-
Mobilarena
Ha szeretnél egy kis plusz teljesítményt kihozni olcsón a régi 775-ös alaplapodból tegyél bele 4 magos 771-es Xeon CPU-t.
Kérlek olvasd el a cikket és a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jokeph
nagyúr
válasz
NdrewSunix #9809 üzenetére
Hát ha nem éget a dolog annyira, csak legyen majd P45.
De ha már eljutsz 3,8 GHZ-ig, az nem rossz eredmény a Te prociddal.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
NdrewSunix #9803 üzenetére
3,8-4 Ghz akár vagy több kis szerencsével.De tuningra nincs garancia
-
jokeph
nagyúr
válasz
NdrewSunix #9803 üzenetére
Igaz, hogy az csak P43-as, kevésbé húzható a P45-ösnél, azok most éppen nincsenek.
A táp elég lesz hozzá, a hűtőre azt mondom, hogy szerintem határeset, tuning függvénye, majd elválik.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
NdrewSunix #9800 üzenetére
Peddig van olyan P45 [link]
-
jokeph
nagyúr
válasz
Félreértettem, téged az alaplap érdekel, nem hogy még milyen memóriával bővitenéd a meglévő 2*4 GB-ot.
Parancsolj, ez itt van a HA!-n, de siess, mert hamar lábuk kél....
-
Cingi1979
tag
válasz
Esetleg GIGABYTE EP45T-UD3LR
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-ep45t-ud3lr_10#kf -
jokeph
nagyúr
válasz
NdrewSunix #9797 üzenetére
A meglévő pár milyen ?
Bár alapesetben aligha fogsz kifutni 8 GB rendszermemóriából.
Elég az 1333-as is, az durván az S775-ös sávszél vége is egyben.
Javaslom mint márkát, az OCZ-t és a G.Skill-t.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
NdrewSunix #9781 üzenetére
Add el a régi lapod és pár ezer ft al többért vegyél egy P45- ös lapot.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
NdrewSunix #9772 üzenetére
[link] Monitorozó,nem kell plusz moncsi.P35/P45 lapokat nézz.Azok frankók.
-
lamiki
senior tag
válasz
NdrewSunix #9772 üzenetére
Ha már meg van az alaplapot, a tuningot megpróbálhatod mennyit bír, de legjobb a P45-öss chipsetes, de egy P43-as chipsetes alaplappal is elérhetsz az X5450-eseddel 3600-3700 Mhz-et.
-
lamiki
senior tag
válasz
NdrewSunix #9769 üzenetére
A játék részéhez nem értek, mert nem játszok, de a gyorsabb, az mindig jobb lenne, ha tudnád tuningolni a G41-es chipsetet. A legtöbb G41-es alaplap vagy 1 Mhz tuningot nem enged meg, 334Mhz FSB-vel már nem indul, némelyiknél esetleg 10-15 Mhz-et megenged. Én eddig egyedül egy Asus P5G41T-M LE alaplappal találkoztam amit lehetett valamennyire tuningolni 375 Mhz-en az biztos működött, nem próbáltam, hogy hol a vége, gyanítom nem sokkal fentebb. A tuningot megpróbálhatod, azonnal rájössz ha nem engedi, mert alapbeállításokkal fog indulni az alaplapod, és szól, hogy a tuning meghiúsult. Valamint a fogyasztással is gond lesz szerintem. A sima E5450 proci jobb lenne, az csak 80 W, ez meg talán 125W. Ha nem kell a tuninghoz feszültséget emelni akkor nem fog változni a fogyasztás ilyen kismértékű tuningtól. Pl L5408 Xeonnál kimértem, hogy feszültség emelés nélkül max. 2900 Mhz-en működött (a gyári 2130 Mhz) változatlan fogyasztással, de a 3200 Mhz-es tuninghoz már kellett 0,05V feszültség emelés, ami terhelésnél +20 W fogyasztást eredményezett.
-
jokeph
nagyúr
válasz
NdrewSunix #9769 üzenetére
Üdv !
Érdemesnek érdemes lehet (játéktól függően), le kellene monitorozni a CPU-d játék közben, hogy mennyi a kihasználtsága, ha mind a 4 maggal 100% közelében van és/vagy beleér a 100%-ba akkor igen.
Viszont, ez a proci elég jó étvággyal bir (120W TDP osztályú), húzásnál igen durván képes terhelni a G41-es lapod nem túl acélos tápellátó részét...
Tápod nem irtad...
De erre majd még irnak tapasztaltabbak nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Autós topik
- Asztrofotózás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1 humoros
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged