- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Xmodule #2556 üzenetére
Kijelzőből én sem fogok compozítosat venni, és a felbontás is min 800x480 de inkább ez felett kellene.TV tunneren láttam mennyire rossz kép jön át azon a csatin. A célja hordozható netezősgép elsősorban. Flash nélkül, a lehető legtöbb blokkolóval, ugyanis főleg a rosszul megírt oldalaknak kell hatalmas gépigény.
Ha össze tudom hozni akkor autódiagnosztikai gép is lehet belőle (USB-soros átalakítóm van linuxos driverekkel). -
whabaky
tag
válasz
Xmodule #2403 üzenetére
Köszi a választ, tehát RCA. Hirtelen valamiért azt hittem, hogy közvetlen a "gépre" lesz kötve szalagkábellel, ezért kérdeztem
Viszont most nézegettem youtube-on videókat és tényleg RCA-val csinálják mindenhol (csak ugyebár még kell valami köztes átalakító is, ahogy láttam).
Majd, ha beszerzek én is egy RasPi-t, akkor tüzetesebben utánanézek, mert csak úgy lutrira nem szeretném majd megvenni.
(Tervben van egy fedélzeti computer, vagy carcomp, kinek hogy tetszik. Érintő kijelző, GPS, wifi és persze a zene is erről menne majdáramálletás, meg majd leágaztatva, külön kapcsolóval, hogy az indítózás ne vágja tönkre, illetve alap állapotban ne fogyasszon
de azt hiszem ehhez majd futok még pár kört...
)
Milyen jól is nézne ki a Fabia-ban a középkonzol... rádió, fiók ki, érintő kijelző helyére, RasPi konzol mögött szépen "elrejtve"
-
whabaky
tag
válasz
Xmodule #2393 üzenetére
Szia,
Az LCD-t mi alapján választottad ki a "kicsikének"? Milyen csatlakozón keresztül, milyen típusú/csatlakozójú kijelzőket lehet rákötni?(Azért kérdezem mert majd, ha beruházok egy Raspberry Pi-ra, majd szeretnék hozzá érintőkijelzőt eszkábálni
)
Válaszodat előre is köszi
-
-
azbest
félisten
válasz
Xmodule #2089 üzenetére
most ugye csak ugratod.... az nem fog működni amit írtál
A hdmi és dvi majdnem ugyanaz, csak alakjában más... Tehát hdmi -> dvi-d az átalakító, abból nem jön ki analóg jel. A dvi-i tartalmaz analóg jelet is azért lehet belőle egyszerű átalakítóval dsub-ot csinálni. HDMI--ből csak aktív átalakítóval lesz analóg dsub.A pi -nek van svideo kimenete is, azt általában rá lehet kötni tévékre.
-
fo_di
őstag
válasz
Xmodule #2068 üzenetére
stereo hangkimeneten sehogy nem jön ki 5.1
az elsődleges cél pedig nem a mediacenter volt a gép készítése során, hanem olyan, amivel a gyermekek könnyen megtanulnak programozni (java, python, stb) és pont ezért kellett rá az analóg videókimenet, mert nincsen mindenhol még hdtv
ha neked mégis analóg 5.1 kell, akkor 3 dolgot tehetsz:
1-felkonvertálod a stereo kimenetet 5.1re
2-veszel egy 5.1es usb hangkártyát (mint pl akár ez [link])
3-veszel megfelelő erősítőt, ami hdmiből csinál analóg dugókat (mint pl ez: [link])
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Energiaital topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- OLED TV topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- További aktív témák...
- GAMER SZÁMÍTÓGÉPEK GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL, AKCIÓS ÁRON!!! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Eladó Konfig I5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD 500GB HDD RTX3070 8GB!
- 6gen i3 pc i3-6100/8gb ddr4/120 gb SSD GTX 960-2 gb DDR5
- Ryzen 7 5700X, Strix B550-F-Gaming, 32GB 3200Mhz RAM, 1 TB SSD, NZXT H6 Flow
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest