- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Petikeje #48079 üzenetére
A 12Voltos, ami volt itthon 2A dugasztáp, a DC-DC meg ez: XY-3606 / DC-DC step down modul LM2596S-el, USB töltő (HCW-P715) - HESTORE - Elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelemC
-
Kobe
veterán
válasz
Petikeje #47886 üzenetére
szerintem nekem akartad válaszként
igazából ahogy néztem, az OMV alól dockerből futtatva a HA-t eléggé más élményt ad, főleg performancia terén, ezért nem javasolják, inkább a direkt HAOS telepítését
annyi lenne a cél hogy ha már van egy raspberry pi, akkor lehetőleg minél több feladatra költséghatékonyan használni - pl felszabadul egy 1 TB-os sata SSD-m, meg akkor kivenném a 4 terrás vinyót a pc-ből, és csinálnék egy NAS-t is, mivel a vinyón szinte kizárólag a tv-kre megosztott filmek vannak.
A DLNA-t annyira nem csipázom, eléggé lowsec megoldás a többihez képest, általában smb megosztást preferálok, bár msotanában jellyfin alól futtatom a media servert PC-rőlennyit kellene tudnia, home assistant + torrent letöltés a külsőleg csatlakoztatott vinyóra + onnan megosztás jellyfinen keresztül
-
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Petikeje #44750 üzenetére
Szia!
Nem, nekem is az volt az első, amit csekkoltam, mert eddig működött és pont emiatt kértem digit, hogy vegyék le. Most hol open, hol closed a státusz.
Egyre több helyen olvasom, hogy az ipv6 bezavarhat, elvileg módosítani kell egy config file-t, és azt én is észrevettem, hogy már nem 4-es az ip-m, hanem 6-os.
Mind1, elvileg open, csak a transmission jelzi closednek, de akkor is fura.
Lehet ideje venni egy nas-t -
cinemazealot
addikt
válasz
Petikeje #43852 üzenetére
Ha a nyomtatónak erősáramú kapcsolója van, akkor azt fixen "be" állásba billentve egy GPIO-ról vezérelt relével tudod alatta kapcsolgatni a 230 V-ot. Ha a nyomtató nyomógombbal kapcsolható be, akkor bele kell nyúlnod és a nyomógomb kapcsait kell kivezetni akár ugyanerre a relére, épp csak a vezérlőjelét kell másképp szabályozni.
-
válasz
Petikeje #43494 üzenetére
A Samsung TV-ben keresném a hibát. Lehet frissíteni a FW-t? Esetleg downgradelni egy próba erejéig?
Mivel Wifi-vel is problémája van, a vezetékes hálózat hibáját kizárnám. Esetleg a OWRT/dlna naplóját átvizslatni, hogy mik történnek a TV és a Pi között. Ugye a Pi-n nincs tűzfal vagy bármi szűrés? -
adika4444
addikt
válasz
Petikeje #43146 üzenetére
Igen, a router IP-jét kell megadni, hogy az ő DNS továbbítóját használják a VPN kliensek. Az érdekes hiba, ha nem működik, ugyanis a Wireguard NAT-ol, épp ezért az ottani kliensek kb olyan, mint ha a RPI kérne DNS-feloldást a routertől. Mi nem megy amúgy, a helyi kliensek feloldása, vagy a teljes névfeloldás?
A RPI-n terminálba próbáld meg, hogy
host bix.hu 192.168.1.1
majd
host <valami_helyi_név> 192.168.1.1 -
-
Petikeje
tag
válasz
Petikeje #36425 üzenetére
Hello,
Na találtam vmit.
ip addr
parancsra kiadja, hogy eth0-n 2 ip van.
rákerestem, ha a dhcpcd leállítom, akkor eltűnik a secondary ip, de néhány weboldal nem nyilik meg.
A pi be van állítva DNS szervernek a routeren.
De innen nem értem miért nem akar megnyitni oldalakat, amit megnyit sztem az is valami cache-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Sony DSC-H2 tulajdonosok topicja
- Hobby elektronika
- iPhone topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Konteó topic
- Hálózati / IP kamera
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Lian Li 011Dynamic Evo/RTX4070Super Eagle OC/Intel Core i5-14600K/DDR5 G.Skill Trident Rgb 6000MHz
- MSI MPG Z390 GAMING EDGE AC Alaplap + Intel Core i7-8700K
- Kezdő Gaming PC - MSI 390, i7 8700K, RX Vega 56, 16 GB RAM
- GIGABYTE Z390 M Alaplap + Intel Core i7-9700K + Be Quiet! SHADOW ROCK 2
- MSI Z590-A PRO Alaplap + Intel Core i5-10600KF
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged