- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G4b0r
csendes tag
Sziasztok! Transmission addon helyett mit ajánlanátok? Kodin belül használtam és szerettem az egyszerűségét.
-
-
G4b0r
csendes tag
Tudtommal a pi2 -ben nincs beépített wifi ezért vettem hozzá egy tp link vevőt hogy meglegyen a folyamatos net kapcsolatom. Nem gondoltam hogy ez 2019 ben bűn vagy ördögtől váló lenne illetve hogy ez nem megoldható, hogy legyen folyamatos net kapcsolat hónapokon keresztül... mivel a pi-t erre tálalták ki hogy mehet nonstop.
-
G4b0r
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Jópár éve használok egy Pi2-t vezetékkel csatlakoztatva az internetre. Szolgáltatót váltottam (Digi lett) és muszáj volt vennem egy wifi stick-et amivel folyamat szívás van mert 2-3 óra eltelte után elveszti a kapcsolatot, ip-t és nem is enged újra csatlakozni. Van hogy megy 1-2 napig aztán ugyanez lesz a probléma. Próbáltam manuálisan beállítani átjárót, ip-t , de így sem tartja meg a kapcsolatot.
Libreelec 9.1.502 van fent Kodival 18.4 mivel csak médiaboxként használom .
Transmission beállítva és eddig vezetéken szépen ment is minden több hónapig is nonstop.
Hasonló problémával volt e valakiknek tapasztalata vagy tudna segíteni valaki hogy mi lehet amit nem jól állítok be?
Köszönöm -
G4b0r
csendes tag
Sziasztok! Transmissionnal van kis problémám. Akárhogy állítgatom nem akarja a megfelelő külső meghajtóra tölteni az adott fileokat. Mindig az sd kártya downloads mappába irányítja azokat nem pedig a megadott külső meghajtóra. Mit csinálok rosszul?!
-
G4b0r
csendes tag
Sziasztok!
Lassan 3 éve futott a RPi2-m hiba nélkül . Médiaboxként üzemeltetem. Sajnos újra kellett telepítenem mindent amivel nem is volt gond, de a transmission folyamatosan az SD kártyára tölt és nem az álltalam megadott külső tárhely megfelelő mappájába(unofficial openelec transmission-ban a külső tárhely megadva).
Openelec 8.0.4-re frissítettem. Mi kerülte el a figyelmem illetve mi lehet a megoldás?
Köszönettel
Gábor -
G4b0r
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kis segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől! Pi2-es rendszert szeretnék torrent-filmezés kombóra használni, de önerőből sajnos nem tudom összehozni...
Személyes segítséget szeretnék kérni elsősorban Budapestről aki be tudná állítani a rendszert nekem!
Helyileg Zuglóban lenne, de a részleteket privátban beszéljük meg! Sok órát töltöttem el vele és nem sikerült dűlőre jutnom és biztos vagyok hogy másnak 15perc is elég hozzá...
Természetesen nem leszek hálátlan!
Köszönöm! -
G4b0r
csendes tag
válasz
Alexios #11629 üzenetére
O.k. elsőre kicsit bonyolultnak tűnik de majd akkor visszarakom az openelecet mert most az osmc van rajta.
Windowsban ezek a dolgok sokkal egszerűbben mennek, de persze nem lehet ugyanazt elvárni ettől. Ez kicsit melósabb lesz számomra de majd sikerülni fog!
Köszönöm az eddigieket! -
G4b0r
csendes tag
Üdv!
Pár napja vásároltam egy Raspberry pi 2-őt. Nagyon kezdő vagyok a témában és azt gondoltam egyszerűbb lesz összerakni egy rendszert, de őszintén szólva teljesen káoszosnak tűnik a dolog számomra.
Segítséget szeretnék kérni a hozzáértőktől amolyan szájbarágós módon, hogy mit hogyan kell csinálni ahhoz hogy médiabox-ként tudjam használni a kütyüt megtámogatva egy külső vinyóval és természetesen saját szórakoztatásra torrentről húznám le a filmeket.
Próbáltam már openELEC-et KODI-val, de ott a webes felület használhatatlan számomra és próbáltam Raspbiant is ott meg a Kodi-t nem tudtam rátenni...
Sok oldalon próbáltam utánajárni, de a rengeteg infóból nem tudtam kiszűrni a nekem hasznosat.
Ha valaki érdemben tudna segíteni azt megköszönném!
Gábor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged