- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Egon
nagyúr
válasz
Dilikutya #101 üzenetére
erre bedobták a piacra 64 bites memóriabusszal a pár éve megmaradt Geforce2 chipeket új néven.
Hihetetlen, hogy ez az urbánus legenda nem tud kikopni a köztudatból. A GF4 MX szériában semmi köze nem volt a GF2 chipekhez (leszámítva, hogy nem tudott DX 8-t). Tök más chip volt.
-
Puma K
nagyúr
Anno 2008-ban kezdetben Intel E8400@3,6GHz, 2x 1 GB/800MHz DDR2, ATI Radeon HD4850 512MB-vel jól ment még abban az évben cseréltem Intel i5 750@3,2GHz, 2x 2GB/1333MHz DDR3, GTX 275 896MB OC-val még jobban futott 1680x1050-ben
Külön 7200 RPM HDD-n volt a Windows Vista, a GTA IV meg szintén egy 7200 RPM HDD-n volt.
Az 1.0.4-es patch sokat számított mert javult a játék futási sebessége és feljebb is lehetett venni a grafikát is.
Nem rég próbáltam 5120x2880-as felbontásban: [link]
-
Dilikutya
félisten
Értem én, hogy ott az Nvidia logó az elején a GTA4-nek, de a processzorom 5 évvel készült a játék után, a VGA meg 10-zel. Pusztán erőből sem kéne megakadnia. De az átlag fps amúgy jó, a minimum értékek sem mennek le, csak vannak ilyen tüskék.
GTA5-el nincs ilyen. Már nem emlékszem, VGA csere után én állítottam a grafikán, vagy a program magától észrevette az RX550->RX570 váltást. -
bot1978
senior tag
válasz
Dilikutya #145 üzenetére
Nálam (1060) ahogy ő magának beállítja, úgy vaj simán megy 3 monitorral. Elég sokat csapattam, mert a G27 kormányt viszonylag normálisan lehet emulálni x360 emulátorral a joy helyére. Gondoltam állítok a forgalmon, látótávon stb.
Elkezdtem piszkálni, és ha lejjebb (!!!) veszem és kikapcsolok dolgokat, aminek utána papírforma szerint gyorsulnia kéne akad. No komment.
Tény, hogy magától úgy állítja be magát, hogy vaj sima gyakorlatilag majdnem minden maxon, de azért az elég vicces, hogy nem lehet testre szabni, mert rögtön akad.
Azt gondoltam van benne logika, de semmi. Ha elállítok bármit rosszabb lesz. Nálam ez az ötödik rész.A negyedik meg... anno 9800GX2-vel nyomtam akkoriban és nekem tök jó volt. Utána cseréltem 4870X2-re és akadt, pedig az X2 elvileg erősebb kártya volt. (Régen nagyon sok hardver volt nálam hosszabb rövidebb ideig és hidd el a negyedik résznek NV kártya kell. Ennyi a titok. Biztos ki lehet szenvedni AMD-vel is, de... tettek érte, hogy ne legyen könnyű. Nekem ez jött át.)
-
zseko
veterán
válasz
Cathulhu #131 üzenetére
Őszintén megmondom, a felét értem csak ami írva van, de ha a 16GB miatt ezt veszik tömegével bányászkártyának a többit meg 'békén hagyják', akkor mit bánom én, felőlem legyen
Igaz tavaly év végén vettem egy Vega56-ot az ocuk akcióban mint ahogy sokan tették, így egy darabig biztosan nem cserélek
-
Dilikutya
félisten
A GTA5 szerintem igen jól sikerült PC-re. A 4. rész, az a botrány, de az botrányos ma is. Mostanra eljutottam oda, hogy az átlagok és a maximum rendben van, de vannak pillanatnyi megakadások, amikor 20fps alá beesik 1-1 pillanatra. Ahhoz képest az 5 rész stabil, nyilván a max fps nincs annyi mint egy majdnem 10 évvel korábbi játéknál, de sokkal egységesebb, nincsenek hirtelen esések.
-
bot1978
senior tag
Aztán megjelenik egy GTA6 (ahogy manapság programoznak) 13,5GB VRAM igénnyel alapbeállításon és 24GB-al ultrán és onnan szevasz mindjárt gamer kártya lesz.
Persze egy 8GB-os NV kártyával ugyanúgy elmegy majd ultrán, csak AMD-vel kell majd ennyi VRAM, mert tudod azzal a bonyolult játékmotor miatt máshogy tölti be a dolgokat. Van az úgy. -
gaborw
tag
Akkor leírom mégegyszer. Ez nem "gamer" kàrtya lesz, hanem bànyàszkàrtya.
-
Ennek a kártyának a teljesítménye nem indokolja a 16Gb ramot. Szerintem ez csak egy üres marketing fogás.
-
Dilikutya
félisten
A 16 GB talán túlzás rá, de a sok VRAM valóban jól jöhet. Volt 2 GB-os RX550-em, nem volt erős vas, de pl. a Call of Duty WWII-nél tisztán látszott, hogy a GPU-ban még van erő, volt jó pár olyan beállítás, ahol a program a VRAM-ot jelezte, hogy kevés lesz, a GPU/CPU igényesebb beállításokra nem panaszkodott. Mondjuk azon a kártyán nem csak parasztvakítás a 4 GB-os verzió, mivel az is 7000 MHz-es GDDR5.
-
Dilikutya
félisten
Ennek ellenére viszont néha elképesztő adatokat írnak a gépigényhez, vagy elképesztően szarul mennek annak ellenére, hogy a hardver bőven jó lehetne.
Én is látom, hogy nincs látható fejlődés, kis túlzással régebbre is visszanyúlhatunk, a 2012-es Far Cry 3 ultrán még ma is nagyon szép. És azért az első Crysis is megállja a helyét, épp nemrég indítottam el, hogy totál maxon hogy néz ki (valahogy a VGA sose volt elég erős hozzá
).
-
gaborw
tag
Érdekes, külföldi és magyar oldalakon is, az RX 570 16 GB-os verziót bànyàszkàrtyànak hozzàk. Szó sem esik "gamer" kàrtyàról. Nem tudom ide, hogy sikerült ez a cikk!
-
gejala
őstag
válasz
Dilikutya #135 üzenetére
Itt inkább arról van szó, hogy 4 éve semmi fejlődés nincs grafikában. Sőt, egyes 2014-2016 játékok jobban néznek ki, mint a 2018-asok.
Hírhez kapcsolódóan pedig itt egy teszt RE2 demoval.
Nekem nem úgy tűnik, hogy szokatlanul sok VRAM-ot fogyasztana, egy 4 gigás kártyán is vígan elvan maxon 1080p-ben.
Persze lehet, hogy itt a DX12 módról van szó, ami ritka hulladék lett és szétlassít mindent. -
misx
senior tag
Nagyot kell ugrani, na. 2+ évig nem volt új VGA, hát lemaradtak kicsit.
Az AMD ahelyett, hogy kihozna egy RX600 szériát, lehúz még egy lóbőrt az 500-asról.
De ilyen se volt még, hogy 2+ éves kártyával közel maxon menjen a legtöbb játék FHD-n (GTX1060/6G, átlag 40-50 fps). Ha nincs új hardver, kénytelenek használni a régit. Mert ugye miért is csináltak volna új fejlesztést, ha a bányászláz miatt dupla/másfélszeres áron keltek a kártyák sokáig? Az 1060-as ára most kúszott le 80 ezerre, annyiért mérték 2016-ban is. Na, majd most indul el a szekér, az NVIDIA RTX majdhogynem pofára is esett vele (lásd: space invaders). Az AMD-nek egyelőre csak ennyire tellett, de a procik terén tényleg jeleskedtek, mert az új Ryzenek igazán Intel-verők lettek. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg az i5 nekem mindenre elég. -
Szánalmas ez a tanácstalan vergődés, amit művelnek a vga gyártók a kripto piac bedőlése óta. "Mindegy mit adunk ki, csak jöjjön a lóvé" szemlélet.
-
Cathulhu
addikt
-
GodGamer5
addikt
Miééért?????!!!!
Ekkora f@szságot.
Meddig toldozzák a szart. El kéne már engedni az rx5xx szériát.Az 590 is egy szégyen.
Nem igaz, hogy a Vegákat nem tudják lejjeb hozni a középkategóriába! -
Z10N
veterán
"az AMD olyan szerződéseket kötött a játékokat fejlesztő partnereivel, hogy ne nagyon legyen elég 8 GB-nyi VRAM a teljes textúrarészletesség aktiválásához"
WTF?!
-
válasz
#26681856 #122 üzenetére
amióta az amd megvette az atit, azóta pakolják ugyanazokat a gpu-kat pro és konzi kártyákra is. de valószínű, hogy az ati előtte is csinálta. nem fejleszt az amd kétfelé.
ezt a kártyát nem az amd gyártja.
a ramszükséglet mesterséges feltornázása pedig a piacon már jól ismert módszer. mindkét gyártó él azzal, hogy olyan irányba terelje a grafikus fejlesztéseket, amelyen neki van előnye. erről szólt a gameworks is, és erről szól a dlss zöld oldalon.
nagyon nem tetszik, hogy ebbe az irányba mennek a dolgok, de nem tudok rajta változtatni, legfeljebb úgy, hogy legközelebb nem pc-t veszek, hanem konzolt. -
Taranti
senior tag
Höhö, jó pár évvel ezelőtt egy kommentben felvetődött, hogy a 64bit csak arra lesz jó, hogy minél több memóriát kelljen venni a gépekbe. Fogunk mi még 128bites rendszereket is látni....
-
--HARDCORE--
senior tag
Valamilyen szinten ez mindíg is benne van a pakliban.
Szerinted a sosem elszakadó harisnyát miért nem gyártják? Gusztustalan dolog ez tény. Gyakorlatilag a semmiből élnek meg, mert korlátokat gördítenek eléd, amit pénzért újra és újra átugorhatsz. A megoldás az ha mindenki ésszel vásárol 4-5 évente egy gépet, nem ész nélkül évente 4-5 gépet. De még ezzel is jól el tudnak lenni a gyártók. Arról nem is beszélve hogy sokan megtehetik hogy egy szar 3-4 milliós gépet vegyenek akár hetente is.. pont leszarják. Na itt kezdődik a gond. De mindegy, befejeztem. -
nexplo
őstag
Parasztvakítás és lehúzás szagot érzek. Ez a fogyasztói társadalom ékes példája. Eddig csak röhögtem amikor gyenge netezős kártyára dobtak 4gb ramot. Az legalább olcsón mérte a hulladékot. Ez drágán lesz felesleges....
-
törölt tag
FHD-ra elég lesz-e 11GB Vram?!, majd kínomban nevetek, ha mégsem
-
Vektast
aktív tag
Egyszerű a képlet ha AMD-s játékot akarsz játszani AMD-s kártyát veszel, ha GameWorks-ös rajtrécsinget akkor meg Nvidiát. Ha meg mindegyikkel akarsz játszani akkor meg leszel szíves mindkettőért fizetni. Amúgy meg vinyót is vehetsz majd mert ezzel a giga textúra pakkokkal majd 200GB lesz az alap egy 2D-s platformernél is.
-
ripla
addikt
Van egy 4 gigás R9 290X-em, szerintem én elleszek a 30 fps/high felbontással is.
-
Petykemano
veterán
Ebben egyáltalán Nem az a szomorú, hogy az AMD rábeszéli/szerződéssel megfizeti a fejlesztőket, hogy szállítsanak magasabb felbontású textúrákat. Egyrészt az nvidia pont ugyanezt csinálta a tesszelációval, most a eaytracinggel, dlss-sel. (Talán pont azért rövid a lista, mett a tesszeláció és az RT+DLSS között az nvidia semmilyen fícsört nem hozott) és talán az is pont ilyen beavatkozásnak az eredmenye, hogy a memóriaszükségletek látványosan optimálisan pont ott állnak meg, ahol az nvidia kártyák kapacitása van. (Vagyis nagyótóval kell keresni az olyan játékokat, ahol azonos tieren belül a 4 v 8GB érezhető előnyt jelentett volna a 3v 6GB felett. Nyilván ilyen szélsőséges eseteket a reviewerek a kártyatulajdonosok számarányára tekintettel ki is konfigurálták )
A baj ott kezdődik, ha a magasabb textúraminőség, vagy a magas tesszeláció, vagy a raytracing vagy a dlss nem opcionális, hanem nélküle hibásan, vállalhatatlanul csúnyán néz ki a játék, hovatovább, amennyiben ez lesz a default. Egyébként nem hiszem, hogy a játékok ne tudnák a rendelkezésre álló kapacitás alapján beállítani maguktól.
A szomorú az, hogy a HBCC technológia elvi ígérete pont az volt, hogy lehet takarékosan bánni a jövőbeni a gpu memóriával (ezzel potenciálisan olcsóbbá téve a készüléket)
ez azonban nem következett be, mert nem kapható (olcsóbban) a kisebb kapacitású RAM.
Tehát ha jönnek a nagyobb textúrák, akkor az AMD is kénytelen úgy versenyezni, hogy növeli a kapacitást.Lehet, hogy egyébként most is csupán erről van szó: hogy még gyártanak gddr5-t, de már kisebb csíkszélességen nagyobb kapacitású lapkákat. Belépőszintű kártyáknál szokott az lenni a selling point, hogy hűűűűmennyi RAM - pedig csak azért kell, hogy meglegyen a szükséges sávszélesség.
Apropó, vajon ha olyat nő a textúraméret, h 4-8 GB nem elég, 16gb kell, akkor ezt a méretet hogy fogja kiszolgálni sávszélességgel??
-
Angel1981
veterán
Áruljátok már el nekem; ha a kriptobanyaszat után a magas memória árak a kerékkötői a mérsékelt árú grafikus kártyáknak, akkor egy középkategóriás példány esetében miért éri meg ennyit belezsúfolni???
-
Cefet
aktív tag
Sajnálatos hír ez. 2012-es kiadású 7870-em van 2GB RAM-mal. A GPU még jócskán elég full HD-re, de a RAM bizony már kevéske. És most még rátesznek egy lapáttal.
-
Mr.Csizmás
titán
pár éve nagy slágerek voltak a 4gb lowcost kártyák, pl.: 4GB VRAM-ot kap a Point of View GeForce GTX 550 Ti 2011-es hír
úgylátszik most az nv helyett az amd játszik pv-re
-
gézu
őstag
A 2030 RTX meg 24 Gb-tal jön oszt' megcsókolhatják. A kis bőrkabátost nem lehet csak úgy lejátszani a pályáról.
-
Ragna666
csendes tag
játszottam a resi2 a demóval,
és hát alig látszik meg rajta grafikailag ha maxra tolom.
csak az fps számon.szégyen és gyalázat amit ezek művelnek.
re7 maxon 45-50 között megy.
re2 maxon még 20fps sincs meg.fizukor váltok konzolra.
ennek a 16gb os vidinek nem látom értelmét, főleg ha úgy hagyják az órajeleket is ahogy az eredeti rx570 nél.
max munkára okés, de gameelésre elég felejtős. -
ATi GAMES
tag
Úgy látom az Amdnél most sok a szabadidelyük, hogy ilyen karikra fecsérlik...
-
Dilikutya
félisten
válasz
t72killer #98 üzenetére
64 bites 128 MB-os Geforce4 MX440-re emlékszik még valaki?
Amikor kb. a 128 MB volt a felső kategória a Geforce4 Ti is, erre bedobták a piacra 64 bites memóriabusszal a pár éve megmaradt Geforce2 chipeket új néven.
A VRAM szép szám, jól mutat a dobozon, a többség azt jobban tudja értelmezni, mint akár az órajelet, akár a memóriavezérlőt.
-
hhenry
őstag
16 jézus
-
Dilikutya
félisten
Az esetek nagy többségében még nyugalmi helyzetben sincs különbség, mozgás közben meg pláne. Ahol tényleg szemet szúrt, az a tuskós kép a pisztollyal valami ház mellett, meg a kopott festékes ajtó. Amit nem értek, hogy eleve miért homályos picit. Azt hittem, ezen már túl vagyunk, hogy ultra beállítás mellett ilyet lássak. Bár még így is csak 8 GB VRAM kell neki, az meg a felső kategóriában nem kirívó.
-
-
hokuszpk
nagyúr
ezt a 16GB -t az 590 -re kellene pakolni.
ami meg a texturat illeti, van aki DLSS -el oldja meg az elsimitast, mas meg rendel elesebb/simabb vegeredmenyt biztosito texturapackot... -
komi77
senior tag
Én aztán igazán Amd fan vagyok, de ezt a lépést most nem értem. Miért az 570? Miért 16 Gb, hogyan fizette le őket, stb.? Nem zavar a lehetőség de nem jövök rá a lényegére. Kicsit olyan ez mint régebben a forma 1-ben Sumi idejében. A Ferrari a boxban kirakta az eső gumikat. Mindenki gyorsan kiment eső gumira cserélni, hátha szakadni fog. Aztán kimentek a boxba a Ferrarik és lágy gumit tettek föl, mert eső kb 2000 km-re volt várható. Mondjuk ők ezzel nyertek. Itt nem tudni mi a cél.
-
--Disztroj--
senior tag
Videós utómunkához jól jöhet ennyi vram. Azzal hogy középkategóriában is ennyivel szerelik, nem kényszerítik mindenáron arra a filmest, hogy high end gamer kártyát vegyen ahhoz, hogy simább legyen a workflow
Én üdvözlöm a vram növekedést -
Daelion
őstag
Nem is akartam vitát csak megjegyeztem amit és mint mondtam én simán azt veszem ami a pénzemnek a legjobb legyen AMD vagy Nvidia. 'proci szinten viszont már csak AMD játszik nálam de az más téma'
Ettől függetlenül nem hiszem,hogy ennek túl nagy hatása lenne a 'gaming' piacra átlagos elterjedés szinten pláne ha még drámát is csinálnak vele.
Szerk: Igen én is piszkáltam RE 7-et egy ideig mert nem akartam elhinni,hogy ez így működik vagy nálam nem jó valami de aztán feladtam és játszottam ahogy volt.
-
hibavissza
veterán
Nem is olyan rég még arról volt volt szó, hogy az AMD optimalizálja a mem ürítést driver szinen és 2 GB vram mindenre elég lesz. Ehhez képest most lefizetik a játékok tervezőit, hogy direkt olyan retek módon ürítsen memóriát a játék, h 8 GB se legyen elég. Vicc.
-
válasz
Mooka-Miki #75 üzenetére
idk, csak bevertem a gewglbe, hogy lábnap meme, aszt ez jött ki
-
hát nem is volt igazából. Itt van róla kép, a medium majdnem jobban néz ki. [link]
Nemrég volt egy vitám már AMD Vs Nvidia topikban erről. 0.5 GB allokációval már High textúrára lehet állítania Resident evil 2-t és nincs a fölötti textúra minőség, mert mint kiderült majd egyszer jönni fog külön letölthető változatban a HD textúra pack.
Csak ebben az a poén, hogy így is 12 GB-t ír a játék , szóval már most kijött a demó alatt, hogy ordas nagy kamu, mert alap textúra pakkal is megetetik vele a 12 GB ramot. ráadásul ilyen fosul/ átlagosan kinéző textúrákkal a resident Evil 7 motorjával, ( amit állítólag átdolgoztak khm..) Ingyenes a demó, bárki kipróbálhatja .[link]
Gusztustalan átverés.Ezek után aztán lehet szidni az nvidia féle áltesszelációt, mert ez sem különb annál. -
zseko
veterán
Hát én még visszaküldeném programozni tanulni őket egy kicsit a fejlesztőket, már ami a textúrákat illeti. Kedvenc példám erre a Crysis 2, ami nálam az akkori gépemen teljesen maxra húzva tán 20-22fps-t is tudott, tesszeláció nélkül is csak szűken 25 fölött volt ahogy emlékszem. A MaldoHD+Blackfire's modokat feltéve alá, 35fps körüli értéket kaptam tesszelációval, és sokkal jobban nézett ki a játék, éles(ebb) textúrák, faliújságképek, egyebek. Úgyhogy azóta azt gondolom, puszta igénytelenségből nem néznek ki jobban a játékok. Legalábbis egy jó részük.
-
Daelion
őstag
Nekem ebben az a nem nagyon hihető rész,hogy AMD lefizette ezt.
Lehet én vagyok lemaradva de AMD GPU szinten nem akkora meghatározó a 'gaming' piacon,hogy ekkora beleszólása lenne tehát annyira nem aggódnék ez miatt. 'már ha csak Steam statisztikát nézünk is'
Most úgy őszintén mennyi az AMD felé optimalizált/fejlesztett játék manapság/utóbbi pár évben?Nem vagyok egyik oldal hívője sem,felváltva volt Nvidiám meg AMD-m éveken keresztül per pill meg RX 570 van de ez nekem azért nagyon furán hangzik.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Televan74 #72 üzenetére
Na várjál. Mert az idő őket igazolta.
Pont leveleztünk erről a dokival.
Ami akkor hülyeség volt pont az nem hagyta elavúlni pl 390-et.
Nyilván be kell állítani. De utána egy kellemes kártya és a 8 giga ram miatt még használható is.Lehet majd az 570 is ilyenné nemesül. Majd 3-5 év múlva kiderül.
-
Silεncε
őstag
válasz
MasterDeeJay #74 üzenetére
Ha generálunk, az GPU idő, ergo kevesebb FPS. Ha sűrűn takarítjuk a memóriát, az GPU igényes (lásd, ha nekiáll memóriát takarítani, olyan framedrop jön, hogy megáll az egész játék, sajnos ez a 1050-en sűrűn tapasztalom 2GB VRAM-al). A CPU-val meg sokra nem megyünk, teljesen másra való
-
Duck663
őstag
Ez valahol megnyugtató és valahol nem. Jut eszembe, a Navi kap majd még Win7 támogatást? Gondolkozom azon, hogy rárepüljek-e a VII-re vagy várjak a Navira?! Ha a Navi nem kap támogatást, akkor marad a VII, mert Win10 nem kell. Ha a M$ havonta egy zsíros csekket nyomna a kezembe, akkor sem kell.
-
törölt tag
válasz
Mooka-Miki #75 üzenetére
Tényleg.
Lépcsősen van megtörve.
De a poén átjött. -
Nem értem mit szenvedünk még bazinagy sok sok ramot zabáló textúrákkal. Miért nem lehet azt a pixelhalmazt matematikai úton legenerálni annyi tonna mag van a procikban meg rengeteg számoló egység a gpu-kban.
Simál lehetne a pontossággal minőséget állítani akár dinamikusan fps függően is. Nem mellesleg töredék helyen elférnenek a játékok.
Ja hát programozói munka biztos drágább...meg ki lenne használva a sok mag.
De azt sem tudom elképzelni mi az a játékbeli jelenet ahol tizengbnyi vram kellene. Dobja ki ami nem látszik és okosan streamelje ami kell, sok kiforrott megoldás van.
És megint visszajutunk arra hogy nem fizetik a programozókat... -
Televan74
nagyúr
Ez is olyan lesz mint a első R9 290X 8GB memóriával? Első fecske,utána a 390/390X 8GB -ot kapott. Aztán a Navi 16GB -os kiszerelésbe jön majd.Vagy csak sok GDDR5 van a raktáron?
-
Raysen623
addikt
Na igen, annak az ára tényleg pont annyi mint az általad felsorolt két kártyának.
(#65) martin66: valóban hasznos a HD textúra csomag, főleg ha 10 cm-ről bámulod a kijelzőt, akkor üt csak igazán. Én nem éreztem olyan egetverő különbséget, de lehet ez a YT videó minősége miatt volt. Ha te élőben nézted meg és ott valóban ilyen átütő a különbség akkor +1.
Témához: az 570 után ugye lesz 16Gb-os 580 is?!
-
Ez olyan, mint a 2GB DDR3-al szerelt 5450?
-
törölt tag
Na most hagytam abba a pc játékot és fejlesztgetést. Ne legyen elég a 8. Miért nem csapnak bele a lecsoba és beveszik az nvidia-t is a buliba. Ledumálják mindenkivel hogy csak 25gb tól hajlandó megmozdulni az aknakereső. Így az egész világ kártyát cserélne. Ez mekkora. Ezek valami igazság szérumot toltak?
-
Nocsak, hirtelen mindent elhisztek Abu hírszerző főmunkatársnak? Eddig az ment, hogy kamuzik össz-vissza, most meg ő az igazság bajnoka? LOL
-
Televan74
nagyúr
A pics.ba! Ha ezt tudom akkor nem Vega56 -ot veszek.!
-
martin66
senior tag
Megnéztem mit jelent Far Cry 5 esetében a nagyobb texture pack. Szerintem magáért beszél. Én mindig pampogtam, hogy mi az istenért ilyen homályosak a dolgok közelről. Ez megoldaná szerintem nagyon jó lenne, ha minél nagyobb lenne a texture pack.
Sokkal szebb és élethűbb a játék és ahogy látom kb 2-3% teljesítmény különbség van csak.
Amúgy mi van, ha pl egy 2GB-os VGA-ra rányomok ultra texture beállítást, ami mondjuk 6 Gb vRam-ot enne? Akkor szaggatna a játék? Kevesebb lenne az FPS?
-
Cyberboy42
senior tag
bocs de ebbe muszáj belekötnöm...xD
Ha te azért vennél inkább nvidiát mert majd lessz egy rx 570 ami 16GB vrammal jön akkor hajráMeg egyébként itt sok kommet arra célozgat mint ha ez aljas húzás lenne, de azért mégiscska nekünk jó ha a textúrák minősége javul egy picit, de ezt nem azt jelenti hogy nem lesz alacsonyabb textúra szint a kisebb vramot használó kártyák számára.
a legtöbb játék még ulta textúrákkal is szépen belefér a 8 GB-ba, de a Felső kategóriákban azért elkellhet ennél magasabb szint, de hogy pont egy 570 mellé tegyék,a fene tudja milyen marketinggel jön a Sapphire ehhez.
Vagy talán annyira bagóért van ez a ggdr5 hogy igazából nem is emel a költségeken? -
tasiadam
veterán
En meg itt ulok egy 64 bites gt620m-el, 1 giga ddr3 vram-al😑
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A fejlesztők jellemzően magas felbontású textúrákat készítenek. A nyers állomány manapság 16K-s. Ebből tudsz csinálni kisebb felbontásút, akármilyen formátumon, stb. Az adott programhoz kiválasztják, hogy mire mi lesz a formátum, karakterekre mehet a 4K, felületre 2K vagy 1K, stb. Így áll össze végül a program. Na most, ha az AMD mondja, hogy ugyan szállítsatok már még nagyobb felbontásút a kínált textúrákból, mert amúgy is fizettünk egy csomót nektek ezért-azért, plusz marketingtámogatás, tökömtudjamégmilyenpénz, extrák, stb. A fejlesztő számára ez egyszerű, mert a nyers állomány megvan, abból tudnak csinálni a tervezettnél nagyobb felbontásút, ha akarnak (meg ha megfizetik). Ettől még ugyanúgy elérhető az általuk tervezett szint, csak nem az ultra, hanem a high beállítással. Az egyetlen hátrány a tárhelyigény, de a textúra packot lehet ingyenes DLC-ként is szállítani, lásd Far Cry 5. Megrendelték, leszállították, mindenki boldog volt, aki nem akarta, nem telepítette.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Windows 10 csak a legjobb minőséghez kell. Ha a korlátokat elfogadod, akkor jó ideig maradhatsz Windows 7 mellett.
(#58) Hopkins95: Miért lenne ez probléma a többi VGA-nak? A textúrafelbontás rendkívül egyszerűen paraméterezhető. Ha nem megy az ultra szint, akkor ott a high. Alatta még a medium, a low, esetleg minimum az 1 GB-os VGA-knak. Nem rakétatudomány ezt így összerakni.
-
Hát ez egy veszett ügy az AMDnek...nem fognak a fejlesztők egy csomó kevesebb Vrammal rendelkező Nvidia játékost diszkvalifikálni, mert az AMDnek most „Vramfétise” támadt. És mi lesz az AMD-s APU-kkal, mint pl. a Ryzen 2200g vagy 2400g? A Battlefield 1 pl. meg lehet nézni, milyen szépen fut FHD-n azon az apun. Most nem szeretném látni, hogy ugyanez a chip csak azért nem teljesítene így a következő játékokban, mert kifogy a Vramból. Én szkeptikus vagyok.
(#50) Abu85 Hát én 2017 szeptember 1-jén jutottam hozzá, de azt is gyorsan a limitált MSRP áron megrendelve...Tekintve, hogy utána jó ideig nem volt elérhető a bányászok miatt, alig több mint 1 éve
(#59) Abu85
Épp az imént olvastam a fenti hozzászólásodban...ha ez valóban igaz, hogy nincs hatása az FPS-re a textúrafelbontásnak, akkor miattam csinálják.
-
komi77
senior tag
Hú bakker lehet erős ez a bor, mi van itt? 16 Gb vram? Lesz ez Crossfire-ben is? Mehetnének lejjebb is 560, 550. Ez teljesen normális. Vagy nem?
-
Toby888
senior tag
micsoda nagy igények... nekem gtx 970 van,és szinte "minenre" elég FHD felbontás mellett 50-60 FPS-el
-
Phobion
őstag
nem sokára terveztem 570 vagy 580at venni, hát ezek után már nem vagyok benne biztos
legyen inkább nvidia?
-
atok666
őstag
Azert elolvasnam azt a szerzodest, hogy mikent van ez a dolog megfogalmazva
Atok
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Hopkins95 #43 üzenetére
Azért rég volt már.
(#48) kikikirly: Mikor milyen. Általában van egy ideális felbontás a dizájnt figyelembe véve. Itt azt kell számításba venni, hogy a textúra felbontásának valójában önmagában nincs értelme. Az igényelt minőségi szint attól függ, hogy mi a kijelzőfelbontás, illetve maga a textúra a virtuális térben mekkora felületen terpeszkedik. Ha mondjuk a kamera közel megy a felülethez, akkor az a jó, ha textúra magas felbontású, legalább annyira, hogy pixelenként eltérő mintákat adjon vissza. De ha a kamera távolodik, akkor kisebb felbontással is tudod hozni ezt.
Na most általában arra azért nem szokták felkészíteni a játékokat, hogy a kamera nagyon közel lesz a felülethez. Egyszerűen ez ritka, és többet ér memóriával spórolni, mint benyelni a magasabb felbontású textúra hátrányát, akkor is, amikor a kamera relatíve távol van a felülettől. Viszont például az AMD-nek nincs értelme spórolnia. Arra tervezték a hardvert, hogy ne kelljen ezzel törődni.A textúra felbontásának a növelése igazából az fps-re nincs hatással. Minimum és maximum textúrák mellett is pontosan ugyanannyi mintát vesz a hardver, tehát az ALU-kon a számítás is ugyanannyi. Egyedül memóriát igényel a magasabb részletesség.
-
shapphire
aktív tag
@Abu85:"az AMD olyan szerződéseket kötött a játékokat fejlesztő partnereivel, hogy ne nagyon legyen elég 8 GB-nyi VRAM a teljes textúrarészletesség aktiválásához."
Ez helyből "korrekt"... user oldalról.@Abu85:"Az más kérdés, hogy ettől még a 16 GB-os RX 570-nek akkor sincs értelme.
+1
Valahova a bejegyzés elejére ezt bele lehetett volna tenni, ebben a formában, nem annyira tompítva.Gondolom ezt annak ellenére, hogy a következő vga-m, lehet hogy radeon lesz.
-
kikikirly
senior tag
,,Erre példa a Resident Evil 2 (Remake), amely minden beállítást maximumra állítva 13-14 GB-nyi memóriát jelez igényként a felhasználó felé, illetve a Tom Clancy's The Division 2 is 10 GB fölötti igényeket támaszt majd a legjobb részletesség mellett."
Lehet tudni hogy milyen felbontás mellett?
Shadow Of War tudom hogy 6gigát ir a 4K texture packra.
R6 Siege 4K textúra szintén 6-ot ir a leirásnál.
Felbontást egyiknél se írnak,feltételezhetően FullHD felbontáson.
Ha 6 helyett felmennénk 8-ra, még ésszerűnek tűnik: RX ,570,580,590 8gb,Vega 56/64,1070-től felfele Nvidia.
Ez a 10 giga fölötti Vram igény viszont mesterségesen generáltnak tűnik.Vegákon kivűl egyiken sincs HBCC, mire jó az egész?Geometria nem lesz részletesebb,szóval nem jelennek meg új részletek kizárólag a textúrák felbontása lesz magasabb, említett két játéknál se vettem észre érdemleges különbséget,az is lehet hogy csak placebó.Mindegy ha már 8 gigás kártyám van miért ne alapon bekapcsoltam őket.Siege-nek beépitett Benchmarkjával többször megnéztem FPS-re gyakorolt hatását,2-vel többet mért több alkalommal is,Lényeg hogy FPS-t nem vesznek le 4K textúra pakkok,cserébe Vramot igénylik rendesen.
-
törölt tag
Cain ellopta a levegőt a hír elől a poénjával
Az helyes hogy megy fel a textrúra felbontás ha a látvány igazolja akkor oké
De hogy pont egy nem teljes GPU kapná meg az fura.
Pepe ránéz a naptárra messze még április első napja... -
válasz
Hopkins95 #43 üzenetére
valószínűleg az motiválja őket, hogy a Vega 64 szintjét az RTx 2060 hozta 350 dolláron. Most valamivel meg kell fogni, hisz a legkisebb RTX is gyorsabb a jelenlegi csúcs radeonnál.
Akkor lenne értelme ha ezt a hihetetlen grafikus fejlődést látnánk a textúrákon amik majd 13 gigát visznek el a Vramól, de most gondolj bele, hogy a resident evil 2 13 gigát fog használni a maga középszerű részletességével és grafikájával.Simán le fog róla sütni, hogy mesterségesen felpumpált kreálmány.Ráadásul hiába írja Abu, hogy nem GPU igényes, meg fogja fogni a kisebb kártyákat az Ultra részletesség. -
5ent1nel
aktív tag
Nekem ez a hír büdös...
Ennek mi értelme? Mármint ha az AMD-nek lenne jelentősebb nagyobb piaci részesedése, akkor "megérteném", mint egy ocsmány lépést, ami profitot hoz... de így? Ráadásul egy 570-en?
Tényleg RX570-től kezdődik az a réteg aki tökön lövi magát, ha nem tud minden csúszkát maxra húzni?
És az ettől erősebb, de 4-8GB-os kártyák akkor ezek szerint csak minimum beállításokra lesznek elegek? Vajon megengedheti magának ezt egy elég kicsi piaci szeletet birtokló cég? És vajon mit fog lépni/mondani a nagyérdemű, ha az AMD szponzorált 2-3 játékban a mesterséges gát miatt jobban szerepelnek majd az adott kártyák a konkurenciánál, de a többiben nem? Ráadásul hogy tartják meg a "ha gyengébb is de olcsóbb" elvet, ha a memóriák miatt drágábban kell adniuk majd a kártyáikat?
Szóval nem értem. Ha ez igaz, akkor szvsz ez egy terelgetés a konzolok felé.szerk.: közben látom azért pár dologra jöttek válaszok, de ez akkor is egy rossz vicc!
-
K0vasz
aktív tag
szerintem csak rajtuk maradt egy halom ddr5-ös ram, amit most - hogy idéntől már elvileg minden új kártyájukon HBCC lesz - megpróbálnak kiszórni.
ez az ultra textúrás sztori meg vagy igaz, vagy nem, de attól senkinek se lesz "kevesebb", hogy lesz egy plusz fokozat a textúrabeállításokon...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Hopkins95 #40 üzenetére
Szerintem egyértelmű. Az 500-as sorozat az nem prémium. Arra úgy látják, hogy jó a konzolokhoz képest egyel nagyobb textúraminőség. Ez az a szint, ameddig egy stúdió amúgy is elmenne. Ehhez pedig rendelnek egy még jobb szintet a Vegáknak. Egyszerűen az a cél, ha már raknak rá 8-16 GB memóriát, meg 64 GB-ig konfigurálható HBCC-t, akkor azt lehessen is használni. Az más kérdés, hogy ettől még a 16 GB-os RX 570-nek akkor sincs értelme.
(#26) Duck663: Pont az a helyzet, hogy nekik ingyen van. A Vega 56/64-ből a driverben csinálhatsz 12-64 GB-os VGA-t. Egyszerűen nekik ez az erősségük, így annyira nem lep meg, hogy ebbe rakják a pénzt. Ami igazából kérdés itt, hogy ha mondjuk az adott játékban a tervezett max fölé csináltatnak egy még jobb textúraminőséget, akkor annak lesz-e látható hatása.
-
Amúgy miért csinálná ezt az AMD?
Hisz nekik is van 4 gigás kártyájuk az RX 580-anból is. Saját maguk alatt is elvágnák a fát, ha nem lenne elég egy kisebbik RX 580, 570-es kártya egy új játékhoz, mert kifutnak a Vramból...legalábbis én úgy gondolkodnék, hogy ha olvasnám ezt és vettem volna egy 4 gigás kártyát az AMD-től, amivel elkezdene akadozni és látnám az MSI Afterburnerben, hogy túlcsordul a VRAM, akkor csak azért is Nvidiát vennék utána.
Ennek semmi értelme amúgy. Még a 4k-ra tervezett kártyáknál sem kell még 16 giga.
Tavaly a teszteket - amiket az RX kártyákról láttam neten - azt mondták, hogy a 4 gigás RX teljesen rendben van, ha nem csak ilyen 10-20 Dollárral olcsóbb. Most meg hirtelen úgy néz ki, hogy nemsokára mégsem? -
füles_
őstag
...viszont a rendezvény előrehaladtával körvonalazódott az is, hogy az AMD olyan szerződéseket kötött a játékokat fejlesztő partnereivel, hogy ne nagyon legyen elég 8 GB-nyi VRAM a teljes textúrarészletesség aktiválásához.
Szép. Vagyis mesterségesen feltoljuk a játékok VRAM igényét?Erre jó lenne amúgy egy megerősítés, mert ahogy feljebb írták ennek semmi logikája.
Külföldi oldalakon azt írták, hogy ez egy bányászatra szánt kártya lesz, viszont ennek sincs értelme, mert már lecsengett a konzumer GPU-val való bányászláz. -
Gyuri27
félisten
Nem is értem a sok fanyalgót.
Milyen jó lenne ha 8-at át tudnánk csoportositani az os-hez.
Szal nem sok ez csak nincs okosan kihasználva.
Vagy rakni rá még egy gpu-t.
Esetleg társitani egy capture kártyával.
Mennyi mennyi lehetőség.
Amúgy meg azért is jó mert ha 8-12 giga ram meghal a vga-n még mindig használható marad.
Örüljetek, hogy nem hbm2 került rá 16 giga. -
kikikirly
senior tag
Köcsög Nvidia mesterségesen felnyomja a gépigényt.Bezzeg AMD támogatott játékok milyen jól optimalizáltak.
Mostanába:
Nvidia is támogatja a Freesyncet.
AMD olyan szerződéseket kötött a játékokat fejlesztő partnereivel, hogy ne nagyon legyen elég 8 GB-nyi VRAM a teljes textúrarészletesség aktiválásához.Anyátok.Szerk:
Ugyanezt Nvidia játssza el,Abu nem habozik kommentálni a dolgot.
Ha AMD csinálja ugyanezt,nyoma sincs külön véleménynek. -
Banano
tag
32gigas verziora varunk.
-
paprobert
őstag
Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy maxra állítsd a textúrákat. Csak ha akarod.
-
Redneck
nagyúr
Ennél a cikknél szerintem ez nem jelenthető ki. Van benne minden, de AMD fényezést nem vettem észre.
Dilikutya
Tomb Raiderek, AC-k, Project Cars 1-2, Division(PvE), és még sorolhatnám. Mindegyikben lazán lehet 40 fps köré menni ezekkel az RX570/580 és GTX 1060 szintű kártyákkal. És hol van még a multi... -
lemusz
addikt
Van egy olyan érzésem nem ez az utolsó ilyen memóriával megrakott példány. Ugyanazon forgatókönyv előfutára ez szerintem, mint GDDR3->5-nél volt.
-
Dilikutya
félisten
Én most vettem jó áron 4 GB-os RX570-et, hogy ami eddig kijött, jól fusson. Új címeket eleve nem veszek 60€-ért, majd jöhetnek ezek a csodák bundle-ban meg max 5€-ért, amikor már lesz olcsón hardver is hozzájuk. Akkor kell zsákszám lapátolni a lóvét a játékba, ha... ha nem tudom. Van egy 6 éves AMD APU-m, kb. korabeli i3 és i5 közötti CPU erővel, és nem érzem szükségét a cserének. Méghogy 8 magos i7, minek? Igaz, kerülöm a multis trágyadombokat, amúgy meg 1920*1080-ban minden megy 60fps-hez közel, vagy fölötte is. Kivéve a GTA4, de az nem mérvadó.
-
Duck663
őstag
Na ennek aztán sok értelme van. El lehet kajáltatni 16GB-ot, de ahol értelme lenne, (nagyobb felbontáson) ott már a kártyából fogy el a kraft. VII esetében van értelme, ott mehet a 4k, de ennél, pontosan semmi. Teljesen felesleges, talán sok 570-hez való lapka van még, és valahogy szabadulni akarnak tőle.
"az AMD olyan szerződéseket kötött a játékokat fejlesztő partnereivel, hogy ne nagyon legyen elég 8 GB-nyi VRAM a teljes textúrarészletesség" Ez szerintem baromság, nekik sincs ingyen a memória!
-
Silεncε
őstag
-
mormota79
tag
Gartulálok ezekhez a szerződésekhez. AMD fanok lehet tapsikolni és új kártyát venni mert szeretett cégetek most is rendes.
-
opr
nagyúr
Azert az AMD is tud jofej lenni, ha nagyon akar...
Elkepzelem szegeny kollegak fejet, amikor beesik az ajton Übermanager Janos, hogy fiuk, az lenne a feladat, hogy a jatek Qrvasok VRAM-ot egyen, ok? Jatekfejleszto Bela, aki meg lassan a sajat lepeseit is matrixokban szamolja, meg a szulinapjat is az int64 timestamp hex-ekent tudja, elmorzsol egy konnycseppet, de vegulis egesz eleteben ez volt az alma, jatekot fejleszt, cserebe vallalja a tulorakat, a stresszt, a kreativok faszsagait fizu utan, amikor van penz kokora, cserebe meg csak annyira jol se keres, dehat baszki, csak jatekot fejleszt, egesz eleteben erre vagyott, megis mit tud tenni? Megcsinalja.
Megirja a kodot szepen, jol, elso iteraciohoz kepest egesz optimalisan, aztan megremeg a szaja, sohajt egyet, es vegrehajtja az utasitast, megoldja, hogy ugyan az tobb memoriat egyen. Neha meg eszebe jut, hogy ha ugyan ezt a kovetelmenyt nem csak fegyverkent hasznalnak, mi mindent tudna megvalositani, de mara megtanulta, hogy jobb, ha befogja a szajat ilyenkor, vegul ugyis mindig csak megszivja.
Aztan megjelenes utan leul megnezni a velemenyeket a "gyerekerol", es mit lat? Mindenhol Ot szidjak, hogy megint mennyire nem optimalisan kodolt.
Aki azt gondolna, hogy irasom a fantazia szulemenye, az szerintem maradjon is meg ebben az allapotban, mert esetunkben jogos az "aldott tudatlansag" kifejezes.
-
Alg
veterán
Deja vu érzésem van... a cím alapján ami először eszembe jutott: vajon DDR3-ból lesz rajta ennyi?
-
Bossp
addikt
Amúgy ennél nagyobb vicc a 2060-on a 6GB főleg hogy 3-al is jön elvileg
... RTX max full hd-ra szép...
-
hát igen , könnyebb így megoldani a dolgot, mint optimalizálni. Főleg ha megint 150 dollárba fog kerülni 10 GB Vram egy 200 dollár alatti kártyán.
El tudom képzelni a fejlesztők arcikefejését mit szólhattak hozzá, hogy alapból a játék már 2-3 GB vram esetén High textúrákat használ, hogy ezt meg kellett oldaniuk valahogy hogy kifusson a 8 GB ból.Male : elméletileg resident evil 2 höz jön majd valami DLC formátumban az ultra textúra pakk amin kihasználható lesz ficsőr. Tippre szerintem nem a részletesség lesz eget verő szimplán csak direkt úgy tömörítik, hogy ne férjen bele az adott memóriába.Ergó a konkurencia hátráltatása,tesszeláció a föld alatt ugye bár, szemét NV.satöbbi. lehet keresztre feszíteni a patkányokat. ja nem hisz ez a jövő.
-
hátöööö... ez olyan, mint amikor kihagyod a lábnapot.
-
értelmetlen.
-
Redneck
nagyúr
"a rendezvény előrehaladtával kiderült az is, hogy az AMD olyan szerződéseket kötött a játékokat fejlesztő partnereivel, hogy ne legyen elég 8 GB-nyi VRAM a teljes textúrarészletesség aktiválásához."
Csak nem a Szent AMD?
Dios mío.A gyártók ilyen okoskodásai, és a felhasználók sorozatos hülyének nézése miatt, legközelebb csak konzol. PC-be öntsön pénzt akinek hat anyja van. Nem fogok horror áron hardvereket vásárolni, azért hogy ha kegyesek voltak (és összehozták az optimalizációt, plusz képesek voltak épp működő drivert kinyomni) játsszak a multiplatform címekkel, jelentősebb húzócímek nélkül. Jelenleg egyet sem tudok PC fronton.
A lowon kompetitív és a streamerkedős divat majomkodás, pláne nem érdekel. -
Pécsi gyerek
addikt
Xd ...
-
Lacc
aktív tag
Fura, nálam 4K van, GTX 1080 (Nem a TI) és én mikrolagot nem tapasztalok, mondjuk én olyan régi motoros vagyok aki sosem bukott a 120fps-re
. Én 40 FPS felett (minimum fps-re gondolok) nem látok semmi különbséget szemre.
Szal nálam nem fogy el a 8GB memória.Hírhez, mint az AMD a VGA fronton kezd el"Intel"esedni a régi architektúrát fejlesztik az új helyett. RX 570, RX590... Én nekem az a benyomásom, így a Radeon7 bejelentése után, hogy vagy eszméletlen drága lesz a Radeon7 vagy nem tudja megfogni az Nvidia-t, és egy ilyen nessze neked lüke gyerek bedobják. Nekem úgy tűnik, hogy a sok vezetőfejlesztő távozása után (VGA dívizó) nincs az AMD-nek stratégiája, konkrét terve, csak jön ami jön.
Eddig az Intel VGA-kat viccnek gondoltam, játék terén biztosan, mesterséges intelligencia vagy szimuláció esetében nem. Már szurkolók az Intelnek... -
exedoc
senior tag
Szép új világ. Hogy 8GB ne legyen elég egy játékhoz... Munkára vennék gépet, de lassan gaminghez is megállja a helyét a 32GB RAM, 16GB VRAM.
-
Bossp
addikt
-
tibaimp
nagyúr
"AMD olyan szerződéseket kötött a játékokat fejlesztő partnereivel, hogy ne legyen elég 8 GB-nyi VRAM a teljes textúrarészletesség aktiválásához. " -- ez igaz?? Mert ha igen, akkor fasza!!
-
törölt tag
Ha így folytatják tényleg vége lesz a PC gamingnek.
-
Bossp
addikt
Gtx 1080 Ti tulajként 3440*1440-es felbontás mellett (Monitoromé) Simán belefutottam VRam korlátba. Pl az új COD mellett és nem is kellett minden ultrára állítanom. Szóval egy ilyen monitor mellett és ha csak 60 fps a cél simán lehet helye a Gamer szegmensben is akár már sima WQHD-nál is ha nem is kell a 16 GB de a 8 simán lehet szűk keresztmetszet ami a microlaggokkal jár! és ezek nyers személyes tapasztalatok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest