- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
Get your Windows 10 preview for Raspberry Pi 2 while it's hot
Hmmm. Ha jól tudom EZ futott a HoloLens bemutatóban látható robotban lévő Pi2 gépen is. -
Komplikato
veterán
válasz
Honkydoo #4783 üzenetére
Csak kérdezem, hogy amit kint lehet kapni USB-s kártyaolvasót, az menne normálisan az RPI saját rendszerén vagy valamelyik mini Linuxon? Mert rendes linuxon megy, de nem tudom létezik ezekhez driver ARM procis kütyükhöz?
És ha megy is az olvasó, egy másik filléres de RPI képes DVB-T vevővel együtt működne? -
Komplikato
veterán
válasz
Knife.McL #2434 üzenetére
Mi köze van a felbontáshoz vagy a mérethez, hogy AVI vagy MKV? Az csak a konténer nem? Ha ugyan olyan beállítású WMV9, H264, DivxHD kódekkel van csinálva közel azonos méretük lesz, max. ha kihasználja valaki az összes audiosáv és felirat lehetőséget, akkor nem.
Egyébként a 6-8GB-os 720p videók többségén rendesen látszik a blokkosodás, de mivel láttam ellenpéldát ez valószínűleg van aki képes normálisan beállítani a szoftvereket.
-
Komplikato
veterán
válasz
whabaky #2319 üzenetére
Szerintem kismillió oldallal előrébb valaki linkelte egy külföldi arc képes beszámolóját, ő egy 3.5"-os kijelzőt aplikált rá érintőfóliával együtt és megadta az alkatrészek típusát és árát is ... tehát elvileg igen, az másik történet, hogy csatlakozó szinten mennyire tuti vagy mekkora szaktudás kell annak átkötéséhez ha nem jó.
-
Komplikato
veterán
válasz
szabi__memo #1985 üzenetére
Kínai chipeknek? Alig van már más. Még sem fognak 100 dollárért adni egy iPhone-t.
-
Komplikato
veterán
Én ideiglenesen a Blade tápját akartam használni az RPi-hez, de olyan érzésem támadt, hogy az a 750mA táp amikor felmelegszik (és mostanában ugye okkal teszi), akkor sokkal kevesebbet ad le, ezt onnan gondolom, hogy a töltési idő néha 2-3x több lesz ... létezik?
Nézegettem aktív HUB-ot és csodálkozva láttam, hogy kemény 2A-es a táp mellé, ami önmagában kevésnek tűnik, pláne ha annyira igaz mint más hasonló kínai termékeknél ... -
Komplikato
veterán
"- a zoom nem igazán működik, így nem lehet belenagyítani a letterboxos adásba"
Hát egy 14:9 beállítás legalább jó lenne. Tesó tévéjén nincs ilyen és elég gáz, mert vagy nézi ember a kis sávot TV közepén (hiába "szélesvásznú" a TV!) vagy széthúzza függőlegesen úgy meg ronda. Új készülékek bezzeg tudják. A deinterlace szintén fájdalmas pont.
-
Komplikato
veterán
válasz
Alien83 #1760 üzenetére
"Mennyire "fürge" kb"
Mint Celeron 300-as gép 128MB rammal és XP-vel ami szénné van telepítve?
Ez nem egy laptop kiváltására készült dolog szvsz. Csinálhatsz kifogyasztású médialejátszót, vagy "okostévét" a tévédből. vagy lehet terminál, stb.
Ha mindenáron hordozható gép ... nos akkor ráver pár kört egy Sharp Zaurusra -
Komplikato
veterán
Kéne lassan egy F.A.Q. és/vagy táblázat az RPi-re készült rendszerekről, ilyen pozitív és negatív tulajdonságok, valamint ismert bugok szintjén. Kezd átláthatatlan lenni az egész. Van már működőképes Android verzió rá?
-
Komplikato
veterán
-
Komplikato
veterán
Köszi infókat. Gyűjtök máshonnan nem beszerezhető anime sorozatokat, de ezt sem a HD és H264 képes DVB-T tuner nem vitte, sem testvérem DVD lejátszója, ami szintén H264, H264 és DivX HD képes ... Azért ha jól látom a kártya sebessége korlátozza, de reménykedem benne, hogy hálózati HDD-ről jobban csúszik.
-
Komplikato
veterán
Ha szeretnék egy multiboot rendszert, teszem azt két vagy három féle disztribucióval való kísérletezésre, akkor elég egy 2GB-os kártya?
Van már olyan DVB-T USB tuner, amihez van működő driver bármelyik OS alá?Ja igen, a H264 HW gyorsításról kérdezném, hogy mennyire érzékeny a kódek beállításokra? Csak mert ugye kapható mindenféle asztali lejátszó ami az ilyen videók vagy 3/4-ét nem viszik.
-
Komplikato
veterán
Biztos kérdezte már valaki, de nem leltem választ még:
Megoldható és ha igen mennyire bonyolult egy multibootos SD kártya, ahol teszem azt 2-3 OS van rajta, míg eldönti a user mit is szeretne használni? -
Komplikato
veterán
válasz
tupacamaru #1289 üzenetére
Nesze te kis ínnyenc: Exynos4210 > ODROID-PC Full Package [ ODROID-PC Platform Developer Edition ]
Azért ilyen drága (350USD) mert ez egy fejlesztői cucc, mindenféle olyan csatlakozókkal amikre mezei usernek soha nem lesz szüksége. Picit azért erősebb vas van benne.
Úgy látom 30"-os kijelzőn a multitouch nem túl hatékony.Azért néztem fel az oldalukra, hogy van e Tegra3 fejlesztői motyó, de eszembe jutott, hogy ezek koreaiak akik képesek arra, hogy egy LG vagy Samsung termékből is CSAK a koreai gyártásút vegyék meg bárhol a világon, ergo sosem fognak külhoni procira építkezni.
-
Komplikato
veterán
OFF:
Úgy látszik más is lát piacot ARM-os mikrogépekben: VIA Android PC 8750 - 50USD -
Komplikato
veterán
Ha szereznék egy Raspberry Pi-t, ideiglenesen jó lehet hozzá egy gyári ZTE Blade töltője vagy másféle mini USB bemenete van? Esetleg kevés lenne hozzá? (5V - 700mA)
-
Komplikato
veterán
Egyszer láttam egy japán digitális tunert asztali gépbe valót. Veszi a HD és 3D adást is, rögzíti is a kártyába tett memóriakártyára. A poén az volt benne, hogy egy komplett ARM alapú kis PDA volt ráintegrálva, hogy mindezeket a gép bekapcsolása nélkül IS el tudja végezni. Szóval van aki már feltalálta a langyos vizet.
-
Komplikato
veterán
Itt egy cikk a termékről, elég friss: http://www.bit-tech.net/hardware/pcs/2012/04/16/raspberry-pi-review/1
-
Komplikato
veterán
Direkt nem NAS-t írtam, mert azok még most is drágák, és ott elveszne az RP lényege az olcsósága. De nyilván az még jobb megoldás. Ha túl sokat dugdossák az USB-s kütyüket, az nem tesz jót az eszközöknek, másrészt az RP-n nincs olyan marha sok USB, a Hub meg újabb hibaforrások és hajtépés okozója lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest