- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Yettel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gojko.m
senior tag
$ cat /etc/os*
PRETTY_NAME="Raspbian GNU/Linux 10 (buster)"
NAME="Raspbian GNU/Linux"
VERSION_ID="10"
VERSION="10 (buster)"
VERSION_CODENAME=buster
ID=raspbian
ID_LIKE=debian
HOME_URL="http://www.raspbian.org/"
SUPPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianForums"
BUG_REPORT_URL="http://www.raspbian.org/RaspbianBugs" -
Nem állítottam ilyet, mivel a linkelt tutorialokban se volt ilyen. Töröltem a root partíciót egyik esetben és létrehoztam sda2 és sda3-at. cfdisk esetén meg csak a meglévő sda2 root-ból hoztam létre egy sd3-at leválasztással. Azonosító megadásokat egyik se mutatott. Illetve amikor már különféle kombinációkat néztem sehol se írt cmdline.txt-ről és azonosítról.
Félreétés ne essék, biztos én rontok el valamit, nem hiszem hogy ne lehetmeg megcsinálni, inkább az a fura, hogy eddig egyik tutorial alapján se működött egy látszólag egyszerűnek tűnő partícionálás.
-
Azért gondolom, hogy nem csak az a baj és összetettebb az egész, mert attól még bootolni tudnia kellene a rendszer nem? Max nem látja az új partíciót. Viszont itt cfdisk parancs után nem tud bootolni és nem jövök rá miért. Az lehet, hogy a root partíciót nem megfelelően szedi szét és mondjuk az új partícióra is kerül adat, mondjuk megfelezi a jelenleg létező adatokat és egy része a root-on marad másikat az sda3-ra teszi ezért omlik össze és nem indul el az OS?
-
Tehát akkor valamelyikhez külső tápot kellene használnom mindenképpen ha jól értem, amihez kompatibilis ház kellene, sajnos most olyanom nincs.
Nem voltam konkrét bocsi. Tehát a partícionálást úgy értettem, mint pl egy windows esetén, lehet-e előre partícionálni és utána telepíteni a Rasberry OS-t? A Rasberry imager magától partícionál és telepít így ott nem tudom ezt megoldani. Utólag terminalon keresztül hogyan lehet partícionálni? Gparter-t találtam, de az a desktop gui verzióhoz használható csak ha jól láttam.
-
D@reeo
aktív tag
Én elhiszem, de az én gyakorlati tapasztalatom az, hogy SSH csatlakozáskor ezzel a kombinációval "megfagy" a Putty. Tehát nyers image kiírás után nem fogadja el, ha látnám a konzolt, lehet, hogy egyértelmű lenne a probléma...
Midegy, teszek fel egy 'raspberry pi OS-t', azzal csak menni fog. -
-
atesss
addikt
Hát most hirtelen nem tudom mi van a rendszeren. Program ugyan nem sok, de lehet benne olyan ami kell (pl. Python HW-kezelő library-k, amit már egyszer kikísérleteztem hogy pontosan melyik a megfelelő).
Úgyhogy akkor asszem inkább lemásolom az SD-kártyát PC-n, dd-vel.
És csinálok egy fresh install-t.
Ha meg nincs különbség a VLC-ben, lehet vissza is másolom a régi image-et...
Amúgy a dd-vel hogyan lehetne kiíratni valami státuszt (pl. %) ? -
atesss
addikt
Raspbian verzióját mivel tudhatom meg ?
uname -a
ahogy látom csak max. közvetve mondhatná meg.
Azt sejtem, hogy még egy 9-es (Stretch) lehet rajta, és nem 10-es (Buster).
Ilyen szintű változásnál egy sudo apt-get upgrade-es frissítés működhet rendesen, vagy telepítsem újra nulláról, image-ből ? -
zsolt_64
senior tag
-
A docker eszembe se jutott pedig szinte mindenre van konténer
libtorrent is fentvan
Én home assistant és kiegészítői miatt kezdtem vele foglalkozni - nagyon szeretem, nem cseszem szét állandóan az alatta lévő rendszert amikor próbálkozok vmivel
(#37505) cigam: a wiki nem túl bőbeszédű
De pl. ez jó alap
-
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Enermax EQUILENCE 1000W
- Ryzen 5 7600X + RTX 2070 Super Konfig (GARIS)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB CHIEFTEC Libra Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 2TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 850W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3109
- iKing.Hu - Xiaomi 14T Blue Gyors, stílusos és megbízható 12/256 GB Használt, karcmentes,Gari
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES ASUS Vivobook 17 X712EA-AU737W Notebook
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest