Új hozzászólás Aktív témák
-
ForRedGlory
félisten
válasz
barcsajani #1638 üzenetére
Ez valami bug volt, mert előtte jó volt, illetve most már megint rendben működik, miután lejött az áprilisi frissítés. Én is tapasztaltam, a márciusi frissítéssel jött be.
-
Helltak
őstag
válasz
barcsajani #1638 üzenetére
Szia!
Én is észre vettem ezt a hibát, nem mindig csinálja, de jó párszor előfordul egy nap..
Kijelző/ Védelem a véletlen érintések ellen beállítást kikapcsolod, akkor nincs ez a probléma elvileg. -
barcsajani
tag
Sziasztok, pár napja került hozzám egy S20 5G. Belaktam, egyből érkezett rá egy kB 500+ MB-s frissítés. Felraktam, a március 1-i biztonsági frissítést is tartalmazta.
Ujjlenyomatot, pint nem használok feloldáshoz, csak a sima elhúzást.
A legtöbbször mikor akarom feloldani kb 2-3 másodpercig nem reagál semmilyen érintésre a kijelző, olvastam angol fórumon, más is panaszkodott erre a hibára.
Miután feloldottam tökéletesen érez mindent mindenhol, de ott elég gyakran vacakol.
Ti találkoztatok már ezzel? Esetleg valaki tud megoldást erre? -
kalmandi
csendes tag
Ütésálló tokok S20 ultrára:
https://smartdiszkont.hu/mobiltelefon-tokok-1-samsung-60-samsung-galaxy-s20-ultra-tokok-302 -
doooo
veterán
válasz
Parallaxis #1627 üzenetére
Ekkora lemaradás nincs több éve. Nem nehéz utánanézni a tényeknek. Ne keverd a Kirinekkel. Azok valóban örökös lemaradásban vannak.
-
hogabesz
aktív tag
Oké, én elhiszem, hogy van ilyen petíció, meg is néztem. Akkor kérdezek. Mi van ha összejön bármennyi aláírás is, miért érdekelné ez a Samsungot? Nem pár ezer netes alaírás fog dönteni. Ő az eladásokat nézi, vagy tévedek? Ha fogy az Exynos és mondjuk olcsóbban gyártja mint amennyiért a SD-t veszi akkor nem fogja ez szerintem zavarni. Félre ne érts, én is szívesebben használnám a SD-os verziót.
-
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Parallaxis #1627 üzenetére
Már peticiót gyűjtenek, hogy kukázzák a jövőben az exynost.
-
doooo
veterán
válasz
Parallaxis #1621 üzenetére
Mindenkinek szíve ügye mit választ. Mindazonáltal én sem vagyok boldog, amiért az idén egész furcsa lett az új Exynos... és most valóban alaposan lemaradt, holott ez korántsem volt minden évben így. Ettől függetlenül azt is tudom, hogy a hétköznapokban észrevehetetlen az, hogy hány század másodperccel később nyit meg valamilyen appot. Egy 3 éves SoC is teljesen pörgős még mindig, a játékok meg szinte ugyanúgy futnak mindenen egy bizonyos szint felett, ha meg nincs kellően optimalizálva a játék készítői által az adott hw-re, nos az sem a hw hibája.
-
Parallaxis
addikt
Nem kell ezekre a tesztekre támaszkodni, mert már jó ideje bebizonyosodott, hogy a Snapdragon SOC-ok jobbak több téren. Nem véletlen, hogy jó páran inkább kockáztatják a garancia nélküliséget, de azt választják itthon is.
Pattogni meg van értelme, mert talán ha elég sokan pattognak, akkor a gyártó is komolyan veszi és nem adja ugyanazon az áron, vagy drágábban a gyengébb tulajdonságú készülékét. Mert itt igazából ez a gond, hisz miért fizet egy EU-s vásárló ugyanannyit, vagy többet, mint az USA-ban vásárló, ha a termék több téren eltér negatív irányba?
Adják mindkét készüléket megfelelő árazásbeli különbséggel és a vásárló döntsön. Ha így lenne, akkor jogos lenne, hogy kit érdekel az egész, hisz a kedves vásárló már a pénztárcájával szavazott az adott SOC-al szerelt eszköz mellett, utólag miért reklamál, de amíg erre a gyártó nem ad lehetőséget, addig sokan eléggé átverve érzik magukat.. Jogosan.
-
-
Tiger.
nagyúr
Biztos voltam, hogy ez lesz.
[link] -
Tiger.
nagyúr
Ezt az exynost nem lenne hátrány már elfelejteni.
[link] -
Tiger.
nagyúr
Szerintetek ez mennyire lehet igaz, azt irja a tag, hogy pro módban csinálta.
-
Titana
tag
válasz
Tsebacsi #1612 üzenetére
Köszi a választ. Azért ettől függetlenül ilyen árkategóriánál már a samsung is megtehetné, hogy cseréli a készüléket és nem szétszedik, ami azért valljuk be olyan lehetőséget is vonz magával, hogy nem biztos, hogy megtartja azt a tulajdonságát, hogy vízálló marad a készülék, mint ahogy már jó pár embernek volt ilyen esetben problémája, pedig a hivatalos samsung márkaszervízben javították. Na mindegy majd kiderül. Mindenesetre már nagyon várom, hogy átvehessem az Ultra készülékemet.
-
Egy még meg sem jelent telefonnál szerinted lehet erre hivatalos, pontos választ adni?
Tudtommal eddig csak egy cég szedte szét a telefont és ott is azt állapították meg, hogy az akkumulátor nehezen távolítható el a kijelző megsértése nélkül. Véleményem szerint elég nagy baklövés lenne a Samsung részéről ha egy olyan telefont gyártottak volna amin nem lehet roncsolás nélkül akkumulátort cserélni. Az más kérdés, hogy cserélni kell vele a kijelzőt is. Ez van, prémium termék. -
Titana
tag
Jó reggelt mindenkinek. Tudom, hogy láma
kérdés, de a sestor-ba mondták, hogy az ultránál nem lehet aksit cserélni ez tényleg így van?
Akkor ugyan úgy kapsz majd egy új készüléket mint az iPhone-nál szokták?
-
trepaky
kezdő
A gsmarenan jól lehúzták a telót a hivatalos tesztjükben. Érdemes elolvasni!
-
joey04
titán
gyenge a telep? dolgozz többet
-
mSchumi87
senior tag
De ez exynos verzio, snapdragonos biztos jobb lesz
Plusz 120Hz volt
-
mjani1172
addikt
Ez powerbankolás egy baromság. Úgy néz ki, vége is van mint a betamax-nak. A legtöbb gyártó ugyanis már nagy akksit tesz bele így értelmét veszti.
Én, ha az irodában vagyok, akkor ha sokat használom kibír 1-2 napot, ha keveset akkor 3 - at.
De a lényeg,amikor elutazom kibírjon egy húzós napot, és hogy minél kevesebb kacatot vigyek, ki a franc akar powerbankkal szórakozni napközben,amikor sűrű a program és mondjuk állandóan fotózni kell. -
Aki mobilon dolgozik, szerinted nincs nála az általam felsoroltakból?
Csak ismételni tudom magamat...
Azoknak fontos a SoT, akik egésznap a telefonba vannak belebújva (tinik) de az isiben teszem azt nincs USB port. Ettől még lehetne nála powerbank, óra alatt rádugja a kis aranyost, puff... Amúgy az iskolában 1-1 óra között van 15 perc szünet, nem? Annyi idő alatt művészet lemeríteni. (miért is kell suliban nyomogatni, manapság már kvázi elveszik tőlük)
Délután 1-2 körül már lehet is menni haza, vagy különóra (megint csak nem lehet nyomogatni). Nem értem ezt az egész siránkozást...(#1595) Ricardo: Te milyen profi vagy
És mi az a telefon, szabad tudni?
Megöl a kíváncsiság
(#1600) mjani1172: Khmm [link] 1perc volt kiguglizni... 200 gramm egy ilyen powerbank, teszem azt utazol, biztos van nálad valamiféle táska - mert tegyük fel nem autóval mész, amiben BIZTOS hogy van valamilyen módon USB vagy töltési lehetőség - a táskában nem fér el? A pontból B-be mész (Busz-metró-villamos) van idő rádugni kicsit a telefont. Ha egész nap fotózol se merül le (saját akkujával se tenné), még mindig nem értem.
Nincs lehetetlen csak tehetetlen. -
mSchumi87
senior tag
-
szabessz
tag
Köszönöm a válaszokat.
Mindenképp hivatalos helyről veszem.
Rendes gyártói garnciákat szeretem én is.
Igaz elég 8GB manapság.
De valóbban ha szolgáltatótól 12GB +5G ugyan annyiért veszem min hivatalos 8GB akkor jobb választás szolgáltatós.
Remélem független lesz.Szerintetek előre rendelés után kb1 hónap múlva mennyit fog eseni áruk?
Tavaly s10+-nál mint ha eset volna de nem tudom mennyit. -
BiP
nagyúr
válasz
szabessz #1587 üzenetére
Ha ugyanannyi, mint máshol, akkor én vagy egy szolgáltatótól venném, vagy sestore. Egyéb (sufni)gsm kiesik. Egy ilyen drága telónál már számíthat hol veszed, milyen az ügyfélhálózat, nem tűnik el fél év múlva a bolt, stb.
Szerintem független, egy ideje már nem annyira pörögnek ezen, hogy függő legyen. De majd erősítse meg valaki, akinek frissebb tapasztalatai vannak.
-
hogabesz
aktív tag
válasz
Parallaxis #1581 üzenetére
Aki nagyban csinálja asztali gépen készíti ezeket aki kicsiben annak meg teljesen mindegy, hogy 1:20mp vagy 2:05. Persze ezek nem valós számok csak hasraütöttem, de kb. ez a helyzet.
-
szabessz
tag
Köszönöm a válaszokat..
Szolgáltatónál nincs kedvezményem annyiért tudom venni mint máshol.
Ezt nem is figyeltem eddig több RAM van szolgáltatós-ba.
Azt hittem ez egyforma. Akkor ezzek szerint 5G verzókba több ram van.
Bár kérdés gyakorlatba éreznie RAM különbbséget,mindegyik nagyon gyors.Másik kérdéses Telenor most is gyári függtelent add-e valóban és nem szolgáltátó szoft.?
Valaki ezt Telenortól kérdezte esetleg?
-
BiP
nagyúr
válasz
szabessz #1584 üzenetére
Inkább azon belül gondolkodj, hogy szolgáltató vagy máshol.
Az 5G-vel én totál nem foglalkoznék, ma nem releváns.
(de ha lenne is kiterjedt 5G hálózat, nekem akkor sem lenne döntési szempont, mert a jelenlegi 4,5G is bőőőőven elég - nekem legalábbis)
Egyedül az lehet, amit NavySeal ír, hogy az 5G-sben több a RAM. -
szabessz
tag
Sziasztok!
Most tervezem S20+ előrendelését.
Ahogy olvasom Telenor kártyás csomagba állítólag független lesz és 5G-s.Szerintetek érdemes ott venni 5G miatt vagy elé 4G-s most még más hivatalos boltból?
Mert itthon használnám, mire itt elterjed 5G min 3-5év is kell ha jól gondolom?
Esetleg az lehetséges 5G-s jobban merül? -
Tiger.
nagyúr
-
Parallaxis
addikt
Ez mobilon mennyire reális, mennyire életszerű?
Gondold végig, hogy ma egy mobilos képkészítésnél mennyi a nyers kép és mennyi az AI-s bűvészkedés. Nos az utóbbihoz kell a kraft. Pl.: [link]
De sokan nem használnak a mobil mellé számítógépet, ők simán megszerkesztik a fotóikat, megvágják a videóikat a készüléken. A realtime videószerkesztés 4k-ban meg eléggé durva, ha egy mobilról van szó. -
Ace882
tag
02.12. én leadtam az előrendelést és azóta sem hívtak fel
Új rendelést viszont nem enged kezdeményezni, mert ezen a számon márt előrendelési igényt rögzítettek. Felhívtam őket ott meg azt mondták, hogy rengeteg az előrendelés és legyek türelemmel, majd hívnak. Türelem az pont nincs
(amúgy Telenor)
-
BiP
nagyúr
válasz
Tsebacsi #1565 üzenetére
Faraday kalitkában tartják, úgy emberre nem veszélyes
(#1570) Parallaxis: "Ez igaz, viszont amikor számolni kell (pl. videó renderelés, vagy képszerkesztésnél), "
Ez mobilon mennyire reális, mennyire életszerű?
Nem szoktam nagyon ilyet csinálni, azért kérdezem. (Mondjuk nem vagyok influenszer meg közléskényszeres videófeltöltögető sem, ha bármit levideózok, nem vagdosom, főleg nem telefonon). -
jacis
nagyúr
válasz
ForRedGlory #1568 üzenetére
Brutális ez a multitask
Kell ez nekem -
PeteePeti
őstag
Agyf.aszt kapok már ettől az iPhone-Samsung, IOS - Android ketrecharctól amit itt csináltok! Muszáj tele f.sni az egész fórumot ezzel az óvodás szintű meghúzták a hajamat ezért gyorsan visszahúzok viselkedéssel? Itt oltjátok egymást anonym, az utcán meg szólni nem mernétek egymáshoz! Szánalmas!
(Akinek nem inge ne vegye magára!)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Parallaxis #1570 üzenetére
Az a gyorsabb videószerkesztés iphone-on mivel volt csinálva?
-
Parallaxis
addikt
válasz
icecave #1569 üzenetére
Hát ez az... mindennapi használat mellett pont lesz*rom, hogy melyik benchmarkban mennyit hoz egy telefon....
Ez igaz, viszont amikor számolni kell (pl. videó renderelés, vagy képszerkesztésnél), akkor csúnyán el tud húzni az iPhone a droidos készülékektől. (Pont egy itt linkelt sebességtesztnél volt az, hogy azért vesztett csak minimális idővel az i11 pro, mert közel fele annyi idő alatt végzett egy kép renderelésével és mentésével, pedig később jó pár cuccot újra be kellett töltenie.)Az meg szintén más tészta, hogy egy fél éves készülékkel hasonlítjuk össze a még nem is kapható S20-at, ami igazából nem teljesen sportszerű. Az iPhone 11-ek a Note 10-el egyidős eszközök, azokkal való összevetés a reális. (Mondjuk ugyanezt fogják majd írni az S20 tulajok is majd szeptemberben, mikor az i12 keni el durván az egész droidos mezőnyt.)
-
Hát ez az... mindennapi használat mellett pont lesz*rom, hogy melyik benchmarkban mennyit hoz egy telefon....
A másik meg, hogy van olyan általam használt program amit néha az iphone 4 giga rammal ugyanúgy újra töltött néha háttérből előhúzva mint a Note 10 plus-om 12 gigával. Egyszerűen mert maga a program szarul van megírva.
-
Tiger.
nagyúr
Hát igen, de nem is életszerű, hogy valaki ennyi játékot futtat egyszerre. A mindennapi használat mellett elég a 4gb, viszont 6gb-al már nem lett volna gondja, ami még mindig fele a Samsungnak. Ettől függetlenül hajlok az s20-ra, 1-2honap alatt kialakul, hogy milyen lesz.
-
GaS-
aktív tag
Sokat nem ér ha kevesebb ramja van
-
TODI1111
veterán
Exynos és makró.......ide vagy oda én már alig várom, hogy szűk két hét múlva átvegyem az ultrát.
-
fzboxx
senior tag
A kép feldolgozása ma már inkább processzor és AI feldolgozás függő.
Ott aztán kell a kakaó.
SD 855 és exynos között is látható és érezhető volt a képeken a különbség SD javára S10 megjelenésekor.
Most az AI esetén 1.5 a szorzó, ha jól emlékszem...
Hát ezért fontos... Szerintem. -
aprokaroka87
nagyúr
egy pdf fájl.
Amúgy a 865 200mpixel, a 730 és 765g meg meg max 192mpixel támogatást ad ahogy néztem,
Ezek meg elvileg mind a Snapdragon 855 után jelentek meg, az viszont max 48mpixel támogást nyújt Soc szinten.
Tehát ha jól értelmezem a dolgokat akkor ha egy telefongyártó olyan telefont akar kiadni amiben 48mpixel + kamera van és csak a Snapdragon vonal jöhet szóba, akkor a 730g, 765g vagy 865 közt tud választani.
Van egy sanda gyanúm hogy amikor elkezdték tervezni pl a 855-t, nem voltak felkészülve arra hogy az új trend mondjuk az lesz hogy rakjunk 108 mpixel-t egy telefonba
-
Volt már?: Szétszedték...
-
Tiger.
nagyúr
Ezt valaki érti? 3.18-tól. sd865 200mpx kamera?
-
trepaky
kezdő
válasz
ForRedGlory #1542 üzenetére
Arra tényleg kötelező egy 450 ezres telefon.....hiàba...jól megy na.
-
leslien
nagyúr
válasz
ForRedGlory #1542 üzenetére
mindezt jó képekkel és remek üzemidővel...
-
mSchumi87
senior tag
válasz
leslien #1537 üzenetére
Nalam tuti marad az S10+ tenyleg nincs semmi az S20 szeriaban ami meggyozot volna hogy valtani kellene. S20 Ultra szoba se johet a meret miat a tobbi meg kb ugyan az lenne mint az S10+. Jovore mar remelem csak egy fajta cpu-val jonnek a Samsungok vagy ez meg korai lenne? Mert erre keszultek nem?
-
Juhaszatti
addikt
válasz
leslien #1535 üzenetére
Igazából többszálon van távol, egy szálon meg kicsivel az S865 felett van. [link]
Évekig ment a mantra, PC-s és mobilfronton is, hogy az egy szálas teljesítmény a mérvadó, mert kevés szoftver skálázódik jól többre.
Fogalmam sincs hogy most hol tartunk ilyen téren. Annyi biztos, hogy a Snapdragon jobb jelenleg, de közel sem drasztikus a különbség. -
GaS-
aktív tag
válasz
Juhaszatti #1530 üzenetére
-
GaS-
aktív tag
Már ki is jött az első update, állítólag az autofocus hibákat is javítja.
-
GaS-
aktív tag
-
Tiger.
nagyúr
Amúgy itt van olyan, hogy automatikus éjszakai fotózás mód?
-
MrTwister
őstag
válasz
ForRedGlory #1502 üzenetére
Itt a Mobil Arenán mire várnak még? Már tűkön ülve várom! Esetleg van valami embargó ami miatt nem lehet? Vagy csak még most kapták meg és elég ideig akarják tesztelni?
-
NavySeal
senior tag
válasz
Juhaszatti #1513 üzenetére
Azért az az 500nit környéke igencsak karcsú lenne. Nem az van, hogy manuál módban korlátozza a fényerőt és auto-ban tudja az 12xx-13xx-et?
-
NavySeal
senior tag
válasz
ForRedGlory #1500 üzenetére
Én is így vagyok vele. Persze bosszant, hogy a választás lehetősége sincs meg nálunk az Exynos vs SD-re, de úgy látszik a Samsung ezt megteheti, hisz én is meg fogom venni az Exynos-os verziót a gari miatt...
Sajnos ez van.
-
Juhaszatti
addikt
válasz
kalimist #1496 üzenetére
Jelenesetben a gsmarena pontosan ugyanannyit (1342 nit) ír a tesztjében mint a DM, az Anandtech pedig 1200 nitet. Ami kilóg az éppen a Tomsguide, az 500 valamennyivel. Ami egyébként sem reális, a korábbi készülékeikhez viszonyítva, ha csak nagyon el nem szúrtak valamit. Viszont ha így lenne, attól már hangos lenne a sajtó.
-
GaS-
aktív tag
5.1.0 / most mértem le.
Nem akarok konspirációkat gyártani, de a geekbench adatbázisában nem találtam S20 szériát... (vagy csak rosszul kerestem)
-
kchris78
veterán
válasz
ForRedGlory #1490 üzenetére
Anno hasonló jellegű hozzászólásokkal próbálták védeni az almás típusokat is
. Ennyi erővel minek egy csomó plusz mert a napi használatban észrevehetetlen, pl a kijelző minősége is legtöbb esetben akármilyen háttérfény mellett.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
ForRedGlory #1502 üzenetére
Ez a legjobb. Brutális a hardver.😂
-
ForRedGlory
félisten
Kijött az első hiteles magyar teszt.
-
leslien
nagyúr
válasz
ForRedGlory #1500 üzenetére
abszolút megértem... remélhetőleg nekem sikerül venni ha (korona vírus nem szól bele meg miden másba...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- iPhone topik
- Horgász topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Nintendo Switch 2
- Medence topik
- PR-Telecom
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest