-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerazim
őstag
válasz
SunMount3r #45533 üzenetére
Teljesen igazad van nem mondtam, hogy milyen hangfalat (aktív vs passzív) kötnék rá mert még magam sem tudom, de pl: egy ilyet akkor elvileg rá tudnék kötni az általad linkelt Dac-ra?
-
Nerazim
őstag
válasz
SunMount3r #45522 üzenetére
Köszönöm az ajánlást. Abszolút noob kérdés, de ezt hogy kell összekötni a pi 0 -val és a hangszórókkal. Nem tudom elképzelni.
Látok rajta egy usb-c csati ahhoz gondolom kell egy átalakító? És a másik végén a 3,5 -es csatiba hogy dugok egy pár hangfalat?
#45523wassermann
Köszönöm az ajánlást. Egy kérdés merült fel bennem, hogy vajon a lan vezeték csatijától elfér-e mert nagyjából olyan magasak a lábak mint a lan csati teteje. Sima zeroval is kompatibilis? Nem írja csak a zero2 -őt. -
Nerazim
őstag
Udv!
Mint korabban irtam van egy Rpi zerom amin most mar Volumio fut. Most a tv re van kotve es igy hallgatok radiot de igy azert nem az igazi. Kerdesem, hogy lehetne erre vmi hangszorot kotni. Arra gondoltam, h veszek egy hdmi bemenetes dacot es arra kotnek egy par hangszorot, de gondolom meg erosito is kellene hozza. Van rajta egy ilyen usb hub amin keresztul vezeteken kapja a netet.
-
Nerazim
őstag
-
Nerazim
őstag
válasz
wassermann #45487 üzenetére
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Volt nekem a fiókomban egy Rpi 0 amire gyorsan fel is raktam a Dietpi-t. Most a nappali tv-re van kötve, de amikor bejelentkezek ssh-n akkor bekapcsol a tv. Kérdés, hogy a tv-ben keressek vmi beállítást erre (pl. cec) vagy a Dietpiben? -
Nerazim
őstag
válasz
kenand #35252 üzenetére
Üdv!
Én anno az okosotthon topikban is megkérdeztem és azt a választ kaptam, hogy elég erre egy Rpi 0 is, ezért lapul már több, mint egy éve a fiókban -
Nerazim
őstag
Üdv!
Kallódik egy Rpi Zero W. Valamire szeretném befogni, elsősorban CE/LE -re gondoltam, de kelleni fog hozzá net is. Hogy tudok legegyszerűbben netet adni neki? -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Pi Zero-t amit ma akartam kipróbálni, de ha rádugom a tápot nem világít a kis led. Ez baj igaz? Vagy csak akkor világít, ha fut rajta vmi OS? -
Nerazim
őstag
Igazából pár hete felraktam egy S905 -ös boxra a CE-t és láttam, hogy van rajta retro játék add-on ezért szerettem volna csak felrakni Zero-ra is és kipróbálni. Megtetszett a 2 in 1 benne.
Mivel még nagyon az elején járok és még csak most ismerkedek RPi-vel, ezért biztos hülyeséget kérdezek, de esetleg van olyan megoldás is, hogy felrakok vmi OS-t Zerora és külön programként Kodit és külön "Retro games" progit? Így ezt meg lehet oldani?
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Coreelec-et fel tudok rakni Zero-ra? Tudnátok linket adni hozzá, mert sehol se találtam. Köszi előre is. -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Hamarosan megjön a pi zero -m. Előtte még nem nagyon volt ilyenem és a linux is ismeretlen még számomra. Tudnátok ehhez külföldről (ali, ebay, gearbest stb..) olyan micro usb-hub-lan adaptert amivel tutira működni fog. Olvasgattam az egyes termékek alatt a feedback-et, de elég megoszló van akinek működik van akinek nem az adott termék. Vagy ti hogy oldanátok meg, minél olcsóbban azt, hogy net legyen és billentyűzetet is tudjak rá dugni esetleg külső usb tárolót. Vagy ha van jobb ötleteket akkor szívesen veszem. -
Nerazim
őstag
válasz
doberman #31609 üzenetére
Azt hiszem venni fogok még egy pár zero-t
Ez is eléggé tetszik amit linkeltél. Nekem most elsősorban okos otthon kiszolgálásához kell a kis zero, ezzel akarok most foglalatoskodni és ehhez fog kellene gondolom vmi usb-lan átalakító és vmi otg is kelleni fog. Vagy ha van jó minőségű wifi stick amit támogat akkor nem lennék helyhez kötve és átrakhatnám máshova. Ezekre tudnál megbízató, bevált linkeket mutatni?
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
A napokban rendeltem egy Pi Zero-t még nem egészen vagyok benne biztos, hogy mire is fogom használni ,de az biztos h net kelleni fog. Milyen megoldások jöhetnek szóba? Külföldi rendelés érdekelne elsősorban. low budget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen processzort vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest