- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pécsi gyerek
addikt
Nekem az egyik gêpben "csak" egy e5440 van,alapon nincs húzva,és csak egy 1 gb-os R7 250x meg 8 gb ddr2 van mellette.De simán játszok még így is pl gta5,rise of tomb raider játékokkal hd ben.Azért e5440 lett mert minden ezres számított,és ez 2-3 ezerrel volt olvsóbb kb.De ha teheted,mindenkêpp e5450- et vegyél.
-
Speed®
titán
-
fpeter84
senior tag
Talán inkább pont az E-k a válogatottabbak, mert pl az E5450 és X5450 az utolsó paraméterig azonos, viszont az E jóval alacsonyabb fogyasztást ígér
Viszont E-ből az 5450 a legerősebb a 9-es szorzójával, X-ből meg még ott van az 5460 9.5 és az 5470 10-es szorzóval - én végül azért vettem az X5460-ast mert a fogyasztása annyira nem érdekel - erős a lapom és a kompakt vízhűtés megoldja - viszont a magasabb szorzóval tuningban is tovább lehet nyújtózkodni (az X5470 ára meg már irreális)
A Te esetedben lehet azért szerencsésebb az E5450-es mégis, mert 4GHz-et úgyse nagyon lehet elérni már csak a tápáramkör miatt sem, a feszemelés lehetőségének hiánya sem előnyös, ezért a kevesebbet fogyasztó/válogatottabb verzióval jobb eséllyel pályázhatsz valami 3.4-3.6GHz környéki órajelre...
Bár papíron elvinné a 3166-on járó X5460-ast is a lapod, de lehet már alapórajelen is jelentkeznének stabilitási problémák a nem túl emberes tápáramkör miatt, de tuninngal tuti hamarabb jöhetnek a bajok. Nem tudom másnak mi a véleménye a dologról, de én így okoskodnék...
-
Pécsi gyerek
addikt
Szia.Már írták asszem ott is,hogy a lapod nem egy tuning bajnok (főleg nem egy 4 magos xeon-nal,a 2 magost még bírja).Szóval egy e5450 a max amit érdemes beraknod.Fénysebességre fogsz kapcsolni,még úgy is,hogy egy ilyen xeon alapon azért kevés már a gtx 1050 ti hez.E 5450- ből mindegy,hogy e0, vagy c0 csak e5450 legyen.
-
fpeter84
senior tag
Bár elméletileg bármelyik xeont elviheti ez a lap, de lévén hogy nincsen nagyon túlméretezve a táprész ezért nem erőltetném bele az x5460-at, hanem inkább egy alig lassabb, de jóval kevesebbet zabáló e5450-et tennék bele - talán akkor még egy kis tuning is szóbajöhet, ha a nagyobb fogyasztású D805-öt is tudod még picit hergelni benne...
Az nv-s vonalat megerősíteném, hogy inkább azt tegyél a 775-ös konfigba. Túl mélyreható teszteket nem végeztem csak pár játékkal néztem, de az a tapasztalatom hogy az x5460 @4GHz + GTX 1060 3GB vagy RX 470 4GB kártyákkal meghajtva bár az RX erősebb papíron, picivel magasabbak a max fps értékek, viszont az fps beszakadások is jóval szélsőségesebbek: pl Assassins Syndicate 1080p very high grafikán az nv-vel cirka soha nem megy 30fps alá, szépen hozza a pörgős jelenetekben is a 35-40fps közötti értékeket - néha sötétben kevesebb körítéssel akár 50-60 - eközben az amd-vel az átlagot inkább 40-50fps közé tenném, de elő-előfordul néha akár 15-20fps-re beszakadás is ami már elég zavaró. Valahogy nv-vel egyenletesebben stabilabban hozza a közepes tempót... Arra tudok tippelni, hogy a Polaris drivere bizonyos funkciókban jobban támaszkodik a nyers procierőre mint a Pascal, így jobban észre is veszi hogy nem egy jobbféle i5/i7 van alatta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged