- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Nerazim #45626 üzenetére
Az ALSA device nekem arra utal, hogy valamiért a hangkártyát nem találja. De amúgy van erre itt jobb Topic is, meg a Volumio saját Fóruma, ami ez esetben szerintem a legjobb, ott kezdheted mindjárt egy kereséssel.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Nerazim #45538 üzenetére
Egy ilyet igen, mert ez aktív. Az ilyen "bookshelf"/PC-s hangfalak többsége amúgy is aktív. Amit kábelt adnak hozzá, azzal is simán rá tudod kötni és kész, nem kell semmi hókusz-pókusz. Nem is a 3.5"-os Jack "bemenet" a lényeg, ezt kicsit máshogy értettem, az RCA bemenet is jó, ha az tud analóg jelet fogad (AUX/Line-in-out), ennek a gyári kábele meg gondlom alapból 3.5"-os Jack-ben végződik. A passzív hangfalak már bonyolultabb téma.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Nerazim #45532 üzenetére
Amit a képpel én ajánlottam az való sima, passzív hangfalhoz, mert abban a DAC mellet van egy kis D-osztályú erősítő is.
Nem tudom a tüskesor ugyanaz-e mindegyik Zero-nál, de ennek utána lehet járni.
Ha nem férne el, úgy emlékszem láttam ilyen toldót valahol (olyasmi mindkét oldalon, mint az IDE-s merevlemezek csatija). de forrasztani is lehet, szerintem néhány tüskénél nem használhat többet (digitális adatok + táp)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Nerazim #45532 üzenetére
A legegyszerűbb módon, a 3.5-ös Jack csatijára kötöd a hangfalakat, a legtöbb ilyen USB-s DAC-on van ilyen kimenet. Pl. amit én ajánlottam, ott látszik, hogy küldenek is hozzá USB-C->"sima" USB adaptert is, tehát ez sem lehet gond. Én pl. épp most rendeltem ebből egyet PC-s használatra ("Abigail Pro 3.5" a kínálatban).
Szerk.: És a másik végén a 3,5 -es csatiba hogy dugok egy pár hangfalat?-> Ja, most gondolom csak, hogy ezek nem aktív, hanem passzív hangfalak lennének? No akkor fordult a dolog, ha nincs natív 3.5"-os bemenetük, mert akkor tényleg kéne eléjük "valami", pl. egy erősítő, ami átalakítja a jelet. Erről már inkább a linkelt DAC-os Topcic-ban érdeklődj. Ezek a "mini DAC-ok" elsősorban fejhallgatózásra és közvetlen aktív hangfalas (tehát, amiknek van saját, beépített erősítőjük is) jelforrásként jók. Eddid erről nem szól a fáma, hogy neked milyen hangfalokhoz kellenének pontosan...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Nerazim #45521 üzenetére
Akkor már vehetnél USB-s DAC-ot is, azokból jóval nagyobb a választék. DAC-os Topic. Ha nem vagy nagyon audiophil, akkor akár 10K-ból is kijön egy ilyen viszonylag jobb fajta. Én pl. valami mini dongle DAC-ot ajánlanék. És nem kell hozzájuk feltétlen külön erősítő.
-
válasz
Nerazim #45491 üzenetére
Nem aza kérdés, hogy tudja-e futtatni, hanem a limitált HW környezetben mit művel. Pl. a zéró azért nem jó, mer kevés a RAM. Pl. a Zero2 a Pi3 procijával van szerelve, de csak 512MB RAM-ja van. A linkelt oldal ajánlásában P4 és Pi3 van. A HA-t valamiért docker-ben futtatja, ami plusz erőforrásokat (pl. RAM-ot) igén futtatásához. Lehet elpbukdácsol rajt, de figyeld meg mennyi RAM-ot eszik. Pl. a folyamatos swap lassítja a működését, és a folyamatos írással gyilkolja az SD kártyát.
-
kenand
veterán
válasz
Nerazim #35254 üzenetére
Tavaly sok eszközön kipróbáltam: Xplenology, Amlogic TV box, pizeroW. Xplenology gyors volt és -egy ideig-stabil, de a korlátozott Linux miatt macerás. Majd minden a pi-re van kitalálva, de az SD kártya gyenge pont még egy HDD-nél is sérülékenyebb. Idén a fő áramlatot követve próbálnám Pi4-en, de jó lenne SSD-re költöztetni a stabilabb működés miatt.
-
Latitude
aktív tag
válasz
Nerazim #35127 üzenetére
Szia,
A Rpi Zero W-nél a "W" a wireless-t jelenti, vagy is a hálózatra csatlakoztathatóság módját.
Itt egy jó kis leírás, ezt érdemes olvasgatni:
https://logout.hu/cikk/raspberry_pi_zero_media_center_8_bol/miert_is.html -
válasz
Nerazim #31922 üzenetére
Sima 18-as bétára is fel lehet varázsolni, ha egyre gondolunk.
Megoldható a dualboot, de eddig nem foglalkoztam vele, viszont itt többeknek már sikerült. Ez a leírás elég részletesnek tűnik.
zsola32
A P3 pedig 2016-ban jelent megAmúgy meg letöltöd az éppen aktuális LibreElec kiadást, kiírod egy SD kártyára, és kész. Érdemes egy új kártyára kiírnod, ha másért nem, hát megmarad "B" tervnek, ha valami nem jön össze ;-)
-
válasz
Nerazim #31919 üzenetére
Mindég kíváncsi voltam miért jó n+1 bőrt lehúzni ugyanarról. Ha nincs a letölthető image fájlok között, akkor nincs, vagy megpróbálhatod letölteni a forrást, és fordítani 1et magadnak.
zsola32
Mi köze a P3-nak a Raspberry-hez? Szerintem azt már ne piszkáld. Az újabb verziók HW igénye már régen túlnőtt a P3-nál. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Filmvilág
- Vegyszerek, permetezés, Élettani hatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest