- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lamiki
senior tag
Félre értettél. A Q9550-nek a gyári biossal is működnie kellene, benne vannak a szükséges mikrokódok.. A xeonos biosba csak a Xeon mikrokódok kerültek bele pluszba, az LGA755 mikrokódok azok már eddig is benne voltak. Egykébbként az általad linkelt alaplapnál ott van a CPU support list-ben mind három revíziójú Q9550 támogatása.
Ezeket támogatja a gyári bios, valamint az előző képet és a mostanit összehasonlítva látszik, hogy a Xeonos biosból sok ősrégi processzor támogatását kiszedték. a 2-re és 6-ra végződők a Xeonos mikrokódok.
-
lamiki
senior tag
Az általad linkelt Xeonos biosban szerintem minden szükséges mikrokód benne van.
Elvileg mennie kellene neki benne. De mivel ezeknek "lelke" van ezért néha mégsem megy, mert csak. Találkoztam már pl.olyan G33-as alaplappal, aminek kezelni kellett volna az E54xx és E33xx Xeonokat is, mégsem ment benne csak az X3323-as ismeretlen processzorként, de rendben működött, ha kézzel hozzáadtam a mikrokódot akkor meg egyik sem ment. Aztán ott vannak a 945-ös chipsetek, elvileg csak a 65nm-es Core2-ket támogatják, mégis a múlt héten összeraktam a havernak egy gépet Gigabyte GA-945GCM S2C alaplappal, és vígan elszaladgál az E5400-as 45nm-es Core2-es 2*2700 Mhz-es proci benne 2-3600 Mhz-en, az E5700-as meg 3990 Mhz-en alapfeszültségen, pedig nem támogatja. Más 945-ös alaplapba meg el sem indul.
-
-
Pécsi gyerek
addikt
Igen,egy kicsit utána olvasgattam,én is zavart látok az erőben
Egyik helyen pl azt javasolták,hogy L es alacsony fogyasztású xeont rakjon bele az ember xeonos biossal.Passzolok,mindjárt jön egy mester azt megmondja a tutit.
A legjobb megoldás az volt amit olvastam hogy vegyen g4560- at 8 gb ddr4 el -
kenand
veterán
Nem egy tuning deszka, de P35 chipset menni fog 400-as FSB-vel simán. E5450, X5450 mindkettő szupi, jó eséllyel E kicsit alacsonybb Vcore-val megy, kevesebbet fogyaszt.
ha 3.4 Ghz is elég az olcsóbb L5408 is beválalható (de akkor a 400FSB feletti FSB-hez jobbfajta RAM-ok kellenek, ha 400-as FSB és 3.2GHz nem lenne elég...) -
-h2o-
csendes tag
Helló!
Köszi a választ.
Ilyen kártyám van.
Mivel te teljes magasságú kártyát linkeltél, gondolom nem 235W-os tápra gondoltál, mint
amilyen az SFF gépekben van - ilyen van nekem is -.
Szóval az SFF-ben is menne a proci? Elég lenne a táp?A táp azért gyanús, mert a - nem tiszta forrásból származó - GTA V egy ponton mindig lefagy
- de csak a progi -. Gondoltam, a táp lehet a ludas, vagy az 1G videó RAM... Esetleg a GTA. -
Retro11
senior tag
-
M3lakH
tag
Hogy melyik chipsethez milyen procit lehet tenni, kb minden ilyennel foglalkozó leírásban, sőtt, még a linkelt BIOS-letöltős oldalakon is ott van ha jól emlékszem.
A 2 említett procit pedig kikerestem a google segítségével. (lga 771 Xeon processors -> LINK <- csak 4 magosak)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Videó stream letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen autót vegyek?
- AI-aranykort jósolnak, tarol az NVIDIA
- További aktív témák...
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest