- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Beárazták az projektoros Ulefone-t
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Mobil flották
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbitalion
tag
válasz
Lin3Lord #9439 üzenetére
Szia! IRF3205-öt ajánlok, bár nem logikai gate-es, de a paraméterei szerint sok logikainál jobb (meg kell nézni az adatlapot, hogy mit tud 5V gate fesznél!). Nem drága, ezért nem túlzás, hogy 100A-es. A gate elé kell azért egy 100ohm és a Pi védelmére egy 5,6V-os szupressor dióda(ha jól tudom a Pi kimenetei 5V-osak ? ) a kimenetre kötve közvetlenül az ellenállás elé, mert ha a FET átszakadna, akkor a Pi elszáll! Jobb lenne egy OPTO leválasztó, itt viszont az OPTO kimenete lenne gyenge, erősíteni kéne, ami bonyolítja az egészet...
-
bambano
titán
válasz
Lin3Lord #9428 üzenetére
van kész dimmer rpi boltban.
persze megint itt a kérdés: azért akarsz fényforrást vezérelni, mert hobbid a forrasztás, akkor a kész cucc nem jó
vagy azért, mert kell, de nem érdekel a páka, akkor érdemes dimmert venni.
"a FET után tenni az integrátort (RC tagok).": ezt nem értem, minek tennél integrátort az integrátor elé? majd az izzószál szépen kiintegrálja neked a digitálisan kapcsolt pwm jelet.
-
orbitalion
tag
válasz
Lin3Lord #9428 üzenetére
Igaza van wassermannak, annyiban toldanám meg, hogy a RPi-nek elvileg van PWM kimenete, ami az általa leírt megoldáshoz jó. Talán még OPA sem kell, mert egy FET-et meg lehetne hajtani direktben(akár 3V is elég lehet, de 5V biztosan) és a FET után tenni az integrátort (RC tagok).
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Lin3Lord #9428 üzenetére
Ha fényforrást kell csak kontrollálni ,az lassan változó folyamat: a DAC-ot ki lehet hagyni. Elég ha egyetlen kimenetet kapcsolgatsz (változó kitöltési-tényező). Erre kell egy integrátor és egy erősítő IC, (ezt egy OPA chip meg tudja csinálni). Táp is kell egy legalább +15V-os, hogy ki lehessen 100%-ig hajtani.
Ha nem értesz az elektronikához, ez egy jó feladat hogy ismerkedj!
-
válasz
Lin3Lord #9261 üzenetére
LVDS van az RPi-n is, de azt nem használnám ismeretlen kijelző esetén. Amit linkeltél, az jó eséllyel működhet, de sajnos erre nincsen garancia, mert szívtunk már ilyenekkel. Általában az eltérő feszültségek okoznak problémát. Amúgy sem olcsó, ennyiért vennék egy használt monitort, és akkor annak van kávája is.
-
bambano
titán
válasz
Lin3Lord #9015 üzenetére
nekem a médiacenteres verzióban vásárolt tv tuner kártyámhoz adtak olyan infra cuccot, amiben adó is volt.
lirc-cel működött.más cuccok távirányításával baj lehet, ha a távirányító túl hosszú parancsokat küldözget az eszköznek, azt a lirc nem kezeli alapértelmezésben. egy klímával jártam rosszul, a távirányító gombnyomásra a teljes klímaprogramot átküldte és ettől a lirc fejreállt.
-
-
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Lin3Lord #6205 üzenetére
Én próbáltam az Argus élőtv plugin-t az RPi-n XBMC alatt, de valami nem OK. A hálózaton lógnak még Windows-os gépek meg Androidos telefonok is és mind elérik az XP-s ősgépre telepített Argus TV-s DVB-T backendet. Mondjuk az Androidos telefonok képtelenek lejátszani, de EPG-t nézni, felvételt indítani simán lehet róluk is.
-
hombember
csendes tag
válasz
Lin3Lord #4342 üzenetére
Irigykedem, én csak holnap megyek a Raspberrymért és egyéb alkatrészekért, és már várom az első sikerélményeket :-)
Elsőként én is hasonló szobai teszteléseket akarok megvalósítani, aztán ha az megy, akkor az első komolyabb projekt a kerti öntözés/világítás/kapuvezérlés megvalósítása lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged