- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Júliusi techmontázs (2025)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Értem én, hogy ott az Nvidia logó az elején a GTA4-nek, de a processzorom 5 évvel készült a játék után, a VGA meg 10-zel. Pusztán erőből sem kéne megakadnia. De az átlag fps amúgy jó, a minimum értékek sem mennek le, csak vannak ilyen tüskék.
GTA5-el nincs ilyen. Már nem emlékszem, VGA csere után én állítottam a grafikán, vagy a program magától észrevette az RX550->RX570 váltást. -
Dilikutya
félisten
A GTA5 szerintem igen jól sikerült PC-re. A 4. rész, az a botrány, de az botrányos ma is. Mostanra eljutottam oda, hogy az átlagok és a maximum rendben van, de vannak pillanatnyi megakadások, amikor 20fps alá beesik 1-1 pillanatra. Ahhoz képest az 5 rész stabil, nyilván a max fps nincs annyi mint egy majdnem 10 évvel korábbi játéknál, de sokkal egységesebb, nincsenek hirtelen esések.
-
Dilikutya
félisten
A 16 GB talán túlzás rá, de a sok VRAM valóban jól jöhet. Volt 2 GB-os RX550-em, nem volt erős vas, de pl. a Call of Duty WWII-nél tisztán látszott, hogy a GPU-ban még van erő, volt jó pár olyan beállítás, ahol a program a VRAM-ot jelezte, hogy kevés lesz, a GPU/CPU igényesebb beállításokra nem panaszkodott. Mondjuk azon a kártyán nem csak parasztvakítás a 4 GB-os verzió, mivel az is 7000 MHz-es GDDR5.
-
Dilikutya
félisten
Ennek ellenére viszont néha elképesztő adatokat írnak a gépigényhez, vagy elképesztően szarul mennek annak ellenére, hogy a hardver bőven jó lehetne.
Én is látom, hogy nincs látható fejlődés, kis túlzással régebbre is visszanyúlhatunk, a 2012-es Far Cry 3 ultrán még ma is nagyon szép. És azért az első Crysis is megállja a helyét, épp nemrég indítottam el, hogy totál maxon hogy néz ki (valahogy a VGA sose volt elég erős hozzá
).
-
Dilikutya
félisten
válasz
t72killer #98 üzenetére
64 bites 128 MB-os Geforce4 MX440-re emlékszik még valaki?
Amikor kb. a 128 MB volt a felső kategória a Geforce4 Ti is, erre bedobták a piacra 64 bites memóriabusszal a pár éve megmaradt Geforce2 chipeket új néven.
A VRAM szép szám, jól mutat a dobozon, a többség azt jobban tudja értelmezni, mint akár az órajelet, akár a memóriavezérlőt.
-
Dilikutya
félisten
Az esetek nagy többségében még nyugalmi helyzetben sincs különbség, mozgás közben meg pláne. Ahol tényleg szemet szúrt, az a tuskós kép a pisztollyal valami ház mellett, meg a kopott festékes ajtó. Amit nem értek, hogy eleve miért homályos picit. Azt hittem, ezen már túl vagyunk, hogy ultra beállítás mellett ilyet lássak. Bár még így is csak 8 GB VRAM kell neki, az meg a felső kategóriában nem kirívó.
-
Dilikutya
félisten
Én most vettem jó áron 4 GB-os RX570-et, hogy ami eddig kijött, jól fusson. Új címeket eleve nem veszek 60€-ért, majd jöhetnek ezek a csodák bundle-ban meg max 5€-ért, amikor már lesz olcsón hardver is hozzájuk. Akkor kell zsákszám lapátolni a lóvét a játékba, ha... ha nem tudom. Van egy 6 éves AMD APU-m, kb. korabeli i3 és i5 közötti CPU erővel, és nem érzem szükségét a cserének. Méghogy 8 magos i7, minek? Igaz, kerülöm a multis trágyadombokat, amúgy meg 1920*1080-ban minden megy 60fps-hez közel, vagy fölötte is. Kivéve a GTA4, de az nem mérvadó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A16 12 hónap garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest