- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hogabesz
aktív tag
Oké, én elhiszem, hogy van ilyen petíció, meg is néztem. Akkor kérdezek. Mi van ha összejön bármennyi aláírás is, miért érdekelné ez a Samsungot? Nem pár ezer netes alaírás fog dönteni. Ő az eladásokat nézi, vagy tévedek? Ha fogy az Exynos és mondjuk olcsóbban gyártja mint amennyiért a SD-t veszi akkor nem fogja ez szerintem zavarni. Félre ne érts, én is szívesebben használnám a SD-os verziót.
-
-
Hát ez az... mindennapi használat mellett pont lesz*rom, hogy melyik benchmarkban mennyit hoz egy telefon....
A másik meg, hogy van olyan általam használt program amit néha az iphone 4 giga rammal ugyanúgy újra töltött néha háttérből előhúzva mint a Note 10 plus-om 12 gigával. Egyszerűen mert maga a program szarul van megírva.
-
GaS-
aktív tag
Sokat nem ér ha kevesebb ramja van
-
aprokaroka87
nagyúr
egy pdf fájl.
Amúgy a 865 200mpixel, a 730 és 765g meg meg max 192mpixel támogatást ad ahogy néztem,
Ezek meg elvileg mind a Snapdragon 855 után jelentek meg, az viszont max 48mpixel támogást nyújt Soc szinten.
Tehát ha jól értelmezem a dolgokat akkor ha egy telefongyártó olyan telefont akar kiadni amiben 48mpixel + kamera van és csak a Snapdragon vonal jöhet szóba, akkor a 730g, 765g vagy 865 közt tud választani.
Van egy sanda gyanúm hogy amikor elkezdték tervezni pl a 855-t, nem voltak felkészülve arra hogy az új trend mondjuk az lesz hogy rakjunk 108 mpixel-t egy telefonba
-
GaS-
aktív tag
5.1.0 / most mértem le.
Nem akarok konspirációkat gyártani, de a geekbench adatbázisában nem találtam S20 szériát... (vagy csak rosszul kerestem)
-
Mr. Sanyo
csendes tag
S20 rendben volt és az S20+ is. A képek minősége megegyezik az S10-vel. Ez azért furcsa, mert az S20 ultrának jobbnak kellene lennie. Mondjuk a SES-bam mondta is a kolléga aki oda jött, hogy ezek még demó készúlékek.
S20 ultránál volt is pár anomália a nyomogatás közben. -
Wapmester
senior tag
mert a legtöbb dolgot az ios kamera szotfverében a képzeletedre bízzák, tudod költői szabadságot adnak, vagyis képzeld oda amit szeretnél, hogy benne legyen aztán majd benne lesz mire már droidon más dimenzióban járnak
a testreszabhatóság az mindig is a droid oldalon marad, viszont ott kell is ,mert nem csak a samsung van a játékban és le kell verni az ellenfeleket fícsörben
-
Aryon87
félisten
Szelfinél nem sokat javít az éjszakai mód, nálam a kijelzőt világítja ki egy fehér kerettel a jobb képekért, de lósz*rt se ér.
Nálam az összes kameramód tudja az éjszakai módot. A szélestől az 50x zoomig (RAW pedig szélestől 5x-ig). Ja bocs, nem nehézbombázóm van, csak könnyű -
Wapmester
senior tag
tudom , hogy a makrózás fontos számodra, mondjuk eddig csak leginkább számodra volt itt fontos a kommentek alapján ebben a topikban, de azért az i11 pro topikot olvasva láttam, hogy idegileg és szellemileg leépítetted őket, mert van még sok igényed, amit talán egy ilyen S20 ultra csillapítani tudna, nem véletlenül vagy te itt egy ilyen nehézbombázó készülék topikjában
-
GaS-
aktív tag
Kommentben kérdezik tőle:
https://twitter.com/booredatwork/status/1231370308411699206 -
ForRedGlory
félisten
Mi a gondod?
Elég érdekesen fordítottál, legalábbis nem az van odaírva angolul, mint magyarul. Kivéve persze, ha a szokásos ájfón istenítés a cél. Tudjuk-tudjuk az az istentállattelefon. Biztos megvan a megfelelő topic, ahol lehet isteníteni.
Ha nem tetszenek a puszta számok, akkor így jártál.
-
hogabesz
aktív tag
Mert velem együtt te sem magasztalod ezt a nem túl jó - hogy korrekt legyek - képességű kamerát.
Témánál maradva. Nem gondolom, hogy rángatták volna az ájfont - ahogy írtad - ez a supersteady mód tényleg jó a samsungnál csak az a baj, hogy egy elmosott valami lesz az egész videó, ahogy a fent linkelt teszten látszik is.
-
Meg kell várni a végleges kameraszoftvert. Az S20Ultra telefonban ugyanaz az a Samsung gyártmányú Isocell szenzor van, ami a Xiaomi Mi 10 telefonban is van, az a telefon pedig a DXOMark kameratesztje szerint 124 pontot hozott az iPhone 11Pro Max telefon 117 pontjával szemben
Persze előfordulhat, hogy a Samsung rosszabb optikát és rosszabb szoftvert rak a saját Isocell szenzora mellé és mégis az iPhone 11 kamerája lesz a jobb, de ennek eléggé kicsi a valószínűsége
-
GaS-
aktív tag
-
Ennek az lehet az oka, hogy a főkamera gyújtótávolsága nem teszi lehetővé, hogy bizonyos tárgytávolságnál kisebbre fókuszt tudjon állítani, ha a zoomot nagyon ráhúzzák. Ez így van a DSLR fényképezőgépeknél is.
Ebben az esetben automatikusan át kellene váltani másik kamerára, olyanra, amelyik tud makró felvételt (DSLR gépnél másik obit kell felcsavarni a vázra). Ez a váltás valamiért nem történt meg ennél az S20Ultránál, szerintem ezen a szoftver finomhangolásával sokat tud majd javítani a Samsung.
-
Wapmester
senior tag
az hogy mi kellene alap legyen egyáltalán nem mi határozzuk meg, mert akkor maradna a jack, a rádió, az infra és egyebek, mert 500ezres telefonnál ez alap kellene legyen , de közben mégis csak az alsó és középkategória kapja ezeket a funkciókat , na akkor hogy van ez? Az S10lite is szerintem csak azért kapta meg, mert elszúrták a kamera szoftvert, nah meg annak a modellnek is legyen valami tulajdonsága ami a másikban nincs, bár maga az a modell teljesen felesleges és ezt ők is érezték csak meg akarták lovagolni az S10 név sikereit az olcsóbb szegmensben
-
Wapmester
senior tag
mivel ők már a 8K-ban gondolkodnak,mert haladni akarnak és előre tekinteni, mert ugye a 4K-t is mindenki értelmetlennek tartotta, aztán most mégis rendesen fogynak a 4K tévék, akkor a 8K miért ne lehetne életképes? Majd mikor minden mobil gyártó bevezeti a 8K-t akkor majd kiderül mennyire fontos, a két centis hangyás fotózás nem érdekli őket, 100-ból hány ember akarna ilyesmit?
viszont fél topik csak erről szól hogy ezen pörögsz, engedd el a fenébe semmi értelme annak, amit csinálsz, lehet jövőre beiktatják,vagy ajánljad nekik és ha úgy érzik, hogy annyira nagy igény lesz rá benne lesz
-
GaS-
aktív tag
-
TODI1111
veterán
Egyébként mire jó ez a hiper,super makró a hétköznapok során? Annál tudom elképzelni akinek mondjuk a természetfotózás a hobbija (bár mondjuk ha komolyan akkor úgyis rendes gépet használ hozzá). Én nem vagyok nagy fotós és nem is értek hozzá. A kiváncsiság kedvéért előkaptam a fiókból az egyik órámat és csináltam néhány közeli képet. Mivel nem értek hozzá semmi állítgatás, minden teljesen automata. Nekem az már elég ha a legapróbb betűt vagy számot el lehet olvasni.
óra -
-
Aryon87
félisten
Mert a széleslátó kamerát használja ami szerintem makrókamera is egyben. És ráadásul akár 2.5cm-ről is lehet fotózni vele. Külön szupermakró mód is van rá, de a lézeres fókusz segéd miatt már normál módban is átvált rá (ha kell ha nem, ez egy kicsit bosszantó tud lenni).
Például: [kép] -
-
Aryon87
félisten
Szép kamu
Már eleve ott vérzik el a dolog, hogy a toronynál a maxot ellövi, amit az enyém is tudna 50-el ugyanabban a távolságban, míg a Holdra annyira rázoomol hogy a kráterek is látszanak rajta.Ha igaz lenne, akkor a toronyba is bele tudott volna zoomolni hogy annak a mennyezetén a pókót is lehessen látni...
Ugyanezt elmondhatom az általam linkelt videón is..
A Hold videó esetében valószínűleg egy Nikon P900 vagy P1000 az elkövető.. Vagy még spécibb kameracucc. De nem a Samu. Ahhoz ők még kicsik..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest