 1155 platformon
-
válasz
Pécsi gyerek #9811 üzenetére
Ennek már szép ára van.
G3258 alá is ilyen drága egy alaplap amivel húzható valamelyest?
Abba belemenne feltételezem a DDR3 RAMom is akár. A mostani lapot meg a procival eladnám.
Nem járnék jobban anyagilag?
(Tudom, hogy manapság 20 EFt nem nagy pénz, de épp próbálok összerakosgatni egy másik konfigra és addig gondoltam kis ráfordítással tuningolnám a mostanit.) -
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #9804 üzenetére
Persze hogy létezik, eladó-t linkelj neki, én nem találtam, csak P43-ast.
X38-ast találtam, de abba nem jók az E5xxx és X5xxx-es XEON-ok, csak az X3xxx-esek.
-
válasz
Pécsi gyerek #9804 üzenetére
Papíron ok, én a hardveraprón kerestem.
-
válasz
Pécsi gyerek #9784 üzenetére
Pontosan milyen típust javasoltok P43/P45- ös alaplapban?
Amit korábban írtam az X5450 húzásához.
Fontos lenne, hogy DDR3 RAM-om van most a G41-ben! 2x4GBKöszi!
-
válasz
Pécsi gyerek #9774 üzenetére
Ok tehát összegezve, ha jelenleg a proci 100%-on megy játék közben, keressek egy p43 vagy p45 alaplapot a tuninghoz,hogy ki tudja szolgálni a gtx1050-et húzva a cpu.
-
lamiki
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #9777 üzenetére
Én ne felejtsük el azt sem, hogy a P43/P45 DDR3-as lapok legtöbbje már 16 GB ramot kezel, míg a DDR2-sek 8 GB-ot
-
lamiki
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #9774 üzenetére
Csak P35-ben szerintem nem kap DDR3-as lapot, mert DDR3-as ramok vannak neki. Valamint eddig akárhány P35-ös lapon frissítettem biost, mindhez elő kellett szedni a jó öreg floppyt, mert biosból az istennek sem látta a pendrájvot, de az újabb lapok már igen.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #9704 üzenetére
Lehetséges. Ki is emeltem, hogy én a parancssort szeretem, így nem nagyon tudok nyilatkozni mással nem csináltam még, csak amit hallottam ugye.
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #9589 üzenetére
Én is a családban szoktam szétosztani
-
Chris0321
veterán
válasz
Pécsi gyerek #9589 üzenetére
Az én konfigom is van vagy 10 éves, sajnos már nem emlékszem mikor vettem de még gond nélkül működik igaz vettem bele a GeForce 210 1 Gb helyett ami tönkrement egy GTX 560 TI-t és új játékokat nem nagyon használok rajta csak WOT, WOWS. A procit húzni kellett kicsit, hogy jobban bírja a terhelést de stabilan megy pedig nem a tuningra legjobb alaplap van hozzá, akkor nem foglalkoztam ilyennel. Ideje volt már, hogy lecseréljem az egészet csak az utóbbi időig nem volt rá elég keret. Már alapból az unokaöcsémnak akartam adni mivel hasonló öreg konfigja van mint nekem csak nekik nincs rá keret, hogy vegyenek helyette másikat most pedig, hogy tönkrement az övé sajnos gép nélkül maradt.
-
Chris0321
veterán
válasz
Pécsi gyerek #9587 üzenetére
Néztem is már a hardveraprón és találtam is ugyan olyan alaplapot de szállítással együtt már 5.500 ft lenne. Inkább megveszem családi segítséggel az új gépem hamarabb mert csak márciusra lesz meg rá a keretem és akkor neki nem kell megvennie 1-1,5 hónapra az alaplapot és az sem biztos, hogy az a gond. Ha rossz volt a HDD amit próbált és a miatt nem működött a gépe valójában az kiderül ha az én alkatrészeimmel próbálja majd meg összerakni a gépet és mégsem működik. Akkor jól jön majd a pénz a winchesterre mert nekem bár kettő is van az egyik már nagyon régi és már ideje lesz cserélni a másikat pedig megtartom mert elég sok filmem van plusz pár játék és jól jön az a kis plusz tárhely.
-
Chris0321
veterán
válasz
Pécsi gyerek #9582 üzenetére
Én is ettől tartok.
-
Chris0321
veterán
válasz
Pécsi gyerek #9574 üzenetére
Biztos van rajta alaplapi videókártya? Én nem találtam róla infót és az unokaöcsém is úgy tudja, hogy nincs rajta.
xeon forever: A tápegység ki lett cserélve egy olyanra ami pár napja nálam még gond nélkül működött így az is kiesett.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #9569 üzenetére
így már kettő.
-
elistvan
őstag
válasz
Pécsi gyerek #9553 üzenetére
Volt olyan lapom ami szintén giga és működött benne a xeon mókolás nélkül.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pécsi gyerek #9425 üzenetére
Még E8620 is...
-
Chris0321
veterán
válasz
Pécsi gyerek #9396 üzenetére
Nem, pár hónapos benq monitorra hdmi csatlakozóval amit a monitor mellé kaptam.
-
Laraxior
titán
válasz
Pécsi gyerek #9375 üzenetére
Én elkezdtem...
Ez a jelenlegi gépem, az X58-as. Még nincsen kész, de már fent van a szekrény oldalán. Falra akartam, de amilyen sűrűn cserélgetem a hardvereket, nem akartam kipöttyözni a falat, ez a szekrény meg ingyen volt.Na, akkor megérkezett a Q9650 is, pont jókor, jó lesz a Maximus Extreme-be.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #9375 üzenetére
Én a garázst tervezem "kidekorálni" hasonlóan.
Nforce2-es működő lapból van 3 példány is, Asus, Abit és Chaintech.
Jó pár P4-es is akad, meg egy szép I850-es RAMBUS ramos is.
-
Laraxior
titán
válasz
Pécsi gyerek #9255 üzenetére
Ajánlottam többet is 775-ös alaplapért (30k+), de nem jött válasz...
Pedig ennyit szerintem nem nagyon ad érte már senki. -
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #9094 üzenetére
Normálisabb 2GB-os modulok azért inkább 2.5-5k között mozognak.
Adtam már el 4*2GB 1066 cl5 corsair kitet 20k-ért.
De itt nem is arról van szó hogy 1000Ft a 4GB-os modul, hanem inkább arról, hogy 4k-ért tudok DDR2 lapba rakni 16GB-ot.
Na az a 16GB lenne nagy szó.
Az meg hogy aprópénz lenne, részletkérdés -
elistvan
őstag
válasz
Pécsi gyerek #9090 üzenetére
Szabad fordításban:
Dicső intel/nvidia győzelem mocskos amd/ati parasztok (Gyakorlatilag ati már nincs is, mivel az amd felvásárolta, úgyhogy a kép régebbi lehet.)
kenand: Ha látja rendesen a postnál és nem unknown cpu-t ír akkor is?
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #9088 üzenetére
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #9080 üzenetére
Létezik... Catalist vs nv kezelő pult lehet a különbség...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #9054 üzenetére
Olvastam, jó lett.
A XEON-ost is olvastam.
Nekem nem tűnt hiányosnak.....
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Belenéztem, a Tomb Raider nyugodtan mehetne maximum grafikára, alap hajjal, nálam így betonstabil 60FPS felett van 1080p-ben a játék. Rise of the Tomb Raiderben meg szvsz. megpróbálnám a Purehairt bekapcsolni, mert ott rengeteget tesz Lara arcának hihetőségéhez, és kisebb is a teljesítmény veszteség, mint a Tomb Raideres TressFX-nek. (És a TressFX a TR-ben még bugol is folyton.) Wolfensteinben hogy nem omlik össze a géped(Vagy újabb driverek javították már? Nem néztem még.) async computevel, és hogy van 60+FPS-ed? Nálam lowon jött össze annyi.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Az érintett Intel processzorok listáját az alábbi felsorolás taglalja:
32 és 45 nm-es node-on gyártott Intel Core i3/i5/i7/M processzorok
2. generációs Intel Core processzorok
3. generációs Intel Core processzorok
4. generációs Intel Core processzorok
5. generációs Intel Core processzorok
6. generációs Intel Core processzorok
7. generációs Intel Core processzorok
8. generációs Intel Core processzorok
Intel Core X sorozatú processzorok az X99 és X299 platformokhoz
Intel Xeon 3400/3600/5500/5600/6500/7500 sorozatú processzorok
Intel Xeon E3 processzorok
Intel Xeon E3 v2 processzorok
Intel Xeon E3 v3 processzorok
Intel Xeon E3 v4 processzorok
Intel Xeon E3 v5 processzorok
Intel Xeon E3 v6 processzorok
Intel Xeon E5 processzorok
Intel Xeon E5 v2 processzorok
Intel Xeon E5 v3 processzorok
Intel Xeon E5 v4 processzorok
Intel Xeon E7 processzorok
Intel Xeon E7 v2 processzorok
Intel Xeon E7 v3 processzorok
Intel Xeon E7 v4 processzorok
Intel Xeon Platinum/Gold/Silver/Bronze sorozatú processzorok
Intel Xeon Phi 3200/5200/7200 sorozatú processzorok
Intel Atom C/E/A/x3/Z sorozatú processzorok
Intel Celeron J/N sorozatú processzorok
Intel Pentium J/N sorozatú processzorokNekem X3330-as XEON van, meg G4560 Pentium, ezt a kettőt nem látom a listában.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #9042 üzenetére
Mit kapott? Nálam nem látszódik a kép helyén semmi.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #9042 üzenetére
Pöpec.
Nos, high + grafika, sok FPS megjött ?
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #9028 üzenetére
+1
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8980 üzenetére
Ezen dolgokba én már belefáradtam... úgyhogy nem vállalok senkinek semmit.
Van szerviz meg bolt, el lehet oda fáradni/juttatni, aztán lehet pillázni a matek részénél...
-
MeroM
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #8956 üzenetére
Mindegy marad az e8500, nem játszik vele.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8820 üzenetére
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8807 üzenetére
Lifestyle, OC, van itt minden.
-
Cingi1979
tag
válasz
Pécsi gyerek #8769 üzenetére
Értem de nekem valahogy bejöttek a 775-ös lapok valamiért. Maradok ennél és világosan értem a magyarázatokat pro és kontra! Ami biztos, hogy most van 2 db P35-ös Gigabyte lapom. Egy lapot összerakok játszani a srácaimnak Xeon E5450 E0 procival és majd meglátom, hogy utána mi legyen. Kenand mester is úgy látja, hogy jó a P 35-ös lap. Tehát még egyszer NAGYON KÖSZÖNÖM a sok segítséget amit kaptam tőletek!
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #8769 üzenetére
Kíváncsiságból én is vettem egy P45-öt is annak idején, nem volt annyival jobb, mint egy P35 szerintem sem.
Csak akkor éri meg a csere ha megkímélt az új lap és néhány ezerből kijön a csere... -
Cingi1979
tag
válasz
Pécsi gyerek #8752 üzenetére
Nincs szándékomban.
Jó lesz az így ahogy van. Marad a P35 abból van 2 db is! P45 egyenlőre nem kell mert ezek után nem látom értelmét, hogy azt keresgéljek elfogadható áron. Van 8Gb DDR2 Ram kittben ez így nekem jó lesz. Nagyon köszönöm a hozzászólásokat és a segítséget!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8754 üzenetére
Update: a P35 többnyire hajt DDR2-es ramot, ritka, de létezik P35 chipsetes lap DDR3-as rammal is.
Illetve vannak kombó lapok is, vegyes DDR2/DDR3 slotokkal.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8752 üzenetére
+1
P35-P45 között a lényegi különbség (eltekintve a déli hid jelentéktelen többlettudásától ICH9-ICH10), az hogy a P35 DDR2-es ramot hajt, a P45 meg DDR3-at.
Ha rendelkezésre áll a szükséges 4-8 GB DDR2 ram, akkor P35.
Ha nincs ram, akkor a DDR3-as 2 GB-os modulok már olcsók (elég az 10666-os 1333MHZ-es, a többi csak faroknyújtogató ez esetben), tehát P45.
-
Cingi1979
tag
válasz
Pécsi gyerek #8739 üzenetére
Szia, Jó reggelt kívánok! Nagyon szépen köszönöm a kielégítő és világos választ! Akkor a P35-ös lap lesz összerakva és a többit eladom. Rakok bele egy Xeon E5450 E0 procit és a videokártya a Cooler Master táppal. Hűtőm is van egy oriási Zalman de jön egy nagyobb Cooler Master hűtő is. Akkor maradok a P35-ös lapnál. Nagyon szépen köszönöm a választ!
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8741 üzenetére
Nem, 1.1-es van a P35-ös lapokon. És mégis mene benne az RX460, igaz-e (ami ugyan 3.0-ás, de csak x8-as VGA)
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8739 üzenetére
Gtx960-nak kell a pcie2.0...az meg p45
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pécsi gyerek #8675 üzenetére
Hatodik generációtól, de nem vagyok képben, hogy melyek azok...
Csak a Skylake-től? -
törölt tag
válasz
Pécsi gyerek #8663 üzenetére
köszi szépen akkor bekérdezek a hűtős topikba
-
törölt tag
válasz
Pécsi gyerek #8660 üzenetére
köszi. Viszont ami most van e5430 as azt nem lehetne 3500-3600mhz ig feltornázni jobb hűtéssel?
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #8577 üzenetére
Örülök neki, hogy segíthettem, én sem gondoltam bele, hogy ilyen népszerű lesz.
Azt meg köszönöm minden lelkes fórum tagnak, hogy nélkülem is pörög és segítetek.
Sajna nem mindig érek rá, (télen jobban), és egyébként is vannak felmerülő kérdések amiben járatosabbak vagytok nálam.
De ha tudok segítek. -
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #8577 üzenetére
Szerintem bőven jó még a 775
Most fogok tesztelgetni egy jót. A jelenlegi nforce 790sli @3.75GHz és msi P45 DDR3 mellé beérkezik a 1366-os rendszer, amihez próbálok valahonnan összeszedni egy X5675 procit. Most olvasgattam utána, igazából horribilis különbség nincs köztük.
Az nforce-ot napi szinten használom régi játékokra, de ugyanolyan pattogósnak érződik, mint az i5-6600K normal rendszerem. Ráadásul talán a p45-ben és a nforce 790sli-be a ram is bővíthető akár 16GB fölé, teszteltem, megy a 4GB-os modul, bár még 4-et nem próbáltam bele.
A régi rendszerem (P35) is azért adtam el, mert a BF1 multi már nem ment, de azt nem is húztam ennyira, csak 3.6GHz-ig.
Szerintem a fiamnak is egy 775-ös xeon rendszert dobok össze valami 2GB-os 660-assal, azzal bőven ellesz.
Azért is agyalok ezen, mert kevés a ddr4-3000 8GB ram, és olyan 25k körül árulgatnak plusz 2*4GB ramot
Röhej... Annyiért simán össze lehet rakni egy P45-öst Xeonnal és 4*2GB rammal -
Zοltta
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #8526 üzenetére
Majdnem, hogy hasonló vga-d van
. Igyekszem. köszi
-
Zοltta
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #8502 üzenetére
Tuning annyira nem a célom ,csak hasítson végre , jó persze nem úgy mint egy 7. genes
. De a 2 magot imádnám eldobni
Igen épp minap keresgéltem és pont akartam is kérdezni ,hogy most melyik e0 or c0köszi.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8513 üzenetére
Egyébként rohadtul nem megnyugtató, hogy Windows alól lehet biost moddolni.(biztonsági szempontból).
Pl bekacsolt állapotban hagyom a gépet es szomszéd pisti átugrik megbuheralni a gépem és elszallnak a beállításaim...pedig alapból a gép csak jelszó után indul, es a cmos cleaner ki van iktatva... -
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8509 üzenetére
Én a Ryzenes bakijuk után kerülném őket.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8513 üzenetére
Én se szoktam túlizgulni, ilyenkor bekérem a szünetmentes tápot.
PII/III/IV-es cuccoknál még így is volt izgalom, anno nem volt/tudtam más lehetőséget BIOS frissítésre, mint a jó öreg DOS-t floppyról betöltve, és hát a BIOS image file is ott volt a floppyn, úgy 3 példányban.
-
Cingi1979
tag
válasz
Pécsi gyerek #8504 üzenetére
SIKERÜLT!!! 1000 hála!!! Nagyon szépen köszönöm!
-
Cingi1979
tag
válasz
Pécsi gyerek #8504 üzenetére
Küszi szépen! Ezt a progit kerestem mert ASUS, Asrock biost frissítettem már Windows alól. A metódus ugyan az ott is mint amit írtál. NAGYON SZÉPEN köszönöm!!!
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8435 üzenetére
Nálam már a Soviet Installationben 30 alá esett az FPS, RX460 + E5440. Ilyen 15-20FPS-sel ment sajnos a játék, még minimumon is. Benchmark bezzeg lefutott gond nélkül.
-
tyan
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #8355 üzenetére
Nekem is csinált olyat frissítésnél, hogy hibát írt ki a Win10, de következő próbálkozásra már rendben lement a frissítés.
-
tyan
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #8353 üzenetére
Majdnem ilyen lapom van, mint neked (az enyém Giga EP35-DS3 L5408-as Xeonnal) és nálam is nagyon szépen megy a Win10. A Win10 megjelenése óta azt használok. Az L5408-as Xeon jelenleg húzva, mindenféle fesz. állítgatás nélkül 2,66GHz-en nagyon frankón megy. Ez a proci az alin 1730 Ft körül van. Vicc az ára.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8350 üzenetére
Mondtam, hogy jó lesz az.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8345 üzenetére
Konkrétan cpu miatt még egyetlen cím se mondta azt, hogy kevés a cpu. Online gamingnél lehet gond esetleg. De pl a planetside2-nél laza 200-an voltunk egy csatatéren és ott is csak vga memória limitbe ütköztem. Battlefield3 ig jo volt. Bf4-től felfele meg nincs tapasztalatom a xeonnal.
Ebből is látszik, hogy a hw-sw fejlesztések nincsenek szinkronban. Na meg legyen fejlesztő csoport aki a jelenlegi hw-kre optimalizál. Kb ezért is van hogy pach pach hátán jön megjelenés után a legtöbb címnél. Erről persze a kiadók és a kényszerített megjelenési dátumok tehetnek. -
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8332 üzenetére
Sejtettem, csak azért szóltam, nehogy azért ne rakd fel a rendes HDD-re, mert a 40 GB-os nem egy sebességbajnok.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8324 üzenetére
Csak ne keveselled majd a rendszer általános sebességét, a 40 GB-os HDD porba fogja azt sújtani, lesz ám PII/III feeling
Az enyémeket 500 GB-os HDD-vel raktam össze, nyoma sincs dadogásnak.
Ha esetleg nagy a pompa, dobj bele egy SSD-t, meg fog tőle vadulni (nem gáz hogy nem fogja tudni kihasználni a valós sebességét a S-ATA II miatt, a felét így is fogja teljesíteni, ami durván 200-250 MB/sec, ez az 500-as HDD-nek is 2-3 szoros sebessége.
)
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8322 üzenetére
Rev melyik a lap ?
Lásd az aláírásomban, azon csont nélkül megy a W10x64, és SC2-őt játszom rajta.
GM965-ös chipsetes konfigomon is zokszó nélkül megy.
Mindkét konfig esetében csak a VGA drivert kellett feltenni, alulírottba RX550, a másikba meg Nvidia 7900 GS (a gm965-nél az integrált is ok volt).
Szerintem az a biztos, ha külön HDD-re feldobsz egy próba W10-et.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8289 üzenetére
Elég sokat telepitgetek, másolgatok, szimulátorozok. Így előnyös lenne kihasználni az adottságait a kontrollernek. 2,5Gbps. A jelenlegi sata3-as wd blue 1 Tb 1,28Gbps belső adatatvitellel rendelkezik es igy csak a fele a kontrollernek amikor ir. Ezert gondoltam egy raides 2db hdd ből álló a jelenleginél nagyobb, gyorsabb hdd szettre.
Ja és a gigabites net is szeretné.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8287 üzenetére
A mineken már túl vagyok. A technikai lehetőségek jobban érdekelnek.
-
Diosbejgli
tag
válasz
Pécsi gyerek #8183 üzenetére
Megpróbálom a nagy sietségben nem elrontani
-
Diosbejgli
tag
válasz
Pécsi gyerek #8175 üzenetére
az a baj, hogy ha 3,6-ra húzom AIDA teszt megy 2órát probléma nélkül, de az asszony leül játszani valami netes hülyeségen és kékhalál van
most memória teszt van eddig hiba nélkül szóval...
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8168 üzenetére
Azért FHD-n nem ördögtől való az 1050 ti.
Nem beszélve a grafikai részletességről.
-
Diosbejgli
tag
válasz
A másik gépben nekem is e5450-es van és gtx 1050-et gondoltam mellé. Remélem jó párost alkotnak
-
xeon forever
addikt
válasz
75w-85w fogyasztásu modellek miatt erősen gondolkozom. 650ti boost 150w helyett.
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #8160 üzenetére
Innen vettem egy ilyen sff csodát. Postával 8k pénz volt. Eredeti win7pro- miatt nagyon megerte.
https://hardverapro.hu/apro/fujitsu_e5731_sff_eredeti_windows_7_pro_i_e8400_cpu_i_afas_sz
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #8128 üzenetére
Válasz ment a "milyen ramot vegyek" topikba.
-
envagyok
veterán
válasz
Pécsi gyerek #8031 üzenetére
Vtt-t szokta emelni vki?
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #7939 üzenetére
Akkor nem mondtam baromságot
-
prmcsk
addikt
válasz
Pécsi gyerek #7939 üzenetére
Ezen már túl vagyok...
Csak egyféle és egyetlen biosa van, az is 2009.-es
Ebből kiindulva csakis az lehet rajta.Pont az a bajom, hogy a net beírásai szerint hiába az oldal állítása (ami ugye eleve önellentmondásos), hogy Quad képes, azt írják sokan a júzerek, hogy "not supported".
-
Alister71
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #7911 üzenetére
És milyen nehéz lekoptatni őket, mert persze mindenki ingyen akarja. Én mikor meguntam a mindenki gépének csinálgatását, közöltem, hogy egy újra telepítés 5000. Szép lassan le is koptak.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #7908 üzenetére
Hát, kb.
Az egymagos pentium S478-as konfigom szigorúan retro game céljából van összerakva (X1950 GT 256 Mb VGA), mint ahogy az S462-es Athlonos is (X1650 PRO 256 Mb VGA).
Ezekhez képest ez az AMD cucc fénysebességgel hasít:
ASUS M3A78-EM HDMI AM2+ integrált HD3200 VGA, Opteron 1381 x4 AM3, 4*1 GB DDR2 800 Corsair XMS2.
dVGA nincs benne, multimédiás gépnek van tartva, arra még mindig tökéletes.
Az integrált VGA-n a régebbi játékok elmennek kompromisszumokkal (COD2 és társai).
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #7867 üzenetére
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #7862 üzenetére
Gondolom 40-50 dekásnál nehezebb CPU hűtőt nem használtál LGA típusú socketen.
A keményebb 80-100 dekás hűtők igen jól tudják deformálni az alaplapot a socket körül, még merevítő keret mellett is, és lehetetlen hibák sorozatát képesek produkálni.
-
jokeph
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #7862 üzenetére
Nekem mondjuk egyikkel sem.
Odafigyelek, mit hogy csinálok.
Csak nagyon sok alaplap eldöglött az "értek hozzá, bízd ide, occsón összerakom, jó van az úgy szakiktól"
Ettől függetlenül jobb szeretem a lábas proccokat (érdekes, az AM4 socketes RyZenek is lábasak
).
Ha a lábas proci úgymond "beesik" a helyére, akkor az fix hogy jól van benne (S370,S462,S478,S939, AM2,AM2+,AM3,AM3+ - ezekből bőven volt/van szerencsém mindegyikhez).
Megmondom őszintén, az LGA775 és társai socketes cuccokhoz mindig az átlagnál óvatosabban, körültekintőbben nyúltam hozzá.
De legjobb a beforrasztott meg a SLOT A, SLOT 1.
-
tyan
senior tag
válasz
Pécsi gyerek #7840 üzenetére
A Xeon mellett csak 1 db 2 gigás modul lehet, többel beborul a gép. A memóriákat egyenként teszteltem, jók.
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #7757 üzenetére
Csak arra utaltam, hogy nem örök életűek. Többségük nálam is szépen megy, de az egyik Giga lap pl több év használat után már csak alap FSB-n hajlandó bootolni, pedig előtte sokáig 433-as FSB-n ment.
(#7759) winhate
Sajnos nagyon régi chipset. már at 1066 fsb is tuning neki. Nincs a "hivatalosan" támogatott chipsetek között.
Talán egy 1066-os FSB-s 53xx Xeon elmegy benne, de nem biztos. -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
Pécsi gyerek #7671 üzenetére
Elolvastam a tesztet.Az ajánlottak között van a kis ds3 as gigám
Mondjuk az árán meglepődtem,mert a mostani giga lapom (b250) igaz csak egy egyszerű alap alaplap,de 22 be kerűlt.És 10 éve többet kértek el a ds3 ért
Mondjuk a mai napig hibátlan a drága .
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #7671 üzenetére
Köszi! Mindkét lapom volt(van), elmentem
-
Alpi.
addikt
válasz
Pécsi gyerek #7661 üzenetére
Igen. Mindegyikben, de bios kepnel a ctrl + F1 elohoz egy csomo opciot.
-
Cingi1979
tag
válasz
Pécsi gyerek #7645 üzenetére
Ez a ram beállitás jelenleg
Esetleg ha valamit segítene.
-
Speed®
titán
válasz
Miért szivatta meg magát..? E5440el 3.8Ghez magasabb FSB kell, mint az E5450el, több esélye van..persze a 4x2GB miatt izgibb, de ennyi. NB/MCH fesz, többi a procin múlik. 3.6 (9x400) valszeg könnyen meglesz neki.
Szerk.: benéztem kinek válaszoltál
Harmadik műszak
-
Cingi1979
tag
válasz
Teljesen igazad van! TUDOM és rájöttem utólag, hogy nagy hibát követtem el akkor mikor tudatlanul megvettem az E5472 Xeont. Őszinte leszek! Aliexpress 10000 ft Q9650. Xeon E5450 4500ft volt. Most azt várom, hogy megérkezzen mert annyit tudok, hogy egyszerübb lesz vele az 1333Fsb miatt. Én ott néztem be, hogy E5472 és nem E5450. IGAZAD van. Tanultam belőle. Megy a levesbe az E5472 mert én nem tudom munkára bírni. Lapom adott volt annyit néztem, hogy a chipset támogatott. 2 db ASUS 775-ös alaplapom van tehát az adott volt. Ez van és NAGYON KÖSZÖNÖM a segítséget!!!
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #7601 üzenetére
"és jó móka is volt" már csak ezért megérte.
-
kenand
veterán
válasz
Pécsi gyerek #7367 üzenetére
Nálam is volt (van) 5 féle P35/P45-ös Gigabyte lap, összessel jók voltak a tapasztalataim.
(x58-as vonalon is jók a Gigabyte lapok, Asrock féle RAM hiszti sincs velük) -
xeon forever
addikt
-
Gyuri27
félisten
válasz
Pécsi gyerek #7294 üzenetére
A gesztust köszönöm. De nem egy gépet akarok itt összekukázni.
Bár az e5200-t ingyen kaptam (abban a reményben kértem kedves fórumtárstól, hogy 5 perces bios frissités után megy benne és minden jó lesz).
Ha nem megy a bios update akkor marad az e2140 2 giga rammal (azért 2 giga 667 csak erősebb mint 1 giga 533). Vga-t veszek, ahogy terveztem.
Aztán remélhetőleg egy you videó nem szaggatja szét a gépet mint most az int vga-l. -
Gyuri27
félisten
válasz
Pécsi gyerek #7280 üzenetére
Anno volt e5200-m is. Most kaptam egyet.
Gondoltam kedves ismimnek a netezős gépébe bepattintom. Mert az e2140 1 giga rammal elég harmatos.
Most van benne 2 giga ram. Érezhetően jobb.
Ha a procit is bele tudnám varázsolni egy darabig megint jó lenne a vas. Kb 0 forint ráfordítással. Ennyit is tud a gépre költeni.
Ezért jöttem ide segítségért. De a basztatáson kivül más itt nincs. -
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #7256 üzenetére
A naprendszer széléig, meg vissza pont meg is járná. 😈
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Pécsi gyerek #7256 üzenetére
Van benne üzemóra regisztrátor?
-
Martin9902
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #7247 üzenetére
Na jól megöltem a fórumot
Visszaolvastam látom a gigabyte alaplapokat favorizáljátok, többi gyártóval mi a helyzet? Mert amiket látok giga alaplapokat azokat horror áron árulják
-
Martin9902
csendes tag
válasz
Pécsi gyerek #7247 üzenetére
*ddr2 és ddr3-at is befogad*
-
sullerj
tag
válasz
Pécsi gyerek #7224 üzenetére
Még annyi, hogy - bár valószínű processzorfüggetlenül - de egy msi gt 710 nvidia kártyával belefutottam ebben a konfigban TDR hibába (az alaplapi integrálttal semmilyen gondom nem volt), a megoldás végül úgy tűnik a windows aero téma helyett egy egyszerű téma választása volt (előtte TDRdelayt, drivereket váltogattam, rendszermemória feszültségnek adtam pluszt, de a valódi megoldást úgy tűnik az aero kikapcsolása jelentette)
:-)
-
xeon forever
addikt
válasz
Pécsi gyerek #7213 üzenetére
L5408 2k huf korul lattam. Igaz arra kell meg matrica...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest